Премини към съдържанието
  • публикации
    5
  • коментари
    2
  • прегледи
    3216

Има част във вас, която мрази живота - освободете я

end

556 прегледа

Човешката форма, четяща тези редове, е създадена от силата на живота и се поддържа от същата сила. В интерес на истината няма разлика между вас и живота, това е едно и също. Но може да забележите, че има част във вас, която е против живота, страхува се от живота, оплаква се от живота и в същността си е нещастна от живота. Може да мислите, че е нормално тази част да е активна във вас, защото забелязвате, че тя съществува в много хора около вас, но това е далеч от нормалното. В действителност е напълно неестествено да бъдете срещу изключителната сила, която поддържа съществуването и която ви е създала като тази форма.

Някой хора намират егоистично удоволствие в това да се оплакват от живота си и да подкрепят мизерното си съществуване. Вие може би имате това поведение. Гледате ли на живота по негативен начин? Мислите ли, че живота е нечестен, несправедлив и пълен с борба? Имате ли усещането, че има нещо неправилно в начина по който животът проявява настоящето за вас? Чувствате ли гляв към живота? Чувствате ли негодувание към другите хора, различните религии и другите различни прояви на живота?

Може да изглежда напълно оправдано от ваша страна да изпитвате гняв към живота или неговите проявления. Умът ви ще има достатъчно основания да смята, че животът не е справедлив, или че ви е дал "късата клечка". Но без значение какъв е случаят, ако таите гняв или страх към живота, вие каните проява на негативна реалност за себе си.

Повечето отрицателно мислене възниква от презумпцията, че нещо не е наред. След като се освободите от тази идея, че нещо не е наред с живота, или начинът по който той се изразява, има възможност да приемете това, което е без никаква съпротива. Можете ли да приемете, че всичко е наред такова каквото е? Това не е мисъл на отрицание а на съответствие. Тази мисъл ви привежда в съответствие с движението на живота. Докато вярвате, че нещо не е наред с живота, никога няма да сте в състояние да се слеете с неговото движение.

Умът може да каже "Нищо не е наред, има толкова много страдание навсякъде, толкова замърсяване, толкова корупция, толкова много от всичко това" Той смята, че възприемането на реалността по негативен начин е практичен и нормален начин за възприемане на живота. Не ви карам да отричате проблемите, карам ви да се освободите от тази форма на мислене като ваша основна, защото това е негативна форма произтичаща от страх и гняв. Не може да се появи истинско решение когато основата на вашето мислене идва от страха.

Освободете се от негативното мислене и ще се озовете в течението на живота. От това място ще дойдат творческите решения. Правилното действие винаги идва от любовта а не от страх. Животът е любов сам по себе си, той не мрази нищо. Искате ли да се присъедините към живота или бихте предпочели да живеете в егоистичната земя на оправдания и обиди?1 Коментар


Препоръчани коментари

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.