Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×
  • публикации
    115
  • коментари
    1109
  • прегледи
    8023

Мисля че съм в депресия

Всъщност не съм сигурна...И се въздържам, отчаяно подтискам желанието си да се разкрещя.

А вие ще ме изслушате няма къде да ходите.

Като за начало мъжът ми е болен. Ама разбира се, сега ще се разболее, навън 40 градуса, него го повали настинката. Че и повръщане, темперетури, чудеса имам чувството, че е целенасочено, за да не го тормозя. Мамка му, ще трябва да се примиря с проклетия розов коридор. Само като се замисля и ме втриса, мисълта за това ме кара да ритам, ритам...

На всичкото отгоре баща ми се е смахнал. Строи къща за детето. Опс, някой да не си помисли, че става въпрос за истинска къща. Не, става въпрос за дървена колиба насред гората. Мисълта за тази му фикс идея би била поносима, ако не се сърдеше наляво и надясно, че никой не иска да му помага. С мъжо сме затънали в задачи, а той иска дърва да му нося. А като му слушам плановете за бебето, косата ми настръхва. Щели да си ходят двамата по гората(баща ми, много обича да си прави такива разходки, но освен кучето други желаещи да му правят компания няма) . Човек ще си каже, че ще родя готово планинарче. Дядо ми паък разтръбил на куцо и сакато, че чакаме бебе. Опитвам се да го разбера, все пак ще му е първато правнуче, ама той прекалява. Купил си и количка човека. За бебето, лятото щели да ходят в кръчмата заедно.Човек ще си каже, че ще родя готово кръчмарче.

А свекървата...Тя пък купила сума ти детски дрешки. И всичките БЕЛИ. Както ми действа розовия коридор на сина й, така ми действат нейните бели дрехи. Не ме разбирайте погрешно, не че не харесвам бялото, ама всичо да е бяло. Ужасно е!

Обиколила всички детски магазини в София, радва се жената, ама аз нали бях заета до преди 2 седмици никъде не съм ходила. Една дрешка по мой вкус не съм купила, един биберон не съм взела...Не че нямам, просто свекървата си е взела пазаруването присърце и купува и купува. Ми, що да не купува той инкубаторът не може да ходи нагоре-надолу в тези жеги, с този корем...пък и мъжът ми няма кога да ме развозва, да не става на въпрос, че не е от хората, които проявяват търпение, когато жена му пазарува. Мама казва, че съм неблагодарна, все пак детето си е скъпо удоволствие и човек трябва да оценява, помоща на загрижените роднини. Само дето свекървата освен полезните бели неща купува и много безсмислени такива, като гащи и чорапогащници например. Тия 3 чифта гащи аз ли да ги нося баси. Толкова ли не можеш да се сетиш, че няма как да обуеш на детето и гащи и памперси заедно. Най ме заболя обаче, когато свекито ми съобщи, че имала намерение да купува еди какво си и еди що си, ама от нея детето ми една играчка нямало да види. Що за простотия? И как може да го изръси?

А пък брат ми не му харесва името, човекът имал някакъв колега Иво, щял снимка да ми донесе. Бил не знам си какъв, ако съм го видела, съм щяла да го разбера...да съм го била кръстела Кирил. Това име дори не знам откъде му е дошло на акъла. Предложи ми 100 кинта подкуп, само и само да не е Иво, ама аз му казах, че за под 10 бона името не сменям. Сега да не вземете да ме обвинявате, всеки си има цена biggrin.gif

И така около мен всеки си прави разни планове за моето бебе. А никой не се сеща да ми купи шоколадче например или да ме изведе на разходка(миналата седмица имахме годишнина от свтбата ни, ама нали сватбата ни се свърза със смъртта на кучето, та тая бременната да го духа, едно цвете не получих) или просто да ме попита как съм...Не, няма такова нещо, че какво може да ми е на мен? На работа не ходя, стоя со по цял ден у дома в повечето случаи зареяла поглед в тавана. Ако съм гладна скоквам да си купя или си го правя. Когато мама е вечер в къщи ме глези, не ми се е нещо дояло, не ми го е направила. Накрая като нищо ще го кръстя детето Филданчо(майка ми се казва Филдана).

А бебето рита ли, рита...расте...докато около мен всеки си каканиже глупостите. А мен започва да ме обхващат безпокойствата, които ме бяха залюляли пърите месеци. Усещам как гадни и черни мисли започват да се промъкват в скучното ми ежедневие. Гоня ги, ама те идват ли идват...Гледам новините...

Все за новото правителство се говори, за дупките в бюджета, за кризата...

Представям си как с мъжо закъсваме финансово-той е уволнен, а на мен са ми спрени майчинските и няма с какво да се издържаме.

Говорят за катастрофи...

А аз си представям как таблото на колата се врязва в корема ми.

Говорят за кувиози, за лекарски грешки...

Тук дори не ми се иска да казвам какво ми се е въртяло в главата.

Напоследък сънувам кошмари. Нали си падам по криминални сериали та все или убиват семейството ми и мен, или идват крадци, или ме разпитват...Усещам как скуката не ми действа добре. Не че не мога да си подпомогна с малко учене, но апатията е толкова удобно състояние.

Не, че нямам и хубави мисли понякога си представям моето бебче...суетнята около раждането...самото раждане...

Не ме страх, чакам го с нетърпение. Ама ме е гад. Около мен всички ми се подиграват(аз съм ужасно гнуслива личност). Гледат ми само физиономията, когато племеникът ми се омърля и се скъсват да се хилят. Ето, това ме ужасява. Гадостите, секретите...не може ли всичко да си е чистичко...На всичкото отгоре след раждането съм щяла да кървя...40 дни...могло и по-малко. Защо никой не ги кза тези неща? Защо всички говорят само за хубавите неща и никой не говори за гадостите?

Чувствам се ужасно грозна. Наистина се чувствам така, който казва, че бременните са секси е абсолютно побъркан тип. Приличам на сумо боец, а коремчето ми е малко. И това по едно време ме тревожеше, почетох из нета и се успокоих. Имало и жени с малки кореми. Аз явно съм от тях с малък корем и голям гъз, потяща се, клатеща се, пръхтяща, охкаща...

Вече много огладнях...11 Коментара


Препоръчани коментари

Спокойно, Диди, не може без такива мисли :P

Преди време мама ми разправяше, че когато е момче, растяло повече дупето, а ако е момиче- повече коремчето, така че не се шашкай. После ще си върнеш фигурата ;) Иначе то различно се отразява на външността, аз съм виждала жени, които наистина се рахубавяват, а после, като родят, не са чак толкова хубави...кофти, ама факт. Ти пък може да се разхубавиш още повече после ;)

Свекито ти обаче и аз не го разбирам за играчките :speak: Та, какво лошо има едно дете да си играе, да има с какво, де...Говорейки за тези "създания"(свекървите), аз не може да не се радвам всеки път, че моята не е под общия знаменател :) Тя даже мисли повече за мен, отколкото за себе си :P И най-хубавото е, че ми знае вкуса...

П.П.Честита годишнина!

П.П.Мъж ти да не се е уморил вече да те глези :D Ще потърпи още мъничко, пък после Ивчо ще почне да глези

Това за кървенето след раждането и аз го чух наскоро :speak:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Никой не ти е казал за тия неща, защото са толкова незначителни на фона на едно такова прекрасно усещане, че няма накъде повече.

Повярвай ми всичко се забравя в мига в който си прегърнеш детенцето.

А за страха от всичко - свиквай щото ще те държи докато си жива. Постоянно се измъчвам от какви ли не глупости, но такива сме си майките.

Аз също съм доста гнуслива, но когато е на детето ти не го приемаш по този начин. Али ме е омазвала цялато с повръщано, с ако, със сополи, с какво ли не. Просто се измиваш и продължаваш да му целуваш дупето и крачетата. На Аличка още и целувам дупето като я изкъпя :)

Сподели този коментар


Линк към коментара
Ох, Диде, Диде... да се смее ли с теб човек, да плаче ли :D

Ще свикнеш, няма къде да ходиш. :D

Знам как звуча от страни :lol: Като ходихме да купуваме креватчето за бебето с мъжът ми се изпокарахме за висшето образование на детето, ама сериозно, не на майтап. И понеже майка ми беше с нас, жената ни обяви и двамата за луди.

Спокойно, Диди, не може без такива мисли

Преди време мама ми разправяше, че когато е момче, растяло повече дупето, а ако е момиче- повече коремчето, така че не се шашкай. После ще си върнеш фигурата ;) Иначе то различно се отразява на външността, аз съм виждала жени, които наистина се рахубавяват, а после, като родят, не са чак толкова хубави...кофти, ама факт. Ти пък може да се разхубавиш още повече после ;)

Свекито ти обаче и аз не го разбирам за играчките :speak: Та, какво лошо има едно дете да си играе, да има с какво, де...Говорейки за тези "създания"(свекървите), аз не може да не се радвам всеки път, че моята не е под общия знаменател :) Тя даже мисли повече за мен, отколкото за себе си :P И най-хубавото е, че ми знае вкуса...

П.П.Честита годишнина!

П.П.Мъж ти да не се е уморил вече да те глези :D Ще потърпи още мъничко, пък после Ивчо ще почне да глези

Това за кървенето след раждането и аз го чух наскоро

Аз съм чувала обратното, че момчето расте на корем, а момичето обратно и че когато носиш момиче погрозняваш, защото то дърпала женските ти хормони. Вече раждалите да кажат при тях как е било. На мен лицето ми е общо взето чисто имам малко лунички, но нямам петна и някакви такива неща. Но пък съм дебела навсякъде. Странното е, че коремът си изглежда супер за разлика от задника ми, който е доста нацепен.

Тя свекито не е лоша, ама аз нещо съм се озлобила и само мрънкам по неин адрес.

Благодаря, дано следващата да е по-добра.

А с мъжо с ме разделени вече доста време и опреелено му е по-добре без моите капризи, та общо взето сама си се глезя иначе няма кой.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Нямам думи да думите на свекърва ти :o Щом няма да му купува играчки, да почва да събира от сега за Ферари.

Не си мислиш, а си в предродилна депресия. Но и тя ще мине. Малко остана още. Потърпи :kiss:

Айде, живот и здраве, след време ще ми го връщаш :D

Колкото до скуката и мислите...Пиши де. Насочи си мислите в тази посока.

Онзи ден попаднах на една твоя тема, с твои неща и много ми хареса. Пиши...


Сподели този коментар


Линк към коментара
Никой не ти е казал за тия неща, защото са толкова незначителни на фона на едно такова прекрасно усещане, че няма накъде повече.

Повярвай ми всичко се забравя в мига в който си прегърнеш детенцето.

А за страха от всичко - свиквай щото ще те държи докато си жива. Постоянно се измъчвам от какви ли не глупости, но такива сме си майките.

Аз също съм доста гнуслива, но когато е на детето ти не го приемаш по този начин. Али ме е омазвала цялато с повръщано, с ако, със сополи, с какво ли не. Просто се измиваш и продължаваш да му целуваш дупето и крачетата. На Аличка още и целувам дупето като я изкъпя :)

Даааааааа и това, често го чувам. Ндявам се да го разбера това чувство скоро. Странното е, че при мен притесненията са по-скоро технически, в смисал дали то ще е здраво, дали при мен всичко ще е ок. По отношение на отглеждането нямам никакви колебания, с мъжът ми сме добър тандем и сме от ентусиазираните и нахъсани бъдещи родители. :D

Шефче, мислих и аз вместо да ви зариввам с глупости да си поопржня писането, ама много е шийт тоя лаптоп и ми убива всякакво желание за писане. Иначе не съм писала отдавна и взе да ми липсва ;)

Сподели този коментар


Линк към коментара

Диди, какви са тия приказки за разделяне? :speak: Нали сте добър тандем? Надявам се аз да не съм разбрала нещо.

Иначе моята приятелка и кумата ми родиха момиченце. И двете бяха с много чисти лица, без никакви пъпки и петна, и двете се бяха разхубавили много...явно си е различно, не може да се каже, че нещо е така на 100%

За нацепването не ползваш ли някакви мазила? Макар че знам, че то си зависи от самата кожа- дали е разтеглива, или не.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Още мааалко търпение, Дидкин.

Само за твое успокоение-на фона на ревящото, неспящо бебе, борбата с кърменето( щото при мен си беше борба), ужасната физическа умора и недоспиването,болката от самото раждане, от шевовете ( които дай боже да нямаш )

кървенето 40 дни няма дори да те впечатлява..

Иво е прекрасно име. :baby:

А да..и после да не се уплашиш като започне да ти пада косата... :D

Сподели този коментар


Линк към коментара
А с мъжо с ме разделени вече доста време и опреелено му е по-добре без моите капризи, та общо взето сама си се глезя иначе няма кой.

Диди, какви са тия приказки за разделяне?

Разделени в смисъл, че тя си е при мама в единя край на София, а мъжо и е в апартамента и боядисво розови коридори :D

Сподели този коментар


Линк към коментара
Диди, какви са тия приказки за разделяне? :speak: Нали сте добър тандем? Надявам се аз да не съм разбрала нещо.

Иначе моята приятелка и кумата ми родиха момиченце. И двете бяха с много чисти лица, без никакви пъпки и петна, и двете се бяха разхубавили много...явно си е различно, не може да се каже, че нещо е така на 100%

За нацепването не ползваш ли някакви мазила? Макар че знам, че то си зависи от самата кожа- дали е разтеглива, или не.

:D А не, чуваме се по телефона, успокява ме,че мястото ми било свободно.

На практика аз съм си при родителите у горъта, за да спестя горещините, а мъжът ми ходи на работа и довършва ремонта. От време на време ми идва на свиждане. :D Казва, че след ремонта, ще си ни прибере, ама знае ли се :D

Още мааалко търпение, Дидкин.

Само за твое успокоение-на фона на ревящото, неспящо бебе, борбата с кърменето( щото при мен си беше борба), ужасната физическа умора и недоспиването,болката от самото раждане, от шевовете ( които дай боже да нямаш )

кървенето 40 дни няма дори да те впечатлява..

Иво е прекрасно име. :baby:

А да..и после да не се уплашиш като започне да ти пада косата... :D

Косата ми? Какво за нея?Аз и без това съм си проскубана, накъде повече?Но със зъбите ще бера ядове...Хем ги направих всичките преди да правим бебо, хем сега устата ми пулсира от болка.

Иначе говорими :D Хич не ме е страх, повече ме е страх как най-мило да тегля една майна на всички добровлци, които ще ми се изсипят....офффф отсега ме заболява главата...

Имало и следродилна депресия, дано поне тя ме подмине....

Сподели този коментар


Линк към коментара

Диде, не се шашкай - юркай ги. Една майна също ще свърши много добра работа.

Баба ти свекърва още преди да са ви изписали от родилно ще цъфне с една торба дрънкалки - помни ми думата.

И да ти кажа.... Малко пари си му искала на брат ти за смяна на името. Неприлично малко хахахахаха

И кървенето не е 40дни и не кой знае какво.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.