Премини към съдържанието

Book Reviews

  • публикации
    286
  • коментари
    1587
  • прегледи
    1657778

Дан Браун


ganinka

2553 прегледа

 Сподели

danbrown.jpgcooltext445063169.png cooltext445063256.png

Dan Brown - Дан Браун е автор на продавани с огромен успех романи, включително и номер 1 по света, Шифърът на Леонардо, един от най-продаваните романи на всички времена. Неговите 4 романа бяха включени цяла година в списъка на най-продаваните романи в Sunday Times и бяха четирите най-купувани такива за 2005. Те са преведени и публикувани на повече от 40 езика по света. Дан е завършил колежа Амхърст и академията Филипс Екситъ, където работи като учител по английски, преди да насочи усилията си напълно към писането. През 1996 неговият интерес към разгадаване на тайни кодове и тайни правителствени агенции го карат да напише първия си роман Дигитална крепост, който бързо стана номер 1 за най-продавана eBook.

=SERIES=

Robert Langdon

1. Angels and Demons (2000) Шестото клеймо

Древно тайно братство възкръсва от забравата с ужасяваща мощ! Борбата между наука и религия се превръща във война! ВЕНДЕТА Най-могъщата секретна организация, - илюминати – съществувала на Земята, изплува от мрака, за да изпълни заключителната фаза от легендарната си вендета срещу най-омразния си враг.... ТАЙНСТВЕН СИМВОЛ жигосан върху гърдите на убит физик, дава знак за появата на демонична сила, която жадува реванш. НОВО ОРЪЖИЕ с опустошителна мощ е заложено в самото сърце на Ватикана. Специалистът по древни символи Робърт Лангдън предприема крайно рискован воайаж през тайни крипти и опасни катакомби, за да открие четиривековен път от древни символи, който го отвежда към забравено илюминатско скривалище, където го очаква една мрачна истина.

2. The Da Vinci Code (2003) Шифърът на Леонардо

Неразгадаем шифър, скрит в произведенията на Леонардо да Винчи. Поразителна истина, скрита от векове... Докато е в командировка в Париж, харвардският професор по история на символите Робърт Лангдън е събуден посред нощ: един възрастен уредник в Лувъра е убит в музея. Край трупа му полицията намира озадачаващ шифър. Докато се опитва да го разгадае, Лангдън с удивление открива, че той води до пътека от кодове, скрити в творбите на Леонардо - кодове, изложени пред очите на всички, и все пак находчиво скрити от художника. Лангдън обединява силите си с талантливата френска криптографка Софи Нево и установява, че покойният уредник е бил брат от Ордена на Сион - тайно общество, към което са принадлежали сър Исак Нютон, Ботичели, Виктор Юго, Леонардо и други прочути личности. В шеметна надпревара из Париж и Лондон Лангдън и Нево се състезават с безлика влиятелна фигура, която сякаш предугажда всеки техен ход. Ако двамата навреме не успеят да разшифроват загадката, древната тайна на Ордена на Сион, сензационна историческа истина, завинаги ще бъде изгубена.

3. The Lost Symbol (2009) Изгубеният символ

Писан в продължение на шест години романът Изгубеният символ е изключително продължение на световните бестселъри на Дан Браун, Шестото Клеймо и Шифърът на Леонардо, в които главен герой е Робърт Лангдън. Нищо не е както изглежда на пръв поглед в романа на Дан Браун. Действието се развива в 12 часов период от време, който читателите следват с притаен дъх .Разказът ги води на вълнуващо пътуване сред пейзаж лъхащ увереност и непредсказуемост докато Робърт Лангдон, професор по символизъм, е отново призован да действа. Основаващ се на майсторско проучване и писан светкавично бързо, романът Изгубеният символ още веднъж демонстрира защо Дан Браун е най-търсеният писател на трилъри по света.

=NOVELS=

Digital Fortress (1998) Цифрова крепост

Мистериозно кодирано съобщение разтърсва коридорите на властта... Едно тихо "Благодаря" на двамата анонимни служители на АНС за техния безценен принос! Съобщението: Когато непобедимият компютър на Агенцията за Национална Сигурност за разбиване на шифри се сблъсква с мистериозно кодирано съобщение, с което не може да се справи, Агенцията се обръща към старшия си криптолог Сюзан Флечър - гениално умна и красива математичка. И тя разкрива нещо, което разтърсва коридорите на властта. АНС е в опасност, но не от оръдия или бомби, а заради сложен код, който ако стане публично достояние, ще постави под заплаха устоите на американското разузнаване. Кой ще пази пазачите? Ако ние сме пазачите на обществото, тогава кой ще наблюдава нас и ще се грижи да не станем на свой ред опасни?!

Deception Point (2001) Метеоритът

Едно изумително откритие! Един изумителен трик! Една изумителна драма! Дълбоко в арктическия лед се намира нещо смайващо. То е очаквано от години. В него се крие невероятна загадка Рейчъл Секстън е изпратена в арктическата станция, за да потвърди автентичността на находката. Това, на което се натъква, поразява с мащаба си и заплашва да хвърли света в хаос. Но Рейчъл е безпомощна, защото "артефактът" се пази от отряд съвършени убийци. Кой ги е изпратил? И защо? Отговорът е с гриф "Свръхсекретно"!

=NON FICTION=

187 Men to Avoid (1995) (writing as Danielle Brown)

=BOOKS ABOUT DAN BROWN=

Da Vinci Code Decoded: The Truth Behind the New York Times #1 Bestseller (2004) by Martin Lunn

Cracking the Da Vinci Code: The Unauthorized Guide to the Facts Behind Dan Brown's Bestselling Novel (2004) by Simon Cox

The Da Vinci Hoax: Exposing the Errors in the Da Vinci Code (2004) by Sandra Miesel and Carl E Olson

The Real History Behind the Da Vinci Code (2005) by Sharan Newman

Unauthorized Dan Brown Companion (2006) by John Helfers

 Сподели

5 Коментара


Препоръчани коментари

Чакам с нетърпение да излезе новата му книга. Даже вече съм я заявила в издателството. Надявам се, че и тя ще бъде интересна колкото останалите.

Линк към коментара

О,новата му книга е страхотна. Доста завладяваща и увличаща. В началото ми се наложи да препрочитам някой страница. Има доста неща, които не са общо известни. Факти, за които не сме и чували. Действието върви динамично, нямаш време да се разсейваш. Изобщо препоръчвам ви я!

Линк към коментара
Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...