Премини към съдържанието
  • публикации
    5
  • коментари
    2
  • прегледи
    3202

Спрете да се противопоставяте на вашите желания

end

634 прегледа

Има голямо недоразумение в умовете на много духовно ориентирани хора, в което те мислят, че желанията водят до страдание. Нищо не може да бъде по-далеч от истината. Желанията не причиняват страдания, съпротивата към породено желание причинава страданието. След като желанието се породи може да си представите в ума си как се проявява и то започва да привлича реалността върху себе си. Движението на живота напред се създава чрез желанията и така всяко желания кара живота да се разшири. Ако се противопоставяте на желанието след като е породено, вашата енергия влиза в конфликт с движението на живота и така страдате.

Всяко желание, което възниква във вас причинява разширяване в живота. Всяко желание е за постоянно и няма връщане назад, веднъж като се породи, то започва да привлича реалността върху себе си а главният компонент в тази реалност сте вие. С други думи, желанието което сте възродили сега започва да ви придърпва така че да може да се прояви физически.

Повечето общи начини чрез които егото се противопоставя на желанията са следните:

- То ви казва, че не сте достойни да живеете живота който желаете.

- То ви казва, че желанията са нещо лошо или греховно.

- То ви казва, че да се наслаждавате на живота е грешно след като има толкова много страдания.

- То ви казва, че не е възможно желанието ви да се прояви.

- То ви казва, че не сте достатъчно добър, че животът не се грижи за вас.

- То ви казва, че не бива да желаете.

- Кара ви да се чувствате виновни за някои желания.

- Постоянно осъжда вашите желания.

- Кара ви да мислите, че трябва да се трудите усилено за да постигнете желанията си.

- Казва ви, че не може да имате радост без да се трудите усилено за това.

- То вярва в поговорката "без болка няма печалба", което е обратното на начина по който работи живота.

Изключителна лудост е да се противопоставя на вашето собствено изобилие и благоденствие, но точно това прави егото като противоречи на вашите желания.

Ето как животът гледа на вашите чисти желания:

- Животът не е лице, което ви съди или порицава за вашите желания.

- Животът е движение на съзнанието, свободен е и не съди.

- Никое ваше желание не е прекалено голямо или прекалено малко за живота.

- Ако обкръжението има способността да генерира желание във вас, то има способността и да го прояви за да го осъществите.

- Животът никога няма да ви накара да желаете нещо, което не може да имате.

- Всяко желание се проявява веднага след като се породи, след това то просто придърпва физическата реалност към себе си.

- Животът не те кара да работиш усилено за желанията си.

- Животът ще ви движи към проявяване на желанията ви, той ще вдъхнови правилните действия във вас.

- Животът знае какво е подходящо за вас и поражда реалност, която е в синхрон със същността на вашето желание.

Бъдете честни със себе си и вижте дали мисленето ви идва от страх и липса или от любов и радост. Чистото желание е мисъл, идваща от любов и радост, негативното желание идва от страх и липса. Негативното желание е винаги в конфликт с живота.

Чистото желание възниква спонтанно от вашата същност. Ако се освободите от опитите да разберете или манипулирате желанието, то ще ви придвижи по-лесно към своето осъществяване. Ако егото се опита да насили желанието или да го съди, тогава се появява противопоставяне на живота. Помнете, че движението на живота е задействано чрез желание или намерение, и всяка съпротива към тях причинява страдание.

Егоистичното желание (или негативното) възниква от страх. Ревност, презрение, вина, гняв, омраза и мания може да доведат егото да желае реалност която всъщност не е в синхрон с енергията на живота. Например, желанието да видите вашият бивш приятел или приятелка да страда, защото ви е изоставил е егоистично желание. Животът никога няма да ви подкрепи в негативните желания защото подобна енергия е противоположна на неговата. Негативното желание има енергия на страх или омраза, докато животът е основан на енергия на любов и радост.

Да желаете красива къща, красива връзка, здраво тяло, лукс, бърза кола, щастлива среда, щастлива кариера, това са чисти желания в синхрон с енергията на живота. Както може да усетите, съдържанието на всички тези желания е радост. Обаче когато станете твърде конкретни във вашето желание възниква съдържание на страх и липса във вашата енергия. Например, когато желаете красива връзка, животът ви я поднася лесно, но когато желаете да притежавате определен човек има енергия на страх или липса в това, и по този начин влиза в конфликт с живота.

Животът е изобилие и може да породи всичко, което желаете за вашия комфорт и благоденствие. Спрете да живеете с идеята за липса и страх. Бъдете достатъчно гъвкави да позволите на живота да ви доведе до реалност пълна с радост, мир и любов. Не се опитвайте да насилвате живота да се движи по определен начин, той има голямата картина. Когато възникне желание, просто се отпуснете и си позволете да бъдете придърпани от движението на живота генерирано от това желание.0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.