Премини към съдържанието

Book Reviews

  • публикации
    286
  • коментари
    1570
  • прегледи
    1626502

Торнадо - Романтични времена

NELG

4831 прегледа

1. Отдаването - Аманда Куик (surrender)

Това е една прекрасна история за необикновено ухажване и вълнуващи среднощни приключения, която се разиграва в ослепителните салони на лондонското висше общество и в едно далечно прокълнато имение. Виктория Хънтингтън смята себе си за много опитна в отблъскването на авантюристи и зестрогонци, докато не попада на Лукас Колбрук, загадъчния и вълнуващ млад граф на Стоунвейл. И когато той я хваща здраво в примките на диви и безразсъдни среднощни лудории и лунни разходки с коне, тя открива, че е безсилна да се съпротивлява на обаянието му. Привлекателният граф ще използва всяка нейна слабост, за да я спечели и в крайна сметка да се ожени за нея.

2. Рандеву - Аманда Куик (rendezvous)

Аугуста Болингър е уверена, че всичко това е прсто една ужасна грешка. Не е възможно безчувственият и надут граф Грейстоун да иска да се ожени за нея. Носят се клюки, че търси годеница, която трябва да бъде истински пример за добродетел. А Аугуста от рода на безразсъдните Нортъмбърланд-Болингър е жена, която не се подчинява на обществените правила. Затова една нощ смелата красавица посещава графа, за да го убеди, че ще е лоша съпруга. Но когато се промъква през прозореца на тъмния му кабинет, Аугуста постига обратното – затвърждава решението на Хари да целуне сладките й устни и да научи тази лудетина на истинско поведение! Графът не подозира, че този, който се нуждае от урок, е самият той… Когато неговата безразсъдна годеница решава да спечели сърцето му, се появява един стар и хитър враг, който заплашва тяхната любов, честта и живота им.

3. Скандал - Аманда Куик (scandal)

Заради своята репутация, завинаги опетнена от едно младежко неблагоразумие, прекрасната Емили Фарингдън води живот на стара мома до момента, в който започва една необикновена кореспонденция и се влюбва безумно. Чувствителен и интелигентен, нейният благороден приятел по перо изглежда въплъщава представата на Емили за истинския мъж. Но Саймън Оугустъс Трейхерн, загадъчният граф на Блейд, изобщо не е това, за което се представя. Воден от тъмни, изгарящи страсти и от една трагична тайна, погребана дълбоко в душата му, Блейд е накарал цялото лондонско общество да падне в краката му, но не и Емили… Никога Емили. Но макар да знае истинската причина за неговото ужажване, тя се отдава на прелъстителния му чар. Ала тя знае, че трябва да достигне сърцето на този дракон със златни очи, преди отмъстителните демони да унищожат единствената любов, която някога е имала.

4. Годежът - Арнет Лем (the betrothal)

През 1739 година Блейк Честърфийлд пристига в Бат - най-известното в Англия място за забавления, за да поиска ръката на най-прекрасната жена в града. Но Марджъри Ентуисъл не желае да има нищо общо със загадъчния и потаен благородник... Тласкана от решителност и спирана от изгаряща я страст, Марджъри се опитва да разкрие опасната тайна, държаща в плен душата на Блейк.

5. Таен обет - Сю Рич (shadowed vows)

Адам Ремингтън, херцогът на Силвъркоув, е принуден да се ожени за Виктория Таунсенд. Неговата първа целувка в брачната нощ запалва у нея незагасващ огън. Малко по-късно същата нощ Адам излиза и повече не се връща. Неочаквано той отпътува за Америка. Но дали това е истината, в която Виктория трябва да повярва? И сега, седем години след неговото бягство, тя копнее за верен съпруг и семейство. За да се освободи от този нереален брак, Виктория се впуска в издирване на изчезналия Адам Ремингтън - едно дълго пътуване към опасности и още по-рискована любов. Гърбът му е в белези от камшика на търговеца на роби, но едно изгарящо желание крепи Адам Ремингтън в продължение на седем мъчителни години. След отвличането му в брачната нощ, той все още чува изречените с насмешка думи на своя похитител за предателството на красивата му годеница. Непримирим, безмилостен и несломен, той избягва от плен. Жената, която го е измамила, трябва да получи своето отмъщение. Но ужасният му план за мъст ще доведе и двамата до трагедия или може би до начало на нещо прекрасно...

6. Страст - Катрин Харт (tempest)

При коварна нощна засада на пътя за Додж Сити една красива жена е лишена от най-близките си. Чарити Приндъл остава вдовица, съвсем сама, стаила в гърдите си изгаряща страст за отмъщение. Желанието за мъст я отвежда в Канзас, където попада в силните ръце на Люк Стърлинг - красив наемен стрелец, който учи Чарити на своите невероятни умения и... събужда женската й страст. При опасно преследване, в една сурова страна, където единственият закон е законът на димящия револвер, се ражда дръзка и буйна любов.

7. Пирати на любовта - Карен Робърдс (piraten der liebe)

Лейди Кетрин е на път към родината, когато корабът й е нападнат от пирати. Тя попада в ръцете на сдобилия се с лоша слава капитан Хейл. Морският разбойник гледа на нея като на лична собственост и я отвлича на самотен остров, за да отмъсти на дъщерята на аристократичното лондонско общество. Ала от смъртната омраза се ражда любов и в тях се събужда страст, способна да ги задуши. Сега вече двамата се борят за своето общо бъдеще и за живота си.

8. Робиня на любовта - Карен Робърдс (sklavin der liebe)

Лиза Колинс попада в размириците на войната и е спасена от сигурна смърт от един авантюрист. В ръцете на наемника Лиза изпитва една безгранична страст, която не е усещала преди с никой мъж. Но тя разбира също, че любов ицомраза вървят ръка за ръка. Под жаркото слънце на Африка тя се противи отчаяно на съдбата си, която ецсвързана неразлъчно с тайнствения образ на наемника.

9. Изкушение - Катрин Харт (temptation)

Аманда - очарователна жена, но покварена комарджийка, иска да стане истинска лейди. Благодарение само на молитвите си тя току-що е спечелила ферма за коне в Кентъки. И като добавка към нея - един красив партньор. Най-напред неговият глупав брат загубва в игра на покер половината от имота на семейството, а сега Грант Гарднър трябва да се справи с нахалното дръзко момиче, което си мисли, че може да се разпорежда в собствената му къща и обръща всичко наопаки. Дори слугите му застават на нейна страна. Но още по-лошото е, че тя го подлудява от страст. Грант твърдо решава да се отърве от красивата и упорита дива котка и да я изхвърли от живота си... ако само можеше да устои на сочното й тяло, на изпепеляващия душата му пламък в очите й.

10. Необуздана страст - Карен Робърдс (freibeuter des herzens)

Лейди Кетрин е намерила щастието си: тя живее с някогашния пират Джонатан Хейл в една плантация в американските южни щати. Но като посещава родителите си в Англия, съдбата й се преобръща. Бракът й с Джонатан е невалиден, а съпругът й е хвърлен в затвора и осъден на смърт. Той може да бъде спасен само по един начин - ако тя се откаже от него и се омъжи за лорд Стенхоуп, когото не обича.

11. Богатият варварин - Ирис Йохансен (the golden barbarian)

Това е един вечен роман за любов и приключения в приказни кралства сред купища от злато и враждуващи племена. Разказ за смела принцеса и шейх... Като се подчинява на деспотизма на кралство Тамровия, принцеса Тереза Кристина Рубинов сключва сделка с красив главатар на варвари. Тя приема да участва в неговата игра на съблазняване, като се подчинява на волята му. Но през цялото време се бори за независимостта си в една страна, където към жените се отнасят като с играчки. Загадъчен като пустинна нощ, богат като Мидас, Гален Бен Рашид отвежда Тес далеч в своя палат в екзотичния Седикхан и й предлага свобода срещу брак, който ще съедини техните две кралства. Човек, обграгждан от врагове, той е решен да я направи робиня на страстта си, без да подозира, че ще се влюби страстно в нея.

12. Пиратската лейди - Робин Лий Хатчер (pirate's lady)

Лейди Джасинда Съдърланд мечтае за любовнил с гарвановочерна коса и горяш поглед, рицар, яхнал посред нош кон, който ще се втурна в живота й и ще я потопи в страстните си прегръдки. Но Тристан Дансинг не е рицар - не е дори и джентълмен - и въпреки това изкусните му ласки са като вихър от страст в иначе спокойния й живот. И преди да разбере истинската му същност, тя вече е отвлечена на пиратския кораб на път към екзотичния Константинопол. Пленница в открито море, тя е изправена пред разкъсващ сърцето й избор: или да се присъедини към клетите жени в трюма, предназначени за Султанския харем, или да сподели капитанската каюта. Тя вече е обезкуражена от опустошителните му целувки, но се е заклела, че никога няма да бъде...

13. Сянката на бурята - Дебра Диър (shadow of the storm)

Той е смелият герой от нейните детски представи, на когото тя с желание би отдала девствеността си в една изгаряща от страсти нощ. Но когато, след горчиво недоразумение, Йан Тремейн безскрупулно я изоставя, Сабрина О'Нийл се заклева да отмъсти на красивия янки. Решена да отмъсти, Сабрина дръзва да рискува и маскирана се впуска в бляскавия свят на Ню Йоркското висше общество. Но мъжествения Тремейн е не само подготвен за предизвикателството, но и за нещо повече. Заедно, те попадат в една опасна игра на смъртоносна илюзия и пронизващо желание, която ще разобличи добре маскираната фасада на Сабрина и ще погуби живота и на двамата.

14. Ласки и насилие - Кони Мейсън (caress and conquer)

Красива, млада и бедна, Аманда Прескът е принудена на всичко, за да издържа себе си и болната си майка. Хвърлена е в затвора за кражба. За неин ужас трябва да замине като слугиня в американските колонии, докато изтече срока на присъдата й. Нейният господар е очарователния плантатор Тони Бренд, който неволно е станал причина за нещастието на Аманда. Но още от първата страстна целувка тя разбира, че сърцето й ще му принадлежи завинаги.

15. Отдаване в Монтана - Трейна Симънс (Montana surrender)

Обвинен несправедливо в порочно престъпление, Сторм е решен да отхвърли петното от името си и да изправи истинския подлец пред съда. Но тогава среща, красивата Джесика Калагън, която открадва сърцето му и разстройва плановете му. Загадъчен коняр убеждава Джесика, че вика духове, но тя не се плаши от тях. Заклева се да намери заровеното злато, което търси, и да разобличи измамният сексуален господар, който иска тя да се провали. Но когато загадката се разрешава в една нощ на невероятен екстаз, Джесика трябва да реши дали си заслужава жестоката истина да разбие приказната страст.

16. Аарон и Магдалена - Шърл Хенке (paradise & more)

ААРОН - Втори след Христофор Колумб, той тръгва към Индия, за да търси приключения в новия свят и да избяга от преследване в стария. МАГДАЛЕНА - Объркана между страстта на крал Фернандо и ревността на кралица Изабел, тя тръгва след мъжа, когото обича още от детинство, готова да го следва в пътуването му отвъд в непознатото. НОВИЯ СВЯТ - През бурните океани, отвъд бариерите, които поставя религията, те откриват рая, пълен с опасности, но и с неповторими преживявания.

17. Диви мъгли - Каси Едуардс (savage mists)

ЖЕЛЕЗНИЯТ ОБЛАК - Великият водач на индианците от племето омаха. Единственото, което той желае, е мир за хората му. Но постоянните оскърбления от безкрупулните правителствени агенти принуждават воина да избере опасен курс. Никога не се е замислял, че желанието му за мъст ще го срещне с една жена, която може да изпълни всичките му желания. БЯЛАТА ВЪРБА - Млада, невинна и красива, Дамита отказва да се подчини на главатаря на омаха и той я грабва от новия й дом край границата. Но когато Железния облак завладява сърцето й с изгаряща страст и в дивите му прегръдки тя достига до висините на забранения екстаз, се заклева да преодолее всяко препятствие, което заплашва да я раздели от мъжа, събудил любовта у нея.

18. Завръщане към рая - Шърл Хенке (return to paradise)

Омайна красота и отлично възпитание е всичко, което Мириам желае да притежава нейният съпруг. Аристократът Бенхамин Торес е съвършеният партньор за своенравната дъщеря нцй-богатия търговски принц в Марсилия. Но от мига, когато вижда брата на Бенхамин, тя започва да мечтае за бронзовото тяло на Риго, за неговите язвителни черни очи, които я изкушават и подтикват към прегрешение. В навечерието на своя годеж Мириам се разкъсва между двамата братя: обречена на единия - богат, честен и незлоблив - и тайно компрометирана от другия, чиято измчена душа е черна като самата нощ. Кратките часове на екстаз и предателство изправят брат срещу брат и запалват огнена буря от страст, която само любовта може да потуши.

19. Жената на белия апах - Шърл Хенке (white apache's woman)

Аристократ по рождение, но отгледан от апахи, Червения орел е ренегат по съдба. Бягайки от миналото, той няма никакво желание да бъде омаян от красавицата, която го наема за водач по опасния път към Санта Фе. Елайза Лувоа, загадка и заплаха едновременно. Нейните студени виолетови очи не издават нищо от тайните й, но топлото й, желано тяло оживява при неговите възбуждащи милувки. Тя рискува да бъде вкарана в затвора, да бъде хваната от индианците, да бъде пометена от торнадо, но свято пази правото на своето уязвимо сърце. Запленен от нея, Червения орел е сигурен в едно - духовете да определили тя да бъде...

20. Дива илюзия - Каси Едуардс (savage illusion)

Джолена Едмъндс, индианка, отгледана от бели заселници, никога не е живяла сред своите хора. Но в сънищата й се явява един здрав и силен смелчага, който я изпълва с копнежи и страст. При едно пътуване през Монтана фантазиите на младата жена внезапно се превръщат в сладка реалност, когато среща смелия войн на име Петнист орел. Изкушавана от желание, Джолена се отдава на страстта в силните прегръдки на Петнистия орел. Но един враг заплашва да ги раздели завинаги и да превърне тяхната любов в дива илюзия.

21. Отдай ми любов - Джоана Линдзи (surrender my love)

Несправедливо обвинен като шпионин, тъмнокосият водач на викингите Селиг Хаартроу гние в подземията на замъка на лейди Ерика. И докато тялото му се гърчи от треска и болка в оковите, една-единствена мисъл му помага да запази разума си - отмъщението. Но повратностите на съдбата са безкрайни. И красивата русокоса дама, която доскоро е измъчвала Селиг, се озовава в негова власт. Викингът е господарят, твърдо решен да покори гордия дух на своята пленница - Ледената красавица. Но той едва ли е предполагал, че сърцето му ще бъде покорено от нея.

22. Магията - Робин Лий Хатчер (the magic)

Решен да унищожи Фарли Дънуърди, Деймиън, капитан на кораба "Магия", би използвал всички средства, дори и невинната племеница на врага си. Но той не допуска,че ще бъде завладян от очарователната красавица със сребриста коса. ЛЕЙДИ - Решена на брак без любов с порядъчен непознат за нея, Касандра Джеймисън е отвлечена от капитана на пиратскикораб. Как би могла тя да устои на най-прелестния мъж, когото някого е срещала? МАГИЯТА - Изолирани в тишината на каютата, Касандра и Деймиън са и любовници, и врагове. одени от своите сърца, те ще открият спасение в магията на любовта.

23. Диво желание - Каси Едуардс (wild desire)

ДВА ВРАЖДУВАЩИ НАРОДА ГИ ПРАВЯТ ВРАГОВЕ... С чудесната си червеникава коса и сиви очи, Стефани Хелън е пълна противоположност на известния " бял индианец", Бегача, осиновен от племето навахо. Когато пораства, той е избран за техен вожд. Висок, гъвкав и чувствен, Бегача вижда в лицето на Стефани жената, способна да накара кръвта му да закипи, и същевременно - свой враг. ЕДНО ИЗГАРЯЩО ЖЕЛАНИЕ ГИ ПРАВИ ЛЮБОВНИЦИ Железопътната компания на баща й е проникнала навътре в територията на щата Аризона, като с това нарушава обещанията си към индианците от племето навахо, което води до пълна покруса сред тях. Магнетичното привличане между Сабрина и Бегача отхвърля всякакви разумни доводи и заличава старата омраза между бели и индианци, но дори когато се опива от целувките й и се поддава на безумното си влечение към нея, Бегача се разкъсва от вътрешни конфликти - не може да бъде вожд на индианците и в същото време да свърже живота си с тази жена. А Стефани знае, че изборът му може да разбие сърцето й.

24. Условие за капитулация - Шърл Хенке (terms of surrender)

КОМАРДЖИЯТА - Само седмици след пристигането си в града, дяволския привелекателния Рис Дейвис вече завладял половината от Старлайт, Колорадо... Но там има една"собтвеност", която той би искал да притежава на всяка цена. ЛЕЙДИ - Блестящата красавица и дъщеря на първата фамилия в Старлайт, Виктория ненавижда крещящата арогантност на Рис. Но тя доста смутена от неговата покоряваща мъжественост. ЦЕНАТА - За да спечели дамата, комарджията е готов да заложи своя собствен живот и е убеден, че дори и дяволът не може да му попречи да спечели сърцето на красавицата.

25. Тексаската Лили - Патриша Райс (texas Lili)

Младата и невинна Лили Партър се влюбва в красивия и съблазнителен, но коварен Травис Болтън. Тя се омъжва без любов за Джим Браун, за да има детето й баща. Опитва се да бъде добра съпруга и да поддържа ранчото на Джим Браун в Тексас. Но съпругът й изчезва и тя трябва сама да се грижи за сина си и за земята във време на размирици и жестоки бунтове срещу мексиканското управление. В тези тежки дни Лили може да разчита само на Кейд. Баща му е индиански воин от племето апахи, а майка му е потомка на стар мексикански род. Кейд е горд, безумно смел и непрекъснато търси опасни приключения. В миналото му се крие една тайна, която той ревниво пази. Младата Лили с готовност застава до него в битката срещу грабителите и насилниците. Тя е толкова влюбена в него, че е готова да рискува всичко.

26. Блез Уиндъм - Бъртрис Смол (Blaze Wyndham)

Нещастието да остане без наследник от първия си брак събира граф Едмънд Уиндам с пленителната и умна Влез, една от осемте дъщери на обедняващ провинциален благородник. Олицетвореното женско великолепие възпламенява възхитителния мъж. Следва неудържимо търсене и преоткриване на любовта, безкраен пир на страстта. Успешният брак довежда и първата така желана рожба - дъщеря. Но леден откос на смъртта пречупва Едмънд. В последната му прегръдка е неуспелият да заплаче на бял свят бленуван син. За този обрат в своята съдба Влез обвинява племенника на съпруга си, ироничния и горд лорд Антъни Уиндам. Виновна ли е, че дори не усеща изгарящата го несподелена любов и влудяваща всеотдайност към нея...

27. Весела Коледа, Карол - Флора Спиър (Christmas Carol)

Карол Саймънс е обградена с вниманието на трима ухажори, но на Коледа омаяна от страстните милувки на най-очарователния, Карол ще разбере, че коледният празник е нещо повече от време за подаръци ... Любов, която продължава във вечността ...

28. Люби ме тази нощ - Нан Райън (love me tonight)

НЕЙНОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО По време на войната Хелън Бърк Кортни загубва и състоянието си, и съпруга си. Останала й е само малката крайбрежна ферма в Алабама, грохналият впрегатен кон и котката. И гордостта. Но тя твърдо е решила да ги запази и заради тях е готова да се бори дори срещу съдбата. Може би капитан Кърт Нортуей е отговорът на нейните молитви... или най-краткият път към ада. Той пристига с малкия си син и търси работа. За да засее нивите, Хелън има нужда от мъжка ръка, но не знае дали е готова да приеме помощта на един проклет красив янки. НЕЙНИЯТ ЛЮБИМ Разочарование в миналото ги превръща във врагове. Кърт иска да отгледа сина си сам и не желае да се възползва от услугите на жена, нито пък търси възмездие за дълбоката рана в душата си. Хелън го приема, макар че целият град се обръща против нея. Той я уважава, не смее да я докосне, но между тях пламва огнена страст, която или ще ги унищожи, или ще ги издигне във висините, ако дръзнат да свържат съдбите си.

29. Изпепеляваща жарава - Каси Едуардс(savage embers)

Тя се появява пред него в нощта като видение - залята от лунната светлина - с коса като развихрен буен пламък, с изкрящо сини очи. От този момент любов, силна като неукротим див пожар, се разгаря в кръвта му. Жена, на която не може да се устои, ще я нарече могъщият вожд на арапахите и ще плени душата й с необузданата сила на желанията си. Меги намира закрила в жарката прегръдка на Ловен сокол, но край него се крие враг, който иска да разруши щастието им и да ги остави без нищо - само с мечтите, спомена за любовта, която не се е осъществила...

30. Волни и горди - Джанет Дейли (the proud and the free)

"Волни и горди" е роман за съдбата на едно семейство, живеещо в бурна епоха. Чудесно придадените събития са част от истрията на чероките. Авторката описва моменти на страх и смелост в живота на мъже и жени, които никога няма да забравим. Чернокосата девойка Темпъл Гордън, потомка на чероките, живее в богатото имение на баща си Гордън Глен. Но превратни политически събития в щата Джорджия слагат край на безгрижния живот на това индианско семейство. Разбойнически банди обикалят по пътищата. Нарушават се договори, правителството изменя на обещанията си, дадени на чероките, те самитe са разкъсвани от междуособици. Сред толкова много нещастие ще има ли смелост гордата красавица да се опълчи срещу целия свят и да задържи мъжа, когото обича?

31. Покахонтас - Сюзън О'Донъл (Рocahontas)

За баща си, Големия вожд Поухатан, тя е малка палавница - скъпата дъщеря, предопределена да се омъжи за могъщ воин от друго племе. За английските колонизатори в Джеймстаун тя е всичко, намиращо се между тях, глада и постоянната война с армиите на Поухатан. За аристократите от Лондон тя е принцеса Ребека, прочута красавица, довереница на лордове и драматурзи и пламенен защитник на своя народ. За Джон Смит от Вирджиния Къмпъни тя е най-голямата любов в живота му...ПОКАХОНТАС. Това е истинската история за една несломима жена, чиято любов и дух поставят мост между Стария и Новия свят и пленяват сърцето на един народ, разказана от Сюзън Донъл, пряк потомък на Покахонтас... Сага, на която не може да се устои.

32. Диво сърце - Джоана Линдзи (a heart so wild)

Решителната Къртни Харт знае, че изчезналият й баща е жив, изгубен някъде из земите на индианците. Мъжът, когото тя избира да я заведе при баща й, е толкова див и опасен, колкото местата, през които минават: това е красивият и загадъчен майстор на пистолета на име Чандос. С очи, по-сини от небето, Чандос разпалва в сърцето на невинното момиче буйна страст, макар че тъмните тайни, които измъчват душата му, я плашат. Опасностите, на които са изложени животът и чувствата им, ще ги научат да се доверяват един на друг... и ще дадат воля на дивите страсти, които само любовта може да укроти.

33. Зимни огньове - Джоана Линдзи (winter fires)

При нападение над бащиния й дом викингите отвличат красивата лейди Брена и я отвеждат далеч през ледените води на Северно море. Непокорна и решителна, тя не приема съдбата си на пленница и се заклева,че никога никой варварин няма да притежава душата и сърцето й. Но войнсвената й природа среща жаркия темперамент на Гарик Хаардрад - гордия син на жесток викингски вожд, който я въвлича във вихъра на бурните си чувства, предизвиквайки огньове на неутолима страст, които се разгарят през студените норвежки нощи и поставят началото на една пламенна любов.

34. Любовен порив - Катрин Кингсли (in the wake of the wind)

Русокосият любовник – нейно предопределение – е само огън и страст. Този сън е утеха за Серафина през годините на изгнание в Уелс. И сега, в навечерието на своята сватба, тя знае, че мъжът, който я е обичал през всичкото това време и годеникът й от детството, когото никога не е виждала, е един и същ човек и е дошъл най-после да предяви правата си над нея. Но тогава среща тъмния странник, който разбива съня й с целувка и поисква ръката й на следващия ден

35. Дамата на лорда - Чарлин Крос (lord of legend)

Когато лично кралят изпраща Алекзандър Хоук в Северна Шотландия, разглезеният от ласките на красиви дами граф не знае, че пътуването към това забравено от Бога място е пътуваме към най-пламенната жена в живота му. До срещата им лейди Лохли се е чувствала защитена в замъка, пазен от верните й поданици, но стените му не са достатъчно високи, за да спрат полета на жарките чувства.

36. В плен на любовта - Велда Шерууд (a leaf in the wind)

За да защити малкия си племенник, кресивата Елиз Дюбоа е готова на всичко, дори да се представи за загиналата си доведена сестра Лий. Тед Бърк наистина я приема за Лий. Но когато Елиз с бебето заживяват в ранчото му в Тексас, тя не знае колко дълго ще може да залъгва Тед, защото всяка негова ласка й обещава страст, която тя копнее да изпита, и изкушение, на което не може да устои.

37. Дамата измамница - Боби Смит (lady deception)

Коди Джеймсън - това име плаши всички бандити на запад от река Пекос. Никой не познава известния ловец на глави и никой не подозира, че той всъщност е една красива жена. Когато вижда Люк Мейжърс за първи път, Коди е в ролята на проповедничка и не иска нищо друго, освен наградата за неговото залавяне. Но тя ще получи парите си ако успее да се убеди, че шепа долари струват повече от страст за цял живот.

38. Страсти и копнежи - Каси Едуардс (savage longings)

Чарлз Клайн спасява похитената шайенска принцеса Снежна сърна. Силен, мъжествен, но с нежно сърце, той е всичко, за което тя е мечтала. Разкъсвана между дълга към племето си и страстта, която й обещава безкрайно щастие, девойката приема живота с Чарлз като единствена своя съдба.

39. Дамски пасианс - Боби Смит (the lady's hand)

Хладнокръвна и пленително красива, Бранди О'Нийл няма съперник сред комарджийте на речния кораб "Гордостта на Нови Орлеан". Но когато рискува всичко, тя открива, че богатият плантатор Рейф Морган няма кавалерска представа за залозите. Тя все оше не знае, че единственият път, когато е без късмет в картите, ще я направят щастлива в любовта за цял живот.

40. Целувката на принца - Елен Танер-Марч (the enchanted prince)

Красива като приказна принцеса и с репутация на разглезено дете, Джема Беърд отказва да приема нагласената женитба с недодялан чудак. Но повярвала в силата на любовта, тя се заклева да я използва, за да развали магията над своя принц.

41. Зовът на сърцето - Елизабет Лоуел (winter fire)

Когато се срещат, Сара Кенеди и Кейс Максуел разбират, че само една по-дълбока връзка и силните чувства, от които двамата се страхуват, могат да ги спадят от опасностите на миналото и настоящето. Но те трябва да намерят смелост да се изправят срещу най-големият риск - любовта.

42. Сватбен хазарт - Кейт Лоугън (the wedding gamble)

Тя беше късметлийка, която играеше билярд наравно с мъжете: Кайро Браун почувства, че я дебне опасност, когато прие предизвикателството на облечения в черно стрелец. Очите му на хищник поглъщаха царицата на билярда, която беше побеждавала най-добрите играчи в Монтана. Очите му се плъзнаха по тялото й и тя започна да се нервира. Знаеше, че сигурно ще загуби, когато прие облога му – всичко, което той притежава, срещу обещание за брак. Соломон Улф захвърли пистолета си на масата за билярд и спокойно и сигурно започна да я побеждава в собствената й игра. После той хвърли на масата брачната халка – това беше цената – самата Кайро Браун.

43. Корона на славата - Евелин Роджърс (Texas empires: crown of glory)

Когато Елинор Чейс за пръв път вижда ранчото, то не представлява нищо повече от една дървена колиба и пет хиляди акра пасища. Но някой е убил баща й, за да сложи ръка на това място и Ели се заклева, че ще отмъсти. Само един човек стои на путя й - един синеок дявол на ине Кал Хардин. Кой е той - негодникът, откраднал наследството й, или любовникът, който с нежните си милувки може да открадне сърцето й?

44. Червена роза - Флора Спиър (rose red)

Бианка и Розалинда са единственото ценно нещо, останало на майка им след убийството на съпруга й , дука на Монтеферо. Тя избягва в Северна Италия и заживява тайно в една отдалечена вила в Алпите като се заклева да отмъсти на враговете си. Годините минават спокойно, докато в една бурна зимна нощ се появява премръзнал непознат. За кротката и тиха Бианка той е галантен кавалер, за майка й - син на убиец, но за Розалинда непознатият се оказва единственият мъж, способен да разпали в нея огъня на страстта...

45. Мургавия ездач - Ирис Йохансен (dark rider)

Касандра Девил не е очаквала, че опасността, надвиснала над семейството й, ще приеме образа на чувствения натрапник Джеърд Данемон. Смел, страстен, мъжествен, той излиза от сенките на палмите и пристъпва по осветения от луната плаж. Ще устои ли на предизвикателството жената, която се е заклела да го предаде?

46. Смелостта да обичаш - Евелин Роджърс (betrayal)

Ако съществува нещо, което да събуди рицаря у Конър О'Браян, то е изпаднала в беда девойка – особено онази, в която мигом се влюбва. Когато спасява Кристъл Брейдън от непочтените намерения на нежелан от нея ухажор, той не губи много време, за да й заяви намеренията си, че ще я направи почтена жена. Едва обявени за мъж и жена, Конър разбира, че съпругата му крие тайни, които могат да го унищожат. Когато Конър я разкрива, тя се заклева с плам и обич да му докаже, че измамата й не е безмилостно предателство, а грешка от миналото…

47. Нежният звяр - Колийн Шанън (the gentle beast)

Воден единствено от мисълта да отмъсти за смъртта на баща си, Дрейк Херик довежда до пълно разорение семейството на красивата благородничка Калиста Ралей. Но много скоро тя разбира, че зад драконовската маска на заклетия й враг се крие уязвим и дълбоко наранен човек. Когато жадният за нежност тайнствен непознат я завлича сред приказния разкош на своето леговище, красавицата ще трябва да разчита не само на съобразителността, но и на една голяма любов, която ще укроти звяра...

За любов и чест - Флора Спиър (for love and honor)

Лъжливо обвинен в убийство, младият рицар Алейн е готов на всичко, за да изтрие петното от името си и да убеди красивата роза, наречена Джоан, в невинността си. Но в хоаса от лъжи и интриги, воинът ще се сблъска с опасни врагове, решени да изтръгнат копнежите от сърцето му. От Англия до слънчевите брегове на Сицилия влюбените ще рискуват репутацията, щастието и живота си в името на любовта и честта.

Принцът на меча - Ан Стюарт (prince of swords)

Тя е обедняла благородничка, която изкарва прехраната си като гледачка на карти за английското дворянство. Той е най-известният лондонски обирджия. Срещат се през една тъмна нощ. Но дори и Жасмин Мейтланд не може да предскаже съдбата си, която ще я въвлече в най-голямото приключение на живота й с гордия, арогантен крадец, който смята, че никога няма да бъде хванат... от мъж или жена.5 Коментара


Препоръчани коментари

Едуардс, Каси Дива илюзия Романтични времена 20

Джолена Едмъндс, индианка, отгледана от бели заселници, никога не е живяла сред своите хора. Но в сънищата й се явява един здрав и силен смелчага, който я изпълва с копнежи и страст. При едно пътуване през Монтана фантазиите на младата жена внезапно се превръщат в сладка реалност, когато среща смелия войн на име Петнист орел. Изкушавана от желание, Джолена се отдава на страстта в силните прегръдки на Петнистия орел. Но един враг заплашва да ги раздели завинаги и да превърне тяхната любов в дива илюзия.

Сподели този коментар


Линк към коментара

"Волни и горди" е роман за съдбата на едно семейство, живеещо в бурна епоха. Чудесно придадените събития са част от истрията на чероките. Авторката описва моменти на страх и смелост в живота на мъже и жени, които никога няма да забравим. Чернокосата девойка Темпъл Гордън, потомка на чероките, живее в богатото имение на баща си Гордън Глен. Но превратни политически събития в щата Джорджия слагат край на безгрижния живот на това индианско семейство. Разбойнически банди обикалят по пътищата. Нарушават се договори, правителството изменя на обещанията си, дадени на чероките, те самита са разкъсвани от междуособици. Сред толкова много нещастие ще има ли смелост гордата красавица да се опълчи срещу целия свят и да задържи мъжа когото обича?

Сподели този коментар


Линк към коментара

Донъл, Сюзън Покахонтас Романтични времена 31

За баща си, Големия вожд Поухатан, тя е малка палавница - скъпата дъщеря, предопределена да се омъжи за могъщ воин от друго племе. За английските колонизатори в Джеймстаун тя е всичко, намиращо се между тях, глада и постоянната война с армиите на Поухатан. За аристократите от Лондон тя е принцеса Ребека, прочута красавица, довереница на лордове и драматурзи и пламенен защитник на своя народ. За Джон Смит от Вирджиния Къмпъни тя е най-голямата любов в живота му...ПОКАХОНТАС Това е истинската история за една несломима жена, чиято любов и дух поставят мост между Стария и Новия свят и пленяват сърцето на един народ, разказана от Сюзън Донъл, пряк потомък на Покахонтас... Сага, на която не може да се устои.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Спиър, Флора Весела коледа Карол Flora Speer Chrismas Carol Романтични времена 27 Карол Саймънс е обградена с вниманието на трима ухажори, но на Коледа омаяна от страстните милувки на най-очарователния, Карол ще разбере, че коледният празник е нещо повече от време за подаръци ... Любов, която продължава във вечността ...


Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.