Премини към съдържанието

scam

  • публикации
    225
  • коментари
    5
  • прегледи
    5015

foxxcon fraud

В замяна на над $4,5 млрд. от правителствените стимули, Foxconn се е съгласил да построи високотехнологичен производствен център на 3000 акра земеделска земя южно от Милуоки и да създаде до 13 000 добри работни места за „невероятни работници от Уисконсин“ още през 2022 г. ,

Според източници, запознати с операцията, LCD компонентите не са произведени в САЩ.

Те бяха изпратени от фабрика Foxconn в Тихуана(мексико).

Заводът в Уисконсин обработваше само последните стъпки на сглобяване, а някои телевизионни дисплеи все още бяха обозначени с надпис „Произведено в Мексико“.

Малко след посещението на Тръмп нещата се влошиха.

Мениджър на Foxconn във фабриката, който тогава имаше само около 60 души, работещи там, внезапно повика около 15 от тях - всички стажанти - в една стая, за да кажат, че трябва да търсят друга работа, защото нямаше достатъчно работа, за да ги наемат на пълен работен ден, според множеството присъстващи хора.

Всяка работа в фабриката Маунт Плезан се очаква да струва на държавата поне $ 219,000 в данъчни облекчения и други стимули. Добрите или извънредно лошите новини, в зависимост от вашата гледна точка, е, че вероятно няма да бъдат 13 000 от тях.

 

Въпреки че Foxconn се намира в Тайван, по-голямата част от фабричните й операции са в континентален Китай, а компанията остава мощен символ на производствената мощ на Китай.

Foxconn има история на свръхспестяване и недостатъчно изпълнение на големи сделки.

В Бразилия през 2011 г. и Индия през 2015 г. тя обеща да инвестира милиарди долари и да създаде десетки хиляди работни места, след като Гуу ухажва лидерите на всяка страна, но всеки проект е далеч по-кратък.

През 2013 г. Foxconn заяви, че ще инвестира 30 милиона долара и ще наеме около 500 души в фабрика в Пенсилвания, която също така никога не се е материализирала напълно. Няколко бивши изпълнителни директори казват, че Гуу обещава да осигури благоприятни условия и не е сентиментален към оттеглянето или изоставянето им, тъй като разходите диктуват.

2019-02-06/inside-wisconsin-s-disastrous-4-5-billion-deal-with-foxconn


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване