Премини към съдържанието
  • публикации
    47
  • коментари
    44
  • прегледи
    32154

Какво ни очаква !


dimd

1369 прегледа

Степента на нестабилността расте. Светът е на прага на Трета световна война, която може да бъде ядрена.

Ще издържи ли България тази криза? Какво трябва да прави всеки от нас?

За да се разбере, най-напред трябва да се знае какво ни очаква и защо се случва. Това е задача на политиците. Да сте чули поне една разумна дума от тях? И ние не сме.

Заради това отново ще ги заместим, за да обсъдим заедно някои най-важни неща.

Къде се намира България? В най-лошата позиция за последните 100 години. Нямаме никаква промишленост и селско стопанство, здравеопазване и образование. Унищожихме инфраструктурата на високите технологии.

България е изцяло зависима от вноса на енергоресурси от Русия, но е тотално обвързана с геополитическата война на САЩ. Това е трагедия. България участва пряко в американската война в Ирак и Афганистан, и непряко - във всички други авантюри на Буш по света. САЩ имат на наша територия военни бази. Никога в миналото не сме били толкова уязвими и за първи път унищожението може да дойде от Русия. Изолирани сме на Балканите заради участието във войната на НАТО срещу Югославия, от Гърция - заради толерирането на етническата ДПС, от Турция - заради несъвместимост на националните ни интереси.

Участваме в изграждания от САЩ санитарен кордон около Русия - от Прибалтика до Грузия. Тъй като сме сред враговете на Москва трябва да очакваме ответни мерки - преди всичко с цените на енергията.

До няколко седмици барелът нефт ще стигне 150 долара. Ако това стане цялата ни промишленост и транспорт ще спрат заради своята неефективност. Инфлацията в годишен разчет ще надмине 60 на сто. Много малко домакинства и фирми ще издържат този шок. И всичко това заради шепа игноранти.

Не успяхме да построим втора Япония, но скалъпихме първата държава в света на идиот-политиците, водещи политика на "дебелото черво", т.е. замяна на главите със задниците?

Каква е реалната картина и какво трябва да очакваме? Правим уговорката, че трябва да се готвим за лошия вариант, а онова, което се случи от по-добрата страна, е добре дошло.

Сценарият ни се движи по следната логика - войната на Израел срещу Ливан е подготовка на войната на САЩ срещу Сирия и Иран (най-вероятно октомври-ноември). Това ще е Трета световна война. От Русия и Китай ще зависи дали ще стане ядрена.

Трагедията е, че Буш и неговите неоконсерватори доведоха САЩ до катастрофа - морална, политическа, икономическа, геополитическа. САЩ губят тази война, независимо дали тя ще спре до Ирак, или ще продължи към Иран и Китай. Причината е проста. Глобализирането, т.е. експанзията на долара, беше спряно. След 1929 г., от времето на Рузвелт, САЩ разширяваха своята зона за влияние чрез експанзията на долара, печатан от една частна банка. САЩ колонизираха с доларови излишъци света и успяваха да избегнат тежките депресии.

Глобализирането реално стана функция на частния Федерален резерв и на неговата печатница на зелени хартийки.

Сега съпротивата срещу глобализирането на цялото човечество е срещу една... частна печатница. Смешно, ако не беше трагично.

Но след 1990 г. се случи конфуз. Социализмът вече беше победен от долара и той нямаше накъде да се разширява. Русия също беше доларизирана. Китай по-рано от нея беше включен в доларовата зона.

На този фон САЩ избраха инфлационния модел с обезценяване на огромната доларова маса по света. Формулата беше "парите се печатат от нас и се девалвират при вас." Но това бързо доведе до криза на международната търговия и на световната финансова система на долара, чиято експанзия спря. Още повече, че Русия, Китай и мюсюлманите изградиха стратегически съюз срещу него. Сега САЩ могат да обявят фалит или да опитат сценария на дефлационната криза с едновременно спиране на печатницата на доларите. Все още имат шанс да се спасят. В момента те произвеждат 20 на сто от световния брутен продукт, но потребяват, т.е. изяждат, 40 на сто от него. Живеят за сметка на другите именно благодарение на глобализирането на долара. При дефлационния сценарий потреблението на САЩ ще падне до покритие от тяхното производство. Едновременно ще се сринат финансовите пазари, ще фалират две трети от банките на САЩ (в това число и повечето в България). Растящият лихвен процент на Федералния резерв е признак. Колкото по-скъп е кредитът, толкова по-лесно ще се сринат финансовите пазари.

Но в условията на такава криза първата жертва ще е Буш и Републиканската партия. Може да се спаси само по един начин - чрез осигуряване на повече нефт на американците и намаляване на неговите цени. Това може да стане с война срещу Иран. Ако се случи, и цените на заграбения нефт паднат, икономиката на Русия, която в момента зависи от износа на нефт, ще катастрофира и страната ще се разпадне. По-ниските цени няма да помогнат на големия вносител Китай, защото той няма да има достъп до ресурсите в Близкия Изток, които ще преминат в американски ръце. Това ще е смъртта и на Китай.

Какво ще стане у нас? Може да се противодейства само с консолидиране на обществото и промяна на външнополитическата ни ориентация - от САЩ към Русия. Не към Европа, която зависи от руския газ и нефт, а към Русия. Най-добрият сигнал ще бъде закриването на базите на САЩ у нас, излизане от военната структура на НАТО, изтегляне от Ирак и Афганистан и подписване на дългосрочни контракти с руски държавни доставчици за нефт, газ и ядрено гориво.

Вторият вариант е, че в България ще избухне гражданска война.

Какво ще стане, ако няма война срещу Иран? Това също е предвидено. Вече върви процесът на изкупуване на всички значими материални ресурси - нефт, метали, дървесина, земя. Но инфлационната вълна пак ще залее света с най-остра криза на политическия елит на САЩ. Правителствените институции ще престанат да действат. Това е войната на всеки срещу всички.

Ще нарасне ролята на Ватикана и Руската православна църква. САЩ на всяка цена се опитваха да провалят избирането на немеца Ратцингер за папа, в момента, когато правят всичко възможно да провалят съюза Русия-Германия-Франция-Италия...

Светът ще трябва да реагира и вече го прави. Най-вероятно това ще бъде чрез крупни глобални проекти на Китай, Япония, Русия и Индия като например евразиатска свръхскоростна магистрала, свързваща Европа с Китай през Русия, развитието на лазерната техника, на свръхсъвременното машиностроене. Това са проекти най-малко за 50 години, които ще въведат света в нова епоха. Подобни мегапроекти ще създадат нова глобална инфраструктура отговаряща на реалната геополитика на планетата, а не на американската доларова печатница. Това ще помогне на патриотите в САЩ да си върнат властта от финансовата олигархия. Засега САЩ успяват да изхвърлят част от кризата върху Европа и своите съюзници, сред които е България. Унищожението ни е почти завършено. Остава идването на власт на марионетно фашистко диктаторче като Борисов. Такава латиноамериканска корумпирана сволоч ще погуби окончателно България.

Възможен е и междинен сценарий, ако САЩ успеят да решат своите проблеми с конфликта в Близкия Изток, което ще запази търсенето на долари и високите цени на нефта. Но лошото е, че това само ще отложи взрива на кризата и няма да го елиминира.

Не е ясна ролята на най-силната "китайска карта". САЩ се опитват да прекратят нефтоснабдяването на Китай, което го сближава още повече с Русия. В Петербург всъщност най-важната среща беше на лидерите на Русия, Китай и Индия. Това е голямата тройка на съвременния свят.

Ако ситуацията излезе стихийно от контрол, победата на Китай е очевидна и той ще стане новият финансово-разчетен център на света. Светът ще се отърве от глобалните монополи на САЩ и ще започне реструктуриране на обществените системи на управление.

Къде сме ние? Управляващите и българският народ са две различни неща. Ние сме в най-лошия сценарий. Ние нямаме "ние". България е полутруп. Положителното е, че кризата на САЩ ще унищожи техните марионетки у нас. Повечето вносители ще се разорят. Конфискация очаква големите и недоказани капитали. Това ще е и уникален шанс България да бъде отвоювана и да започне нейният нов ренесанс. Властта у нас ще бъде парализирана. Ще е необходимо създаването на кабинет на националното спасение. Ще трябва да се върнат комитетите, съветите на труда и отбраната, и кооперациите.

Главното е да не бъдем изненадани. Да не загубим страната в наближаващия тайфун. Да я спасите можете само вие.

0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...