Премини към съдържанието
  • публикации
    3
  • коментар
    1
  • прегледи
    3118

За този блог

Добре приети и нежелани сте!

Публикации в този блог

SuperLuigi

Пуцалка? Iron Storm !

Iron-Storm.jpg

Сега ще ви представя една игричка, която е "почти" основана на Първата световна война. Ето повече инфо:

Всеки ученик, който съвестно зубка уроците си по история в десети клас, знае, че Първата световна война е приключила през единадесетия час в единадесетия ден от единадесетия месец на 1918 година, след като Германия капитулира пред силата на Антантата. В Iron Storm програмистите от 4X Studios са пренебрегнали този така важен исторически факт. В играта Първата световна война, която е започнала през 1914 продължава вече цели петдесет години. Действието се развива през 1964 година, a светът все още е подложен на половинвековни и неспирни кланета по фронтовите линии. На Земята са останали адски малко хора, които си спомнят мирния свят. Децата се раждат едва ли не в казармите, а за края на войната никой не си и прави труда да помисли. Вие също не правите изключение и сте родени в противобомбено убежище. В играта изпълнявате ролята на помощник лейтенант Джеймс Андерсън, който през цялото си съществувание на тази планета не е видял нищо друго освен смърт, война и разочарование...

Желязната буря е един от най-трудните 3D шуутъри, който съм виждал през последните месеци. Гледната точка в него по подразбиране е от трето лице, но винаги можете да превключите и на първо. Всъщност изборът е въпрос на вкус. Iron Storm е съставен от мисии, които ще опънат нервите ви до краен предел, че дори малко и отгоре. Докато ги играех, наложи се на няколко пъти да отскоча до аптеката, за да си купя успокоителни. В първите две нива действието се развива главно из лабиринт от окопи, където ще трябва да избивате противниците.

Изключително неприятни са минираните региони, през които ще се наложи да си пробивате път. Мините са почти незабележими и адски ефективни срещу жива сила. Не е задължително да стъпите върху тях, за да ги активирате. Понякога просто самото преминаване наблизо ги задейства. Миг по-късно следва "БУМ!" и ставате на пихтия. Дори и да ги забележите, познатите номера от останалите шутъри няма да ви помогнат. Например ако стреляте или хвърляте нещо по мината, тя няма да се активира. Единственият съвет, който мога да ви дам за тях, е да ги заобикаляте отдалече и да имате едно на ум, ако решите да минете отново в същата зона.

Модерният напоследък stealth-елемент присъства и в Iron Storm. На няколко места в играта ще ви се наложи да се минавате тихомълком покрай противникови отряди, патрулиращи хеликоптери и други подобни. Най-трудно според мен обаче е промъкването във вражеския лагер, където ще трябва да влезете едва ли не без да дишате...

Източник: замунда.нет

Минималните системни изисквания са: Windows 98, Me, XP, 500 MHz Processor, 256 MB RAM, 32 MB видео; аз ще допълня, че си върви и на Виста, и на 7-цата съвсем нормално.

Който има желание нека я пробва, а на който му хареса и се чуди дали има Мултиплеър, ще му кажа отсега, че има. Принципно има сървъри от Полша и Унгария, но те ги модифицират и се губи смисъла на играта. Аз и още няколко приятеля си организираме почти всяка вечер по 2-3 часа яки пуцалки. Който има желание може да се присъедини. В нашите игри не може да се играе с чийтове и други подобни измами; всичко си е честно.

Ако има някой заинтересуван да ми пише лично съобщение тук, за да се разберем за I.P.- адресите и час на играта!

Приятно пуцане в Single/Multi player!

Нека по-добрия да победи!

SuperLuigi

Мдам ... днес ... !

Мдам, днес ... поредният ден на един безработен! Станах с мисълта, че нещо ми липсва, но какво? След дългото и обичайно преглеждане на сайтове, пощи и обяви за работа, реших да си пусна добрите, стари руснаци от Тумулус! Мдам, малко се оправи настроението! Преглеждайки някои групи, които си бях набелязал вчера за сваляне, реших и да прегледам и какъв е статуса в момента на Тумулус! И какво да видя? Изпуснал съм новият им албум! Веднага се включи инстинкта за търсене на албума, защото не може току-така да остане не чут и не добавен към дискографията, албума! Последвалото COPY / PASTE, веднага даде резултат! След няколко изтормозени минути, изпълнени с какво ли не, албума вече се свали! Урааа! И сега какво? Наистина, албума оправда очакванията, че няма да има излагация със стила им! След първо прослушване - резултат: реплей на плейлистата! Мммдам! Интересно! Пак ще има 3-4 слушания на албума и ще го забравя до следващия албум! Защото това ми е един гаден навик, който много мразя в себе си! Но какво да се прави при положение, че имаш на хардовете около 250-300 банди със статус активни? Та така! Докато разгледаш едно, стават други две неща! А ето малко повече инфо за Тумулус, който не ги е слушал или са по-любопитни:

TUMULUS ( Русия);

Жанр: най-често определяни като прогресивен фолк метъл;

Лирически теми: народните теми, стари славянски магии (колкото и странно да звучи, е точно така);

Създадени през 1997 година в Ярославл;

Дискография: 3 студиини албума, 2 демота и 1 ЕР;

29334_photo.jpg

MYSPACE

Дискографията им е откриваема!

На заинтересуваните, приятно слушане, а на останалите - дано Ви се харесат!

SuperLuigi

И тук започнах да си правя дневник с мисълта, че на някой ще му е интересно! Но едва ли ще има някой друг читател, освен модове и админи, които си вършат работата! В моя блог само може да понаучите някоя нова групичка, ако се интересувате от метъл! Едва ли нещо друго ще ви хване окото, но да се надяваме, че ще има нещо такова! ТА...!

Децата на вечерта:

И тази Нова година почна като всяка друга от последните няколко! Пак се напихме, пак имаше разговори по скайп с приятелите, които не бяха до нас или не бяхме до тях, пак имаше безпаметен край на вечерта, пак имаше тежка сутрин или по-точно казано тежък обяд, все същите истории! Вчера се събудих с мисълта, че нещо трябва да се промени, но какво?! Прегледах си скайпа, талка, пощите и фейсбука, и навсякъде само едно и също "За много години, дрън-дрън" и т.н. Всичко ми беше писнало, даже и музиката, която имах на хардовете! Нямаше нищо интересно за слушане, освен натрапчивото употребяване на остатъчните "пиратки" от леко "неизтрезнялите съседи"! Казах си: трябва да намеря някоя нова група, която да заглуши тези монотонни гърмежи на "пиратки"! Отворих метълските архиви и зададох търсене за някой пограбален дуум метъл от Германия и така попаднах на АНАВ, последва бърза проверка в тубата и моето пространство, извода беше: свалят се! Намерих ги, свалих ги, чух ги и ми се оправи настроението! Явно мисълта, с която се събудих, беше това да си намеря някоя нова банда за изкъртване на ушите ми! Мисията беше изпълнена!

Не се задоволих само с тях. Тук стана лошото! Сетих се, че от доста време не бях попадал на банда подобна на руснаците Otto Dix! Пак последва отваряне на метълските архиви, задаване на параметрите, резултати, ровене в тях, прослушване, все неуспех, докато не попаднах на едни много зарибени австрийци! Виенците Die Verbannten Kinder Evas направо ми сипаха меда, от който имах нужда! Зарибявката почна! Ровене в Гугъл и къде ли не, докато не стигнах до "руския тракер"! След 4 часа вече бях медопомазан от всякъде! За пръв попаднах на група, в която основните музиканти са брат и сестра! Интересно! След като прочетох това си казах, че ми стига толкова от тяхната биография! Не ме интересуваха вече!

Днес! Първия работен ден от новата година, за по-голямата част от българите, започна именно с австрийците! Да се надяваме, че денят ще бъде интересен! Което пък ме навежда на мисълта, че трябва да си намеря работа! Но къде? В обявите се търси само момичета с турски език за Германия! Ами успех! Явно и днес няма да имам късмет с онлайн обявите за работа! Вече не ми се седи в тази България!

Усещам днес, как ще бъде поредния ден пред компютъра в нереалната действителност! Пак ще напълним пепелника 2-3 пъти! Пак ще поровим за някоя новичка за мен група! Дано попадна на нещо, което ще интересно!

Децата на вечерта! Да звучи някак странно за име на блог, но все пак това е част от името на австрийската група!

Ето и 2-3 думи накратко за последните 2 открити банди:

35791_photo.jpg

група: Ahab

жанр: Funeral Doom Metal

лирични теми: Moby Dick, The Ocean

страна: Germany (Munich, Bavaria)

дискография: 2 албума, 1 ЕР, 1 демо, 1 сингъл

ето ги последните ми любимци от вчера:

l_61095c756147aee8006c09c2e7256533.jpg

група: Die Verbannten Kinder Evas

жанр: Ambient, Darkwave, Neoclassical

лирични теми: Тъга, Живот, Отчаяние

страна: Австрия, (Виена)

дискография: 4 албума, като всеки е около час!

Надявам се поне на някой друг като мен да му се харесат!

Дискографиите им са откриваеми!

Засега лек ден от мен!

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.