Премини към съдържанието
  • публикации
    74
  • коментари
    466
  • прегледи
    53930

DEI GLORIA INTACTA абзац

valentinus

432 прегледа

Смърт, кристализация и упадък са последиците от стария Меркурий, старата Венера, стария Марс и тяхната пълна анархия. Старият Меркурий действа с мозъчния капацитет на биологичния, животинския човек. Старата Венера принася жертви на кумири, а старият Марс е необузданата и хаотична воля, която се е отделила от Бога. Чрез тази тройна дегенерация е настъпил пълен душевен, следователно и кръвен упадък, така че се образува една почти окончателна раздяла между Духа и материята.

Старият Марс поляризира желязото на спекулативната воля в човешката душа; старата Венера поляризира медта на оскверненото сърдечно светилище в душата; старият Меркурий поляризира живака на биологичния интелект в душата; и старият Юпитер, Езавел, поляризира калая на пълната илюзия в душата. По този начин в кръвта на човека се появи глутен, за който Карл фон Екартсхаузен в книгата си Облакът над светилището казва, че се състои от четири метала: желязо, мед, живак и калай. Старият Сатурн добавя още сивото олово на безбожието и допълва по този начин гибелния глутен. Така естеството на смъртта е свързано с душата чрез една сила, която реагира непосредствено и жестоко, когато необузданата воля в яростта си нарушава жизнените процеси и ги изважда от равновесие.

Но когато ученикът развие една статична воля, която върви ръка за ръка с Бога и съответства на Божиите закони, от дванадесетте двойки мозъчни нерви протичат двадесет и четири много хармонични нервни потоци, които контролират цялата система. Чрез това старият змийски огън се новоражда и се възвръща към предишната си слава като могъщ "жезъл", с който ученикът може да върви с пълна сила по житейския път. Пречистването на кръвта, което следва от това, отстранява глутена от кръвоносната система, така че кръвните метали на Небесния човек отново могат да се проявят.

Така духовните сили на предишните посвещения водят ученика към Новия Сатурн, който му отваря вратата на Новия Живот, вратата на истинското Божие Царство – Небесното Царство на Първичната Жизнена област на човечеството. Само възкръсналият безсмъртен човек може да влезе в този грандиозен Светлинен свят.

В зависимост от развитието на процеса на Новия Сатурн, всички досегашни посвещения ще стигнат до все по-големи изяви, ще доведат до все по-голямо разширяване на Светлината, тъй като съпротивата, която ученикът трябва да превъзмогне, намалява, защото неговите сили и възможности растат. Свещеният Седморен Дух е обновил изцяло микрокосмоса – веригата на Първия Седморен кръг е затворена. Човекът е новороден според природата на Първичния Божествен ред.6 Коментара


Препоръчани коментари


Добре де, преминаването през трите седморни кръга - гарантира ли обновление ?

Сподели този коментар


Линк към коментара

На етикетчетата на всички бебешки храни пише - "Без глутен!" :-)))

Мерси за хубавия постинг.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Док, гаранция - Франция :lol6:

...понякога се чудя не съм ли за санитари - от ония, якичките...

ма май не е много за чудене


Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.