Премини към съдържанието

BRUTER

  • публикации
    6
  • коментари
    0
  • прегледи
    10135

Ангели и скакалци.

man88nam

267 прегледа

Ангели и скакалци.

- сряда 14 януари 2009

Сънувах един такъв сън, не знам кошмар ли бе, или не, но се разказваше за някакви ангели.

Събрали се значи два ангела на едно възвишение, възвишението се казвало КОШЕ, а ангелите били - единият сянка, а другият - тъмнина. Светлина нямало. Започнало едно заиграване (надлъгване) между тях, къде е светлината?, оказало се, че голямата тъмнина я е отнела не само от сянката, но и от цялото войнство под сянката, или около нея. Останали двамата уж, а отстрани наблюдавали началниците им. Забравих да кажа, че тези ангели не били от рода на водачите, а от рода на посредниците. Нищо и никакви ангели, с рехаво оперение. Мазният ангел под възвишението КОШЕ, наблюдавал с нетърпение за един резултат, който се отнасял до изпратено от него писмо до сянката, в което си е отрязал крилата, но тъмнината умело не казва за целта на посещението си, а уж ала - бала, колко сме добри и колко сме храбри ние, които сме раждани в тъмнина. Освен това, цялата ви държава около КОШЕ също е наша, с много такива възвишения и ангелско войнство, разни плазмодий без крила, разни очакващи жаби ковач. Мазният ангел с прослужена старост но още млад, щял да се пенсионира, всъщност щели да го пенсионират от немай къде, защото Джордж Оруел бил казал, че във времето на универсална измама, революцията е да казваш истината, а истината изгаряла. Та изгорели му перата на мазния ангел и той паднал зле. Натъртил си дебелия задник, но наедрял на претенции, една от които била - да му плащат останалите около сянката едни камъчета, едни такива камъчета, които около КОШЕ ги наричали средства и били резултат от дейността на данъкоплатеца.

Такива работи. Сложни взаимоотношения между ангелите. Тъмнината винаги е била върху сянката, поне откакто е станало възможно това да се случи, а случката я нарекли - освобождение, пък то се оказало заробване.

Ангелски работи, какво да ги правиш? Не трябва да ги разбираш, а да ги избираш по време на избори, защото ти си сянката, а върху теб е цялото паднало ангелско войнство на мазния ангел из тъмнината, на неговия началник и накрая разбира се - на техния господ. Всеки район около възвишението КОШЕ си имал районен господ. Държавата около КОШЕ и тя си имала главен господ, и главен готвач.

Главният готвач от държавата на тъмните ангели, правел храна от събраните ангели в сянката, върху която показвали сложни съчетания на измамата и я ловели, по много прост начин. Всъщност, всичко е много просто. Трябвало им храна, за да летят, а летели, за да ловят храна. Проблемът бил, че летящите станали повече от производителите на "коше-рни" блага и се започнала разправията ...

Ако погледнем сериозно, тя никога не е спирала, още от идването на тъмните ангели върху сянката, или върху държавата непознаваща светлина, претърпяла катарзиса на предатателство и ...попаднала под зависимост, вече 130 години, плюс още 500. Говорим не за стотици хиляди ангели, а за преобладаващо мнозинство от пернати, мислещи че са ангели, но убиващи ангелите. Виждащи оперение в огледалото, вместо да пипнат с ръка проскубаните пера върху трътката си.

Не си спомням името на държавата, но предполагам, че вие го знаете.

Накрая да забележа - никой да не си въобразява, че е светлина! Защото ако беше така, нямаше братята му да страдат, безплътните ангели (затова не споменавам за полове, сестри и жени, майки и бащи), а щеше да свети в мрака и да е истински знак, че нещо се прави, далече от "логиката", както са свикнали хората да възприемат уж логиката и да ги преборват, със същата логика. Няма никаква логика.

На връх КОШЕ обаче, внезапно се изсипа мъгла, или из нищото наобиколи ангелите и се изсипа над тях. Стана им студено, не можеха да летят, защото отдавна не знаеха как се прави това, но се надлъгваха яко, поне на това бяха способни.

Мъглата се вдигна, изпари се нанякъде си и ...остана един резултат, който е сигурно от надлъгването на ангелите на връх КОШЕ.

Ето го и него:

В памет на Лукав от Светлина.

flag-bul_02.gif0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.