Премини към съдържанието
  • публикации
    2
  • коментар
    1
  • прегледи
    3473

За този блог

Публикации в този блог

Beatfan

Интересно ми е какво мислите за начина по който хората се променят с течение на времето. Вие самите, вашите близки, приятели или просто познати. Изобщо хората с които се срещате и общувате. Промяна, разбира се не във физическия смисъл на думата, а като поведение, разбирания и отношение към околните. Мисля, че ако промяната е в нас тя е почти неосъзната и затова често се изненадваме ако ни кажат, че нещо ни има или че не се държим като преди.

За мен тя има две страни - положителна и отрицателна. Ако се променяме в смисъл на развитие към по-добро, това също може да изненада хора които са свикнали да ни виждат в друга светлина. В другия случай реакцията може да се изразява в това хората да се отдръпнат от нас.

Какво правите вие, ако отношенията ви с даден човек се променят? Къде търсите вината? Казвате ли си "той или тя преди беше друг/а, нищо не мога да променя вече"?

Аз лично не отричам промяната - даже я търся целенасочено понякога. Промяната има различни измерения обаче. Случвало ли ви се е да наблюдавате как хората около вас променят отношението и възгледите си за определени неща...?

Моите наблюдения са че много често хората се променят под влияние на средата си, тоест хората с които общуват и са заедно почти непрекъснато. Това често става неосъзнато и я няма въпросната самокритичност - няма как да се погледнеш отстрани.

Кофти е че хората стават все по-затворени в себе си, мрачни, не се усмихват, озлобяват или просто се превръщат в обикновени темерути...

Ако тази и подобни теми са ви интересни, елате да ги обсъдим на: http://strangerzone.com

Beatfan

Eдна от причините компакт дисковете да звучат по-зле от плочите е свръх компресията на динамиката (dynamic range compression). Това убива една част от усещането, което се носи от музиката. Втора причина е използването на не толкова добри аналогово-цифрово преобразуватели (analog-to-digital converter), макар това да е по-рядко от свръх компресията. Трета причина е допълнителната обработка и миксиране при компакт дисковете - често те не са каквито трябва да бъдат. CD има по-голям потенциал от плочата във всеки аспект. Затова и злоупотребата при него е по-ясно изразена и се създава илюзия, че всъщност компакт дискът е по-некачествен като носител, което не е така.

В момента плочите звучат по-добре, да, но не защото са по-качествени носители, а защото не са осрани от допълнителна/калпава цифрова обработка от страна на аудио инженери. Проблемът не е в самите технологии, а в това че никой не се старае да произвежда качествени такива, макар че потенциалът за качество И практичността са налице.

Всъщност не е толкова невъзможно да се пресъздаде аналогово звучене от цифров носител. Една от възможностите е чрез софтуерно аналогово моделиране. Ясно е, че един компютър притежаващ висококачествена аудио карта и подходящо избран аудио плеър ще превъзхожда в пъти хардуерните CD плеъри, които бавно, но сигурно отиват в миналото.

Най-доброто решение в момента са Izotope Ozone MP - плъгин съвместим с най-популярните медиа плеъри (Windows Media Player, Winamp (2,3, and 5), Quintessential Player (QCD) и Izotope Ozone VST/DirectX - плъгин за професионалните програми за студийна обработка и миксиране на звука.

Да разгледаме накратко възможностите им, като в известен смисъл единия е опростен вариант на другия, като притежава същия принцип на работа и обработка на звука.

Izotope Ozone MP

img-69-1212673032.jpg

Направен основно за Winamp, този плъгин в съвместим с почти всички плеъри, които поддържат DSP плъгини!

Състои се от няколко компонента

1. Valve Equalizer

ozwaeq.gif

Както подсказва и името, това е еквалайзер моделиран по подобие на аналоговите такива в ламповите усилвателни стъпала. Позволява много прецизна настройка на отделните честоти и избор на ширина на честотната лента със стъпка 0.1. Всичко това визуализирано и контролирано със скролера на мишката или чрез въвеждане на конкретни стойности. Резултатът е много плавно и меко насищане на избраните честоти и липса на изкривявания от премодулиране, както при останалите еквалайзери.

Продължението на темата можете да прочетете тук:

http://strangerzone.com/forum/index.php?au...ail&f_id=39

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.