Премини към съдържанието

Book Reviews

 • публикации
  289
 • коментари
  1576
 • прегледи
  1623568

Сюзън Елизабет Филипс

ganinka

11673 прегледа

susanelizabethphillips.jpg cooltext445063169.png cooltext445063256.png

Susan Elizabeth Phillips

=SERIES=

American's Lady (Wynette, Texas)

Glitter Baby (original 1987; revised rewrite 2009)

Fancy Pants (1989)

Lady Be Good (1999)

Call Me Irresistible (2011)

The Great Escape (2012)

Chicago Stars / Bonner Brothers

It Had to Be You (1994) Избрах теб

Неотразимата С. Е. Филипс, наричана от американската преса ""Най-вълнуващият глас на Америка"", иде и с този си роман да покаже, че е писателка от първа величина. Чикаго се оказва неподготвен за Фийб - модерната и скандална нюйоркчанка, наследила футболния отбор "Чикаго старс". А Фийб определено не е готова за треньора на отбора Дан - родения в Алабама рус варварин, бивша легенда от футболния терен. Дан е олицетворение на това, което Фийб ненавижда - ограничен спортист-мъжкар. Красивати нова шефка олицетворява всичко, което Дан презира - бъркаща се където не й е работа празноглавка, която не може да различи футболната топка от... Тогава защо това безсрамно, съблазнително парче го привлича? Така една по-друга игра увлича в себе си две упорити личности, които се борят, за да задържат страстта завинаги... Една книга, приковала задълго вниманието на четяща Америка и заради високото качество на романа, и заради многото любопитна информация от света на футбола.

Heaven Texas (1995) Рай в Тексас

Първата задача на Грейси Сноу в работата й като асистент в холивудско студио е да накара легендарния бивш футболист на „Чикаго Старс“ Боби Том Дентън да пристигне навреме в родния си град за началото на снимките на филм, в който той изпълнява главната роля.

И Грейси определено се нуждае от късмет в новото си начинание.

Една шеметна битка между половете – Красотата срещу Ума – само че в случая красавецът притежава и блестящ ум, а умницата Грейси съвсем не е толкова обикновена и невзрачна, за каквато се мисли.

Nobody's Baby But Mine (1997) Бебето е мое

Гениалната физичка д-р Джейн Дарлингтън отчаяно копнее за бебе. Но да се намери подходящ баща не е толкова лесно. Суперинтелигентността на Джейн винаги я е карала да се чувства самотна и по-различна от останалите и затова тя е твърдо решена да спести подобна участ на бъдещото си дете. Което означава, че трябва да нaмери някой много специален за баща на своето бебе. Някой много, много... глупав.

Кал Бонър, легендарният куотърбек на „Чикаго Старс“, изглежда, е перфектният избор. Но красивата му външност и недодяланото му държане са измамни. Д-р Джейн твърде късно разбира, че всъщност той е много по-умен, отколкото показва. Както и че съвсем не е съгласен да бъде използван и захвърлен...

Dream a Little Dream (1998) Знойни сънища

В малкото градче се случва нещо необикновено: завръща се младата, очарователна вдовица на нашумял в обществото мошеник. Завръща се, за да се сблъска със стена от презрение, да се задъха от присмех и злорадство. Но и за да открие нещо, което е жизнено важно за нея и сина й. Сред морето от маски на омразата се откроява само едно лице... Един мъж, който й подава ръка. За да я издърпа от тресавището на нищетата или за да й предложи сърцето си... Изборът е влудяващ. Но тя трябва да го направи. И да потъне в океана от любов...

This Heart of Mine (2001) Капризите на сърцето

Моли Съмървил е израснала в сянката на своята красива и бляскава по-голяма сестра. Фийби е очарователна, щастливо омъжена и притежава най-успешния професионален футболен отбор в Америка – „Чикаго Старс“. В същото време Моли е писателка на детски книжки, която едва свързва двата края, и си е спечелила репутацията на чудачка и ходеща беля доста преди да се откаже от наследството си от петнайсет милиона долара. А дългогодишното й тайно увлечение към звездния играч в отбора, Кевин Тъкър, допълнително вгорчава живота й. Още повече, че чаровният, неустоим красавец дори не може да запомни името й. През един съдбовен уикенд обаче двамата се озовават откъснати от света в усамотена вила. Изживяването е разтърсващо, но последствията са катастрофални. И преди още страстите да са утихнали, Кевин за пореден път си навлича гнева на шефа си, а Моли е по-объркана и наранена отвсякога, заради капризите на сърцето си...

Match Me If You Can (2005)

Natural Born Charmer (2007)

=NOVELS=

The Copeland Bride (1983) (writing as Justine Cole)

Risen Glory (1984) Кой би повярвал (фен превод)(aka Just Imagine)

Кой би повярвал, че крехкият юноша, появил се в Ню Йорк, за да се срещне със смелия северняк Байрън Кейн в действителност е момиче? Яростната отмъстителка — южнячката Кит Уестън, която мечтае да убие Кейн?

Кой би повярвал на невероятното?

Може би единственият мъж, обхванат за първи път в живота си от истинска страст и безвъзвратно влюбен, който открива в ожесточената и безжалостна Кит своята съдба…

Hot Shot (1991)

Honey Moon (1993) Силата на любовта

Вероятно най-добрият любовен роман на годината. Една рано преуспяла холивудска актриса преследва неистово не успеха, а обичта. В бунта си срещу измислените стойности на живота тя увлича в шеметен водовъртеж съдбите на двама очарователни мъже в Холивуд. За да се омъжи за единия и да вкуси радостта, докато фатално го загуби и се гмурне в дълбините на отчаянието... До онзи вече нечакан ден, когато, преодоляла болки и кошмари, открие истинското щастие...

Kiss an Angel (1996) Да целунеш ангел

И този път вече известната у нас майсторка на перото поднася един искрящ коктейл от поезия и действителност, една чудна амалгама от възвишена обич и сурова житейска правда. Млада и разглезена дъщеря на богат особняк е принудена да се омъжи за непознат, може би наследник на короната на Романови. И да поеме по един странен и нелек път, за да се сблъска с грубостите на живота, да преодолее себе си и да срещне любовта.

First Lady (2000) Първата дама

Първата дама на САЩ. Уморена от делниците си под изгарящата светлина на прожекторите, тя решава за малко да се скрие от света. Избягва за няколко дни от Белия дом и докато цялата нация я търси, тя тръгва по пътищата на Америка. За да срещне един мъж, да опознае и сподели радостите и болките му, да съпреживее мечтите и тайните му. И да се случи нещо изумяващо, един финал на една невероятна история, която остава дълго в сърцето…

Breathing Room (2002)

Ain't She Sweet (2004)

What I Did for Love (2009)9 Коментара


Препоръчани коментари


Избрах теб Романи на розата "Неотразимата С. Е. Филипс, наричана от американската преса ""Най-вълнуващият глас на Америка"", иде и с този си роман да покаже, че е писателка от. първа вели-.чина.

Чикаго се оказва неподготвен за Фийб — модерната и скандална нюйоркчанка, наследила футболния отбор ""Чикаго старс"". А Фийб определено не е готова за треньора на отбора Дан — родения в Алабама рус варварин, бивша легенда от футболния терен. Дан е олицетворение на това, което Фийб ненавижда — ограничен спортист-мъжкар. Красивати нова шефка олицетворява всичко, което Дан презира — бъркаща се където не й е работа празноглавка, която не .момее да различи футболната топка от... Тогава защо това безсрамно, съблазнително парче го привлича? Така една по-друга игра увлича в себе си две упорити личности, които се борят, за да задържат страстта завинаги... Една книга, приковала задълго.вниманието на четяща Америка и заради високото качество на романа, и заради многото любопитна информация от света на футбола."

Сподели този коментар


Линк към коментара

Call Me Irresistible (2011)

Книгата е пряко свързана с книгите от поредицата American's Lady

1. Fancy Pants (1989)

2. Lady Be Good (1999)

и "Първата дама".

Гл.герои са второстепенни персонажи в тях.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Наде, започнах да редактирам всички статии за авторите, като слагам и резюметата на английски, за да ги имам под ръка, но това отнема доста време, а и авторите не са малко, затова ще става доста бавно. Но за теб ще се ровна да видя:

Chicago Stars / Bonner Brothers

It Had to Be You (1994) Избрах теб

Heaven Texas (1995) Gracie Snow - Bobby Tom Denton

Nobody's Baby But Mine (1997) Jane Darlington - Cal Bonne

Dream a Little Dream (1998) Знойни сънища

This Heart of Mine (2001) Molly Somerville - Kevin Tucker

Match Me If You Can (2005) Annabelle Granger - Heath Champion

Natural Born Charmer (2007) Dean Robillard - Blue Bailey

 • Харесва ми 2

Сподели този коментар


Линк към коментара

Понеже "познавам" Боби Том и Кал е ясно,че се моля на всички богове и издателства да ги преведат и за нас заклетите фенове :)

Другите нИ сЪ сещам кои са,та ще ги прежаля леко-полеко.


 • Харесва ми 1

Сподели този коментар


Линк към коментара

Heaven Texas (1995) / Рай в Тексас

Първата задача на Грейси Сноу в работата й като асистент в холивудско студио е да накара легендарния бивш футболист на „Чикаго Старс“ Боби Том Дентън да пристигне навреме в родния си град за началото на снимките на филм, в който той изпълнява главната роля.

И Грейси определено се нуждае от късмет в новото си начинание.

– Получи се някакво ужасно недоразумение. Не виждате ли, че изобщо не приличам на стриптийзьорка? – Грейси закопча с трескави движения сакото, което преди малко бе свалила. – Моля ви, господин Дентън, може ли да поговорим някъде насаме?

Боби Том въздъхна и се надигна от камъка.

– Предполагам, че така ще е по-добре. Но трябва да ми дадеш дума, че ще си останеш с дрехите. Няма е честно аз да те видя гола, а гостите ми да не могат да се порадват на гледката.

– Обещавам ви, господин Дентън, че никога няма да ме видите гола!

Той я изгледа замислено.

– Сигурен съм в добрите ти намерения, скъпа, но съдейки по опита си, се съмнявам, че ще успееш да ми устоиш.

Една шеметна битка между половете – Красотата срещу Ума – само че в случая красавецът притежава и блестящ ум, а умницата Грейси съвсем не е толкова обикновена и невзрачна, за каквато се мисли.

 • Харесва ми 1

Сподели този коментар


Линк към коментара

Risen Glory (1984) (aka Just Imagine) Кой би повярвал

 

Кой би повярвал, че крехкият юноша, появил се в Ню Йорк, за да се срещне със смелия северняк Байрън Кейн в действителност е момиче? Яростната отмъстителка — южнячката Кит Уестън, която мечтае да убие Кейн?

Кой би повярвал на невероятното?

Може би единственият мъж, обхванат за първи път в живота си от истинска страст и безвъзвратно влюбен, който открива в ожесточената и безжалостна Кит своята съдба…

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.