Премини към съдържанието
  • публикации
    3
  • коментари
    6
  • прегледи
    2907

За този блог

разни неща

Публикации в този блог

 

За училището с ..."любов"!

Ей, изкарахме първия срок... Почна пък втория и втората смяна... Честно казано аз я предпочитам, защото обичам да си поспивам. Но програмата просто ме ужаси. Дори ужаси беше меко казано. Всеки ден ние имаме по седем или осем часа, дори в един ден бяха сложили девет часа!!! [Слава на Бога, смениха я...] Е, поне сега имаме поне един ден с по 5 часа и четири дена с по 7 или 8 часа... Не смятам, че това е много нормално. А вие? Мислите ли, че е нормално деца в 7 клас в една елитна гимназия да имат толкова много часове? И все такива, измислени... СИП Математика (записах се, защото мислих, че това ще ми помогне да се упражнявам повече по Математика заради приема след 7 клас) СИП Български език и Литература... Пък и госпожата по Музика ни събра да пеем по повод четиредесет годишнината на училището. И хоп - допълнителни репетици преди и след часовете... Не стига това, ами аз хода на часни уроци, защото Математиката ми е толкова трудна. Мразя я!!!!! ( Извинявам се на тези, които я обичат... Същата работа е с Историята - много я мразят, пък аз си я обичкам.... ) И утре имам точно 9 часа - частен урок, репетиция + още 7 часа... Пожелайте ми успех - да издържа, защото днес имах осем часа и сега съм на парцал! А, да и в "милото" ми училище е такъв шум, че просто не можете да си представите! Не мога да чуя нищичко без да викам! След осемчасов ден, аз съм готова да УБИЯ за 5 минути тишина! Можете ли да си представие?! (Ще вметна само, че аз съм много добра и прилежна ученичка, но в последно време бушоните започнаха да ми гърмят...) Е не знам. След толкова часове май нищо няма да стане... Явно ще затъпеем по-скоро... Написах това тук, защото исках да знам как мислите и Вие. Само аз ли съм недоволна или има и други на това мнение. Знам, че вече на всички им е писнало да слушат за проблеми. Писнало им е от кризата и от други работи и на никому не му се слуша за учениците... Но поне искам да знам Вашето мнение, до къде ще доведе тази политика на училищата. ( казвам училищата, защото ние не сме единствените с толкова часове.) Очаквам с нетърпение вашите коментари и благодаря за вниманието.

The_young_girl

The_young_girl

 

Kакво да стана?!

Дааам.... Трудна дилема. А при мене е още по - трудна, защото моите мечти са направо хиперболични! Както вече писах, дойде 15 септември, дойде и годината за решения. Някои хора ще кажат, че тази година не е толкова важна, но тя наистина си е важна. Е, не толкова като 12 клас, но все пак... За миг си представяш бъдещето, където ще бачкаш. Започваш да осъзнаваш, че ставаш голям човек и трябва да мислиш и размишляваш трезво, а не като след 5 ракии (Наздраве!) Аз искам да стана или по - скоро да уча в Германия, съвременна история. Да, идиотско е знам! Искам да уча най-кървавата война до сега. Не зная как немците приемат това, което дядовците и пра-дядовците им са правили. Не зная как приемат самата ВСВ! Дали искат да им се споменава за това? Не зная! Може би да се уредя, като учителка там. Надявам се в Германия да уважават учителите, не като тук... И накрая, аз, някаква българка, ще се червя пред бялата даска, докато обеснявам на Хансченцата и Гретхенчетата за тоя и оня, ато тази страна дори не ми е родина! Наистина, на 13 съм и още в главата ми е гояма каша, но понякога има светлина в тунела и проумявам някои работи. Но по тази дилема, няма ни пламък, ни искра ни нищо....

The_young_girl

The_young_girl

 

В навечерието на 15 септември

"Кога беше 15 юни, кога дойде 15 септември!!!" --- възмути се една моя приятелка, като допуши цигарата си. :mad: Мамка му. Само това мога да кажа. :mad: От утре пак се започват битките с алармата. Претъпкания градски транспорт. Тичането. Уроците, които са толкова тъпи и безинтересни, че би предпочел да отидеш на концерт на Васко Маринов, от колкото да седиш в час. Бележникът, пълен с цвайки....... Направо им завиждам на сегашните дванадесетокласници. Последна година и.......... Може би се почва нещо, което е по-гадно от даскалото, но това е друга тема. Аз съм бивша шестокласничка, а от утре и седмокласничкла. Вече сякаш съм виждала добрите и лошите страни на училището. но просто, не ми се ходи на даскало. Не ми се учи. Не ми се чете. Не. Проблема не е в учителките или в нещо друго, но просто... От последните няколко години вече ненавиждам училището... Кофти тръпка, а ми остават още 5 години зубрене, после и студентски години.... Абе.... без коментар.

The_young_girl

The_young_girl

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.