Премини към съдържанието
 • публикация
  1
 • коментари
  2
 • прегледи
  1998

Ценности - думичка в речника

Night_Raven

391 прегледа

Само я погледни. Виж я каква е лъскава и шарена. Привлича погледи, нали? Даа, ефектна опаковка, няма спор. Само като гледам вафлата на картинката и ми се дояжда. Да я опитам? О, не. Веднъж се излъгах, повече няма да повторя грешката. Предпочитам онази недодялана опаковка. Съгласен съм, че не хваща окото, но вафлата в нея е наистина вкусна. Ще си взема една. Не, нека са две. Искаш ли да си опиташ? ...

Фалшивост и комерсиализъм. Тези две явления са се прокраднали навсякъде. Цунами от тях заливат бреговете дори на човешките взаимоотношения, потапяйки все повече и повече територии. Ценностна система и морални норми се давят като изтощен и отчаян корабокрушенец насред безкраен океан.

Взаимоотношенията между двата пола са интересни за наблюдение. Ще предоставя една доста едностранна перспектива. При отношенията мъже-жени има основно два движещи елемента и можем да разделим жените на 2 основни категории. В едната категория са парите и властта, а в другата външността и естественото привличане. Всичко останало е пълнеж. Каквито и други неща да се твърди, че се ценят, е просто илюзия. В първата категория са онези екземпляри от нежния пол, които биха преспали и с 70 годишен старец, стига да е фрашкан с мангизи. Към другата категория спадат жени, които уж имат ценностна система, приоритети и т.н. Чудно ми е дали си вярват, когато казват, че има качества у даден мъж, които те ценят и търсят. Вярвате ли си, дами? Има толкова много качества, които жените уж ценят, но всъщност само говорят, колкото да си чешат езика, че нямат изброяване. Всичко се свежда до едната химия и външността. Изречения от рода на: "Ти си честен и откровен и аз много ценя това" или "Състрадателен и внимамателен си, което ми харесва", или "Много си романтичен, това е много хубаво" са равносилни на "Бла, бла, бла, джиджи-биджи, дрън-дрън-дрън, бум-тряс." Това обаче не се признава и продължават да се говорят глупости, че жените имали морални норми.

Леят се и оплаквания, че мъжете не оценяват жените до тях, че не вникват в същността им и не се опитват да надникнат под черупката. Да, има го и този момент, но вие, дами, правите ли това, което изисквате? Не. Макар че уж имате ценности и принципи, се оказва, че вие не правите почти никакви опити да вникнете в същността на мъжа до вас. Дори имам чувството, че вие сте доста по-повърхностни от някои мъже, при все твърденията, че търсите ромнатизъм, нежност, съчувствие, кавалерство и други подобни.

Мисля, че в този форум имаше тема, че жените са "убили" кавалерството. Уви, така е. Нещо повече, извършват се серия от убийства, като някой са особено жестоки.

Все още има жени, които са наистина такива, за каквито се представят, но те намаляват в геометрична прогресия. Това донякъде може би обяснява и нарастналата популярност на хомосексуализма при мъжете. Не, не е смешно и не, не се шегувам, ама хич!

Жените са уж по-емоционални и раними. Нещо май не е вярно. Замисляйки се колко мъже и жени с разбити заради противоположния пол сърца познавам, процентът хич не е във ваша полза, драги дами. По скромните ми наблюдения вие сте тези, които по-често наранявате. Дори да приемем, че процентите са горе-долу равни, то пак не е достатъчно, за да оправдае мита, че вие сте по-нежната и ранима половина.

[Добавено] Интересни са някои парадокси. От една страна се насажда вярването, че жените харесват по-чувствителни, състрадателни и прочее мъже, но въпреки това плачещ мъж, унил мъж, разчувстен мъж (и др.) за жените са предимно като че ли жалка гледка. Говори се, че чувствителността е плюс, но се оказва, че дори и да не е минус, все пак не е плюс. При все убеждаването, че шляпването по задника е обидно за жените, то не само не се потиска, ами се доразвива и еволюира, а жените нямат нищо против. Не зная заблудата към кого е насочена, дали към мъжете или към жените. Всъщност може би и към двата пола - мъжете често се хващат, което е забавно (явно), а за жените е добре да се повтаря, за да играе ролята на утеха - дори и да не е истина, ако се каже достатъчно брой пъти, се превръща в такава. Защо съм така убеден? Ами заради стандартния търговски принцип, че предлагането е на основа на търсенето. Щом дадено нещо се предлага, значи се търси от мнозинството. За мъжете е нормално да оглеждат жената отвсякъде и да я гледат горните й първични полови белези при първа възможност - това си е търсене. Има и предлагане - широки деколтета или прозиращи дрехи. Мъжете обичат да гледат дупета - воала - прозрачни поли/рокли/панталони/каквото и да е, за да се вижда и бельото. Търсене и предлагане. Принципът си важи и с пълна сила при жените. Търсите конкретен тип отношение и това ви се предлага - шляпане по задника. Разликата е, че (много често/почти винаги) твърдите, че търсите нещо различно и че има ценности. Тези двойни стандарти са както интересни, така и тъжни за наблюдение. Заради тях много мъже (и жени разбира се) биват изхвърлени от центробежната сила на въртележката наречена "фалшиви и комерсиални взаимоотношения". [Край на добавеното]

От колко ли жени съм чувал как кавалерството изчезнало, как липсвали такива мъже, нямало романтични мъже и т.н. и след 10 минути същата девойка се е лепнала за интересен субект, който ритмично я шляпа по задника. Интригуващо явление, наистина. Същите тези "бленуващи за кавалерство" жени гледат изпод вежди даден кавалерски акт. Малко като при политиците - едно се мисли, друго - говори и трето - върши.

И мъже, и жени много често възприемат противоположния пол за даденост и не го оценяват. Разликата е, че жените не го признават.

Това, че все още има кавалери, които биват смятани за гейове, е наистина кофти и е само едно парче от пъзела, наречен междуполови взаимоотношения. По-лошото е постоянната заблуда, която се налива - че тези хора имат ценни качества. Да, ценни са в един утопичен свят. В текущия са поредното забавление за комерсиалните и "моралните" жени и техните половинки, които биха застанали и на челна стойка, само и само да са интересни за мацката отсреща.

Не че одобрявам комерсиализма, напротив, повръща ми се от него, но по-дразнещото нещо е мрежата от илюзии, която жените плетат и отричат. Ако от комерсиализма ми се повръща, то от тази фалшивост ми се повръща два пъти повече, не заради друго, а защото е съзнателна.2 Коментара


Препоръчани коментари

Гост
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...