Премини към съдържанието
  • публикация
    1
  • коментари
    0
  • прегледи
    3144

За този блог

Търговската система представлява набор от правила, които ни насочват кога да откриваме и кога да закриваме позиции. Тези правила или инструкции се базират на техническия анализ, и са потвърдени и са се доказали като правилни на базата на стари данни.

Публикации в този блог

 

Търговски системи

Процесът на изграждането на Търговска система протича на няколко етапа. 1. Първоначален подбор на правила за търгуване. На този етап трябва ясно и конкретно да се формулират: сигналите за влизане на пазара; сигналите за излизане; къде ще се поставя първоначалният стоп и какъв размер на стоп загубата можем да си позволим. 2. Вторият етап е изследване на търговската система на базата на стари данни. На този етап връщаме назад графиката на ценовото движение за валутната двойка (или акция, фючърс и т.н.), която сме си определили, и започваме да отбелязваме сделките с техните резултати, които се получават при спазване на търговската система – т.нар. “търгуване на хартия”. Основната нагласа в този момент идва от въпроса “Ако бяхме търгували по тази система от една година примерно назад, до момента, то какви резултати щяхме да постигнем”. 3. Отбелязване и анализ на резултатите. Един много добър метод за анализиране, доколко една търговска система е успешна, предлага Раян Джоунс в неговата книга “The Trading Game”. Първоначално трябва да изчислим следните параметри: W – среден размер на печалбите; W = ; L - среден размер на загубите; L = ; %W – коефициент на успешните сделки (успеваемост) %W = . ! Трябва да се има в предвид, че сделките с нулев резултат се причисляват към печелившите сделки. Тогава изчисляваме по следната формула: . Според критериите на Раян Джоунс, за да се доверим на една търговска система тя трябва да е с показател над 0.6 . От формулата виждаме, че дългосрочният успех в търговията се основава или на по-голям размер на печалбите над загубите – W/L, или на по-голям брой успешни сделки (с положителен резултат). За да онагледим, ще дадем следният пример. Да предположим, че в десет поредни сделки се регистрира следният резултат: +60, +60, -30, +60, -20, +50, -30, +40, -20, +30 . Изчисляваме по горепосочените формули: W = 300/6 = 50 ; L = 100/4 = 25 ; %W = 6/10 = 0,6; (50/25 + 1)*0.6 – 1 = 0.8 . При посочения пример виждаме, че размерът на печалбите е два пъти по-голям от размера на загубите, успеваемостта е 60%, а коефициентът по формулата е 0.8 (т.е. над 0.5). Следователно, ако търговската ни система дава подобни резултати, то можем да й се доверим и да търгуваме по нея. Безплатни онлайн лекции и стратегии по Forex

foriners

foriners

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.