Премини към съдържанието
  • публикации
    5
  • коментари
    2
  • прегледи
    3218

Как да се освободим от ограничаващите убеждения?

end

1104 прегледа

Може да погледнете на убежденията си като на "лещи" през които виждате реалността. Когато имате червени лещи на очите, може да виждате само червено, когато ги смените със сини, внезапно реалността е цялата в синьо - така че кой е истинския цвят на реалността? Много просто - никой. Вие решавате кой ще е цветът на вашата реалност.

Двама човека в едно и също местоположение могат да имат абсолютно резлични преживявания на тяхната реалност. Единият може да изпита липса и недоволство, докато другия може да изпита изобилие и радост. Ако сравните техните мисли и вярвания, ще откриете, че този, който изпитва липса се придържа към убеждения на липса, докато този, който изпитва изобилие се придържа към убеждения на изобилие. Убежденията към които се придържате са единствените фактори на реалността която преживявате. Много е важно да бъдете внимателни за всички ограничаващи убеждения към които се придържате.

Изглежда хората правят тази много проблемна грешка да вярват, че техните убеждения са истината. Убеждението е просто мисъл в която вярвате, и това че вярвате в нея не я прави истина. За пример, може да вярвате, че не можете да правите пари освен ако работите усилено за това (много общо за хората вярване). Трябва да се огледате с отворен ум и да видите, че това не е истина за всички, защото има хора които правят много пари без реални усилия. Разберете, че вие сте родени без никакви вярвания и убеждения, но сте вкоренили убеждения в себе си като сте наблюдавали поведението на хората около вас и чрез учението, което сте имали. С други думи, придобили сте убеждения и сте започнали да вярвате, че те са истината.

Вашите убеждения създават вашата реалност и това ви убеждава, че вашите убеждения са истината - това създава порочен кръг на негативна реалност. Трябва да разберете, че всичко е точно обратното - вашата реалност се случва по определен начин за вас, заради убежденията, които имате. Например човек, който вярва в липсата на пари, преживява реалност където парите винаги не достигат и това убеждава ума, че в живота винаги има недостиг на пари. Но той трябва да разбере, че единствената причина да изпитва този недостиг на пари е защото той вярва в този недостиг. Неговото убеждение създава неговата реалност.

Докато не поемете отговорност за вашите убеждения, ще живеете в отричане на факта, че вие създавате сами вашата реалност. Толкова е лесно да обвинявате другите хора и да се борите с действителността, да бъдете убедени, че проблемите са навън, без изобщо да поемете отговорността за убежденията които имате.

Когато осъзнаете, че вашите убеждения не са истината, а са просто мисли, които можете да замените когато пожелаете, тогава ще разберете, че имате избор как да изградите вашата реалност от тук нататък. Най-същественият аспет е разбирането, че убежденията създават вашата реалност, и че убежденията са просто мисли в които вярвате заради вашето състояние. Имате пълната свобода да замените всяко убеждение което искате. Ако имате убеждения за изобилие, не е нужно да ги заменяте, но ако имате убеждения за липса трябва да ги замените с убеждения за изобилие и да заявите вашето рожденно право да живеете в благоденствие.

Когато вярвате в мисъл, давате сила на тази мисъл чрез вашето внимание. Тази мисъл бавно но сигурно се превръща в убеждение с течение на времето заради постоянното ви внимание към нея. Обикновенно отнема няколко месеца преди една мисъл да се превърне в убеждение, толкова отнема и за едно убеждение да спре да влияе на вашата реалност.

Веднага след като осъзнаете, че едно убеждение не ви служи и решите да спрете да вярвате в него, то ще започне да се разпада и скоро ще спре да оказва влияние върху вашата реалност. Например, вие може да имате убеждение че е много трудно да отслабнете, и докато го вярвате, то ще е силно и ще създава реалност, която отговаря на него. Но когато осъзнаете, че имате избора да спрете да вярвате в него, това убеждение ще започне да губи силата си във вас и вие ще може да изпитате реалност в която то не е вярно.

Помнете, че само вашето одобрение придава сила на една мисъл. Ако не вярвате в една мисъл, тогава тя не може да стане сила във вашата реалност. Отделете време да осъзнаете, че имате силата да живеете във всяка реалност в която искате просто като заменяте вашите убеждения с такива, които са в синхрон с желаната реалност, и като се освободите от убеждения, които са против нея. Важно е също да разберете, че отнема време старото убеждение да умре, и трябва да бъдете достатъчно търпеливи да позволите промяната да дойде на своето място.

Другото предизвикателство е, че сегашната ви реалност постоянно ще ви връща към старите ви убеждения, така че може да е трудно да се освободите от тях, докато физическата реалност се опитва да ви убеди в тях. Това е мястото където трябва да разберете науката зад създаването, да използвате това разбиране да останете верни на новите убеждения, които искате да вкорените и да спрете да гласувате доверие на старите, които не ви служат. В рамките на няколко месеца, ще започнете да виждате доказателства как новите ви убеждения започват да променят вашата реалност без усилия.

  • Харесва ми 2


1 Коментар


Препоръчани коментари


Да, това е толкова просто и почти логично .... пример: - щастливият клошар. Един от многото клошари намерил в контейнер за смет плик с доста пари. Не се хвалил, а ги харчил тихо и щастливо. .... така докато свършили.След това започнал пак редовен глад, а болестите пак дошли, но той си имал нови възгледи и убеждения /нали/ Така след някай ден умрял щастлив и тихо. 

 За писателя на този материал ще процитирам една българска поговорка: - "На чужд гъз 100 тояги не само са малко ами направо са нищо". Останалото както някога казваше народа /наричан вече МАТРИЯЛ/ това си е чиста попщина или с други думи: - " Не ме гледай какво върша, ами слушай какво ти приказвам". В заключение - нека свалим всички очила /независимо от цвета/ или просто да затворим очи и да си представим, че не живеем в България, а в Люксембург или Швейцария. Какво спокойствие, какъв уют. Така всички, които имат сметки в тамошни банки ще могат да му се радват и наслаждават, а всички останали ще се "кефят" на виртуалните си мераци или мечти......и ще си умират щастливо и тихо.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.