Премини към съдържанието
 • публикация
  1
 • коментари
  3
 • прегледи
  1143

За този блог

В този блог ще откриете полезна и любопитна информация относно акумулаторите. Съвети и трикове как да се грижите за тях.

Публикации в този блог

100ampera

Вероятно много от вас дори и не са чували за тези любопитни и забавни факти за акумулаторите. Нека се запознаем с тях:

 1. Един средностатистически човек ще трябва да върти 6 часа колело – генератор, за да зареди „умрял“ акумулатор. С други думи, 62 000 цикъла на завъртане на колелото за 6 часа ще бъдат достатъчни, за да доставят електрическа мощ за 1 час при спиране на ток в Китай. 
  kolelo generator.jpg
   
 2. Най-голямата батерия в света е с по-големи размери от футболно игрище и може да захрани 12 000 жилища за 1 час при спиране на ток. Тя се намира в Китай.Worlds-Largest-battery.jpg
   
 3. Най-голяма батерия в света съответства на 72 000 акумулатора. 
  72k-car-batterys.jpg
   
 4. Всеки ден обикновеният човек изгаря толкова количество енергия, колкото е необходимо за константното захранване на 2 х 60 волта на електрически крушки. Много от тази топлина се изпарява във въздуха и е трудно да се извлече полза от нея. Опитайте с една тенджера с вода, използвайки електрически крушки и вижте колко време е нужно, за да се заври водата. 
   
 5. Най-малката батерия в света е 3 мм дълга. Нужни са 200 000 000 000 000 (200 трилиона), за да стане еквивалент на един обикновен акумулатор за кола. 
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.