Премини към съдържанието

Book Reviews

  • публикации
    286
  • коментари
    1587
  • прегледи
    1646413

Плеяда - Съвременна романтична проза 1-50


ganinka

3303 прегледа

1. Омагьосан живот - Шарлот Вейл Алан

Мати Силвестър, вдовица на един от най-популярните американски художници, прекарва дните си в съзерцание на морето и спомени за своето минало. Запленена от финеса, остроумието и жизнеността на Мати, новата й секретарка Сара не може да си обясни доброволната изолация, в която тя живее на малкия си остров в океана. С времето между двете се поражда неочаквана близост и Мати заговаря за миналото си – светския живот, кръга от приятели художници, неотразимия и очарователен съпруг. Неусетно спомените разкриват таен с годините гняв и Сара е изумена да научи за нечовешкото престъпление, което Гидеон Силвестър е извършил спрямо съпругата си. Може ли то да се окаже тайната на неповторимия му талант?

2. Танц на съдбата - Шарлот Вейл Алан

Беатрис Крейн и Боби Брадли са най-прочутата двойка в Холивуд и нищо не може да ги раздели... Нито собственикът на филмовото студио, който иска те да се любят на екрана и да крият чувствата си в истинския живот. Нито бившият партньор на Бий, който се е зарекъл да й отмъсти, защото е повела друг мъж по пътя към славата. Нито режисьорът, за когото тя се омъжва. Нито дъщерята, която я ненавижда.

3. Ограбено щастие - Джудит Майкъл

Всяка жена мечтае да попадне в света на богатите, но понякога този свят, изпълнен с жестокост и с лъжи, ограбва щастието... Когато съпругът на Катрин Фрейзър изчезва, тя разбира, че грижливо е прикривал миналото си от нея. Богатото му семейство се свързва с младата жена. Попаднала в неподозиран свят на разкош и романтика, плахата Катрин се превръща в ослепителна и самоуверена светска дама. Неочаквано съпругът й се завръща и тя е изправена пред дилемата да се примири с лъжите му или да промени съдбата си, намирайки щастие в една нова любов.

4. Съвършенство - Джудит Макнот

Детството на Джули е щастливо, обсипано е с обич и ласки от осиновителите си. Когато пораства, Джулия е твърдо решена да се отплати за любовта, която е получила, и да запази мечтания свят, който сама е съградила. Ала съдбата й поднася изненада, когато среща Зак Бенедикт, прочут филмов режисьор, чиято блестяща кариера внезапно е прекъсната, когато го обвиняват в убийството на съпругата му. Той успява да избяга от затвора в Тексас, отвлича Джули и я взема за заложница. Тя го ненавижда и все пак сърцето й подсказва,че е невинен. Той е разочарован от жените и все пак не може да преодолее неочакваната си страст към нея. Предстои им дълъг път, докато започнат да изпитват взаимно доверие и открият съвършената любов.

5. Алчност - Анита Бърг

Трима души - търговец на оръжия, фармацевтичен магнат и прочут филмов актьор - се впускат в необикновено състезание за откриването на еликсира на живота. И за тримата жените са само играчки за задоволяване на прищявките им. Но те не подозират, че започналата почти на шега надпревара изцяло ще промени живота и мирогледа им, ще ги накара да забравят алчността си и да познаят истинската любов.

6. Измами - Джудит Майкъл

Понякога невинната измама променя човешките съдби и замесените в нея попадат в собствения си капан... Сабрина живее в света на английската аристокрация - канена е на най-изисканите тържества, ухажвана е от най-красивите мъже. Но тя копнее за обикновения живот на близначката си Стефани. Стефани има щастлив брак, две очарователни деца и любящ съпруг. Ала голямата й мечта е да бъде богата и свободна като Сабрина. Какво ще се случи, ако само за месец разменят местата си...

7. Лабиринт от лъжи - Джудит Майкъл

Понякога невинната измама променя човешките съдби и замесените в нея попадат в собствения си капан... Една година след трагедията на яхтата единствено Гарт знае истината за самоличността на Сабрина. Тъй като е лудо влюбен в нея, той й прощава измамата. Приятелка на Сабрина й съобщава, че е видяла Стефани във Франция. Младата жена се страхува, че миналото ще разруши щастието, което е намерила с Гарт и децата му. Възможно ли е сестра й да е жива? Как да открие изход от заплетения лабиринт от лъжи, в който се е озовала?

8. Рай - Джудит Макнот

Мередит Банкрофт - богата наследница на верига от магазини, и Матю Фаръл - финансов магнат, осъществил американската мечта, са преследвани от горчиво-сладките спомени за мимолетното си щастие. Когато след години двамата случайно се срещат, откриват, че раздялата им е причинена от интригите на тираничния баща на Мередит и че любовта им все още е жива.

9. Нощна магия - Шарлот Вейл Алан

Съвременна приказка за любовта между КРАСАВИЦАТА и ЗВЯРА, която се превръща в НОЩНА МАГИЯ. Като дете Ерик д'Антон е бил обезобразен при ужасяваща автомобилна катастрофа. Той става прочут архитект, но се обрича на доброволно отшелничество. Единствено музиката го спасява от самотата и отчаянието, заплашващи да отнемат разума му. Животът на Ерик неочаквано се преобразява, когато той позволява на шестнайсетгодишната Мариса, която лудо го обича, да проникне в неговия свят на мрака. Двамата успяват да спасят брака си, осъзнавайки, че любовта изисква компромиси.

10. Женски съдби - Рона Джеф

Трогателната история на момичетата, които се опитват да оцелеят в джунглата на Ню Йорк и да открият голямата си любов. Откровен разказ за съдбата на няколко млади жени, които започват работа в прочуто нюйоркско издателство, макар че най-голямата им мечта е да се омъжат и да имат собствен дом. Всяка има различна представа за щастието и за смисъла на живота. Но скоро в тях настъпват незабележими промени, топлотата и невинността им постепенно изчезват под влиянието на блясъка и жестокостта на мегаполиса. Това е незабравимата история на Каролайн, която, изоставена от годеника си, намира утеха в прегръдките на по-възрастен мъж; на Ейприл, станала играчка в ръцете на богат младеж; на Грег, безнадеждно влюбена в егоист, който я захвърля като употребявана вещ, и на самотната майка Барбара, най-сетне открила истинското щастие.

11. Любовна драма - Джудит Майкъл

Прочутата театрална актриса Джесика Фонтейн мистериозно изчезва след претърпяна автомобилна катастрофа. Благодарение на режисьора Лукас Камерън и на две всеотдайни приятелки тя намира сили да загърби миналото и да открие любовта, от която се е отрекла.

12. Гордост - Джудит Макнот

Ник Синклер, красивият президент на „Глобал Индъстрис", разрешава деловите проблеми по същия начин, по който се справя с жените - с чар, смелост и безскрупулност. Когато приема на работа Лорън Данър, предполага, че гордата красавица ще бъде поредното му лесно завоевание. Но скоро чувството за хумор и високият дух на младата жена го завладяват и против волята си той се влюбва в нея. Ала Лорън живее в лъжа, а играта, в която е принудена да участва, става все по-опасна. Тя упорито отказва да приеме, че е обикнала Ник. Тайната й може да разруши доверието му и да сложи край на мечтите й да заживее с най-прекрасния човек, когото познава.

13. Страсти в Манхатън - Шарлот Вейл Алан

От петнайсетия етаж на луксозна жилищна сграда полита красива млада жена. Самоубийство, убийство или нещастен случай... С търсенето на истината се заема Хонория Барлоу - известна редакторка на холивудски сценарии. Ала разрешаването на загадката я въвежда в опасен лабиринт, където може да загуби живота си.

14. Нощни шепоти - Джудит Макнот

Слоан е полицейска служителка в малко градче във Флорида. От малка е разделена с богатия си баща и със сестра си, с които няма никакъв контакт. Най-неочаквано баща й я кани да му гостува в Палм Бийч. Агент на ФБР я убеждава да приеме поканата, като и съобщава, че той е обвинен във финансови измами и в убийство. Животът й още повече се обърква, след като тя се влюбва в изключително-привлекателния Ноа Мейтланд, които е сред заподозрените в убийството. Слоан трябва да преодолее предубеждениято си към любимия мъж и да открие какво означават ужасяващите образи, които я преследват в съня й.

15. Обичам те, Ерик - Джини Бруър

Любовта е безсмъртна - доказва го бестселърът на най-нашумялата млада американска писателка Джини Брауър. "Обичам те, Ерик" е роман за изпепеляващата любов между художничка и нейния модел, за всеотдайността и саможертвата на влюбената жена, за пътуването на две сърца към вечността.

16. Нежна победа - Джудит Макнот

Зашеметяващата красавица Кати се опитва да излекува раните си от миналото, като се посвещава на кариерата си, а многобройните си обожатели държи на разстояние. Но животът й е празен, докато се запознава с гордия и загадъчен Ромон, който я дарява с неподозирана любов. Той е всичко, за което egна жена мечтае: интелигентен, чувствителен и привлекателен. Мисълта, че ще бъде негова съпруга и майка на децата му я изпълва с щастие. И все пак тя се страхува да отдаде сърцето си на този тайнствен мъж с несигурно бъдеще, който не принадлежи към нейния свят.

17. Иронии на съдбата - Уорън Адлър

18. Спомни си кога - Джудит Макнот

Даяна Фостър, издателка на списанието "Прекрасен живот" е изоставена от годеника си. Въпреки, че няма желание да води светски живот, тя решава да присъства на Бала на Бялата орхидея, за да опровергае злобните слухове по нейн адрес. Ала Даяна не подозира, че тази нощ ще се окаже съдбовна за нея. Коул Харисън, най-желаният мъж в Далас, получава ултиматум от властния си чичо - да се ожени или да загуби дял от семейния бизнес. Той се примирява с неизбежното, но решава, че бъдещата му съпруга трябва да бъде богата, поразително красива и жена с характер. Накратко - Даяна Фостър.

19. На седмото небе - Луан Райс

По случай рожденния си ден Сара Талбот, собственичка на магазина "На седмото небе", получава оригинален подарък - обиколка със самолет. Доскоро е мислила, че е обречена, но когато съдбата й дава втори шанс, тя е твърдо решена да се наслаждава на живота. Съдбовна се оказва срещата й с Уил Смит - пилот на чартърния полет. Той е преживял душевна травма, след като не е успял да спаси сина си от удавяне. Бракът му е разбит, дъщеря му, която може да живее като принцеса с втория си баща, е самотно и объркано момиче, търсещо истинското си "аз". Нито Сара, нито Уил са вярвали, че отново ще изпитат голямата любов, но постепенно откриват, че са родени един за друг.

20. Интимно - Джудит Майкъл

Матю и Елизабет имат всичко, за което са мечтали - богатство и слава, но успехите задълбочават пропастта помежду им. Той мечтае да издава вестник, тя - да води отделна рубрика. Преподавателите от университета им предричат блестящо бъдеще. Нищо не може да ги спре, очаква ги дълъг и щастлив живот, изпълнен с обич, мечти и успехи. След шестнайсет години щастлив брак Елизабет и Матю Лъвъл рискуват всичко, за да изградят своя империя. Успехът не закъснява - скоро те се превръщат в знаменитости и са радушно приети във висшето общество. За двамата това е свят на забранени страсти и любовни увлечения. Сега са прочути и богати, но в живота им липсва нещо - постепенно са започнали да се отчуждават. Настъпва момент, когато са изправени пред най-голямото предизвикателство - да си възвърнат изгубеното щастие.

21. Блясък и пепел - Пати Бърг

От първия миг, в който го вижда на екрана, Ейдриана Хаауард се влюбва в зашеметяващо красивия актьор и прочут холивудски плейбой Тревър Монтгомъри, който е изчезнал мистериозно. Ала през вълшебната нощ, когато най-съкровените желания се сбъдват, тя внезапно се пробужда и вижда до леглото си мъжа, в когото е била влюбена от детинство. Сбъднала се е една мечта, както се случва само в холивудските филми... а може би е станало чудо.

22. Холивудски тайни - Джанел Тейлър

Кариерата на Ками Милър зависи от прочутия актьор Тайлър Стовал. Очаква я блестящо бъдеще, ако Тай приеме да участва в заснемането на филм, в който тя ще играе главната роля. Ала Ками по-скоро би се отказала от мечтата си да стане филмова звезда, отколкото да го моли за услуга. Въпреки че са изминали десет години от безрасъдната нощ, която двамата са прекарали заедно, тя още не е забравила пламенните му ласки и болката, която й е причинил с внезапното си изчезване. Ками не подозира, че Тайлър не бяга от нея, а от зловеща тайна, която не му дава покой. Единственият начин да си го върне, е да му докаже, че истинската любов не е химера.

23. Този път завинаги - Барбара Бретън

Любовта е най-красивото преживяване в живота им – едновременно реално и магическо… В деня, в който Маги О’Брайън навършва тридесет и пет години, сестрите й поднасят необичаен подарък – незабравимо прекарване в града на хазарта Атлантик Сити. В ресторанта на разкошния хотел погледът й попада на непознат, който е в компанията на ослепителна блондинка. Грубоватото му лице излъчва мъжественост, която неудържимо я привлича. С горчивина си казва, че ако той предпочита русокоси красавици, няма да я забележи. Конър Райли е човек без илюзии и знае, че когато романтиката изчезне, остава горчивият вкус на разочарованието. Но е запленен от Маги и неочаквано за самия себе си й прави романтично предложение. Няма рози, които да й поднесе, нито диаманти, с които да я окичи, но й дарява сърцето си...

24. Кръстопът - Лавърл Спенсър

Джонатан и Арон са братя... и са влюбени в една и съща жена. Когато се изправят пред най-важното решение в живота си, те се озовават на кръстопът и съдбите им, безвъзвратно се променят. За съпруга си Мери е предана и любяща партньорка. За брат му Арон тя е уважавана и доверена приятелка. След като съпрузите разбират, че не могат да имат деца по вина на Джонатан, щастливият брачен съюз постепенно се превръща в тегоба. Джонатан се обръща към брат си и го моли за нещо, което не може да поиска от друг мъж... Ала онова, което започва като акт на милосърдие, бързо отстъпва място на пламенна страст. Арон е първият, който разкрива на Мери непознатото тайнство на любовта. Онова, което дълго е тляло в нея, е възпламенено от неговите ласки. Скоро копнежът й за дете я отвежда до горчиво-сладката болка на изневярата и принуждава Мери и двамата мъже в живота й да осъзнаят какво означава истински да обичаш...

25. Не без теб - Джанел Тейлър

Когато идва в съзнание, Джаред Брайънт разбира, че се намира в болница. Споменът за самолетната катастрофа, при която едва не е загинал, напълно се е заличил от паметта му. Позната му е само красивата жена до леглото му - Келси, с която са в процес на развод. Постепенно в съзнанието му нахлуват ужасяващи видения, които подсказват заговор между най-близките му хора. Опитвайки се да осмисли смътните видения, Джаред отчаяно се вкопчва в брака си, който доскоро е смятал за разрушен. Защото в погледа на Келси заедно с гнева и съжалението той съзира нещо - любовен пламък, който дори предстоящият развод не е изгасил …

26. Уитни, моя любов - Джудит Макнот

Уитни Стоун е непокорна девойка, която предпочита ездата пред заниманията, подходящи за момичетата с нейното обществено положение. Разгневен от поведението й, баща й я изпраща при роднини в Париж. Само за една година красотата й разцъфтява, тя се превръща в сексапилна и зашеметяващо красива и изискана млада дама. Мъжете от висшето общество я наричат "пленително красива и омайващо чаровна", кълнат й се във вечна вярност. Ала тя копнее за друго завоевание - за сърцето на Пол Севарин, в когото е влюбена от малка, и с нетърпение очаква завръщането си в Англия. Но там я очаква горчиво разочарование - баща й е разорен и урежда брака й с херцог Клейтън Клеймор. Уитни е разгневена от "сделката" и не може да се примири да бъде продадена като робиня. Тя дори не подозира, че херцогът е тайнственият мъж, с когото се е запознала на един маскен бал в Париж, и към когото е изпитала странно привличане. Започва да крои планове за бягство с Пол, но е потресена, когато разбира, че нейният кумир се интересува само от зестрата й. Неочаквано Уитни открива, че изпитва непреодолима страст към човека, когото смята за натрапник в живота си... ала все още мечтае за съвършената любов.

27. До края на света - Джудит Гулд

Леони Коринт, съпруга на преуспяващ бизнесмен, може да издържи безмилостните игри на манхатънския елит, но не и безсърдечното предателство на съпруга си. А едно безсърдечно предателство води и до друго. Сега, останала без средства и перспективи, тя има само свободата си и една мечта - малък имот в пущинаците край река Хъдзън, който иска да преустрои и продаде изгодно. И съдбата я среща с мъжа, за който е мечтала. Сам Никълсън е нейният втори шанс за щастие и тя го усеща при първата им случайна среща. Той е мъж, обвързан с тайно минало, мъж, преследван от една трагедия, но и копнеещ за обич, до която не може да стигне. Така между две изтерзани души накрай света крачка по крачка пламва една любов, която може да унищожи и двамата. Или да продължи до края на времето...

28. Синият велосипед - Режин Дефорж

Седемнайсетгодишната Леа, златокоса красавица с теменуженосини очи, води безгрижен живот в имението на баща си. Макар и много млада, тя осъзнава чара си и върти на малкия си пръст влюбените младежи, които досущ нощни пеперуди са привлечени от красотата й. Ала колкото и да обича да флиртува, сърцето й принадлежи на приятеля й от детинство Клод. Той обаче е обречен на брак с богатата аристократка Камий…

29. Като усмивка - Джудит Майкъл

Миранда Греъм, която е известна модна дизайнерка, никога не се е отделяла задълго от дома си и е водила затворен живот. Когато по силата на обстоятелствата попада в един от най-населените градове на света, тя е зашеметена от многолюдието и какофонията от звуци. На помощ й се притича Юан Ли - син на китайка и на американец, собственик на голяма и преуспяваща строителна компания. Връзката им, която започва като приятелство, основаващо се на любопитство и взаимно привличане, скоро прераства в изпепеляваща страст. Двамата прекарват всеки свободен миг заедно, но скоро любовта им е поставена на изпитание. Изправени са пред трудния избор да останат верни на себе си или на семейните традиции.

30. Преди да те срещна - Джудит Макнот

На Шеридан, която е преподавателка в училище за благородни девойки, е възложено да придружи до Англия богата наследница, за да я запознае с годеника й. Но по време на пътуването с параход лекомислената й довереница тайно слиза на едно пристанище с член на екипажа, в когото се е влюбила. Шеридан се пита как ще съобщи новината на бъдещия й съпруг. По стечение на обстоятелствата годеникът загива, а виновникът за смъртта му, граф Стивън Уестморланд отива да посрещне бъдещата младоженка и да й съобщи за нещастния случай. Тъкмо когато Шеридан се опитва да му обясни коя е всъщност, претърпява злополука и получава амнезия. Не си спомня нищо от миналото, единственото, което знае, е, че се влюбва в зашеметяващо красивия граф Уестморланд.

31. Отново щастливи - Барбара Бретън

Моли Чембърлейн произхожда от разбито семейство - след развода на родителите си тя живее ту с майка си, ту с баща си. Ето защо тя търси в брака сигурност, която погрешно смята за любов. Готова е на всичко, дори да работи като сервитьорка, за да издържа съпруга си Робърт по време на следването му в юридическия факултет. Но когато двамата най-сетне постигат мечтата на всяко младо семейство - къща в престижен квартал, скъпа кола и дете на път, най-ненадейно Робърт зарязва Моли заради дъщерята на шефа си. Въпреки предателството му тя продължава да таи в сърцето си надеждата, че след време отново ще бъдат заедно. Илюзиите й са разбити в деня, в който се прибира у дома и вижда, че съпругът й е изнесъл всички мебели. В този момент съдбата я среща с Раф, с когото отново ще открие щастието.

32. Брегът на светулките - Луан Райс

Три сестри, три отделни свята. Две срещу една. Едната е излишна. Тайни, споделени само с едната. Тайни, за които всички се досещат, но никой не знае със сигурност... Прочутият художник Хю Ренуик е гениален творец, който има слабост към алкохола и жените. Дълго след смъртта му съпругата и трите му дъщери се опитват да забравят скръбта, която им е причинил. Скай, най-малката от дъщерите, пие прекалено много, за да забрави, че по време на ловна експедиция по погрешка е убила човек. Най-голямата, Каролайн, крие уязвимостта си под маската на недостъпността. Крехкото равновесие в семейството безвъзвратно се нарушава, когато в живота на четирите жени се появява Джо Конър - леководолаз, занимаващ се с търсене на потънали кораби. Джо, който е свързан със семейството чрез инцидент, случил се преди много години, помага на Скай да преодолее зависимостта от алкохола, стопява леда, обгърнал сърцето на Каролайн... По ирония на съдбата този красив мъж, е ключ към изцелението... или към разрухата на семейство Ренуик.

33. Вълшебства - Дж. Макнот, Джуд Деверо

=Двойна радост - Кори Фостър, изявен фотограф и доведена сестра на известната Даяна Фостър - кралицата на прочутата империя "Прекрасен живот", е влюбена в елегантния Спенсър Адисън още от младо момиче. Но той разбива сърцето й. Сега, години по късно, когато вече е пораснала млада дама, я канят да заснеме сватбата на неговата племенница, която ще се състои в имението му в Нюпорт, Роуд Айлънд. Кори се съгласява, защото си мисли, че е превъзмогнала увлечението си, но всъщност той дали го е превъзмогнал?

=Вълшебства - Желаейки да избегне оковите на принудителен брак с благородник, Джулиана Скефингтън се озовава впримчена точно в такъв. И то не за кой да е, а за най-желания ерген в Лондон - известния женкар Никола Дьовил. За него тя е една интригантка, която е успяла да го надхитри и впримчи в нежелан брак. Принудени от обстоятелствата, те се женят, за да открият в брака магията на любовта.

=От любопитство - Красивата вдовица Карън Лорънс не се доверява на мъжете и по-специално на нейния шеф Макалистър Тагърт. Тя смята, че Мак е плейбой, който сменя жените по-бързо, отколкото дрехите си. Кейт копнее да има дете, преди да изтече биологичния й часовник. И не намира друг по-достоен кандидат с отлични физически, психически и здравословни качества за донор на сперматозоиди от шефа си. Очаквайки да я уволнят, след като е хваната да тършува в офиса му една вечер, тя е изненадана от предложението да се представи за негова годеница и да го придружи на сватбата на братовчед му. В замяна може да помоли за всичко, което иска. Карън се съгласява и му казва направо, че иска той да бъде донор на сперма за бебето й. Мак е уморен да бъде обожаван от жени, които го искат само заради парите му. Когато среща Карън, той е изненадан, че тя има ниско мнение за него. Показвайки я на семейството си, Мак решава, че Карън е подходящата жена за него...

=Клопка за двама - Двамата тийнейджъри Ели и Челси заговорничат да сватосат Ранди, майката на Ели за мъжа, ръководещ империята Тагърт, Франк Тагърт. Ранди е самотна майка с меко сърце, която обича сина си и изкарва прехраната си като медицинска сестра. Ели и Челси привличат на своя страна брата на Франк. Майк трябва да наеме Ранди да се грижи за Франк, докато той се възстанови след инцидент в една хижа високо в планината. Нито тя, нито Франк подозират за клопката, но и двамата ще се поддадат на безспорното привличане между тях, като в същото време не очакват нищо.

34. Прекрасни дарове - Шарлот Вейл Алан

Когато Кира Латимър загубва съпруга си при нелеп нещастен случай в Манхатън, тя не може да се примири със загубата и да си представи бъдещето без любимия човек. Един ден в дома й се появява млада жена

на име Дженифър Калън, Която твърди, че е незаконната й дъщеря, дадена за осиновяване преди двайсетина години. Тя настоява да остави тригодишния си син Джеси при „баба" му. Кира, която отдавна мечтае за своя рожба, се съгласява да осинови детето. Оказва се, че Джеси е необикновено дете, а тя - необикновена майка. Решението на Кира да се върне в Лондон и да заживее със семейството си - известната и ексцентрична фамилия Латимър, се оказва решаващо за съдбата на всички. Малкият Джеси им помага да преодолеят отчуждението и противоречията помежду си.

35. Среща с непознат - Джанел Тейлър

СРЕЩА С НЕПОЗНАТ е история за мъж и жена, опитващи да спасят живота на едно дете, което ги е свързало... и заради което могат да загинат. Тя е Джордан Къри — красива, млада и неомъжена. Преди четири години годеникът й я е изоставил в деня на сватбата им. От този ден тя вижда във всеки мъж подъл предател. Той е Бо Съмървил — мултимилионер, който е и талантлив архитект. Наглед притежава всичко, за което може да се мечтае, но жестоката съдба го е лишила от най-скъпото — съпругата и малкият му син са загинали при катастрофата на самолета, пилотиран от него. Общото помежду им е, че се страхуват от любовта, боят се да не бъдат наранени отново. Когато обща позната им урежда среща, и двамата намират предлог да откажат... но тъкмо тогава се намесва съдбата. Една бурна нощ в дома на Джордан неочаквано се появява приятелката й от детинство Фийби и я моли временно да приюти четиригодишния й син Спенсър. И да не споменава пред никого, че момченцето е с нея. Само след двайсет и четири часа Фийби и съпругът й загиват от ръката на хладнокръвен убиец. Убиец, който няма да се спре пред нищо, за да отнеме и живота на детето. Бо, който неволно е въвлечен в драмата, предлага изход — наел е вила на остров край бреговете на Северна Каролина, където момченцето ще бъде в безопасност. Ала за Джордан съществува и друга заплаха — неусетно се е влюбила в красивия архитект, който още тъгува за съпругата и сина си...

36. Сега и завинаги - Джудит Макнот

Внезапно осиротялата Виктория Сийтън, която живее в Америка, с трепет се пита какво я очаква в Англия...Когато за пръв път застава срещу далечния си братовчед лорд Джейсън Фийлдинг, ползващ се с лоша слава, тя е поразена от неговата арогантност, същевременно е завладяна от красотата и маниерите му. Чувството, пламнало помежду им, е като изпепеляващ огън. Ала едва след като вече е съпруга на Джейсън, Виктория открива предателството, помрачаващо любовта, за която е мислила, че ще тържествува сега и завинаги.

37. Наследството - Джудит Майкъл

Лора Феърчайлд попада в омагьосан свят, когато ексцентричният богаташ Оуен Селинджър я взима под крилото си. Но смъртта му разбива мечтите й за щастие. Оказва се, че той й е завещал цялото си имущество а близките му се опълчват срещу нея и успяват да й отнемат наследството.Лора се зарича да си върне богатството – благодарение на способностите си съумява да създаде голяма хотелска верига. Ала дълго скривани тайни заплашват за пореден път да я лишат от щастието, което заслужава.

38. Кралството на мечтите - Джудит Макнот

Похитена от католическото училище, своеволната красавица Дженифър Мерик не се поддава на чара на Ройс Уестморланд, херцог на Клеймор, известен с прякора Вълка. Самото споменаване на името му вдъхва ужас на враговете му. Ала гордата Дженифър оказва упорита съпротива срещу пламенния английски лорд, красивия дявол, чиято заложница е... до нощта, в която той я взима в прегръдките си и пробужда в нея неустоимо желание.

39. Слава и богатство - Пати Бърг

Ако силно вярваш, мечтите ти ще се сбъднат... Лори Лангтри е обикновено момиче от малко градче в Монтана. Принудена е да го напусне, защото местните хора са превърнали живота и в ад - за тях тя винаги ще остане незаконороденото дете, изоставено от майка си. С пет долара в джоба Лори заминава за Ню Йорк и започва работа като домашна прислужница... но щастието и се усмихва - става прочута писателка, всеки неин нов роман очарова читателите. Ала след време бляскавият и толкова измамен живот в Ню Йорк започва да и омръзва. Какво ли я очаква при завръщането и в родното градче? Какво ще се случи след катастрофалната и среща с Джейк Макалистър - най-големия сваляч в колежа и един от онези язвителни мъже, които тя не понася? Дали не е сгрешила, като се е върнала с надеждата, добротата и любовта да станат част от живота и?

40. Някой бди над теб - Джудит Макнот

Лий Кендал е звезда на Бродуей. Съдбата й е дала всичко, за което може да мечтае една жена - красота, успешна кариера, съпруг от стара аристократична фамилия. Нелепа злополука преобръща живота й. В нощта след поредното представление Лий потегля с колата си на среща със съпруга си, но попада в снежна буря и катастрофира. Когато идва в съзнание, разбира, че е тежко ранена и се намира в болница. Първият й въпрос е къде е мъжът й. Успокояват я, че скоро ще дойде, но вместо него се появяват двама детективи и започват да я разпитват. Скоро ужасната истина излиза наяве - той е бил убит в планинската хижа, а тя е главната заподозряна. Самотна и безпомощна, Лий усеща, че се движи по тънък лед. Постепенно разбира, че човекът, за когото е омъжена, е обгърнат с мрачни тайни.

41. Твърде лично - Джанел Тейлър

Джени - наследница на огромно богатство, е твърдо решена да докаже на баща си, че може да се справи и без неговите милиони. Заживява на хиляди километри от семейството си, отваря собствен ресторант. В плановете и обаче не влиза внезапната й любов към красив и загадъчен мъж - вълк-единак. Отгоре на всичко някой я следи... и този някой може да е по-близо, отколкото тя предполага. Хънтър - обгърнат от тайнственост и жадуващ за отмъщение, неохотно взима под крилото си съблазнителната Джени. Тя не подозира защо пътищата им са се пресекли, нито защо не я изпуска от поглед. Опасността все повече наближава, а Хънтър е разкъсван между желанието си за мъст и страстта си към жената, която никога няма да узнае истината за мотивите му... или за чувствата му.

42. Звездите водят към дома - Луан Райс

В любовта и в живота едно решение може да промени целия ти свят. Ню Йорк. Мразовита декемврийска вечер. Пиян таксиметров шофьор блъска Даян Роби пред хотел "Плаза" и я ранява тежко. В болницата намират в чантата на пострадалата картичка с телефонния номер на бившия й съпруг Тим. Докато Тим бди до леглото й, тя бълнува и си спомня събитията, довели до фаталната вечер... Даян отглежда сама дъщеричката си - съпругът й не притежава нейния силен характер и я напуска след раждането на детето. Не е лесно да бъдеш добра майка, всеки ден поднася нови предизвикателства. За щастие доктор Алан Макинтош, братът на Тим, е винаги готов да се притече на помощ на младата жена. Години наред той крие любовта си към нея. Защото в нейния живот няма място за мъже... особено за онези, които приличат на бившия й съпруг. Бавно, много бавно двамата успяват да зачеркнат миналото, възвръщат си доверието, което отново им отваря вратата към щастието.

43. Нещо прекрасно - Джудит Макнот

Бурният брак на Александра Лорънс, невинно провинциално момиче, и херцог Джордан Таунсенд е изправен пред най-голямото изпитание. Попадайки сред омайващия свят на висшето лондонско общество, волната Александра се оказва впримчена в капан от ревност и отмъщение, гордост и неутолима страст. Скоро обаче разбира, че зад маската на съпруга й - наглед бездушен и арогантен, се крие нежен и чувствителен мъж. Не след дълго тя е принудена да се бори за живота му... и за неповторимата им връзка.

44. Най-прекрасната майка - Джудит Майкъл

Принудена от обстоятелствата, Сара Елиът напуска университета и се връща в семейния дом в Чикаго, за да се грижи за по-малките си сестри и братче. Започва работа и временно се отказва от мечтата си да стане лекарка. В живота й се появяват двама мъже - Рубен, в когото би могла да се влюби, и брат й Мак, който от години е изчезнал, но изведнъж си "спомня", че има семейство. Сара е объркана - миналото и настоящето на Мак са обгърнати от може би опасни тайни, а семейството на Рубен е препятствие по пътя на любовта им, пък и той, изглежда, не е наясно с чувствата си към нея. За да вземе правилното решение, тя трябва да преосмисли значението на истинската любов и... да стане най-прекрасната майка.

45. Сезонът на розите - Луан Райс

Животът им е като бродерия, в която се преплитат любов и омраза, радости и надежди. Две жени и малките им дъщери са намерили тих пристан в малкото градче Кейп Хоук на брега на океана. Ала появата на един мъж, който пази тайни от миналото и предвещава несигурно бъдеще, изважда безметежния им живот от обичайното русло. И двете са изправени пред избор, който безвъзвратно ще промени цялото им съществуване. Незабравимо докосване до дълбините на сърцето, което тъй лесно може да бъде разбито... и магията, к

4 Коментара


Препоръчани коментари

7. Лабиринт от лъжи - Джудит Майкъл

Понякога невинната измама променя човешките съдби и замесените в нея попадат в собствения си капан...

Една година след трагедията на яхтата единствено Гарт знае истината за самоличността на Сабрина.Тъй като е лудо влюбен в нея,той и прощава измамата.Приятелка на Сабрина и съобщава,че е видяла Стефани във Франция.Младата жена се страхува,че миналото ще разруши щастието,което е намерила с Гарт и децата му.Възможно ли е сестра и да е жива?Как да открие изход от заплетения лабиринт от лъжи,в който се е озовала?

Линк към коментара

3. Ограбено щастие - Джудит Майкъл

Всяка жена мечтае да попадне в света на богатите,но понякога този свят,изпълнен с жестокост и с лъжи,ограбва щастието ...

Когато съпругът на Катрин Фрейзър изчезва,тя разбира,че грижливо е прикривал миналото си от нея.Богатото му семейство се свързва с младата жена.Попаднала в неподозиран свят на разкош и романтика,плахата Катрин се превръща в ослепителна и самоуверена светска дама.Неочаквано съпругът и се завръща и тя е изправена пред дилемата да се примири с лъжите му или да промени съдбата си,намирайки щастие в една нова любов.

Линк към коментара

2. Танц на съдбата - Шарлот Вейл Алан

Беатрис Крейн и Боби  Брадли са най-прочутата двойка в Холивуд и нищо не може да ги раздели...

Нито собственикът на филмовото студио,който иска те да се любят на екрана и да крият чувствата си в истинския живот.

Нито бившият партньот на Бий,който се е зарекъл да и отмъсти,защото е повела друг мъж по пътя към славата.

Нито режисьорът,за когото тя се омъжва.

Нито дъщерята,която я ненавижда.

Линк към коментара
Гост
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване