Премини към съдържанието

Book Reviews

  • публикации
    289
  • коментари
    1576
  • прегледи
    1624657

Бард - Кралете на трилъра 1-100

ganinka

7938 прегледа

01.Хамелеон - Уилям Дийл

Репортерите Франк О'Хара и Илайза Гън са по следите на най-мистериозния и непредсказуем убиец, който раздава смърт в четирите посоки на земното кълбо. Експлозивна смес от невероятни събития и персонажи - кървав танц, в който любовта и смъртта услужливо си подават ръка, за да изберат заедно галениците на съдбата.

02.Машината на Шарки - Уилям Дийл

Детективът Шарки трябва да се пребори с могъщи престъпници, с тъпите си шефове, трябва и да се влюби и след всичко това да остане жив. Детективът Шарки споделя съдбата на много свои събратя по професия, известни от литературата и киното - бият го, стрелят го, мамят го, но той оцелява, при това в много по-трудни условия - престъпниците са по-нагли, шефовете по-тъпи, а жените по-яростни.

03.Тай хорс - Уилям Дийл

Изключителен шпионско-приключенско-детективски роман — в него се съдържат елементи и от трите жанра. Това е най-добрият роман на Дийл. - Мистъри Сийн. Дийл е използвал богатите си познания за живота в Ориента, за да представи Третия свят като нещо повече от място, където живеещи от рентите си чужденци безделничат, потопени в пушека на черните топчета опиум. - Уошингтън Пост Бук Уърлд.

04.Първичен страх - Уилям Дийл

НЕОСТАРЯВАЩИ КНИГИ Пастор от Чикаго с реноме на светец е убит, осакатен и опозорен. Нощта след убийството на местопрестъплението е намерен Аарон Стемплър, възпитаник на пастора с ангелско лице, коленичил с касапски нож в ръка. Аарон твърди, че не е извършил убийството. Защитата се поема от Мартин Вейл - изключителен адвокат, ненавиждан от прокурори, съдии и политици. Всички твърдят, че този случай най-после ще се окаже неговият "препъни-камък". Но известният адвокат разполага с великолепен екип. Вейл започва с това, което умее най-добре. Осмисля случилото се от всички гледни точки - и така започва една съдебна битка, достойна за сравнение с "Невинен до доказване на противното" и безумен кошмар, сравним с "Мълчанието на агнетата". НИЩО ОТ ТОВА, КОЕТО СТЕ ЧЕЛИ, НЕ ВИ Е ПОДГОТВИЛО ЗА "ПЪРВИЧЕН СТРАХ"

05.Спектакълът на злото - Уилям Дийл

Супер правистът Мартин Вейл срещу демоничния психопат Аарон Стемплър. Интелект срещу интелект. Силата на Закона срещу разрушителната енергия на Злото. Една кървава схватка с невероятна развръзка.

06.Шибуми - Треванян

Роден в кошмара на Първата световна война в Китай, дете на руска дворянка и тайнствен германец, отгледан в градините на духовния учител — японецът Го, той оцелява след унищожителното нападение над Хирошима, за да се превърне в най-желания любовник и най-изкусния и високоплатен убиец… Гениален, загадъчен, ненадминат познавач на езика и културата на Япония, Хел има една съкровена тайна — да достигне състоянието на личното съвършенство, наречено Шибуми… Оттеглил се в една изолирана от света планинска крепост заедно със своята любовница-евроазиатка, Хел се изправя лице в лице с най-зловещия си враг — могъща шпионска организация…

07.Сфинкс - Робин Кук

08.Всички удоволствия - Пол Андерсън

Тиха есенна вечер. Неочаквано телефонно обаждане прекъсва спокойния живот на писателя Грейди Малой и го запраща в света на парите, скандалите и престъпните намерения. Грейди Малой е единственият човек, който може да се справи. В Ню Йорк той се оплита в невероятна паяжина, изтъкана от най-престъпните планове в новата история на човечестото.

09.Диамантите на Рурк - Филип Финч

Богати, безразсъдни и красиви, те откриват тръпка вълнение в забранена от закона територия. "Изчакайте, докато настъпи късен нощен час и тогава вземате тази книга в ръце. Изключете телефона,залостете вратата и си направете каничка кафе, защото няма да я оставите, докато не стигнете до края" Ню Йорк Таймс

10.Жътварят на сърца - Ридли Пиърсън

"Ще взема сърцето ти, но ще те даря с крила." Една жена преживява кошмар в таен затвор, далеч от всеки, който би могъл да чуе писъците й.

11.Борсови игри - Майкъл Ридпат

В класическа дъждовна лондонска вечер от Темза е изваден труп на млада жена. Няма причини, няма мотиви. Има само много чужди пари и прекомерно много засегнати интереси. Прочетете тази книга и ще разберете кой и как управлява парите ви.

12.Списъкът на седемте - Марк Фрост

След кървав сеанс в Лондон и след ужасяващ свръхестествен контакт, един лекар се оказва обект на зли сили... Подкрепян от безстрашните си приятели и един дързък следовател, той се заема да изобличи банда нечестиви престъпници... Но разкрива престъпление далеч по-страшно от убийство и събития, надхвърлящи човешкото въображение!...

13.Родени убийци - Куентин Тарантино, Оливър Стоун

Прорязвайки смъртоносна пътека през сърцето на Америка, жестокият им меден месец завършва с четиридесет и осем трупа и четирима оставени живи свидетели, които трябва да разкажат историята им. Мики и Малъри Нокс са най-знаменитата любовна двойка извън закона след Бони и Клайд. Кой може да спре кръвожадното им пътешествие? Къде свършва невинността и кога Демонът навлиза в душата…

14.Лице в лице - Филип Финч

Един гениален психопат избира своите жертви сред тишината на компютърните мрежи… до момента, в който се изправя срещу по-могъщ противник с псевдоним „Аватар". „Аватар" получава по електронната поща „невинна" на пръв поглед компютърна игра, която е написана така, че да съобщи телефонния му номер на тайнствения си създател — някой, който го е набелязал за поредната жертва…

15.Хулигани - Уилям Дийл

Джейк Килмър е ченге, федерален агент. Неговата специалност се нарича браншът на мафията, известен под името Синсинатската Триада. В продължение на години той им диша във врата; кръжи из просмуканите им в корупция сфери, избягва като по чудо куршумите им. А сега те са се устроили в Дюнтаун, Джорджия. Дюнтаун, където преди двадесет години Джейк изкарва едно идилично лято. Където в един златен миг преди Виетнам, всичко — приятелството, уважението, любовта на най-красивото момиче — е било само на една ръка разстояние. Сега Дюнтаун представлява кървава баня. Някой избива един след друг водачите на Триадата и Джейк е натоварен със задачата да издири убиеца. За помощ са му придадени Хулиганите, най-страхотната колекция бивши ченгета, събирани някъде заедно. А при спомените си има да се справя с множество призраци; като някои впрочем от тях са с плът и кръв.

16.Отмъщението на Юда - Даниел Истърман

В света настъпва смут. Някой отчаяно се старае да запази в тайна откривателят на един древен свитък - толкова отчаяно, че е готов да убива!

17.27 - Уилям Дийл

Светът е настръхнал от приближаването на Втората световна война. Една жена е убита от палачите на Хитлер. Убийството завинаги променя живота на мъжа, който я е обичал. Френсиз Скот Киган се превръща от известен американски милионер в ревностен антинацист. Но задачата, пред която е изправен, изглежда прекалено тежка за него. Оказва се, че е въвлечен в една смъртоносна игра на котка и мишка с може би най-добрия агент на Третия Райх — човек, готов на всичко, за да изпълни секретната си мисия в САЩ, кодирана с числото 27…

18.Шестимата месии - Марк Фрост

19.Последният убиец - Даниел Истърман

20.Хайка - Джо Гарбър

Той е на 47 години, в страхотна форма. Всяка сутрин целува жена си и бяга за здраве по улиците на Манхатън до своя офис. Но днес няма да е обикновен ден. Днес всеки, с когото Дейв се среща, ще се опита да го убие. С нарастващ ужас Дейв Елиът открива, че колегите, приятелите и дори членовете на семейството му желаят неговата смърт. Изобщо не може да си обясни защо. Някога Дейв е бил войник - специалист по мръсните задачи. Въпреки, че са изминали 25 години оттогава, старите му инстинкти се събуждат. и няма намерение да умре тихо. Нито пък сам.

21.Смъртта е моят занаят - Майкъл Конъли

Джак Макавой е криминален репортер в Роки Маунтън Нюз. Романът започва със самоубийството на брата-близнак на Джак, детектив по разследване на убийствата в денвърското полицейско управление. Или поне така изглежда на пръв поглед. И когато Джак започва да разследва самоубийствата сред полицаите, открива една много тревожна схема. Оформя се подозрението, че това е работа на сериен убиец, един дяволски изтребител на ченгета, разхвърлил следите си от единия до другия океан посредством "предсмъртните бележки" — цитати от поемите на Едгар Алан По. Това разследване на репортера е на път да се превърне в неговия най-голям успех, но има една малка подробност: убиецът с псевдоним "Поета" изглежда вече знае, че Джак е по петите му… Бивш полицейски репортер в Лос Анжелес Таймс, Майкъл Конъли е автор на четири романа, завоювали наградата "Едгар":"Черното ехо", "Черният лед", "Блондинка в бетона" и "Последният койот".

22.Дни на убийства - Филип Шелби

23.Кръвта на агнеца - Томас Монтелеоне

В ОЧАКВАНЕ НА ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ Питър Каренца - красив, чаровен свещеник, открива на трийсетия си рожден ден, че притежава чудотворна дарба - може с лекота да лекува и...убива. Преминава невредим през огън, с лекота се справя с престъпници и изправя на крака безнадеждно болни. Призован във Ватикана от тайна групировка, Питър узнава, че силата, с която е надарен, не е просто дар от Бога, а реализация на научен експеримент, вдъхновен от видения и пророчества...

24.Оперативен център 3 - Том Кланси

25.Храна за акули - Стивън Канел

26.Играта на убиеца - Джей Р. Бонансинга

Джоузеф Райли - Стрелеца научава, че е неизлечимо болен от левкемия. Той е феноменален професионален убиец. Джо хвърля оръжията си в реката и отчаян се обажда на адвоката Том Андрюс - посредник на наемните убийци, - като му заявява, че има осем милиона долара в швейцарски банки. Един милион е предназначен за църквата, друг - за приятелката на Джо, а останалите - на онзи професионален убиец, който успее да застреля Джо. Адвокатът е изумен, но разпространява информацията по нелегални канали. Елитни наемни убийци от цял свят тръгват по следите на Джо, твърдо решени да го премахнат и да спечелят 6 000 000 долара.

Р.З. Диагнозата на Джо се оказва погрешна...

27.По заповед на президента кн.1, 2, 3 - Том Кланси

28.Часът нула - Джоузеф Файндър

Джоузеф Файндьр е признат специалист по ЦРУ, който пише за „Ню Йорк Таймс" и „Вашингтон Поуст". Автор е на няколко бестселъра. Източниците, които е използвал за написването на ЧАСЪТ НУЛА, включват действително съществуващи терористи, акции, експерти по контратероризьм в ЦРУ и ФБР.

29.Кисаенг - Марк Олдън

30.Лично правосъдие - Джон Кларксън

31.Бойни действия - Том Кланси

32.Ченгета - Майкъл Конъли

Завърнал се отново на работа след принудително отсъствие, независимият детектив от отдел „Убийства" в лосанджелиското полицейско управление Хари Бош поема първото си разследване: холивудски продуцент, открит в багажника на ролсройс, застрелян с два куршума в главата — случай, който прилича на „реквием от багажника", мафиотско убийство. Отделът за борба с организираната престъпност в полицейското управление проявява странна незаинтересованост и Хари тръгва по следите на парите, които водят до Лас Вегас. Там той се среща със старата си любов и започва да разплита престъпната паяжина. А после неочаквано го отстраняват от случая — и нещата се изплъзват от контрол. Но единствено куршум е в състояние да спре Хари, когато се е впуснал в търсене на истината…

33.Черна красавица - Уолтър Мозли

34.Един по един - Филип Кер

Лос Анджелис... Авангардният архитект Рей Ричардсън е построил безпрецедентно "умна сграда" - всичко в нея, от температурата до охраната се контролира от сложна компютърна система. Неприятностите започват. Сградата решава да запечата всички изходи и хората от екипа установяват, че са в капан. Интелигентно Суперкомпютърът поема нещата в свои ръце. Напрежението ескалира. Екипът оредява. Един по един...

35.Борсов посредник - Майкъл Ридпат

36.Хавайска жега - Джон Кларксън

Джак Девлин е частен детектив със собствени разбирания за справедливостта. Брутално убийство на негов приятел взривява всичките му задръжки и той се впуска в неумолимо преследване. Без закон. Без ред. Без милост. Тялото е намерено в гората, полуизядено от диви животни. Полицията бездейства. Виновниците изглежда стоят над закона... Но когато се стигне до възмездие, Джак Девлин също е над закона...

37.Брутално - Дж. Грейди

38.Единствен изход - Джон Кларксън

Ани Тюрино е първата любов на Джак Девлин. Той е готов на всичко за нея. Но това е било много отдавна. Сега съпругът на Ани е брутално убит - и вече идва нейният ред. Хората, които я търсят, не са просто убийци. Те са садисти, професионалисти и напълно недосегаеми. А Ани знае, че има само един човек, когото може да помоли за помощ. Джак Девлин не се бои да прекрачи границите на приятелството. Нито пък тези на закона...

39.Политика - Том Кланси

40.Философско разследване - Филип Кер

41.Аз, детективът - Нелсън Демил

Всеки нов роман на Нелсън Демил, един от най-четените американски писатели, е винаги многоочаквано събитие. И "Аз, детективът" ще удовлетвори очакванията на почитателите му по целия свят. Авторът запознава читателите с любимия си северен бряг на Лонг Айланд, където екзотичната природа е ням свидетел на много опасни тайни. Опитен и проницателен нюйоркски детектив търси истината, която се крие зад брутално двойно убийство. Романът е изпълнен с характерното за Демил късащо нервите напрежение и остър хумор.

42.Кръв - Майкъл Конъли

Години наред, като служител на ФБР, Тери Маккейлъб е разследвал кървавите престъпления на серийни убийци. Но сега Тери е вън от играта. Прекалено силният стрес е изхабил сърцето му. Прогнозата е ужасна. Тери очаква ново сърце от донор. Осем седмици по-късно той неочаквано разбира, че е жив заради брутално престъпление. В гърдите му бие сърцето на жертва. Но полицията е безпомощна и Тери решава да помогне на разследването. Той скоро напипва следите на един от най-интелигентните и зловещи убийци, чиито престъпления представляват неразгадаем кошмар дори за ФБР.

43.Белязаният - Джоузеф Файндър

44.Подводната война - Том Кланси

45.Владетелят на Ада - Уилям Дийл

Терористично нападение над военен конвой довежда до смьртта на десетки войници. Цели камиони силно летливи оръжия попадат в ръцете на крайно дясно терористично крило. Чикагският адвокат Мартин Вейл е известен в цяла Америка. Президентът на САЩ се обръща към него с искането терористите да бъдат подведени под отговорност. Вейл, който все още се стреми да изкупи фаталните грешки, които прави преди години, се заема с тази нова, почти невъзможна мисия, която скоро се превръща в личен кошмар. Неговият смразяващ враг Аарон Стемпльр, възкръсва - на пръв поглед от мъртвите - за да получи отмъщение, което може в крайна сметка да сломи Вейл.

46.Тежки престъпления - Джоузеф Файндър

47.Мошеникът - Стивън Канел

Винаги е имало и ще има очарователни, интелигентни и хитри измамници. Но гросмайстор в Играта - изобретателен и неуловим, като Биано Бейтс - се ражда веднъж. Подвизите му са толкова легендарни, че му спечелват титлата Крал на измамниците. Но царуването му е застрашено, когато обира на покер мафиота Джо Рина - Танцьора. Танцьора пребива Биано почти до смърт. Измамникът е разколебан и смята да приключи с кариерата си на мошеник, когато едно зверско убийство го подтиква да организира своя последен шедьовър - сатанинска план, който трябва да унищожи Джон Рина.

48.Изкуството да чупиш стъкло - Матю Хол

Вие разтваряте страниците на най-разтърсващия трилър на годината. Пред вас е Бил Кайзър. Експерт по разрушенията. Човек, който не би се спрял пред нищо! Може би е луд?! Бил е намерен гол с бръснач в ръка, с който сам се е насякъл. Закаран е в психиатрична клиника със симптоми на шизофрения. Интелигентен и отзивчив, той спечелва доверието на Шарън Блотнър, сестра в клиниката. Шарън неволно помага на Бил да се измъкне от болницата, преодолявайки охранителната система. Озовал се навън, Бил Кайзър привежда в действие маниакален план за отмъщение.

49.Силата ТЕ - Марк Олдън

50.Сбогом на глупаците - Арни Макнаб

51.Баланс на силите - Том Кланси

Испания е изправена пред най-големия си вътрешен конфликт от хиляда години. Някои видни испански дипломати го предусещат. Сътрудничка на разузнавателната служба на Оперативния център е убита в Мадрид на път за свръхсекретно дипломатическо събрание. Сега всички опасения се потвърждават. Някой с много власт желае нова испанска гражданска война — независимо на каква цена.

52.Сити - Майкъл Ридпат

Hик Eлиoт e нaчинaeщ бopcoв пocpeдник в eднa жeлязнa бpoкepcкa фиpмa oт Сити, Дeкep Уopд. Тe дoминиpaт paзбунeния пaзap нa лaтинoaмepикaнcки oблигaции. Шeф e Pикapдo Poc, нaй-дoбpият тъpгoвeц нa цeнни книжa, кoйтo peгиoнът някoгa e пoзнaвaл. И кaктo cкopo зaбeлязвa Hик, чoвeк или e c нeгo, или cи e cъздaл cмъpтeн вpaг. Ho дoкaтo ce учи нa xвaткитe нa зaнaятa, cтpaнни нeщa зaпoчвaт дa ce cлучвaт нa cлужитeлитe нa Дeкep. Eдин cупepтъpгoвeц нa цeнни книжa e изpитaн oт paбoтaтa cи бeз никaквo oбяcнeниe. Дpуг зaгивa пpи инcцeниpaн гpaбeж... С нapacтвaнeтo нa нaпpeжeниeтo Hик нe мoжe дa пpикpиe чувcтвaтa cи към пpивлeкaтeлнaтa cи кoлeжкa Изaбeл. Тoчнo тoгaвa и тя бивa oтвлeчeнa. И дoкaтo Hик oбcъждa мъдpocттa нa peшeниeтo cи дa взeмe нeщaтa в cвoи pъцe, вceмoгъщият e гoтoв дa нaпpaви cвoя xoд. Бpилянтeн тpилъp зa кopупция и пpeдaтeлcтвo.

53.Последният заложник - Д.Нанс

54.Опасни муцуни - Филип Шелби

Няма съмнение, че пред нас е най-доброто, което Шелби е написал, засега. Холис Фримънт - проницателна, неуморна и напориста млада жена - се оказва замесена в игра със свръхвисоки залози. Холис се озовава в компанията на жесток наемен убиец, известен само под псевдонима "Майстора". Скоро Холис разбира, че не може да вярва на никого - нито на полицаите, нито на любовника си...

55.Последните шест милиона секунди - Джон Бърдет

Хонконг никога няма да бъде същият! Когато го повикват на пристанището на Южнокитайско море, главен инспектор Чан от Хонгконгската кралска полиция открива във водата три човешки глави в чувал. Другите останки от труповете са намерени на дъното на промишлена месомелачка в изоставен склад. Инспектор Чан е изправен пред случай на тройно убийство и трябва да открие кой и защо пречи на разследването. Чан е решителен полицай: полукитаец-полуирландец и нищо не може да го спре. Онова, което инспекторът научава, ще изправи читателите на нокти и няма да им позволи да оставят книгата до последната страница.

56.Дявол в синя рокля - Уолтър Мозли

57.Тунел - Джей Ръсел

Казват, че в Лос Анджелис никога не вали, но сега улиците са мокри... от кръв. Жестоки улични банди се избиват помежду си за контрола на наркотик с ужасяващи странични ефекти. Даже ченгетата са затънали до колене в кръв. Докато върволицата от варварски обезобразени трупове води от холивудските тротоари през стерилните стаи на научна лаборатория към място, на което никой, никой човек не е бил дотогава, две загадъчни фигури играят демонична игра на котка и мишка. От едната страна е създание на мрака, което държи ключовете на химическа империя, а от другата, застанал сам, е отмъстител с ужасин сили. Докато ужасът расте, Лос Анджелис пребледнява от страх. И почервенява. От кръв.

58.Сянката на койота - Д.Уомбо

59.Английска примка - Ерик Боуман

60.Хари - Майкъл Конъли

В самото сърце на Лос Анджелис, в подножието на стръмен релсов път, е намерен трупът на известен адвокат. Хауард Елайъс е отявлен враг на лосанджелиската полиция, водил е множество дела, обвиняващи нейни служители в прояви на расизъм и бруталност, което го прави известна личност, въпреки че тази слава му спечелва омразата на повечето полицаи в града. Хари Бош е детективът, на когото е възложено разследването по убийството на Елайъс, макар за него колегите му да са главните заподозрени. Той е наясно, че в града тлее напрежение на расова основа, което може да ескалира при погрешен ход от негова страна.

61.Небесни псета - Джей Ръсел

Марги Бърнс е бил известен. Преди доста години. Сега е поредната залязла звезда, която си вади хляба като нископлатен частен детектив. Ала всичко, в което е вярвал, се преобръща и рухва, когато се захваща да издирва една изчезнала от Холивуд проститутка и е въвлечен в епичната битка между отколешни врагове. Злото - чисто и стародавно като първороден грях - спи в мрака. И чака. И ето, над окъпания в слънце Лос Анжелис се е спуснала тъма. Изчезнало момиче, мъртъв клиент, низ от жестоки убийства. В дъното на всичко това са се спотаили бесовете, които дебнат. Този път обаче се намесва и Марги Бърнс, който отново ще се прочуе.

62.Дъга шест - Том Кланси

63.Гангстерски рап - Джон Кларксън

От автора на "Хавайска жега"

"Само един човек може да спре този ад - един мъж, който няма какво да губи!"

Ню Лотс, Бруклин, последната спирка на метрото. Кварталът се е превърнал и в последната спирка в живота на мнозина. Този зловещ кипящ казан сред ада на Бруклин е денонощен пазар на дрога - ужасяващ лабиринт, населен с човешка утайка. Действието се развива бързо, понася се по опустошените улици, завлича наркомани, убийци, преследващи новата си жертва. Джон Кларксън изписва с безмилостен усет за реалността страници, запълнени с герои от пресните таблоиди, уличен жаргон вибриращ от страха, изпълнил мрачната зона на големия град.

64.Разплата - Филип Шелби

65.Деветте скорпиона - Пол Ливайн

66.Оловния войник - Дел Браун

Една загадъчна фигура в дрехи от специално синтезирана тъкан, която може да става по-твърда и от стоманена броня, обикаля из околностите на Сакраменто, Калифорния, и издирва опасни престъпници. Това е ОЛОВНИЯ ВОЙНИК. Някои искат този отмъстител да бъде награден, други - убит. Където и да се появи, с бързата си и неотразима намеса той се справя с врага. Но цената на успеха е висока. Използвайки своята могъща технологична сила, Оловния войник се сблъсква с непредвидими последици. Решава ли проблема с престъпността неговата лична война, или е само част от него?

67.Спенсървил - Нелсън Демил

Майстор на неочакваното... Завършен и многостранен разказвач! Студената война е свършила и Кийт Ландри, един от най-добрите американски разузнавачи, е принуден против волята си преждевременно да се пенсионира. Той се завръща в Спенсървил, малко градче в Средния Запад, в което е израснал. През дългото му отсъствие всичко се е променило, но двама души от миналото са все още там. Ани Прентис, негова любима от колежа, и Клиф Бакстър, бивш съперник, а сега началник на полицията и болезнено ревнив съпруг на Ани. Пътищата им се пресичат и Спенсървил се разкъсва от насилие, отмъщение и възродена любов.

68.Глутница ангели - Джей Ръсел

69.Професионалистът - Джефри Арчър

Конър Фитцджералд работи в специална елитна част на ЦРУ. След акция в Колумбия се прибира в Щатите при семейството си, за да научи, че е станал неудобен за шефовете си. Оттук нататък действието се развива главоломно. И непредсказуемо. Интригата става все по-заплетена.

70.Единадесетата чума - Джон Map, Джон Болдуин

71.Крадци на лица - Патриша Корнуел

72.Идеален ден за убиване - Клей Харви

Всичко започва на един паркинг. Тайлър Ванс спира пред банка в Северна Каролина. От банката излиза въоръжен крадец, насочва оръжието си към Ванс и му заповядва да излезе от пикапа. Критичен миг на живот и смърт. Инстинктите на Ванс се пробуждат. Той притежава качествата на съвършен убиец. Изважда пистолета си и стреля по бандита. Този изстрел превръща Тайлър Ванс в мишена за екзекуция…

73.Да яхнеш змията - Стивън Канел

Единствените занимания на Уилър Касиди, красавец и черната овца на заможно семейство от Бевърли Хилс, са да играе голф, да пие и да съблазнява чужди съпруги... Но след загадъчната смърт на брат му, който има връзка в политическите кръгове, той предприема опасно пътуване, за да намери себе си и китайските гангстери, които са убили единствения член на семейството, когото искрено е обичал... Той се съюзява с красивата чернокожа Таниша Уилямс, детектив от отдел "Азиатска престъпност". Те са взривоопасна двойка, която се изправя срещу най-мощната престъпна хонконгска триада...

74.Блудна луна - Майкъл Конъли

МАНГИЗЛИИТЕ ОТ ЛАС ВЕГАС НЕ ОБИЧАТ ДА ДЕЛЯТ. НО ЩЕ СЕ НАЛОЖИ! Тя е на трийсет и три и само преди месец е излязла от затвора след петгодишна присъда за непредумишлено убийство. Ала сега Каси Блак, жената, извършила някои от най-блестящите обири в ласвегаските казина, има една-единствена цел — и в центъра й стои пет и половина годишно момиченце. За да я постигне, трябва да нанесе последния си удар във Вегас. И става пионка в ръцете на безмилостни играчи в, свят на убийства и безогледна алчност. Пионка, която обаче не се спира пред нищо по пътя към мечтата си…

75.Черен шепот - Клей Харви

Бившият специален агент Тайлър Ванс е осуетил сделка с объжие за милиони долари. Сега се опитва да се върне към спокойния живот...Но милионите липсват и понякога мъртвецът оживява...

76.Искам те обесен - Джо Гарбър

Името му е Джон Тафт. Обвинен е в углавно престъпление. Едно упорито ченге го е набелязало за своя лична плячка. За главата му е обявена награда. Той е в капана на малък остров, където всеки жител го иска обесен. И все още никой не е обяснил на Джон Тафт какво става. Кой го е нарочил? Шефът му? Местен гангстер? Или може би собствената му приятелка? Тафт не знае кой и защо! Знае само, че трябва да се научи да се съпротивлява!

77.Взлом - Ричард Стейнбърг

78.Застрахователи - Патрик Линч

79.Хънтър - Джеймс Б. Хъгинс

Нонстоп екшън. Романът е продаден на филмовата компания на Силвестър Сталоун за 3 милиона долара. Най-добрият следотърсач в света търси обезумяло, надарено със свръхчовешки качества същество - изчадие на незаконен генетичен експеримент. Чудовището вилнее на свобода на север в Аляска. Вече е нападнало и избило взвода командоси, охраняващи базата, в която се е пръкнало на бял свят. Пътям му е на юг, към населените райони, готово да сее разруха и смърт...

80.Дълга целувка за сбогом - Пол Ливайн

Адвокатът от Маями Джейк Ласитър, "бивш футболист, бивш служебен защитник и още много други бивши неща", защитава доктор Роджър Солсбъри, хирург и женкар, обвинен в лекарска небрежност, причинила смъртта на богатия Филип Кориган. Но дъщерята на мъртвеца настоява, че лекарят и нейната изкусителна мащеха са организирали убийството на баща й... и иска Ласитър да го докаже. Може ли наистина Ласитър да защити своя клиент от обвинението в лекарска небрежност и същевременно да подготви срещу него улики за убийство?

81.Теория на хаоса - Джонатан Раб

Най-опасният документ, който е писан някога, трябва да бъде намерен! А времето изтича... Сред академичните среди отдавна се мълви, че един монах от шестнадесети век - Айзенрайх, е надминал далеч Макиавели. Той измислил гениален план за световно господство, толкова опасен, че папата заповядва да го убият, за да се потули цялата работа... Но трудът на Айзенрайх - "За върховенството", оцелява. Някои учени дори вярват, че Третият Райх е притежавал копие от документа. Когато обаче надупченото от куршуми тяло на младо момиче е открито в щата Монтана и последната дума преди смъртта й е "Айзенрайх", изведнъж с ужасяваща яснота се разбира, че не само документът е истински, но и някой се опитва да използва този експлозивен къс история в края на двадесети век... Смъртоносният документ е същината на „Теория на Хаоса" - смразяващ автентичен трилър, който ви държи в напрежение до последната страница. В него се описва глобалната интрига и политическа конспирация, която следва отчаяното търсене на митичния ръкопис, който би предизвикал наистина ужасяващи последици за нашия модерен свят...

82.Без пощада - Том Кланси

Животът на един подготвен за война „тюлен" е заплашен, както във Виетнам, така и от наркопласьорите в родината му. Къде е по трудно — на бойното поле или на тихия фронт и каква цена може да плати човек, определя само той…

83.Излъжи ме два пъти - Пол Ливайн

Мошеник, лъжец и крадец, Шушумигата Баросо е просто поредният престъпен тип, търсещ правна защита от бившия футболист и днешен адвокат Джейк Ласитър. Но след като Ласитър му помага да се измъкне от обвинението в измама, хитрецът изчезва... оставяйки своя адвокат с шепа фалшиви акции и обвинението, че е убил деловия партньор на Баросо. Джейк не е твърде щастлив да преследва изчезналия комбинатор от Маями чак до Скалистите планини. Но в планините на Колорадо е заровена тайна - тайна, която адвокатът Ласитър трябва да разкрие докрай, ако иска да продължи да практикува... и да диша!

84.Играта на лъва - Нелсън Демил

"Играта на Лъва" е един от най-добрите политически трилъри, излизал по света през последните пет години. Истинско удоволствие е да го четеш! Това което го прави по-различен е пьлната достоверност на събитията, страхотните образи на Лъва - терориста и детектива срещу него, неподправеното чувство за хумор, бликащо от почти всяка страница, интригата и напрежението, които те държат до края. Сценарият е познат - група арабски терористи искат да отмъстят на САЩ за антиарабската им политика и бомбардировките над бежански лагери. Те - терористите - измислят и осъществяват пьклен план. А краят не е розов... Сега Нелсън Демил отново ни среща с Джон Кори, героя на неостаряващия хит "Аз, детективът". Ще станете свидетели на епичен сблъсък между службите за сигурност на Съединените щати и един загадъчен, смразяващ тип, известен като Лъва... Цяла Америка го търси! В тази мътна вода ще нагази и един ваш скромен познайник с неугасващо чувство за хумор и нестихващ интерес към нежния пол... Детективът Джон Кори признава, че е въвлечен в най-странния и опасен случай в своята кариера - "Полет № 175". На борда на самолета се намират двама агенти от ФБР и ЦРУ, придружаващи либиец, известен като Лъва, терорист, поискал убежище в Америка. Но въпреки че авиодиспечерите нито за миг не престават да следят полета, става ясно, че се е случило нещо ужасно…

85.Необикновена зараза - Патриша Корнуел

Кей Скарпета, главен съдебен лекар на Вирджиния, е изправена пред сложно и почти непосилно разследване - кошмарна серия от неразкрити убийства и смъртоносен вирус. В този вълнуващ трилър уликите са неуловими и в киберпространството се сипят заплахите заплахите на убиеца, подписани със смразяващия псевдоним СМЪРТДОК. Скарпета скоро открива разлики между последната жертва и серийните убийства, които е разследвала дотогава. С помощта на племенницата си Луси, агент на ФБР и компютърен специалист, тя предприема уникално виртуално пътешествие в обстановката на изпратената по електронната поща снимка. Но докато Скарпета и Луси експериментират с виртуалната реалност, местните власти се опитват да приключат разследването, обвинявайки мъжа, намерил трупа. Когато разбира, че жертвата е била заразена с рядко срещан вирус на шарка и може самата тя да се е заразила, Скарпета осъзнава, че има работа с убиец, който има достъп до невероятно сложен арсенал от смъртоносна сила. Убиец, настроен особено враждебно към нея.

86.Последна сделка - Майкъл Ридпат

87.Призракът - Марк Олдън

Във всеки полицейски екип, работещ под прикритие, има човек с кодовото име Призрака. Неговата задача е да остане незабелязан, но да подсигури тила на своя колега. Връзката на Призрака с полицая, когото пази, наистина е изключително силна. Но всяка връзка си има и своите неочаквани обрати: отношенията на внедрената полицайка Розалинд Магелан, известна още като Рос, с нейния "призрак" не правят изключение. Импулсивната красавица е пристрастена към тръпката на двойнствения живот - тя се преобразява в проститутка и наркоманка, обикаля безлюдните улици, влиза в изоставени сгради, подвизава се из нощните клубове без радиостанция, полицейска значка, бронирана жилетка, често пъти дори без оръжие...

88.Хрътка - Джей Бонансинга

Дар или проклятие? Шарлот Викърс е ясновидка и често помага на полицията да открива изчезнали хора. Един ден при нея идва млада жена, която търси годеника си, изчезнал преди повече от година. Когато го открива, Шарлот неочаквано изпитва усещане за опасност... за смърт. И когато научава коя е жената и защо е избягал годеникът и, осъзнава, че е единственият човек, способен да спаси живота му. Докато бяга от банда безмилостни убийци, тя трябва да разчита на нещо повече от инстинкт, за да не допусне кървава разправа. „Най-жестокият и най-напрегнат трилър от няколко години насам." Чикаго Трибюн

89.Работилницата на дявола - Стивън Канел

Двама скитници обикалят страната, пътувайки по товарни влакове. Те попадат в Тексас, без да знаят, че един от затворите там е превърнат в учебен полигон за ново поколение биологични оръжия. Следва сложна и опасна игра с хора, злоупотребяващи с възможностите на властта.

90.Първобитен град - Елмър Ленърд

ПЪРВОБИТЕН ГРАД е класика на Елмър Ленърд. Смахнат убиец се забавлява в град, изцяло зает с бизнеса си. Нестихващо напрежение. Подкарайте по авеню "Удуорд" в Града на колите към смъртоносния сблъсък между детектив Реймънд Круз и Дивака от Оклахома Клемънт Мансел. Само че този път Дивака е избрал неподходящо място, за да убива.

91.Въпрос на чест - Джефри Арчьр

Година - 1993-та. Място на действието: Вашингтон. След "Войната в Залива" единственият сериозен враг е Садам Хюсеин. Садам планира отмъщение, и то толкова жестоко, че Съединените щати не могат да го игнорират... Отговорът трябва да бъде съкрушителен!

92.При реките на Вавилон - Нелсън Демил

93.Експлозивно - Матю Райли

Група учени в изолирана американска полярна станция в Антарктида правят удивително откритие. Дълбоко под повърхността те стигат до нещо невероятно - нещо, погребано в леден пласт отпреди четиристотин милиона години. Нещо метално... нещо, което не би трябвало да е там... Сензационна, безценна находка. Находка, заради която някои са готови да пролеят кръв. В станцията е пратен ударен взвод американски морски пехотинци, командван от загадъчния лейтенант Шейн Скофийлд, за да запази откритието за Съединените щати. Междувременно други страни имат същото намерение и го осъществяват светкавично и безмилостно. За щастие хората на Скофийлд са опитни воини, готови да последват командира си в ада. И скоро откриват, че са се озовали точно там...

94.Френски акцент - Патриша Корнуел

Този път кошмарът започва, когато от Европа в пристанището на Ричмънд пристига запечатан контейнер, в който се разлага труп на мъж. При аутопсията, извършена от главната съдебна лекарка Кей Скарпета, не са установени нито причината за смъртта, нито самоличността на мъртвеца. Но с помощта на личните вещи на жертвата и на една загадъчна татуировка Скарпета тръгва по следа, която я отвежда в седалището на Интерпол в Лион, Франция. Там я очаква опасна задача: да отиде в парижката морга и да получи старателно укривани улики, необходими за разплитането на случая, който е на косъм да съсипе кариерата й.

95.Сянката на Бога - Джон Кейс

Джo Лacитър е coбcтвеник нa гoлямa детективcкa фирмa. Еднa нoщ cе cъбуждa oт телефoнен звън и нaучaвa, че е ocтaнaл без рoднини. Cеcтрa му и мaлкият й cин ca изгoрени. Вcички oпити нa пoлициятa дa рaзбере cмиcълa нa деяниетo ocтaвaт безуcпешни...Въпреки зaбрaнaтa Лacитър cе зaемa cъc cлучaя, кoйтo гo oтвеждa пo целия cвят. В xoдa нa рaзcледвaнетo тoй cе нaтъквa нa мoщнa oргaнизирaнa cилa, кoятo неумoлимo пречупвa неиcтoвите му уcилия дa нaкaже преcтъпниците. Cериoзните му връзки и пoзнaнcтвa в рaзличните cлужби не му пoмaгaт ocoбенo и тoй cе oзoвaвa в рoлятa нa преcледвaния преcледвaч. Кoй и зaщo извършвa пoредицa oт aбcoлютнo безcмиcлени, нa пръв пoглед, убийcтвa. Ще нaдxитри ли преcледвaчите cи Джo Лacитър. Пригoтвете cе зa шеметнo пътувaне в дебрите нa един нaпълнo непoзнaт cвят, в кoйтo вcичкo прoтивoречи нa нoрмaлните чoве2 Коментара


Препоръчани коментари


Вече няколко месеца се боря с тази поредица и реших да я пусна вече, пък който може, да помага. Както Мегаселър на Хермес, така и тази поредица е трудна за проследяване от 100 нататък... baby.gif

Сподели този коментар


Линк към коментара

Кръвта на агнеца- Томас Монтелеоне

В ОЧАКВАНЕ НА ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ Питър Каренца- красив, чаровен свещеник, открива на трийсетия си рожден ден, че притежава чудотворна дарба- може с лекота да лекува и...убива. Преминава невредим през огън, с лекота се справя с престъпници и изправя на крака безнадеждно болни. Призован във Ватикана от тайна групировка, Питър узнава, че силата, с която е надарен, не е просто дар от Бога,а реализация на научен експеримент, вдъхновен от видения и пророчества...

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.