• публикации
    38
  • коментари
    2
  • прегледи
    452262

Apple си купува HopStop

blog-0279562001374404076.jpgИзглежда Apple няма да се ограничи само до неотдавнашното придобиване на краудсорсинговата геолокационна компания Locationary. Тази седмица в интернет се появиха съобщения, че корпорацията придобива права върху компанията HopStop, специализирана в транзитната онлайн навигация. Големи транзитни направления - точно това е слабото място в картите на Apple.

Според последните данни, компанията HopStop има около два милиона активни потребители месечно. В допълнение на това стартира услуга, подобна на тази на Waze, която дава информация за задръствания по пътищата в реално време и други данни в реално време.

Според Kristin Huguet, пресаташе на Apple, корпорацията от време на време ще поема малки технологични компании, но без това да се превръща в основна стратегия за Apple.

Компанията HopStop е основана през 2005 г. и оттогава разработва приложения за IOS и за Android устройства. Информацията в приложенията на HopStop обхваща повече от 300 града по света.

В допълнение към стандартната автомобилна навигация в приложенията на HopStop има и опции за пешеходци, велосипедисти и таксита, както и информация за градския транспорт.
0 Коментара


Все още няма коментари.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.


Вход