Премини към съдържанието
  • публикации
    78
  • коментари
    9
  • прегледи
    43122

Европейски конкурс за есе, посветено на изборите за ЕП през 2009г.

technofork

246 прегледа

logo.gif

През юни 2009 г. за пръв път в 27 държави-членки на ЕС едновременно ще бъдат проведени избори за Европейски парламент. Една от целите на кампанията „Сега – взаимодействаме с Европейския парламент!” е да повиши информираността на гражданите в държавите-членки за ЕП и да ги мотивира да участват във вота.

Екипът на проекта обявява конкурс за есе, което да представи по оригинален и въздействащ начин залозите, свързани с бъдещето на Европейския съюз и значението на изборите през юни в този контекст.

Тема на есето: „EP 2009 Vote: Beyond the Sugar Cubes" *

Изисквания: текстът да не надвишава 2 000 знака (with spaces), да бъде написан на английски език и да бъде придружен от кратко представяне на автора (биография), както и контактна информация.

Кой може да участва: граждани на всичките 27 държави-членки на ЕС, които имат навършени 18 години преди 31 март 2009 година.

Оценяване: жури, съставено от представители на партньорските организации, изпълняващи инициативата, ще извърши селекцията на есетата според следните критерии:

Съответствие с темата и фокуса – Европейски избори’2009;

Познаване на правомощията на Европейския парламент;

Оригиналност;

Авторски текстове, които не са били публикувани до момента.

Срокове и механизъм за участие: есетата следва да се изпращат по електронната поща на адрес parliament@europe.bg с предмет “Essay competition” най-късно до 10 март 2009 година. Победителите ще бъдат обявени на 18 март 2009 година.

Награди: победителят ще бъде поканен за участие в публично събитие във Франция, предвидено за месец април и организирано от партньорите по проекта – Yvelines Radio. Петте най-добри есета ще бъдат публикувани на сайта на проекта – http://parliament.europe.bg/ на английски език, както и на родния език на авторите (ако е различен от английски).

Информация: повече за Европейския парламент и процесите в него може да научите на сайта http://parliament.europe.bg/ и чрез интерактивния обучителен модул на проекта – learning.gateway.bg.

* “We will sweeten Europe” („Да подсладим Европа”) е мотото на Чешкото председателство на ЕС (януари – юни 2009 г.). Тълкуванията и преводът на тази фраза са разнообразни и представляват подходяща отправна точка на разсъждение за участниците в конкурса за есе, тъй като изборите за нов състав на ЕП за следващите пет години ще се проведат именно по време на Чешкото председателство.

Източник: http://www.btu.bg/forum/read.php?7,12200 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.