Премини към съдържанието

Book Reviews

 • публикации
  286
 • коментари
  1587
 • прегледи
  1647508

Сандра Браун 2


ganinka

3908 прегледа

sandrabrown.jpgcooltext445063169.png cooltext445063256.png

Sandra Brown (Laura Jordan, Rachel Ryan, Erin St. Claire) - Сандра Браун е рекордьорка сред пишещото братство в САЩ. За последните години тя има над 50 бестселъра в класацията на "Ню Йорк Таймс", издала е 65 романа и е продала над 70 милиона екземпляра по света! Тя е и единствената, която е имала по едно и също време 3 бестселъра в класацията.

Сандра Браун 1

Ricochet (2006) Рикошет

Елиз Леърд е гордостта и радостта на съпруга си. Десет години по-млада, тя краси живота му и прилежно изпълнява отговорностите, наложени от кариерата на съдия Кейто Леърд. Според слуховете Елиз се е омъжила за него заради парите му. А в слуховете често има много истина... Когато детектив Дънкън Хачър и ДиДи Боуен са призовани в дома на Леърд посреднощ, те са наясно, че ключова роля не само в разследването, но и за запазване на работата им ще изиграе тяхната дискретност. При самозащита Елиз е застреляла нахлул в дома им крадец. ДиДи подозира, че зад невинните действия на младата жена се крие нещо повече. Някога идеалист, но с времето все по-разочарован от съдебната система, Дънкън също има своите подозрения - особено след като току-що се е сблъскал с пословично мекото отношение на съдията към престъпниците. Твърдо решен да разбере истината относно мъртвия крадец и връзката му със семейство Леърд, разследването на Дънкън поставя на карта кариерата и живота му. Елиз изказва пред него невероятно твърдение и първата му реакция е да го сметне за лъжа на виновен заподозрян… на жена, която усеща все по-силното му увлечение по нея. Но ако тя казва истината? Терзанията на Дънкън се задълбочават още повече, когато Елиз изчезва…

Play Dirty (2007) Сделка за милиони

Гриф Бъркет е паднала звезда. След пет дълги години във федералния затвор той най-сетне е на свобода. Но още с първата стъпка навън разбира, че прошка няма. Там не го чака никой освен ония, заради които е влязъл зад решетките. Старата мръсна игра започва с нова сила и Гриф е притиснат до стената - без чест, без пари, без изход. Фостър Спийкман – ексцентричен милионер, собственик на авиокомпания - и красивата му жена Лора са златната двойка. Богатството, успеха и любовта им блестят в един живот като щастлива приказка, докато съдбата не се намесва жестоко и им отказва онова, което най много искат... Казват, че не всичко се купува с пари но може би може да се купи един изпаднал бивш затворник без бъдеще? И тогава Гриф Бъркет получава най зашеметяващата и невероятна оферта в живота си: да вземе първо сто хиляди, после половин милион, а след това по един милион долара всяка година... докато е жив. Сделка за милиони. Условието е просто. И разбира се – тайно.

Smoke Screen (2008) Димна завеса

Една сутрин репортерката Брит Шели се събужда до Джей Бърджис, детектив от полицейското управление в Чарлстън. Младата жена почти не помни как се е озовала там, но тези притеснения остават на заден план, когато разбира, че Бърджис е мъртъв. Джей и още трима от колегите му са се превърнали в местни герои преди пет години, когато проявяват изключителна смелост при голям пожар в полицейското управление. Те рискуват живота си, за да изведат хората от горящата сграда. Рейли Ганън е назначен да разследва причините за пожара, но не успява да доведе случая докрай. Последствията от една бурна и безпаметна нощ преобръщат живота му и той е принуден да напусне работа. Бившият пожарникар се оттегля да живее в уединение, търсейки начини да отмъсти на четиримата мъже, използвали славата си не само за лична изгода, но и за да разрушат репутацията му. Когато Рейли разбира за шокиращата смърт на Джей и версията на Брит за случилото се, той решава, че моментът за разплатата е настъпил.

Rainwater (2009) Лятна буря

Ела Бароун притежава малък пансион, който е единственият източник на доходи за нея и десетгодишния й син. Всекидневието на младата жена е изпълнено с безкрайни домакински задължения и грижи за детето, което страда от поведенческо разстройство. По препоръка на местния лекар Ела се съгласява да приеме нов наемател. Тя дори не подозира, че Дейвид Рейнуотър ще преобърне не само живота й, но и ще окаже огромно влияние върху жителите на градчето. Страдащ от неизлечимо заболяване, той иска да изживее пълноценно малкото му оставащо време. В период на тежка икономическа криза и природни бедствия Рейнуотър се превръща в морална опора на обеднелите фермерски семейства и става техен водач в съпротивата им срещу местната шайка насилници. Притеснена от влошаващото се състояние на сина й и нарастващото обществено напрежение, Ела намира утеха и разбиране в лицето на Рейнуотър. Макар да съзнава, че любовта им е обречена, тя все по-трудно се противопоставя на силното привличане между тях. Вдъхновена от истински случай в рода на Сандра, "Лятна буря" е трогателна история за силата на човешкия дух и магията на любовта.

Lethal (2011) Смъртоносно

Началната учителка Онър Жилет живее с дъщеричката си Емили в уединена крайбрежна къща в Луизиана. След трагичната смърт на съпруга й Еди, Онър се затваря в себе си, обзета от чувство на вина. Младата жена посвещава времето си на отглеждане на детето и постепенно се учи отново да се радва на живота. Един ден, докато приготвят сладкиши в кухнята, Емили забелязва непознат мъж, припаднал в градината. Онър се втурва да му помогне, но мъжът скача и насочва пистолет към нея. Оказва се, че той е Лий Кобърн, обвинен в жестокото убийство на седем души. Опасен, отчаян и въоръжен, Лий ги принуждава да изпълняват заповедите му. Онър няма друг избор, освен да му се подчини. Кобърн е убеден, че покойният й съпруг е криел нещо изключително ценно, което не му е принадлежало. Тази свръхсекретна информация засяга многоуважавани граждани и поставя в опасност семейството на Еди. Онър инстинктивно усеща, че сеещият смърт Кобърн е единственият й шанс да оцелее. Двамата изпитват неочаквано привличане един към друг, което прераства в неутолима страст. Кобърн и Онър са принудени да бягат, за да спасят живота си, застрашен от същите онези хора, които им обещават закрила.

No Rest for the Dead (2011) (with Jeff Abbott, Lori Armstrong, David Baldacci, Thomas H Cook, Jeffery Deaver, Diana Gabaldon, Tess Gerritsen, Andrew F Gulli, Lamia Gulli, Peter James, J A Jance, Faye Kellerman, Raymond Khoury, John Lescroart, Jeff Lindsay, Gayle Lynds, Alexander McCall Smith, Phillip Margolin, Michael Palmer, T Jefferson Parker, Matthew Pearl, Kathy Reichs, Marcus Sakey, Jonathan Santlofer, Lisa Scottoline, R L Stine and Marcia Talley)

When Christopher Thomas, a curator at San Francisco's Museum of Fine Arts, is murdered and his decaying body is found in an iron maiden in Berlin, his wife Rosemary Thomas is the prime suspect. Long suffering under Christopher's unfaithful ways, Rosemary is tried, convicted and executed. Ten years later, Jon Nunn, the detective who cracked the case, becomes convinced that the wrong person was put to death. Along with financier Tony Olsen, he plans to gather everyone who was there the night Christopher died and finally uncover the truth about what happened that fateful evening. Could it have been the ne'er do well brother Peter Hausen, interested in his sister's trust fund having got through his own; the curatorial assistant Justine Olengard, used and betrayed by Christopher; the artist Belle who turned down his advances only to see her career suffer a setback; or someone else all together? No Rest for the Dead is a thrilling, page-turning accomplishment that only the very best thriller writers could achieve.

Low Pressure (2012) - Ниско налягане

Белами Листън е само на дванадесет, когато по-голямата й сестра Сюзан е убита през един далечен дъждовен ден, обхванат от свирепа буря. Оцеляла от семейната трагедия, осемнадесет години по-късно Белами публикува под псевдоним първия си роман - "Ниско налягане", който бързо се превръща в истински бестселър и жъне бурен успех. Историята се основава върху убийството на Сюзан - нерешеният случай, както и загадката кой се крие зад псевдонима на автора, разпалват стръвта на репортерите до крайност и скоро самоличността на Белами е разкрита. Избухва шумен скандал около семейството й. Самата Белами неочаквано се превръща в мишена на брутален нападател, който или иска истината около убийството на Сюзан да остане неизвестна, или - което е още по-опасно, търси отмъщение заради човек, обвинен по грешка и осъден за убийството. За да разпознае преследвача си, Белами трябва да се изправи срещу злите духове от миналото, включително срещу Дент Картър - някогашният приятел на сестра й и един от основните заподозрени по делото. Колкото по-дълбоко Белами разравя мистерията около гибелта на Сюзан, толкова по-разтърсващи са изплувалите детайли от престъплението, които я насочват към кръга на най-близките й хора... Измъчвана от тежки спомени и разкъсвана от противоречивите си чувства към Дент, но решена на всяка цена да се добере до верните отговори, Белами няма да се откаже от преследването на убиеца. Освен ако убиецът на Сюзан не удари пръв...

=Ерин Сейнт Клеър (псевдоним)=

=SERIES=

Led Astray

1. Led Astray (1985) Съдбовна нощ

Кейдж Хендрън обича една-единствена жена - Джени Флетчър, мълчаловото и сериозно момиче, сгодено за брат му Хал. Дълго време Кейдж подтиска чувствата си, но когато брат му загива по време на мисия в Централна Америка, той решава да спечели сърцето на Джени. Кейдж успява да събуди у младата жена страст, на каквато не е и подозирала, че е способна. И следвайки го, тя разбира, че той е мъжът, когото ще обича цял живот.

2. The Devil's Own (1987) Сделка с дявола

Планът на Кери Бишоп е безразсъдно смел. Не би посмяла да го приведе в действие, ако това не е единственият начин да спаси живота на девет деца... Случайността я среща с известния фотограф Линкълн О'Нийл, който прави впечатление на суров и безскрупулен мъж. Кери знае, че има нужда точно от човек като него, за да осъществи отчаяния си план! При изключително тежки условия те успяват да се измъкнат от опасно преследване. Но и двамата са победени от изпепеляваща страст, която прави знойните дни и нощи на бягството им още по-непоносими...

=NOVELS=

Not Even for Love (1982) В името на любовта

В една дъждовна вечер фотографът Рийвс Грант се озовава пред къщата на Джордан - чаровна собственичка на книжарница. Помежду им пламва страст, но след незабравимата любовна нощ Рийвс разбира, че Джордан е сгодена за работодателя му - баснословно богатия швейцарец Хелмут Екхерт. Джордан твърди, че не обича бъдещия си съпруг, но въпреки това не намира сили да го напусне. Бъдещето на двамата влюбени е в ръцете на Хелмут...

Seduction By Design (1983) Дръзко предложение

Хайди Аштън е млада жена, отдадена на кариерата си - шеф на отдел в увеселителен парк, която е напълно комплексирана. Притеснява се, че вече е на двадесет и осем, смята се за безлична, страхува са от мъжете. Съвсем неочаквано обаче, при инцидент в парка, Xайди се запознава с най-грубия, най арогантния, но и най-чаровния мъж, когото някога е виждала. Тайлър Скот е нейната противоположност. Освен това се оказва, че той е истинският й работодател. Когато Хейли очаква, че ще я уволнят, Тайлър й прави шокиращо признание - ще се опита да я прелъсти...

A Kiss Remembered (1983) Скандална връзка

След мъчителен развод с амбициозен лекар, който я е използвал безскрупулно, Шели Браунинг продължава образованието си в университета в Оклахома. Там съдбата я среща повторно с ученическата й любов Грант Чапмън - преподавател по политология. Искрицата на любовта отново пламва у двамата, но скандалното минало на Грант и неписаните закони на университета застават на пътя им. Този път обаче те решават да не играят по правилата...

A Secret Splendor (1983) Тайната

Ардън Дженmpu изпитва ужасна празнота след смъртта на сина си. Но тя е имала и друг син, когото бившият й съпруг я е принудил да изостави още при раждането. Това дете би могло да облекчи болката й. Ардън прекрасно знае, че тайнството на рождението може да бъде обгърнато от тайни, полуистини и откровени лъжи. Твърдо решена да открие сина си, тя ненадейно преоткрива любовта...

Tiger Prince (1984) Принцът-тигър

Изтощена от мъчителния си развод и служебните си задължения във вашингтонската администрация, Карин Блейкмор има нужда да отдъхне за няколко дни. На екзотичния остров Ямайка се запознава с Дерек Алън, който се крие от жадните за сензации журналисти. През безразсъдните дни и нощи, които прекарват заедно, те не научават почти нищо един за друг... И тогава най-неочаквано Карин узнава цената, която ще трябва да плати. Въвлечена съвсем случайно в живота на Дерек и изправена пред опасността да бъде обвинена в издаване на държавна тайна, тя има само един изход...

Words of Silk (1984) Думи от кадифе

Една вечер страдащата от клаустрофобия Лейни Маклиод припада в заседнал асансьор в Ню Йорк. На сутринта младата учителка се събужда в леглото на непознат. Объркана, Лейни се измъква тайно от апартамента на Дийк Сарджънт - известен адвокат. Но тази история не приключва до тук. Лейни с ужас разбира, че е бременна.Тогава се появява Дийк, който поставя своите условия...

Bittersweet Rain (1984) Само спомен

Роско Ланкастър - най-богатия човек в градчето Уинстънвил, е на смъртно легло. Освен тази вест, младата му съпруга Карълайн преживява още един шок. Пристига Ринк - синът на Роско, който преди дванайсет години е напуснал дома си, избягал е от голямата си любов - Карълайн. Магията на едно далечно любовно лято е застанала между тях. Двамата трябва да си отговорят на много въпроси за разбития им живот. В дъното на забулената с тайни истори се прокрадва, сякаш от ада, зловещата фигура на Роско...

Sweet Anger (1985) Труден избор

Съпругът на известната телевизионна водеща Кари Стюърт умира при нелепа катастрофа. Скоро съкрушената млада жена понася още два жестоки удара. Окръжният прокурор Хънтър Маккий обвинява в корупция починалия й съпруг и двама негови колеги, а малко преди делото Кари губи бебето си при спонтанен аборт. Хънтър е единственият човек, когото Кари обвинява за всички сполетели я беди. Заслепена, тя опитва да го злепостави в репортажите си. Хънтър запазва спокойствие, защото е влюбен в Кари...

Above and Beyond (1985) Над всичко

Висок, загорял от слънцето - великолепен мъж. Черната превръзка на едното му око и лекото накуцване само допринасят за силното му излъчване. Тревър Рул е дълбоко убеден, че той единствен е способен да заличи скръбта на Кайла по загиналия й съпруг. Сам той никога не е вярвал, че може да загуби ума си по една жена от случайно намерена купчина писма. И всичко би било чудесно, ако не бе ужасната му, изгаряща тайна...

Honor Bound (1986) Опасно бягство

НЕВЪЗМОЖНА ЛЮБОВ Изпаднал в отчаяние, Лукас Грейулф нахлува в дома на Айслин Андрюс с надеждата да открие храна и подслон поне за няколко часа. Безизходицата го принуждава да отвлече младата жена като заложница. Колкото и да е странно, когато мисията му приключва, желанието да се раздели с Айслин като че ли се изпарява...

Two Alone (1987) Единствен изход

Ръсти е ранена, изплашена и в компанията на мъж на когото няма никакво доверие, но добре си дава сметка, че след тежката самолетна катастрофа далеч на север, тя ще загине без него. Горчивият опит е научил Купър Лондри, че жени като Ръсти са истинско наказание, не ги бива за нищо друго, освен да получават. Eтo защо е твърдо решен да не рискува живота си напразно. И все пак оказва се, че, за да оцелеят, им са нужни не само умение и воля, но и нещо повече...

The Thrill of Victory (1989) Тръпката на успеха

Стиви Корбет е постигнала завидна кариера с цената на много лишения и жертви. Очаква я бляскаво бъдеще, но може и да загуби всичко... Има само две седмици, в които трябва да вземе съдбоносно решение. За никого не е тайна, че спортният журналист Джъд Маккий следи отблизо кариерата на талантливата тенисистка и не пропуска случай да изтъкне грешките й на корта. По ирония на съдбата той единствен знае за сериозната дилема, пред която е изправена Стиви. Ще се възползва ли Джъд от доверието й, за да напише статията, която ще взриви спортния свят?

=Рейчъл Раян (псевдоним)=

=NOVELS=

Love's Encore (1981) Кажи, че ме обичаш

Камил Джеймисън - реставраторка с екзотична красота, е поканена да обнови внушителната къща в плантацията на Рейбърн Прескът. Младата жена приема предложението с радост, но скоро е на път да се откаже, защото открива, че синът на нейния работодател е Зак Прескът - мъжът, когото две години безуспешно се е опитвала да прогони от мислите и сънищата си...

Love Beyond Reason (1981) Безразсъдна любов

Кетрин Адамс се е заклела никога да не повтаря грешките на сестра си Мери. Приказна сватба въвежда Мери в богатата и могьща династия Манинг. Но скоро шеметният празник се превръща в кошмарен низ от унижения, безчестие и лъжи. В сьщата нощ, когато нейният съпруг-плейбой загива в автомобилна катастрофа, Мери умира npu раждане. Сега съобразителна, умна и изпълнена с гневна решимост, Кетрин се зарича никога да не допусне Манинг - никакъв Манинг - до детето на Мери: не дори и онзи елегантен, енергичен и обаятелен мъж, които един ден се появява на вратата й. Кетрин много би искала да вярва, че Джейсън Манинг е различен от безмилостнатa фамилия, към която принадлежи. Но тайните и коварствата са част от тяхното наследство. И може би Кетрин би била унищожена от истината, която се опасява, да посрещне лице в лице... ако не беше любовта, на която не би съумяла да противостои.

Eloquent Silence (1982) Нежна тишина

Дрейк Слоун ревниво крие тайните на живота си. Лори също прикрива незаздравяла рана в своето минало, а настоящето е мъчителен опит да се спаси от непоносимата самота. Дженифър е прекрасното дългокосо момиченце, което може да се превърне в заложница на мъжа и жената, от които се нуждае повече от всичко на света... В луксозния дом на Дрейк в Ню Мексико, уединени сред зеленина и уют, тримата като че ли имат шанс да се превърнат в семейство, но... преди това всеки ще трябва да се освободи от най-дълбоките си страхове и да проправи път за най-силните трепети на сърцето - да се научи да обича.

A Treasure Worth Seeking (1982) Да догониш мечтата

Иърин О'Шиа е млада вдовица, красива и богата. Поставила си е за цел да открие брат си Кенет, с когото са разделени от деца. Тръгнала по следите му, Иърин попада на финансовия агент Ланс Барет, който също издирва брат й. Кенет Лаймън е изчезнал с голяма сума пари от банката, в която работи. Докато трае разследването, Йърин и Барет живеят в къщата на брат й. Младата жена изпитва странно и необяснимо привличане към Ланс Барет. Какво я чака? Каква изненада й готви животът?

Prime Time (1983) Час пик

Повече от всичко на света Андреа Малоун - репортерка в кабелната телевизия - мечтае да работи в голяма телевизионна мрежа. Едно интервю със стария генерал Ратлиф, в неговото тексаско ранчо, би могло да я отведе към страстно желаната цел, особено ако тя разкрие тайната, която го е накарала да търси усамотение... Андреа е решена да пробие блокадата на неговия верен пазач - синът му Лайън. Но планът й заплашва всеки момент да предизвика истински конфликт между безпощадната репортерка, в каквато тя иска да се превърне - и пламенната, всеотдайна жена, каквато е по природа. Чарът на Лайън Ратлиф скоро ще се противопостави на нейните намерения и ще хвърли двамата във вихъра на подозрения, съмнения, измяна ... и любов.

1 Коментар


Препоръчани коментари

Low pressure - Ниско налягане

 

Белами Листън е само на дванадесет, когато по-голямата й сестра Сюзан е убита през един далечен дъждовен ден, обхванат от свирепа буря.
Оцеляла от семейната трагедия, осемнадесет години по-късно Белами публикува под псевдоним първия си роман - "Ниско налягане", който бързо се превръща в истински бестселър и жъне бурен успех. Историята се основава върху убийството на Сюзан - нерешеният случай, както и загадката кой се крие зад псевдонима на автора, разпалват стръвта на репортерите до крайност и скоро самоличността на Белами е разкрита. Избухва шумен скандал около семейството й. Самата Белами неочаквано се превръща в мишена на брутален нападател, който или иска истината около убийството на Сюзан да остане неизвестна, или - което е още по-опасно, търси отмъщение заради човек, обвинен по грешка и осъден за убийството. За да разпознае преследвача си, Белами трябва да се изправи срещу злите духове от миналото, включително срещу Дент Картър - някогашният приятел на сестра й и един от основните заподозрени по делото.
Колкото по-дълбоко Белами разравя мистерията около гибелта на Сюзан, толкова по-разтърсващи са изплувалите детайли от престъплението, които я насочват към кръга на най-близките й хора... Измъчвана от тежки спомени и разкъсвана от противоречивите си чувства към Дент, но решена на всяка цена да се добере до верните отговори, Белами няма да се откаже от преследването на убиеца. Освен ако убиецът на Сюзан не удари пръв...

Линк към коментара
Гост
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване