Премини към съдържанието
  • публикации
    78
  • коментари
    9
  • прегледи
    42988

Как да избегнем финансови загуби в бизнеса

technofork

239 прегледа

Печалбата е целта при правенето на бизнес. Чрез постигането на тази цел може да се постигне стабилизиране на начина на живот, включително на този на семейството и приятелите. Финансови загуби могат да възникнат без значение колко е голям бизнесът. Без значение какъв точно е вашият, то трябва да направите нещо за да избегнете подобни разходи. За да се увеличат приходите и намалят загубите трябва да се обърне внимание на сметките по приходи и разходи. Тези съвети и начини показват как да избегнете загубите.

Увеличаване на прихода.

1. Поставете правилната цена. Предлагайте вашите продукти и услуги на правилна цена. Може да бъде висока или ниска в зависимост от това колко и какви клиенти можете да привлечете. Ако имате възможност да продавате продукт на цена от 10 лв на 1000 човека или 20 лв на 400 човека кое ще предпочетете? Имайте предвид следното: 10 лв х 1000 = 10 000 лв, а 20 лв х 400 = 8000 лв. Цената е свързана и с търсенето. Когато стоката ви е търсена то можете да увеличите цената й без да забравяте цените на конкурентите.

2. Продавайте точното количество. Продавайте продуктите си в правилното количество или предлагайте услугите си при добри условия на труда. Както при цените и тук нещата са свързани с големината на търсенето. Ако търсенето на продукта ви е голямо, то трябва да наблегнето именно върху този продукт. Ако има много купувачи продавайте в големи количества. Трябва да се вземе под внимание стойността при производство и крайната стойност. В сравнение с горната формула: 1000 продукта х 10 лв или 400 продукта х 20 лв. Ако стойността при производството на 1000 продукта е 5000 лв,то: (1000 продукта х 10 лв) - 5000 лв = 5000 лв.

3. Произвеждайте продукти с добро качество. За да привлечете повече купувачи и увеличите продажбите си трябва да удовлетворите изискванията на клиентите. Продукти с ниско качество и на ниски цени биха се продали първият път на първите купувачи, но най-вероятно няма да има втори път и следващи купувачи. Трябва да имате предвид и ефекта от уста на уста. Информацията, която ще тръгне между купувачите най-вероятно е реалното качество на продуктите. Трябва да имате много добри лични отзиви от страна на клиента, за да постигнете това е нужно да продавате качествени продукти.

4. Правете промоции. "Привързаноста е свързана с опознаването". За да имате много клиенти, които са влюбени в продуктите трябва да създавате промоции, с които да запознаете потребителите с продуктите си. Промоциите могат да бъдат в Интернет или в магазина ви. Онлайн промоциите могат да се осъществят в сайтовете за социални мрежи като блогове, сайтове за видеосподеляне и др. Всеки би могъл да създаде подобни онлайн промоции без това да му коства големи количества пари.

5. Изберете подходящото място. Друг начин за привличане на клиенти е да изберете идеалното място за продажба. Мястото на вашият магазин трябва да е лесно достъпно за клиентите. Идеалното място може да бъде и интернет сайт. Интернет сайтът може да представлява онлайн магазин, в който да предлагате продукти.

6. Оптимизирайте печалбите си. Освен главният източник на пари може би разполагате и с други по-малки. Пример за това е помещение, което не използвате често - защо не го давате под наем?

7. Поддръжка за клиентите. Ако искате да задържите клиентите си за по-дълго време то те трябва да са щастливи с вас. Те са вашият бензин, нужен при правенето на бизнес. Ако ги изгубите - губите и източниците си на приходи. Простичката усмивка и вълшебните думи "благодаря ви" дават по-добър комфорт за клиента и той най-вероятно отново ще пазарува при вас.

8. Използвайте иновации. Не желаете да задържате непродадени продукти. Трябва да реализирате повече продажби в този вечнопроменящ се свят. Затова е нужно да иновирате и да създавате революции. Използвайте креативност и обновявайте продуктите си за да сте пред останалите конкуренти.

Продължава...0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.