Премини към съдържанието
  • публикации
    7
  • коментари
    4
  • прегледи
    5635

Мрак

vivilon

282 прегледа

Какво са капките роса

това са сълзите на Мрака

в копнежа му по Светлината

Мрак бил метър и петдесет и ходел на пръсти, за да изглежда по-висок. Той се родил в невероятно мрачен ден , толкова тъмен , че дори астрономите се объркали и сметнали ,че е настъпило неочаквано слънчево затъмнение, а очакващите края на света се кефели мрачно. Освен това майката на Мрак страшно се измъчила , измъчил се и екипа от лекари и акушерки , който празнувал Деня на акушерството и от сутринта бил подпийнал здраво в името на здравето.Бащата на Мрак също бил подпийнал или по- точно много се дори бил напил и затова ,когато съпругата му настояла за това тъмно име, нямал сили да й се опре , само в знак на протест обърнал още няколко чашки, вцепенил се и се проснал като пън в чакалнята, която и без това била пълна с пънове.

Мрак растял бавно и нерешително и изобщо не бил мрачен. Имал нежна и съзерцателна душа, и мек характер.Разплаквал , когато без да иска настъпвал някоя буболечка .В училище го скъсвали от бъзик, особено много обичали да се гъбаркат с него учителите, всеизвестно е , че даскалите със стаж са тъпо племе или поне повечето.Но той не се засягал , носел си претенциозното име като кръстчето , което баба му по бащина линия му подарила са седмия рожден ден- масивно чисто сребро, към три кила, с пищна инкрустация от флорални мотиви, сред които преобладавали малки розички с ,кой знае защо,огромни тръни, с две думи било си тежък кръст да се носи този кръст, ако може така да се каже за по- голяма яснота и образност.

Най- лошото било , че Мрак се чувствал страшно незначителен, понякога му се струвало , че дори огледалото не може да го отрази, че се смалява като Алиса , за която той дори не подозирал , че съществува някъде в Страната на Чудесата, защото никак не се увличал от литература.Повече от ясно е ,че момичетата изобщо не го забелязвали. Толкова не го забелязвали ,че дори не му се подигравали. Това устройвало неговата безкрайна стеснителност в женска компания . Дори към майка си се обръщал пелтечейки с "Госпожо мамм .. че..", от което тя страшно се обиждала и понеже била жена с характер , да не кажем дори тежък, му мълчала с дни и си живеела в постоянно обидено мълчание. Единствено с баща си се разбирал . Разбирателството им се свеждало до волското търпение на малкия Мрак , с което той изслушвал разплаканите тиради на баща си, оплакващ се от мълчаливия характер на съпругата си и липсата на каквато и да е сексуалност у тази твърда като камък , и в прекия и в преносен смисъл жена.Но това се случвало рядко, само три пъти в годината , на Коледа , Великден и на рождения ден на Мрак. През останалото време баща му си мълчал, смалявал се и се прегърбвал, от което му се появила гърбица , която на всичкото отгоре ужасно го сърбяла.

На Коледа стават чудеса , както се казва в ракламата на кока кола, една от любимите на Мрак , заедно с тези за шпек и лепило за ченета.Както всяка Коледа , той бил поканен на религиозно парти -матине в дома на баба си , от която страшно се страхувал и дланите му се изпотявали.Облякъл си той смокинга , подарък за абитуриентския му бал от гореспоменатата царствена, властна и дълбоко религиозна личност. Смокингът бил пурпурен , а Десетте Божи заповеди били извезани на гърба със златни букви и то на санскрит. Поради тази причина на бала всички го бъркали с клоуна и постоянно му биели шутове.

Още щом влязъл в огромния бабин хол, миришещ на рози и тамян,Мрак усетил нещо различно, толкова се впечатлил , че дори забравил да се изпоти.Баба му го посрещнала, както винаги, с учтива безразлична хладност и започнала да го представя на гостите, повечето от които той и без това познавал.И точно в този момент я видял или по-точно я усетил

- Приятно ми е ,Тъга - казала тя

Мрак щял да припадне, толкова страшно се влюбил.Любовта го сграбчила като ястреб мишка и впила нокти в сърцето му

-Мррр...кххх- измъркал той и се задавил с к-то

Мрак , който в живота си не бил прочел нито една книга, направил първия си кавър на първия попаднал му в Интернет стих, с което сложил началото на кариерата си на плагиат, майстор на кавъри и хепи ендове.

Какво са капките роса

това са сълзите на Мрака

в копнежа му по ..Тъгата

Тъга много се разчувствала. Тя била с една глава по-ниска от Мрак и нещата се развили благоприятно. Любовта се разраснапа като тумор и те се оженили.Родили си момиче и го кръстили Меланхолия.Меланхолия растяла като гъба след дъжд и станала красавица.Имала най-дългите крака и най-изкусителната походка в историята на Сополивуд . Била известна като Дългата и дори си спретнала собствено шоу с петдесетгодишен договор.Родителите й и стигали до пъпа , но тя никога не ги гледала отвисоко.

Като всепризнат майстор на хепи ендове , напълно лишен от меркантилност и тщестлавие , Мрак бил ценен и обичан.Липсата на здрав разум в съчетание с липсата на сантиметри го правели изключително чаровен в очите на изгряващите и залязващи звезди в киноиндустрията.Мрак преспал с половин Сополивуд от чисто любопитство и безхарактерност.С колкото повече жени бил , толкова повече се влюбвал в жена си. Огледалата му станали тесни и ходел на пръсти единствено по навик.

:P0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.