Премини към съдържанието

Book Reviews

 • публикации
  286
 • коментари
  1585
 • прегледи
  1635996

Джоана Линдзи

ganinka

15659 прегледа

66f2774a8c18aa1b.jpg

Johanna Lindsey - Джоана Линдзи е родена през 1952 г. в Германия, където баща й е войник. Написва първия си роман през 1976 г. Днес романите й са издадени в над 54 милиона копия навсякъде по света. Понастоящем Джоана живее на Хавайските острови и е една от най-обичаните от дамите авторки навсякъде по света.

=SERIES=

Viking Family Tree

1. Fires of Winter (1980) Зимни огньове

При нападение над бащиния й дом викингите отвличат красивата лейди Брена и я отвеждат далеч през ледените води на Северно море. Непокорна и решителна, тя не приема съдбата си на пленница и се заклева,че никога никой варварин няма да притежава душата и сърцето й. Но войнствената й природа среща жаркия темперамент на Гарик Хаардрад - гордия син на жесток викингски вожд, който я въвлича във вихъра на бурните си чувства, предизвиквайки огньове на неутолима страст, които се разгарят през студените норвежки нощи и поставят началото на една пламенна любов.

2. Hearts Aflame (1987) Сърца в пламъци

Кирстен е дъщеря на Брена и Гарик от "Зимни огньове"

Една страстна и романтична любов обагря страниците на този роман, пресъздаващ суровите времена на отдавна отминала епоха. Кирстен е горда северна красавица, която успява да завладее сърцето на своя избраник, лорд Ройс, и от негова пленница да се превърне в господарка на чувствата му.

3. Surrender My Love (1994) Отдай ми любов

Селиг е син на Брена и Гарик от "Зимни огньове"

Несправедливо обвинен като шпионин, тъмнокосият водач на викингите Селиг Хаартроу гние в подземията на замъка на лейди Ерика. И докато тялото му се гърчи от треска и болка в оковите, една-единствена мисъл му помага да запази разума си - отмъщението. Но повратностите на съдбата са безкрайни. И красивата русокоса дама, която доскоро е измъчвала Селиг, се озовава в негова власт. Викингът е господарят, твърдо решен да покори гордия дух на своята пленница - Ледената красавица. Но той едва ли е предполагал, че сърцето му ще бъде покорено от нея.

Glorious Angel

1. Glorious Angel (1982)

Though the sultry Alabama hellion was chased by every boy in town, she was adirt-farmer's daughter--and could only dream of being loved by BradfordMaitland, heir to magnificent Golden Oaks. But Angela Sherrington became ayoung lady, sent to a Yankee finishing school by Bradford's father. So muchwas she changed since Bradford last saw her, that when chance brought themtogether--in the satin boudoir of a bordello--he didn't recognize theviolet-eyed angel he fell madly in love with. From the first time she gaveherself to him, Bradford Maitland vowed to keep his precious angel always...until cruel misunderstandings scorched their destiny with flames of bitterfury. Tormented by hateful gossip and a scandalous family secret, Angela wasforced to run from the man she lived for. Yet they could never endure apart.And though their desires might consume them, they would dare any harm orhurt for the ecstatic passion they found in each other's love!

2. Heart of Thunder (1983) Пожелай ме, скъпа

Никой не се е осмелявал да налага волята си на поразително красивата Саманта Кингсли, но грубият, арогантен негодник Ханк Шавез събужда у нея буйна ярост... и страст. Саманта се заклева да убие красивия измамник ... ако баща й не го направи преди нея. Защото едно нещо Шавез желае повече от огромното ранчо на Кингсли - да направи своенравната красавица своя завинаги.

Wyoming

1. Brave the Wild Wind (1984) Диво предизвикателство

Джесика Блеър е пламенна млада красавица, въвлечена в страстен конфликт с Чейс Самърс — един арогантен западняк, заклел се никога да не се влюбва. През далечната 1876 година в дивия Уайоминг , един ден тя случайно дочува отказа му да се ожени за нея и се заклева да направи всичко по силите си, за да го накара да страда. Но с Чейс Самърс шега не бива. Нищо, че красивата Джеси може да се справи с всеки мъж в околността и да управлява ранчото, след като измамници убиват баща й. Чейс Самърс я докарва до яростно безсилие. В своята невинност тя не разбира, колко силно я желае той. Красотата й го обсебва, арогантността й го вбесява, тя го предизвиква и измъчва… докато страстта му не избухва с пълна сила. Сякаш нищо не може да смекчи упоритото сърце на Джеси… освен укротяването на мъжката му гордост. Никоя жена не е успяла да подчини Чейс Самърс. Но когато съдбата го изпраща на другия край на света, той осъзнава, колко празен е бил живота му без нея. А момичето, което се е превърнало в жена в обятията му, най-накрая разбира, че съдбата ? е предопределена от сърцето й.

2. Savage Thunder (1989) Див и влюбен

Джоселин Флеминг е млада и красива аристократка, наскоро овдовяла след кратък брак с английски благородник. Неспокойното й сърце я отвежда от висшето общество в опасния и див американски запад. Колт Тъндър е бунтовник и самотник. Във вените му тече кръвта на индианците, по-гореща и от слънцето на Аризона. Дивият пустинен жребец и недокоснатата английска роза се срещат в безмилостната и сурова страна, за да се отдадат на безумна страст, която заплашва да ги погълне!

3. Angel (1992) Ангел на греха

Ейнджъл е приятел на Колт от "Див и влюбен"

Каси Стюарт се опитва да сложи край на двадесет и пет годишната вражда между съседски семейства, но усилията й само наливат масло в огъня. Младото момиче се нуждае от умиротворител, но вместо това попада на наемен убиец. Наричат го Ейнджъл - суров, но красив наемен убиец, с очи черни като греха. Воден от силно чувство за дълг и от желанието да вкуси сладките целувки на Каси, Ейнджъл копнее да накара младото момиче да го пожелае...Той е готов да премине през огън и лед заради нея и дори да се откаже от досегашния си живот...

Mallory Family

Едва ли има някой, който не знае връзките в тази поредица, но... знае ли човек. Поредица за четиримата братя Джейсън, Едуард, Джеймс и Антъни и техните семейства, изпълнена с огромни дози романтика, хумор и роднинска обич.

1. Love Only Once (1985) Обичай само веднъж

Реджина е племенница на братята, дете на единствената им, починала при злополука сестра Мелиса и лорд Томас Аштън

Красивата племенница на лорд Едуард и лейди Шерлът Малори - избухливата Реджина Аштън, е отвлечена от арогантния златокос прелъстител Никълъс Идън. Дяволски красив, с болезнена тайна в миналото си, негодникът опетнява доброто име на Реджи и - което е по-лошо - събужда у нея неукротима страст. Но огнената й красота също вълнува Никълъс по неповторим начин, пораждайки опасни желания, едно трагично недоразумение... както и великолепна любов, която спохожда човек само веднъж в живота.

2. Tender Rebel (1988) Нежен бунт

Антъни е четвъртият, най-малък брат

Червенокосата шотландска наследница Розалин Чадуик търси в един бъдещ брак закрила от безскрупулния си братовчед, както и от всеки друг негодник, който би се възползвал от изключителната й красота заради богатството. Антъни Малори е тъкмо от онзи тип мъже, от които я предупреждават да се пази най-много - един безпощаден, неустоимо красив развратник.Чувственият му син поглед обещава всички удоволствия, постижими за човешкото въображение. И Розалин се осмелява да обикне точно такъв мъж и да повярва на страстните обещания, които той й нашепва. Да последва чаровната мечта, за да постигне страстните мигове на безпаметно и пълно отдаване...

3. Gentle Roguе (1990) Покорителят

Джеймс е третият по възраст брат

Романтиката на морето, карибските приключения и страстните любовни истории са ежедневие за капитан Джеймс Малори. Той е черната овца на стара английска благородническа фамилия, авантюрист, обесник и покорител на женски сърца. Но винаги джентълмен! Само от едно нещо бяга панически - женитбата. Докато един ден младата американка Джорджина влиза в живота му при изключително странни обстоятелства. И той най-неочаквано загубва сърцето си...

4. The Magic of You (1993) Твоята магия

Ейми е дъщеря на втория брат Едуард, а Уорън е брат на Джорджина от "Покорителят"

Красива, палава и безсрамно дръзка, Ейми е истинска дъщеря на рода Малори - дива и безразсъдна като най-непоправимите си братовчеди. Влюбва се не в когото и да е, а в суровия и избухлив капитан, който преди време едва не е обесил чичо й Джеймс заради пиратство. Красивият Уорън Андерсън е шокиран от предизвикателствата й и не смята да се поддава. Но страстта е по-силна от старите вражди, по-силна от разума...

5. Say You Love Me (1996) Отровни думи

Дерек е син на най-големия брат Джейсън

Младата красива Келси Ленгтън е принудена след трагичната смърт на родителите си да се продаде в публичен дом, за да спаси от мизерия леля си и малката си сестричка. На търга в публичния дом я купува за любовница младият богаташ лорд Дерек Малори. Той не подозира, че момичето е от благородно потекло, но нейната невинност и вродена изтънченост пленяват сърцето му.

6. The Present (1998) Подаръкът

Коледа е, обаче далеч не всичко е наред в семейство Малори. Членовете на фамилията са се събрали да посрещнат заедно празниците, но между Джеймс, черната овца на рода и съпругата му, Джорджина съществува някакво скрито напрежение, а най-големият брат Джейсън, маркиз на Хавърстоун, не е в състояние да убеди Моли - любовта на живота му и майка на единствения му син - да се омъжи за него. И всред цялата тази бъркотия се появява един тайнствен подарък, който ще се отрази драматично на всеки, в чиито вени тече кръвта на Малори…

7. A Loving Scoundrel (2004) Един за друг (Да се влюбиш в негодник)

Джеръми е син на третия брат Джеймс

Любовта им е като приказка, страстта им - като неугасим пожар! Чаровникът Джеръми Малъри взема за прислужница Дани - млада жена, оцеляла като по чудо в лондонските бордеи, предрешена като момче - с тайното намерение да я направи своя любовница. Само че в сметките му не влиза мечтата на Дани да стане изискана дама и съпруга на джентълмен. Пред очите на разглезения благородник, свикнал да получава всичко на тепсия, тя се преобразява от мърляв хлапак в елегантна красавица и Джеръми започва да се влюбва в нея... против волята си. Лондонското висше общество зажужава като кошер. Всички се питат коя е загадъчната непозната и каква е истината за миналото й. А Джеръми, който се е зарекъл никога да не надене брачните окови, постепенно се поддава на силните си чувства към жената, чиято пламенност съперничи на неговата и е неустоимо предизвикателство за всеки мъж от фамилията Малъри...

8. Captive of My Desires (2006) Пленници на страстта (В плен на моите желания)

Дрю е брат на Джорджина от "Покорителят"

Съкрушена от смъртта на майка си, осемнайсетгодишната Габриел Брукс отплава от Англия за Карибските острови, за да търси баща си, с когото отдавна са разделени. Открай време го е смятала за изискан капитан на търговски кораб, само че истината е съвсем друга – той е станал пират! Габриел с изненада открива, че животът на корсар, търсещ съкровища, много й допада. Само че след три години баща й решава, че тя трябва да се върне в родината и да си намери съпруг. Джорджина, жената на стария му приятел Джеймс Малори, ще я представи на изисканото лондонско общество. Всичко върви по план, докато на сцената не се появява морският капитан Дрю Андерсън, който гостува на сестра си Джорджина. Чаровникът, дошъл в Лондон да се забавлява, нехае за девойките, тръгнали на лов за мъже, и дори пред себе си не признава, че е запленен от красотата на Габриел. Тя пък е засегната от безразличието му и когато Дрю я въвлича в грозен скандал, решава да му отмъсти. С помощта на други пирати отвлича кораба му и пленява Дрю. Но когато помежду им се разгаря изпепеляваща страст, ролите им са разменени... и пленникът се превръща в похитител.

9. No Choice But Seduction (2008) Прелъстяването

Бойд е брат на Джорджина от "Покорителят"

Когато дъщеричката на сър Антъни Малори е отвлечена от лондонския Хайд Парк, бележката с искане за откуп е погрешно изпратена в дома на брат му Джеймс Малори. Тъй като Джеймс и Джорджина са се отправили на път за Карибите само гостът им, Бойд Андерсън, най-малкия брат на Дорджина – морски капитан и най-лудата глава в семейството - може да помогне на Антъни да открие момиченцето и да накаже неразумния похитител. След смъртта на майка си Кейти Тайлър напуска малкото градче Гарднър в Кънектикът в търсене на приключения и романтика и се отправя на пътешествие из Европа. Една нощ в крайпътна странноприемница тя намира малко момиченце, вързано и със запушена уста. Спасява детето и решава да го заведе обратно при семейството му в Лондон. Но Кейти едва ли е очаквала да се сблъска с огромния красив американец и да бъде обвинена в отвличането на същото това момиченце, което е спасила!

10. That Perfect Someone (2010) Съвършен годеник

Когато преди девет години сребролюбивия му баща граф Манфорд го сгодява за младата дъщеря на заможен търговец, Джулия Милър, Ричърд Алън решава да напусне Англия. Свидетел на това как амбициозният му баща погубва живота на по-големите му братя, уреждайки браковете им, свободолюбивия Ричърд тръгва по море, решен сам да определя посоката на живота си. На Карибите той се присъединява към банда пирати, които търсят съкровища и започва да се представя за французин на име Пол. След години той отново попада в Англия в следствие на спешно поръчение от капитана си и се влюбва в омъжената вече Джорджина Малъри. Независимо, че тя не отвръща на чувствата му, а съпругът й Джеймс Малъри заплашва да го убие заради дързостта му, Ричърд е толкова омагьасан от чара й, че не се отказва. Той отново опитва да се добере до Джорджина на един бал с маски, но това се оказва ужасна грешка, защото го изправя лице в лице с още една изключителна красавица. Вече пораснала и много изискана Джулия Милър, приятелка на Джорджина, е очарована от маскирания французин Жан Пол, докато не разпознава в него омразният си бивш годеник. Джулия вече е наела адвокати, които да обявят Ричърд за мъртъв , за да се освободи от този годеж и да може да продължи напред. Но когато граф Манфорд научава, че синът му се е върнал и може да изпълни обещанието си да се ожени, той успява да направи така, че Джулия да отплава с годеника си, който е не само безотговорен благородник, но и прелъстителен авантюрист и пират.

11. Stormy Persuasion (2014)

James Malory sets sail for America to honor a promise he made to his in-laws: His and Georgina's daughter, Jacqueline, will have her come-out in America. Judith and Jacqueline Malory are not simply cousins; they are inseparable best friends. Refusing to miss Jacqueline's come-out in Connecticut, Judith convinces her parents to let her delay her London debut by a few weeks so she can accompany her cousin. Neither girl intends to fall in love during her first Season. But Judith's plans are overturned when aboard ship she comes face-to-face with the ghost who has been haunting her dreams. Unknown to the Malorys, deckhand Nathan Tremayne is a smuggler with a noose around his neck. Determined to carry out a covert mission in America that could gain him a pardon, Nathan senses that beautiful Judith Malory is trouble. Somehow the minx knows his secret - and now she's blackmailing him into doing her bidding. While passions can soar on the high seas, Nathan knows this aristocratic beauty is merely amusing herself with a scoundrel like him. When the unthinkable happens in Connecticut and the elder Malorys' hands are tied, Nathan takes command of a dire situation. Captaining his own ship, he turns the tables on Judith, as he steers them into some intense Caribbean heat where he will fight with all his mettle to win the right to her heart.

Straton

1. A Heart So Wild (1986) Диво сърце

Решителната Къртни Харт знае, че изчезналият й баща е жив, изгубен някъде из земите на индианците. Мъжът, когото тя избира да я заведе при баща й, е толкова див и опасен, колкото местата, през които минават: това е красивият и загадъчен майстор на пистолета на име Чандос. С очи, по-сини от небето, Чандос разпалва в сърцето на невинното момиче буйна страст, макар че тъмните тайни, които измъчват душата му, я плашат. Опасностите, на които са изложени животът и чувствата им, ще ги научат да се доверяват един на друг... и ще дадат воля на дивите страсти, които само любовта може да укроти.

2. All I Need Is You (1997) Само ти

Красиво момиче на възраст, подходяща за семейство, напуска дома си, за да каже на роднините си, че може да се справя с много по-трудни задължения, отколкото би могло да се желае от една обикновена жена. Млада, чувствителна, решена на всяко предизвикателство, тя дори прикрива самоличността си. Жаждата за приключения я среща с изключително красив джентълмен, който запалва искрата на нейната страст.

Shefford

1. Defy Not the Heart (1989) Златокосият великан

Англия от времето на великите завоевания. Битки, кръв и нещастия заливат цялата земя. И сред този живописен декор се разиграва историята на красивата Рейна дьо Шампани. Принуждавана да се ожени за противния лорд Ротуел, Рейна търси начин да избегне нежелания брак. И съвсем не подозира, че пред стените на замъка вече е дошъл един златокос великан, който скоро ще се превърне в нейна съдба...

2. Joining (1999) Преплетени сърца

Пред вас е историята на трудната любов между една неукротима осемнадесетгодишна красавица на име Милисънт и красивия рицар Улфрик. Джоана Линдзи е успяла да създаде два незабравими характера, свързани от съдбата, но споделящи безкрайна страст.

Warrior

1. Warrior's Woman (1990) Жената на война

Жената воин - Опасната красавица Тедра се е посветила на изучаването на изкуство на сраженията и никой, още по-малко някой мъж, не е в състояние да пробие твърдата й броня. Но настъпва денят, в който тя е принудена да напусне дома си, за да потърси начин да спаси планетата си Кастран от управлението на злия Крад Се Моер. И така, безстрашната и независима Тедра намира убежище в силните ръце на един варварин с бронзова кожа.

Величественият варварин - В общество, където воините са най-висшата власт, Чалън е най-силният и най-могъщият измежду тях. Той решава да предяви претенциите си към Тедра по собствения си деспотичен начин. Но въпреки че той възпламенява в тялото й непознати за нея страсти, гордата жена не би позволила на никого да доминира над нея. Тедра предизвиква Чалън на двубой и му доказва, че може да му бъде достоен партньор и заедно биха могли да покорят света.

2. Keeper of the Heart (1993) Синеокият варварин

В търсенето на истинска нежна любов, Шанел Ли-Сан-Тер бяга от похотливите аванси на синеокия варварин, избран за неин другар в живота, объркана и уплашена от трескавите копнежи, които грубоватият красавец пробужда в невинната й душа. Предводител на воините, мъжественият и прекрасен Фалон Ван'иър е победен от силното си желание за непокорната красавица, заклела се да не бъде никога негова. И макар самото небе да заговорничи срещу него, той продължава да преследва своята награда и предизвиква всички, изпречили се насреща му опасности, за да завоюва пазителката на своето сърце.

3. Heart of a Warrior (2001)

Stunning, statuesque Brittany Callaghan isn't used to seeing Nordic gods in her tiny California town. But when the spectacular blond Viking--whose name is Dalden--turns up at her doorstep, Brittany knows her dream man is very real. Dalden claims to be a barbarian warrior--and since Brittany's passion has been running red-hot since she first saw him, the sexy giant can fancy himself anything he pleases!The truth is a very rude awakening-for Dalden is exactly what he claims to be: a warrior to the depths of his soul from a place where the women always obey. Intelligent, independent Brittany isn't about to be subservient to any male--not even one who's everything she ever wanted in a lover. But the proud, powerful barbarian is accustomed to fighting for what he wants--and winning. And what he wants most of all... is Brittany.

Cardinian

1. Once a Princess (1991) Тайната принцеса

В 1835 година четирима мъже се срещат в Натчез, Мисисипи. Единият от тях е Стефан – престолонаследник на Кардиния,едно малко Източноевропейско царство. Мъжете търсят млада принцеса, която преди години е била принудена да напусне Кардиния заради кървави междуособици. А в това време прекрасната танцьорка Таня и не подозира, че ще срещне четиримата мъже чак в далечните Съединени щати.

2. You Belong to Me (1994) Ти ми принадлежиш

Не съществува мъж в този свят, който е в състовние да укроти волната и свободолюбива Александра. Отчаян от упорития й отказ да се омъжи, баща й измисля забравено от много години споразумение за годеж и изпраща непокорната си дъщеря в далечна страна..

Sherring Cross

1. Man of My Dreams (1992) Мъжът на моите мечти

Най-прочутата красавица на областта, темпераментната и непредсказуема Мегън Пенуърти, е хвърлила око на Амброуз Сейнт Джеймз, дук Ротстън - човек, когото никога не е виждала, но за когото е твърдо решена да се омъжи. Защото нито един от многобройните й ухажори не е достоен да й бъде съпруг - най-малко пък простият, макар и необикновено красив коняр Девлин Джефрис. Предрешен като слугата Джефрис, за да избегне смъртоносен дуел с най-добрия си приятел, Амброуз е омагьосан, но и разярен от дръзката червенокоска, домогваща се до дворянската му титла. Без да разкрива истинската си самоличност, младият дук решава да осуети плановете на Мегън, но дори не предполага, че чаровната користолюбивка ще се окаже единствената жена, за която самият той ще мечтае да се ожени.

2. Love Me Forever (1995) Разбойникът и зеленооката

Младата богата наследничка лейди Кимбърли скърби за смъртта на майка си. Изоставена е и от своя годеник. Бащата на Кимбърли е твърдо решен да я омъжи по-скоро, за да угоди на ревнивата си приятелка, за която той самият иска да се ожени. Така започва малко особено сватосване. Женихът се оказва дързък, но наскоро обеднял главатар на клана Макгрегър. На Кимбърли обаче не са й по вкуса преследвачите на богати наследнички, както и цялата нагласена работа по женитбата й.

3. The Pursuit (2002) Ухажването на века

Голямото приключение, което предстои на Мелиса Макгрегър, а именно да избяга от дивата пустош на родната Шотландия и да се потопи в бляскавия свят на светския Лондон, като че ли бледнее пред страстното обещание, което съзира в горещия поглед на Линкълн Рос Бърнет. Независимо, че успяват да разменят само няколко думи, когато случайно се срещат в земите на дядо й, Мелиса веднага разбира, че този дързък странник е нейната съдба, а самият Линкълн осъзнава, че сърцето му е откраднато завинаги и никога няма да си го върне, докато Мелиса Макгрегър не стане негова жена. Съществуват обаче сериозни препятствия по пътя на Виконт Камбъри в страстния му стремеж към голямата любов: шестнадесет, ако трябва да сме точни - всичките големи и с кестеняви коси, шест от тях с името Иън, всички с фамилия МакФърсън. Проклятието от младежките му години, вечно недоволстващите, избухливи чичовци на Мелиса са твърдо решени да го лишат от новооткритото щастие в живота му. Той обаче е също толкова упорит и поема риска да преследва своята любов чак до Лондон... и до края на света, ако се наложи.

Reid Family

1. The Heir (2000) Наследникът

Сабрина е млада, жизнена и притежава бляскаво остроумие. Но тя е само едно провинциално сираче, чийто дядо е бил беден аристократ. Ето защо Сабрина не се чувства в свои води сред висшето общество. Дънкан Мактавиш има още по-малко желание да отиде в Лондон. Още повече, че му е избрана годеница с език на пепелянка... Какво ли готви съдбата за Сабрина и Дънкан, които все още не се познават, но знаят, че истинската любов винаги намира път към сърцата...

2. The Devil Who Tamed Her (2007) Чаровникът, който я укроти

Офелия Райд е несравнима красавица, прочута със своенравието си и със способността си да разпространява слухове сред висшето общество, към което принадлежи. Тя разваля годежа, уреден от баща й, с бъдещия маркиз Дънкан Мактавиш, за да избере сама бъдещия си съпруг. Обаче плановете й се объркват от неочаквано събитие... Рейфиъл Лок е най-желаният и чаровен мъж в лондонското общество. Той се обзалага с приятеля си Мактавиш, че ще преобрази капризната Офелия в мила и покорна жена, която ще бъде идеалната съпруга. Но как? Като я отвлече в провинциалното си имение и й покаже колко неприемливо е поведението й. Само че докато провежда ежедневните "уроци", той започва да усеща необяснимо привличане към опърничавата си пленница...

3. A Rogue of My Own (2009)

Lady Rebecca Marshall fulfills her mother's fondest wish when she becomes a maid of honor at the court of Queen Victoria. Having been disappointed two years ago when the Duke of Norford's heir Raphael Locke married another woman, Rebecca's mother sees this court appointment as a golden opportunity for Rebecca. At court, Rebecca meets the charming marquis Rupert St. John, whom Rebecca knows as the devastatingly handsome n'er-do-well cousin of Raphael Locke, the man she was once infatuated with. What Rebecca doesn't know is that Rupert is a secret agent of the crown who leads a double life.Rebecca strikes up a lively flirtation with Rupert, but when Rupert realizes she's spying on him he seduces her. He hardly suspects that she's an innocent and he's horrified when she reveals she is pregnant! Forced to the altar by their families, Rupert believes that Rebecca has set a trap of the worst sort in order to marry into the powerful Locke family. And her vows that theirs will not simply be a marriage in name only; he plans to enjoy many passionate nights with his beautiful, scheming wife.With her trademark humor, memorable characters, and passionate storytelling style, it's no wonder that Johanna Lindsey has more than sixty million copies of her novels in print.

4. Let Love Find You (2012)

Lady Amanda Locke has struck out miserably in her two Seasons on the marriage mart. Beautiful, titled, and charming - even if she does talk a bit too much, Amanda doesn't understand why love eludes her. Even her father, the Duke of Norford, is so perplexed he is prepared to take drastic measures to ensure his daughter's happiness. Now, as Amanda begins her third Season, she gets a little help from Cupid, a darkly handsome horse breeder whose knowledge of basic animal attraction has guided him in arranging more than a few successful matches between the young ladies and gentlemen of the ton. Hired by Amanda's family, Devin Baldwin produces results for Amanda and soon she is happy to be courted by one of his clients, the dashing Viscount Altone. In order to secure Amanda's match to a nobleman obsessed with horse racing, Devin must teach Amanda how to overcome her fear of horses. But as Devin shows her the joys of riding, hunting, and racing, will their own hearts run astray as Amanda finds herself falling in love with Cupid himself?

=NOVELS=

Captive Bride (1977) Пленница

Жаждата за приключения отвежда златокосата красавица Кристина Уейкфийлд в изпълнения с тайни и загадки далечен Египет... Но съдбата я прави пленница на властния пустинен шейх Абу - красив и безочлив авантюрист, когото в Англия е познавала под името Филип Какстън. Някога Кристина е отхвърлила импулсивното му предложение за женитба, но сега се оказва негова робиня - копнееща за свободата си и в същото време безсилна да се противопостави на поривите на своето сърце...

A Pirate's Love (1978) Любовницата на пирата

Един кораб отнася младата Бетина Верлен към слънчевите карибски острови, за да се омъжи за непознат благородник, избран от баща й, но не и от нейното сърце. Ала съдбата й е отредила друга участ... Корабът е нападнат от пирата Тристан и младото момиче е отвлечено. Магическите милувки на мъжествения пират събуждат страстта в нея, но до любовта има още дълъг път...

Paradise Wild (1981) Дивият рай

Тя е богата наследница на бостънски корабостроител. Красива и своенравна, Корин Бъроуз е в плен на една страст, която разяжда ежедневието й и стопява банковите й сметки. Той е млад, напорист мъж, свикнал отрано да се справя сам с всички предизвикателства на съдбата. Но под привидно гладката повърхност на живота му кипи разрушителна жажда за отмъщение - и Джаред Бъркет напуска дивия рай на Хаваите, за да се отправи на далечно пътеществие към Бостън. Там Съдбата му е подготвила невероятна изненада...

So Speaks the Heart (1983) Бриджит

Суровия воин Ролан от Монвил вижда в непознатата красавица единствено жената, която ще задовили всичките му желания. Безпомощна срещу необузданата му страст, Бриджит е принудена да пожертва невинността си и да задоволи похотта на новия си господар. Ала нейната нежност и красота покоряват рицаря и пробуждат любовта в сърцето му - не по-малко силна и безмилостна от всепобеждаващия му меч.

A Gentle Feuding (1984)

HE WOULD NEVER LET HER GO-- AND SHE WOULD NEVER SACRIFICE HER INNOCENCE TO SHAME... In trembling fear, she dared to refuse him, though her gentle beauty was the prize of his sword. And he, in his violent, aching need, could have taken her by force ...had she not made want so much more.Between them were the-hatreds of their warring Scottish clans. Yet she struggled in vain to escape her desire for this enemy lord. For beneath his roughness was a fierce, ardent tenderness that held her more strongly than the walls of his far Highland castle.Honor's pride told her she must hate him. Yet her woman's heart, awakening to the ecstasy of his touch, yearned desperately to yield... to surrender, and possess him completely... to be joined with him forever in love.

Tender Is the Storm (1985) Нежен вихър

Своенравната наследница Шарис Хамонд въобще не възнамерява да спази обещанието да стане съпруга на някъкъв недодялан фермер от Аризона, и то по обява във вестника... И тя потегля на запад! Лукас Холт трябва да се сдобие със съпруга - каквато и да е - иначе не би могъл да унищожи най големия си враг. Госпожицата от Изтока е съвсем подходяща за целта. Но пламналата изпепеляваща страст усложнява плановете им.

When Love Awaits (1986)

England, 1176. Once Lady Leonie, the exquisite mistress of Pershwick, cursed"the Black Wolf" -handsome Rolfe d'Ambert, the mercenary Lord ofKempston-for his bloody deeds and cruelty to the local peasants. And now shemust marry the magnificent blackguard to bring peace to the land. But whenshe met the dark, magnificent, man who came to claim her...when she felt hisburning caresses igniting her soul... all fears faded like a dream. Yet theterrible demands of past hatreds amt misunderstandings would tear Leonie andRolle apart again and again. Until in the blazing glory of passion's realm,they learned the truth that only love can bring.

Secret Fire (1987) Прелъстена невинност

Младият принц я зърва само за миг през прозореца на каретата си, но веднага разбира, че трябва да я има. Минути по-късно лейди Катрин Сейнт Джон бива отвлечена от улиците на Лондон като най-обикновена просякиня и бива отведена да достави удоволствие на благородния си обожател. В своето легло принца разбира, че е уловил тигрица, която изгаря от гняв към варварина, който я е отвлякъл и едновременно с това открива непреодолимото си влечение към този тъмнокож Адонис.

Silver Angel (1988) Сребърният ангел

Бягайки от един нелюбим мъж, гордата англичанка Шантел попада в ръцете на североафрикански пирати и е отведена в Алжир като робиня. Заради забележителната си красота русото момиче попада в харема на пашата. Това е нейната горчива съдба. Но после тя се запознава с един тайнствен мъж, който отново събужда в израненото й сърце нежна страст...

Prisoner of My Desire (1991) Затворницата на дракона

Смелата и красива Роина Белем трябва да роди наследник. В противен случай отново ще понася жестокостите на алчния си доведен брат. Величественият Уорик дьо Шавий е най-дорият избор за баща на детето й. Но това означава красивият рицар да бъде подложен на унижения и… на сладостните й прищевки. Заклел се да устои на изкушението, Уорик става жертва на сапфирените очи и завладяващата красота на Роина. Отмъщението му трябва да я накара да изпита същия екстаз и чувствено страдание…

Until Forever (1995) Пленница на любовта

Прокълнат от векове, могъщият викинг Торн е осъден да бъде роб на една жена. Розалин обаче е тази, която е истински окована във доброволно пленничество от очарователния варварин, който я запраща обратно в древността - едно пътешествие, изпълнено с чувствени открития!

Home for the Holidays (2000)

For the first time in her sheltered life, Larissa Ascot's wishes for a merry Christmas seem to be in peril. Her father is in the Colonies on business, but is far overdue coming home. Thus, Larissa is left to handle the rumours of her family's bankruptcy, panicking creditors pounding on her door and eviction. On top of all that, she must now contend with her enigmatic would-be "benefactor" - Vincent Everett, the Baron of Windsmoor - who would be the first to admit that it is more than the Yuletide spirit of goodwill that has inspired his generosity. Vincent had previously sworn righteous vengeance on Larissa's family...

A Man to Call My Own (2003)

When twins Amanda and Marian Laton lose their father unexpectedly, they are stunned to discover that in his will he has put them in the charge of their Aunt, who lives on a sprawling Texas farm. Horrified to be leaving the town where they have spent their lives so far, the twins arrive at their Aunt Red's ranchhouse, only too aware that she now has to approve any suitor of theirs who may appear - or they lose their inheritance. Amanda, with her glorious golden ringlets, had always been her father's favourite, and her scheming ways ensure that Marian never has the attention of any of the boys who call at their house. But they soon both meet Chad Kincaid, handsome cowboy son of the next-door ranch owner - and both girls want him. After an intoxicating series of twists and turns the course of true love ends in one of the Laton twins winning the heart of Chad...the heart of a man she can call her own.

Marriage Most Scandalous (2005) Скандал и още нещо

След като Себастиян Таунзенд, син на осмия граф Еджуд, е прогонен от семейството си заради участието си в дуел с трагичен край, той се зарича кракът му никога повече да не стъпи в Англия. Младежът заживява на континента и си създава нова самоличност - на опасен наемник, подвизаващ се под прякора Гарвана. Само че бившата му съседка лейди Маргарет Ландор има други планове за него. Бащата на Себастиян е претърпял няколко злополуки и тя подозира, че причината се корени в злощастния дуел. Убедена, че само младежът може да поправи стореното зло, аристократката сключва с него скандална сделка и едно от условията е той да се върне в Англия като неин съпруг. Двамата се натъкват на пъклен заговор, ала докато го разнищват, неочаквано помежду им пламва необуздана страст, на която не могат да устоят...

When Passion Rules (2011) Любовта е приказка

Дворцови интриги, опасни тайни и една приказна любов… В навечерието на дебюта си в лондонското висше общество Алана Фармър научава шокиращата истина за произхода си. Не, не е възможно! И все пак… Тя се завръща в родината си, откъдето настойникът й я е отвлякъл като дете. Кристоф Бекер, началникът на дворцовите гвардейци, е виждал твърде много измамници, за да повярва, че Алана е принцеса. Подозира, че е шпионка, изпратена да детронира владетеля, само че тя бързо му влиза под кожата и го принуждава да я види в друга светлина. Дори когато Алана заема мястото си на престолонаследница, опасните интриги продължават – има твърде много предатели и опасни тайни. Спасява я само любовта, която се разгаря помежду им с Кристоф – това е тяхната красива приказка сред един груб и жесток свят.

One Heart to Win (2013)

Some young ladies marry for money and social standing, a few lucky ones marry for love - but Tiffany Warren is marrying to end a feud. Honoring her mother's promise, Tiffany reluctantly travels west to meet her estranged father and his enemy's eldest son, rancher Hunter Callahan. Once the Warrens and the Callahans are united by marriage, both clans will stop squabbling over a disputed strip of land. In the chaos of a train robbery Tiffany seizes a golden opportunity: By assuming the identity of her father's new housekeeper she can live with the father she never knew and assess his true character, as well as that of the neighboring cowboy to whom she is betrothed. But, too late, Tiffany discovers that the rivalry between the Warrens and the Callahans has escalated when the Callahans steal the Warrens' housekeeper as soon as she steps off the train! Now, Tiffany, who is pretending to be Jennifer Fleming, finds herself living in the enemy camp, under the same roof as her fiancÉ. All too soon she learns her intended is a handsome, sweet talking charmer whom she has to fight off because he can't keep his eyes - or his hands - off Jennifer. After Tiffany's charade is exposed she refuses to marry Hunter to end the feud. As Hunter goes about claiming his rightful bride-to-be, he knows that although he loves two women - proper, elegant Tiffany as well as spunky, passionate Jennifer - he has only one heart to win.8 Коментара


Препоръчани коментари

Тук има грешка- В поредицата Малори-Андерсън Джейсън е най големият брат, а Едуард е втори по големина не обратното както е публикувано в описанието ;)

Сподели този коментар


Линк към коментара

А къде е поместена 10. That Perfect Someone (2010) ?

В другия форум е до 37 глава и заключена темата.


Сподели този коментар


Линк към коментара

А къде е поместена 10. That Perfect Someone (2010) ?

В другия форум е до 37 глава и заключена темата.

Засега не е поместена никъде :)

Сподели този коментар


Линк към коментара

На мен много ми допадна серията Семейство Малъри-Андерсън. Някои казват, че им идвало в повече Джеймс, но на мен този персонаж ми е любимия. Намерих съвсем случайно една снимка на пич, който ми прилича точно на Джеймс Малъри... :D U1A6QY1yCl.jpg

Сподели този коментар


Линк към коментара
Гост
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...