Премини към съдържанието

Book Reviews

  • публикации
    289
  • коментари
    1576
  • прегледи
    1623619

Калпазанов - Ласитър, мъжът от бригада Седем (Джек Слейд)

ganinka

2233 прегледа

Може би за пръв път един човек е поставен във времето си — време толкова сурово, толкова жестоко, че рядко фантазията на авторите се е оказвала достатъчна да го отрази. Западът — това е безмилостна природа, гибелни мисии и титанични цели. Те формират човека Ласитър.

01.В бърлогата на звяра

Мисията е равносилна на пътуване към отвъдното - това е ясно на Ласитър, когато възсяда коня и поема към Улфс Хоул - Вълчата бърлога. Всички знаят, че лагерът на бандитите в Джайла е непревземаема крепост. Там кръвожадният главатар на бандата Джъд Донован е затворил пленниците си - красивата Гуендолин и едни помощник-шериф, за които очаква откуп. Ласитър блъфира главатаря и неговата сган от двуноги вълци с безумно смел план. Но се изправя пред един свой стар познайник - Сидни Блъд, кръволока от Уелз Фарго...

02.Дяволът, светицата и Ласитър

Когато Ласитър се запознал с темпераментната Луа, повярвал, че е намерил небето на земята. Но тогава дошла Мария, която била почитана като светица от индианците. Никой не предполагал, че над всичките дяволът вече е разтворил ноктите си. Ласитър отново е във водовъртеж от убийствени страсти. Той, светицата… и дяволът.

03.Мустанги, убийци, Ласитър

Логан Баримор иска да изгони ловците на мустанги от каньона Хако, за да пусне там собствените си стада на паша. Тогава на пътя му се изпречва Ласитър. Без много да му мисли, Баримор изпраща своите убийци и залавя красивата Фелиситас. Така иска да принуди Ласитър да му сепокори. Но Ласитър успява да освободи любимата си, а след това сесправя и със страшния Баримор.

04.Неговата страхотна любима

Патриша е красива и смела жена. Когато среща Ласитър, тя се готви да отмъсти за мъжа си, убит от закоравелия престъпник Рой Джордж. Пат не забравя това дори в прегръдките на Ласитър. Той е пристигнал В Грийн Ривър, за да се справи с един млад бизнесмен и бандата му. Противниците му се оказват обиграни и много опасни мъже. Но винаги щом Ласитър попадне затруднение, смелата и решителна Патриша успява да му помогне.

05.Животът ти или блондинката, Ласитър

В тази книга узнаваме за поредния подвиг на Ласитър — освобождаването на верния му приятел Арч Колеман, осъден на смърт поради убийството на съпругата си. Неотстъпно до него са още двама души — прекрасната мексиканка Хуанита Перада, готова на всяка саможертва в името на любовта си, и Гордо, вожд на банда изгонени от племето си индианци. Той е впечатлен от почтеността и смелостта на Ласитър и го следва с воините си. Когато Ласитър отива на сигурна смърт, за да спаси Хуанита, заловена от свирепия полубрат на Колеман Ред Клайд Мълиган, Гордо е пронизан от десетки индиански стрели. Ласитър и Хуанита отиват заедно с индианците в красивата долина, подарена им от Арч Колеман в знак на благодарност. Но Ласитър ще остане там твърде кратко време. Неспокойният му дух го тласка към нови приключения.

06.Спирка "Последна надежда"

За да принудят северните индиански племена да разкрият златните си съкровища в свещените земи на Блек Хилс, безскрупулни бандити отвличат дъщерята на шамана им. Джон де Салдо, самотен търсач на приключения, успява да се справи с бандата. Главната му цел обаче е богатството. Затова се опитва да привлече на своя страна Ласитър. Тайнствената Бригада Седем обаче е възложила на Ласитър да освободи индианската девойка и да възстанови мира между белите и червенокожите. Така Ласитър и де Салдо стават смъртни врагове…

07.Княгинята на племето Арикара

Името й беше Дуна. Живееше при племето арикара. Те я приемаха като княгиня. Боговете бяха определили тя да води племето към щастливо бъдеще. Но дойдоха белите. Те искаха Дуна и земята на племето арикара. Тогава се появи Ласитър.

08.В подземията на Ел Пасо

„Аз съм вещицата от Ел Пасо — господарката на подземията! Мога да убия всеки, който не ми се подчинява" — крещеше Мама Франка, която Ласитър вече беше срещал веднъж. Единствено тя знаеше тайнита на подземията, разследвани от Ласитър. За да изпълни своята безумна клетва, Мама Франка измисля коварен план, който довежда един град до ръба на пропастта.

09.Похитители на жени

Главатарят на разбойниците отвлича чернокосата Розита. Ласитър не може да направи нищо в отговор на пронизителните й писъци за помощ. Той попада в дяволска бърлога сред отчаяни жени, сипещи проклятия бандити и гърмящи револвери. Тук всеки трябва да брани собствената си кожа, всеки може да разчита единствено на себе си. Ласитър проклина собственото си лекомислие. Защо се осмели да влезе доброволно в този пъкъл! Сега няма какво да губи. Той се хвърля като тигър върху дон Вако, главатаря.

10.Ласитър и Златната лейди

Тя е всесилният господар на Ничията земя на Оклахома. Руби Стентън, която наричат Златната лейди, поставя на колене и най-суровите мъже. Тя отвлича Ласитър и изглежда съдбата му е предопределена. Целта й е с негова помощ да направи най-големия удар в живота си. Вече е на крачка от успеха. Но там е и Тина, дъщеря на загадъчен духовник. А самият духовник...

11.Три фалшиви аса

Това трио беше също така фалшиво, както и картите, с които лъжеха, изваждайки ги от ръкавите по време на разгорещените игри, и звездите, които Тоби Джексън и Харди Райнек носеха на чистите си жилетки. Двамата мошеници стояха като невинни ангели до Клер Маниуел, който силно се смееше.

— Отпиши ги тези десет хиляди долара, Ласитър. Сега си един от нас, както се спазарихме в началото на играта. Със сигурност няма да съжаляваш за това. Ласитър кимна мълчаливо. Беше му ясно, че се е впуснал в жестока игра с тримата си смъртни врагове.

12.Ласитър спира Похитителя на жени

Джоузефин Кейн лежеше почти в безсъзнание в ръцете на Похитителя на жени. Мак О'Лери насочи револвера си към гърдите на Ласитър.

— Отдръпни се! — каза той. — Освободи пътя или ще те застрелям като бесен койот!

Ласитър изпита съчувствие към жената, която се намираше в лапите на МакО'Лери. Въпреки, че дулото на револвер с голям калибър беше насочено към гърдите му, не чувстваше страх. Бе обзет единствено от страшен гняв към Похитителя…

13.Господарката на "Ранчото на бегълците"

Това не бе обикновено ранчо в Ничията земя на Оклахома, а по-скоро преддверие към ада, едно убежище за хора, поставени извън закона, и за бандити десперадоси. А босът бе една жена на име Джеси Шеруд, страстна, безумно смела, но и много опасна. Ласитър се запозна с нея в мига, в който секунди го деляха от смъртта. И тогава се натъкна на жестоката потресаваща тайна на господарката на ранчото Аутлоу. Джеси Шеруд, съвсем отчаяна, се хвърли в една безнадежна битка...

14.Годеницата на палача

Мейра е дяволски красива и страстна. Дъщеря на шерифа на Сесейб и в същото време годеница на най-опасния престъпник, който някога е посещавал земите по границата, зловещ отмъстител, когото наричат Палача. Но Мейра не знае това. А и Ласитър разбира жестоката истина едва когато се озовава на бесилката след една гореща нощ, прекарана с Мейра...

15.Лешоядите от Гила Бенд

Когато Ласитър пристига в покрайнините на Гила Бенд, пред очите му се разкрива ужасяваща картина. На фона на нажеженото до червено сияние на вечерното слънце се поклащат петима обесени. Стар брадат мъж е брутално пребит насред улицата. Тава, което той още не може да види, е голото момиче, което седи завързано за един стол и е принудено да търпи вулгарността на няколко пияни мъже. Когато Ласитър слиза от петнистия си кон пред кръчмата и влиза вътре така безгрижно, сякаш пет пари не дава за всичко наоколо, го наблюдават гладните очи на лешоядите.

16.Ласитър и Дивата Лили

Какъв хаос! Хората на Лили O'Xapa със сетни сили се бият срещу превъзхождащите ги по брои бандити, които са спрели влака, превозващ цялото й състояние. В една от чантите, пълни догоре с пачки доларови банкноти, е пъхната връзка експлозив, способна след няколко секунди да вдигне всичко във въздуха. Какво ли е намислила Дивата Лили? Ще се пожертва ли, за да не позволи на бандитите да триумфират?

17.Ангела от града на духовете

Ласитър се запозна с нея в Силвър Сити. Сара Фероу - една обаятелна жена. Когато за пръв път прекара нощта с нея, съвсем не предполагаше, че с единия си крак е вече в гроба. В същата нощ тя бе за него ангел спасител от разярената, жадуваща линч тълпа. Но Ласитър проумя жестоката истина едва тогава, когато драматично бягство го отвежда в скривалището на Сара, в един град на духове...

18.Ласитър и Доларовата вълчица

Ласитър и Доларовата вълчица нямаха почти никакъв шанс. Бандитите бяха обградили като лешояди малкото ранчо. Върху прогнилата, белязана от времето ограда непрестанно се сипеше град от куршуми. Оставаше малко до идването на смъртта, когато в последната минута пламенната Роберта предприе дързък и рискован план...

19.Опасната блондинка от Рио Кончос

Тя си пада по богатия и презира бедния. Обича богатството и лукса. Винаги можеш да я намериш там, където има плячка. Затова хладнокръвно напуска любимия си и не се церемони със своя брат. Но когато се опитва да приложи и на Ласитър някой от триковете си, бързо разбира, че си е направила погрешно сметката. От жажда за мъст насъсква срещу него всички мъже, които успява да плени с красотата си. А те не са никак малко. Защото тя е ослепително хубава. Но Ласитър не може да бъде възпрян от нищо и никого.

20.Градът на Шейла

По следите на бандата на Кампел Ласитър достига до Мидъл Таун, който винаги е бил градът на Шейла. Но времената са се променили. Малкият град страда под смъртоносната хватка на банда изнудвачи, с която никой не може да се справи. Докато не пристига Ласитър. Още от самото си появяване той се държи като победител. И точно в това е неговата грешка. Бандитите съсредоточават вниманието си само върху него. Те го преследват безмилостно, докато Ласитър успява да обърне нещата в своя полза.

21.Ласитър и Магьосницата на покера

Срещна я в ада на Девълс Пойнт. Красива и затова желана, жена с кафявочервеникави коси и лице на ангел. Казваше се Мейра О'Съливан и Ласитър не подозираше, че това е прословутата Покерова вещица. С нея не можеха да се мерят и най-жестоките убийци на Запада. Животът на Ласитър също висеше на косъм...

22.Неверни приятели

Дамата и господинът са експлозивна и мистериозна двойка. Той размесва картите 6 една пъклена игра и когато другите имат няколко трика повече В запас, тогава тя Вади своя коз -Ласитър. Той трябва да направи на двамата приятелска услуга и да ги отърве от шефа на бандитите Елмо. Ласитър приема работата, но я свършва не така, както очаква двойката. И в развихрилата се гръмотевична стрелба между смъртоносните фронтове става ясно кои са неверните и кои - истинските приятели.

23.Дамата с мустанга

Беше ужасяваща гледка, когато ордата на ловците на скалпове нападна чирикахуаите. Джесика - дамата с мустанга - избяга в дива паника. От другата страна се появи траперът Бил Слокъм, Дивия. Едновременно с него в битката се намесиха Ласитър и Кларк Маракоф. Беше ад...

24.Златна звезда за шерифа Ласитър

"И в ада има нужда от шериф, Ласитър - каза демоничният шеф на бандата. - А ти си най-подходящият за това. Тук е звездата ти. Накарах да я направят от чисто злато. Струва най-малко две хиляди долара. Ако свършиш всички задачи така, че да съм доволен, тя ще бъде твоя. Ще ти принадлежи и дъщеря ми Целия." Ласитър поглеждаше ту златната звезда, ту русата дъщеря на шефа на бандата. И после взе звездата, макар да знаеше, че това се равнява на смъртна присъда...

25.Смъртоносен двубой

Камбаните на църквата биеха за смърт. Ударите отекваха приглушено. Последният камбанен звън беше сигналът. Тогава мъжете, които някога бяха приятели, щяха да посегнат към оръжията. Джон Карингтън, който беше поставил бързия си "Колт" в услуга на едно злодеяние, и Ласитър, мъжът от Бригада Седем. Ласитър се страхуваше от този миг. Но сега вече нямаше връщане. Последният удар на камбаната трябваше да бъде надгробна песен за единия от тях.

26.Ще се каеш за това на бесилката

Ласитър се би като лъв. Рискува всичко, за да спаси живота на приятеля си. И успя. С неописуема смелост бе отблъсквана Рената Садора и церберите й, накара да падне на колене пред него целия този проклет, корумпиран град. Но сега те всички заедно нападат отново. Ласитър не е предвидил това. Навън, на улицата, пред стаята на съдия-изпълнителя, тълпата беснее и в ушите на Ласитър постоянно отеква едно-единствено изречение: „Ще се каеш за това на бесилката"!

27.Ласитър и корабът на робите

28.Ловеца на роби

Който попаднеше в ръцете на Кохара u бандата му, бе загубен. Мъжете бяха продавани като роби, а жените попадаха в мръсните мексикански публични домове. Кохара се появяваше внезапно, нападаше и изчезваше. Никой не можеше да намери и спре ловеца на роби. Но бригада Седем изпрати най-добрия си боец - Ласитър - и преследвачът се превърна в преследван.

29.Дебора и Сивия вълк

Наричаха го Сивия вълк, защото бе неуловим. Занимаваше се с незаконна търговия на оръжие което продаваше на индианците. Мъже като Сив вълк Ласитър мразеше като проказа и бе решил го завлече пред съда, за да си плати на бесилката своите престъпления. Бандитът имаше още egин смъртен враг: красивата Дебора. Тя бе спасила Ласитър от хората на Сивия вълк. Това, кoeто Дебора планираше в този момент, Ласитър все още не предполагаше. Но когато попадна между всички воюващи страни и трябваше да действа с всички сили, за да победи...

30.Любовницата на маршала

Ивона трепереше от вълнение, когато въведе Цапотеко в стаята, в която Джон Уебстър лежеше на една маса. Безжизненото тяло на маршала бе покрито с одеяло. Цапотеко отиде до масата и повдигна завивката откъм главата. Когато погледна бледото лице на Джон Уебстър, по устните му заигра сатанинска усмивка.

- Отдавна чаках това, Ивона - каза той с дрезгав глас. - Сега ще станеш моя любовница...

31.Златните лешояди от Амарильо

В Тексас е открит петрол. Хиляди барели от черното злато бавно и трудно се превозват с каруци. Това навежда Едингбъро на мисълта да построи железопътна линия. Необходимия за тази цел капитал той си набавя с помощта на бандата на Златните лешояди, която напада, ограбва и убива златотърсачите в каньона Пало Дуро, но когато се опитва да принуди красивата Николет да му продаде хотела си на безценица, се появява Ласитър.

32.Ласитър и примамливата вълчица

Тя е наследила огромната област в Небраска от баща си, който е бил истински деспот. Шели Уинтърс иска да бъде също толкова твърда, но това не й се удава. И тогава разбира, че трябва да има до себе си вълк, какъвто е бил баща й. Когато в Омаха вижда Ласитър, за миг й просветва, че е намерила истинският партньор. Но как може да го примами, за да се реши той да тръгне и да заживее с нея като вълк с вълчица?

33.Ла Пистолера

Тя е истинска негодница — една от най-ужасните жени, които Ласитър е срещал — Сарита Гуереро, наричана Ла Пистолера. В Сан Антонио е осъдена на смърт, но в последната минута успява по загадъчен начин да се изплъзне от ръцете на палача. В Мексико събира около себе си орда безумно дръзки и безскрупулни главорези. Отново и отново те минават през Рио Гранде и нахлуват в Тексас, като грабят и палят. Задачата на Ласитър е да залови Ла Пистолера и да я върне в Тексас. Но когато най-после я принуждава да се предаде, го очаква съкрушителна изненада…

34.В плен на Нежната грешница

35.Шерифът дявол

За първи път Ласитър получаваше задачата да преследва шериф, който бе истински дявол, и за първи път в живота си се страхуваше.

Когато шерифът излезе от кръчмата, Ласитър знаеше, че след няколко секунди един от тях ще се отправи към ада.

— Нося значката на закона — извика шерифът Диабло.

— А зпък не — отвърна Ласитър и в следващият момент се случи това, от което той през цялото време така много се бе страхувал…

36.Червенокосият дявол от Ларами

Тя беше червенокоса, прелестно красива и опасна като отровна змия. Най-големите главорези от бандата й се подчиняваха безпрекословно. Когато срещна Ласитър, тя веднага долови колко опасен е той и се опита да го привлече на своя страна с оръжията присъщи на една жена. Но сега тя бе тази, която щеше да загуби битката. Желаеше да стане страшно богата, но и да не се откаже от Ласитър. Изправена пред избора, тя предпочете голямата плячка.

37.Триото от Монтана

Когато тримата пристигат в Клиърдаун, никой не знае кои са и хората ти наричат просто триото от Монтана. Заради червенокосата птичка Линда лейтенант Джими Уонамейкър става предател. Триото от Монтана иска заплатите на наемниците от кавалерията и главата на шерифа Пит Бърнинг и ако Ласитър не бе в града, планът им щеше да успее. Отсега нататък обаче за тримата има само едно сигурно място — святата земя на Шайените от Биг Хори Лейк, — но това е бягство към гибелта, защото пред тях са Шайените, а зад тях — ловец, който никога не се отказва от преследването — Ласитър.

38.Кланът на стрелците

39.Леона и нейният квартет от убийци

Заедно с легендарния полковник Джо Миро, Ласитър се бори до последната минута. От смъртни врагове двамата стават приятели. Но полковникът е убит. И когато Ласитър вече мисли, че ще го постигне същата участ, пред него се появява русокоса жена — Леона Макомбър. Пленителна, страстна и тайнствена. Около нея са четиримата мъже, на които Ласитър смята, че дължи живота си. До мига, в който прозира истината.

40.Побратими на Сатаната

Стрелци, биячи и подпалвачи, наети от известната с лошата си слава компания Юнион Пасифик, принуждават много фермерски семейства да напуснат домовете си и да се откажат от земята си, която е необходима за разширяването на новата железопътна линия.Братът и сестрата от едно разорено семейство не могат да се примиряват с несправедливостта и с това, че няма да могат да се преборят с бедността до края на дните си. Двамата организират банда, която трябва да отмъсти на собствениците на железопътната компания. В началото симпатиите на обществеността са на тяхна страна, но след присъединяването на един жесток и безскрупулен убиец към тях, нещата се променят. Когато Ласитър е назначен от Бригада Седем да се заеме със случая, те вече са известни като Побратими на сатаната. Наричат ги така след особено жестоко нападение на отдалечено ранчо. Подкрепян от младия си приятел Ед, Ласитър се бори срещу един алчен и лицемерен помощник-шериф и бандата.

41.Красавицата, играчът и Ласитър

42.Път към Ада

Този път, като че ли шансът не е на страната на Ласитър. В престрелка с бандата на братята Булок той е ранен тежко и са го помислили за мъртъв. Сега мъжът от Бригада Седем лежи в ковчег на път към гробището заедно с онези, които е успял да застреля. Спасението идва в лицето на Ной Стоуи — старецът е разбрал, че само този мъж може да избави Спрингвил, Невада, от жестоката банда. Но едва излязъл от една критична ситуация, Ласитър попада в друга. Пътят му към града е отрязан, а заедно с него яздят двама от Фермата на прокълнатите… Точно същите, заради които е изпратен със специална мисия

43.Кървава плячка

44.Смъртоносна съблазън

45.Ласитър и Смъртоносната прелъстителка

46.Сребърната мина

47.Ласитър и красавицата от "Хорс Крийк"

48.

49.

50.

51.

52.

53.Смъртоносна съблазън

Тя притежава всичко, което може да пожелае една жена — красота, богатство и мъж, който е готов да сложи целия свят в краката й… Но Лола е обсебена от неутолима страст към Ласитър. И той се поддава на нейната смъртоносна съблазън. Но неочаквано той се оказва в плен на най-зловещата клопка, която може да си представи човек…3 Коментара


Препоръчани коментари


Не знам за вас, но едно време доста харесвах тази уестърн поредица. Имам го почти всички до 30 номер и се надявам да си ги събера всичките. Забелязах, че има някои от тях в Читанката, така че ако представляват интерес за вас, можете да ги намерите на следния адрес: Джек Слейд - Ласитър

Сподели този коментар


Линк към коментара

Ох,Гане,уестърн-романите са ми другата слабост (освен любовните :)) Страшно много обичам да чета книги и да гледам филми за Дивия Запад. Много ти благодаря за страхотното инфо, т.к. имам само по няколко романа от различните уестърн-поредици, издавани от Калпазанов и Хермес, сега тук намирам за първи път такава пълна и систематизарано инфо за поредиците! Благодарности, мила:kiss:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Аз също много харесвам уестърни, книги на Емилио Салгари, Карл Май, Майн Рид и др., а както вече казах, тази поредица ми е на сърце. Затова и си я купувах редовно. Гледам, че я качват в Читанката, но ще изчакам да видя докъде ще я качат и ако мога да я допълня, ще опаткам липсващите. :whist:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.