Премини към съдържанието
 • публикации
  250
 • коментари
  6
 • прегледи
  8867

MLM -закони пирамиди(хербалайф,евън)


cassiopeia walk-in

741 прегледа

МLM -  пирамидални схеми за  измама, която измамниците търсят участници  за  бизнес под формата на маркетингови програми на много нива.

Били ли сте някога изкушени от реклама или предложение да направите "лесни пари" или "онлайн доходи" от собствения си дом?

 Програми за мулти-ниво маркетинг ("MLM") се рекламират чрез интернет реклама, фирмени уебсайтове, социални медии, презентации, групови срещи, конферентни разговори и брошури. 

 

В програма Мрежов маркетинг, обикновено получавате заплащане за продукти или услуги, които вие и дистрибуторите във вашия "downline" ( т.е. участниците, които наемате и техните служители) продават на други. 

 

Мрежови програми всъщност са пирамидални схеми - вид измама, при която участниците печелят почти изключително чрез набиране на други хора за участие в програмата.

Пирамидалните схеми, маскирани като Мрежови програми често нарушават федералните закони за ценните книжа, като например закони, забраняващи измамите и изискващи регистрация на оферти за ценни книжа и брокери.

 

 В една пирамидална схема, парите от нови измамени  се използват за заплащане на комисиони  (които могат да приемат всякаква форма, включително формата на ценни книжа) на създателите , точно както в класическите схеми на Понци , парите от нови жертви  се използват за плащане на “ печалби “на създателите.

 

 Наскоро SEC е завела дело срещу предполагаемите оператори на широкомащабни пирамидални схеми за нарушаване на федералните закони за ценните книжа чрез облика на програмите за Мрежов маркетинг.

Когато обмисляте да се присъедините към програма за Мрежов маркетинг, пазете се от тези отличителни белези на пирамидалната схема:

 • Няма оригинален продукт или услуга . ИЗМАМА - ако няма друг продукт или услуга, които да се продават на други, или ако това, което се продава, е спекулативно или изглежда, че е измамано.
 • Обещания за висока възвръщаемост за кратък период от време . ИЗМАМА - експоненциалните връщания и  „бързо богати ИЗМАМА“. Високата възвръщаемост и бързите парични средства в една програма за Мрежов маркетинг могат да предполагат, че комисионните се изплащат от пари от нови служители, а не от приходи, генерирани от продажби на продукти.
 • Лесни пари или пасивни доходи .  ИЗМАМА -  ако ви бъде предложена компенсация в замяна на малко работа, като например извършване на плащания, набиране на други лица и поставяне на реклами.
 • Няма демонстрирани приходи от продажби на дребно . ИЗМАМА - ако ви откажът  документи(финансови отчети, одитирани от сертифициран експерт-счетоводител), които показват, че компанията MLM генерира приходи от продажбата .
 • Необходима е входна такса . ИЗМАМА -  ако трябва да платите такса за участие в програмата, дори ако входната такса е номинална еднократна или повтаряща се такса ( напр ., $ 10 или $ 10 / месец).
 • Комплексна комисия . ИЗМАМА - Ако не разбирате как ще бъдете компенсирани, бъдете предпазливи.
 • Акцент върху набирането на персонал . ИЗМАМА - Ако дадена програма се фокусира предимно върху набирането на други лица,  това  е пирамидална схема( получавате повече компенсации за набиране на други служители, отколкото за продажби на продукти).

неотдавна заведен съдебен иск, SEC срещу CKB168 , SEC подава обвинения за спиране на предполагаема пирамидална схема, извършена под фасадата на програма MLM за онлайн детски курсове. Предполага се, че организаторите на схемата са привличали инвеститори по целия свят, включително насочени към членове на азиатско-американските общности в Ню Йорк и Калифорния.SEC твърди, че тези промоутъри представят CKB като легитимна и печеливша MLM компания, която продава уеб-базирани образователни курсове за деца, когато, всъщност, CKB няма никаква продажба на дребно от  потребителите и няма видим източник на приходи освен парите, получени от нови инвеститори.

В установеното действие, SEC срещу Rex Venture Group , SEC затвори 600 милиона долара измама, която успяла да измами приблизително един милион интернет потребители чрез сложна инвестиционна измама, вкл.  схема на Понци, популяризирана като дневен пул за печалба и пирамидална схема като програма за Мрежов маркетинг за Zeekrewards.com, самоопределящото се подразделение за рекламиране на филиали за zeekler.com, уебсайт за търга на пени. SEC твърди, че за компонента на пирамидалната схема на измамата, обвиняемите обещават бонуси и комисиони на клиентите за записване на месечен абонаментен план и набиране на други лица, които да се присъединят към плана. Въпреки това, според жалбата на SEC, средствата на нови клиенти са били обединени и използвани за плащане на бонуси за набиране на съществуващи клиенти, тъй като не е имало съществени законни приходи от продажби на продукти.

Пирамидалните схеми не могат да се поддържат и винаги да се сриват.

 Защитете себе си и парите си, като се освободите от всякакви „възможности“, носещи предупредителни знаци на пирамидална схема.

0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Добави ново...