Премини към съдържанието
cassiopeia walk-in

Greek

 Glaucus =  a god of the sea blessed with the power of prophecy,

frequently came to the rescue of distressed sailors and fisherman

Съобщение от cassiopeia walk-in

cassiopeia walk-in

Съоснователите на изследователската група "Глаукус"

са създали отделни фивми къси продажби, като наскоро се възползваха от своите 7годишни критични доклади с успешна теза срещу австралийската Blue Sky Alternative Investments Ltd.

 

Сьорен Анандл, бивш директор на изследването в Glaucus, е започнал нова фирмя Blue Orca Capital LLC

и планира скоро да представи критичен доклад за компанията, регистрирана в Хонг Конг.

 

Новото начинание на съоснователя на Glaucus, Matt Wiechert, Bonitas Research LLC, се фокусира и върху късите продажби.

 

"Blue Sky беше фантастична бележка, на която да тръгнем по нашите отделни начини", каза Ананд в телефонно интервю.

"Ако мислиш за него като група, като Симон и Гарфункел, има много хитове за къси продажби.

Остин, базираната в Тексас Blue Orca, има четири инвестиционни анализатори с опит в областта на правото, инвестиционното банкиране и изследванията от страна на купувача,

според Ананд, който е и главен инвестиционен директор на фонда, Фокусът ще бъде върху намирането на цели за къси продажби в световен мащаб и първият доклад  може потенциално да бъде пуснат в идните няколко седмици, каза Ананд.

"Ние разширяваме обхвата на това, което гледаме - каза Ананд. "Това е може би най-голямото име, което някога сме правили на пазара в Хонг Конг."

Китай връзка
Различни къси продавачи, включително Carson Block, твърдят, че връзките между капиталовите пазари в Хонконг и Китай улесняват манипулирането на цените на акците.

 Глаукос, който започна с продагба на късо  на китайските акции на борсата в САЩ, имаше няколко успехи през годините.

В Хонг Конг Tech Pro Technology Development Ltd. се понижиха с 86% през юли 2016 г. в деня, когато късият продавач публикува негативен отчет за акциите.

Производителят на LED осветителни тела в момента е спрян от търговия.

В Австралия Quintis Ltd. падна с 79%, преди да бъде спряна от търговията през май 2017 г. и да влезе в администрацията през януари след доклада на Глаукус миналата година.

 

Blue Sky са се понижили с повече от 70% от март, когато Glaucus каза, че Бризбейн, управляваните от Австралия дружества с такси, които се управляват, са много по-ниски от докладваната цифра.

Blue Sky заяви, че твърденията са неточни, преди да намалят прогнозата за активите, генериращи такси, и възлагат независим преглед, за да разгледат своите оповестявания за финансови отчети и оценки.


Темата на Blue Sky  вече е цитирана на уебсайта на Глaукус като сътрудничество между "Бонитас Рисърч" на Aandahl's Blue Orca и Wiechert.

"Бонитас ще работи за откриването и излагането на измамни действия на световните публични капиталови пазари и ще публикуваме нашите констатации на нашия уебсайт".

Не всички кратки идеи на Глебус са успешни.

Fullshare Holdings Ltd се повиши с 28%, след като късият продавач каза, че акциите на Hong Kong са "готови да се сринат",

 Itochu Corp. е скочил с 61% в Токио, след като Glaucus заложи срещу акциите на търговската къща.

Aandahl не изключва да стане активистка акционер в някои компании по-късно, а също така вижда възможности за къси продажби на европейския пазар.

"С Глаукус никога не сме търсили европейска къси продажби идея, но със" Синята Орка "е определено район, където мисля, че има достатъчно място да расте", каза Ананд, който трябва да присъства на конференцията на Сок в Хонг Конг на 30 май " ме изненада, че не сме търсили къси продажби в Обединеното кралство, но очакваме. "

 

Съобщение от cassiopeia walk-in

Soren Aandahl( Glaucus research)

 

Short sellers in Europe need to disclose positions in greater detail than those in other regions.

shorts:

eu =7

us = 153

asia = 16

 

Glaucus  in Asia:

Hong Kong-listed Tech Pro Technology Development Ltd. =  (-86%)  on the day the short seller published a negative report on the maker of LED lighting products. 

 

Quintis Ltd., previously known as TFS Corp. =  (-80%)  in Sydney since Glaucus issued a report on the sandalwood producer.

Both stocks are currently suspended from trading.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-01-19/short-seller-glaucus-targets-europe-as-markets-turn-frothy


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване