Премини към съдържанието
  • публикации
    37
  • коментари
    12
  • прегледи
    27961

ПСИХЕЯ


Лиляна Благоева Андреева

1429 прегледа

 Сподели

blog-0519497001348744963.jpgПСИХЕЯ

ПСИХЕЯ = П . СИ . ХЕ + Я = 4 региона . 31 квадрата . 42 кв.км + 8 кв.км = 5 216 кв.км – това е територията на екологичен град с календарен кадастър, в която влиза жилищно-административна зона, земеделски земи за изхранване на населението на града, резерватна природа, която е забранена за промишлена дейност – виж чертежа.

П = 4 = Берил – хим.ел. №4

С = 3 = З = Три

И = 1 = Идрогено – хем.ел. №1

Х = 4 = К = Куатро – на италиански език

Е = 2 = Хелий – хим.ел. №2

Я = 8 = А = Ахт – на немски език

ПСИХЕЯ

Психея (в превод от гръцки език душа) е най-младата от трите дъщери на царско семейство. Притежава изключителна красота и хората започват да се прекланят пред нейния образ, така както се кланяли пред Афродита. Заради запустелите си олтари пренебрегнатата богиня се разгневява и пожелава да отмъсти. Тя праща своя син Ерос да накара Психея със силата на стрелите си да се влюби в най-презряното същество. Но Ерос, пленен от красотата и миловидността на девойката, сам се влюбва в нея. Психея заживява щастливо в небесния дворец на бога. Единственото, което я измъчва е, че не трябва да вижда с очите си на смъртна лицето на Ерос, докато стои в нейните обятия. Той остава винаги невидим за нея.Но завистните й сестри я посъветват тя да го види.Една вечер докато Ерос спял до нея тя поднесла свещ до лицето му, ноедна капка восък парнала по гърдите бога и той избягал от нея.Психея прябвало да мине през множество изпитания докато отново се събере с Ерос.Зевс показва благосклонност към двамата и дарява с безсмъртие Психея, като ? поднася чаша с амброзия.

Психея била гръцка принцеса, която била толкова красива, че Афродита, богинята на любовта и красотата, и завидяла. Богинята изпратила сина си, крилатия бог на любовта Ерос, да убоде младата принцеса с една от стрелите си, което да я накара да се влюби нещастно. Но когато Ерос видял Психея, той самият се влюбил в нея и не изпълнил поръката на майка си. Като нежен вятър той вдигнал Психея и я понесъл кьм един усамотен дворец. Ерос идвал при любимата си всяка нощ, след стъмване, бил много добър и любящ и тя скоро отговорила на чувствата му, макар че никога не и било позволено да види възлюбения си. Богът я предупредил, че ще трябва да я напусне завинаги, ако тя види лицето му. По-късно, сестрите на Психея дошли да я посетят и я убедили, че тя е длъжна да види любимия си, защото той би могъл да се окаже опасно чудовище. И така, Психея видяла лицето на Ерос на светлината на свещ, докато той спял, и открила, че той не е чудовището, от което се страхувала, а прекрасен бог. След това Ерос я напуснал и тя била много нещастна. Отчаяна в желанието си да го върне, Психея отишла при Афродита да моли за помощта и, но богинята останала безучастна към нейните страдания и и възложила за изпълнение невъзможни задачи. Психея обаче се справила с всичките, благодарение на Ерос, който тайно я следял и и помагал. Накрая, Зевс решил, че двамата са доказали предаността си един към друг и ги съединил завинаги, като дал на Психея безсмъртие. Tе заживяли щастливо от този ден нататък и им се родило красиво дете, чието име било Волуптас (Наслада).

Това е една алегорична приказка, с много нива на значение. Тя е за единението между Ерос (мъжкото начало, еротичната страст) и Психея (женското начало, душата), което накрая поражда блаженство.

Вместо календарни градове “ПСИХЕЯ” сега управляващите върхушки водят психологически войни за манипулиране на общественото мнение, взаимстващи методите на гадатели, езотерици, шамани и циганските вретенарки. Освен това разработват оръжия за пряко или дистанционно влияние върху мозъка на хората на принципа на телепатията или така наречените психотронни телепатични симулатори, изработени в силиконовите долини на военно-промишлените комплекси. Тези методи са вредни и пагубни за живота на земята. Изменянето на естествените страсти и емоции на хората води до оглупяване и подлудяване. Пропагандата и оръжейните установки са “вързани” за нашето съзнание като газена тенекия за опашката на махленското куче! Ексцесиите на агресия се увеличават. Жестокостта – също!

И така :

Градове “ПСИХЕЯ” – ДА!

Психологически войни и психотронни оръжия – НЕ!

Атомни помпи-градове за слънчева радиация – ДА!

Атомни бомби-оръжия за уранова радиация – НЕ!

И ако вие, които четете това, искате да има мир на земята и благоволение между народите, подкрепете моите усилия за пропаганда на календарните градове, с които да сменим войната, деспотизма и терора!

Инж. Лиляна Благоева Андреева

ЛЮБОВЕН ПЛАМ

По Шекспир – сонет № 154

Веднъж Амур на поляна дъхава заспал -

факела вълшебен от ръце си изтървал…

Ала бяла речна нимфа бързо го съзряла -

и любовна страст в гърди и запламтяла…

Факелът с огнени езици ръката и опърли,

а тя понечи в кладенец да го захвърли…

Но тайнство и вълшебно чудо стана там –

превърна извора в целебен огнения плам…

Като дар от Амур в езерцето разцъфтяла -

(знак на нежна обич) лилията снежно бяла…

В небе остана спомен от любовната омая –

ярка запалена звезда, светеща в безкрая…

Любовта вода, сърце, душа и дом съгрява -

ала водата любовен плам не потушава…

 Сподели

0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...