Премини към съдържанието

Book Reviews

  • публикации
    286
  • коментари
    1587
  • прегледи
    1657631

Джулия Куин


ganinka

15466 прегледа

 Сподели

juliaquinn.jpgcooltext445063169.png cooltext445063256.png cooltext446190774.png

Julia Quinn

=SERIES=

Blydon

1.Splendid (1995) Великолепно

Има две неща, които всички знаят за Александър Риджли. Първо, той е херцог Ашбърн и второ – няма абсолютно никакво намерение да се ожени скоро… Усърдната му борба срещу брачните окови продължава до деня, в който една червенокоса американка се хвърля пред устремена карета, за да спаси живота на малкия му племенник. Тя е умна и забавна, принципна и смела, за разлика от всички неомъжени лондонски дами, твърдо решени да се превърнат в новата херцогиня Ашбърн. Но също така и напълно неподходяща за херцог с благороден произход… освен ако не е точно тази, за която се представя. Американската наследница Ема Дънстър е заобиколена от англичани, но не възнамерява да се омъжи за никого от тях, въпреки съгласието си да участва в лондонския сезон. Когато тя се измъква от къщата на братовчедите си, преоблечена като кухненска прислужница, всичко, което иска, е една последна глътка анонимност преди дебюта й в обществото. Никога не си e представяла, че ще попадне в ръцете на опасно красив херцог… всяка нова среща, с когото ще разпалва пламъка на страстта в нея. Но истинската любов има склонност да разцъфва точно когато най-малко я очакват, а желанието успява да разтопи дори и най-непреклонните сърца.

2.Dancing at Midnight (1995) Среднощен танц

Лейди Арабела Блайдън притежава красота и ум, и е уморена от мъжете, които виждат само едното от двете в нея. Когато един ухажор казва на Арабела, че е склонен да пренебрегне ужасните ? литературни наклонности на интелектуалка, за сметка на външността и богатството ?, тя решава да си вземе почивка от брачния пазар. Но никога не е очаквала, че по време на продължителен престой в провинцията, ще срещне лорд Джон Блекууд – ранен герой от войната, който я вълнува както никой друг мъж досега. Лорд Джон Блекууд е изживял най-ужасните кошмари на войната… но нищо до този момент не е било така плашещо за измъченото му сърце, както лейди Арабела. Тя е опияняваща, вбесяваща… и го кара да иска да живее отново. Изведнъж той пише лоша поезия и се катери по дърветата в непрогледно тъмната нощ… само за да може да танцува с нея, когато часовникът удари полунощ. И макар да знае, че никога няма да бъде мъжът, когото тя заслужава, той не може да спре да я желае. Но когато жестоката дневна светлина измести магията на нощта, ще може ли тази изтерзана душа да се научи да обича отново?

3.Minx (1996) Дяволче

Хенриета Барет никога не е следвала повелите на обществото. Тя управлява отдалеченото имение на възрастния си настойник в Корнуол, носи бричове вместо рокли и отговаря на необичайното име Хенри. Но когато нейният опекун си отива от този свят, любимият й дом попада в ръцете на далечен братовчед.

Уилям Дънфорд, най-неуловимият лондонски ерген е шокиран от новината, че е наследил имот, титла... и повереница, която е намислила да направи първата му визита последна. Хенри е решена да продължи да ръководи Станидж Парк без помощта на красивия нов господар, но Дънфорд е също толкова убеден, че може да промени нещата... като започне с необузданата млада девойка, която е под опеката му. Обаче преобразяването на Хенри в дама, я прави не само любимката на висшето общество, но и я превръща в неустоимо изкушение за мъжа, който до този момент си е мислил, че никога няма да бъде съблазнен.

Lyndon Sisters

1.Everything and the Moon (1997)

STARCROSSED It was indisputably love at first sight. But Victoria Lyndon was merely the teenaged daughter of a vicar. . .while Robert Kemble was the dashing young earl of Macclesfield. Surely what their meddlesome fathers insisted must have been true-that he was a reckless seducer determined to destroy her innocence. . . and she was a shameless fortune hunter. So it most certainly was for the best when their plans to elope went hopelessly awry. MOONSTRUCK Even after a seven-year separation, Victoria-now a governess-still leaves Robert breathless. But how could he ever again trust the raven-haired deceiver who had shattered his soul? And Victoria could never give her heart a second time to the cad who so callously trampled on it the first. But a passion fated will not be denied, and vows of love yearn to be kept. . . even when one promises the moon.

2.Brighter Than the Sun (1997)

SWEETER THAN A DREAM Charles Wycombe, the dashing--if incorrigible-- Earl of Billington, needs a bride before his upcoming thirtieth birthday if he hopes to earn his inheritance. The vicar's vivacious, determined daughter, Miss Eleanor Lyndon, needs a new home, since her father's insufferable fiancee is making her old one intolerable. Destiny has brought Charles and Ellie together--though their match at the outset appears to have been made somewhere rather hotter than heaven. BRIGHTER THAN THE SUN Their first meeting is less than auspicious--with a somewhat soused Charles falling from a tree and landing at Eleanor's feet. While they agree to marry for their mutual convenience, Charles is not prepared to let a woman command his household. And certainly strong-willed Ellie refuses to let a rogue run her life. Yet the rakish earl can be quite charming--and even tender--when he puts his mind to it. And there's no denying the sensuous allure of his enchanting, innocent, yet utterly stubborn wife. Even though mad mishaps and very real dangers threaten their fragile union, they must follow where passion leads--to the rapturous warmth and brilliance of love.

Agents for the Crown

1.To Catch an Heiress (1998) Как да си хванеш наследница (фен превод)

КАКВО ДА НАПРАВИ ЕДНА НАСЛЕДНИЦА? Когато прелестната Карълайн Трент е отвлечена от Блейк Рейвънскрофт тя не опитва да се изплъзне от ръцете на този опасно красив шпионин – Агент на короната. В края на краищата е отделила не малко време да отклони нежеланите предложения за женитба от страна на глупавия син на своя попечител. Вярно е че Блейк я смята за печално известната шпионка Шарлот де Леон, но нима няма да е романтично и удобно за момента да се наслади на приятната компания на своя мрачен и загадъчен похитител през следващите шест месеца преди да влезе във владение на наследството си. КАК ДА ОБИЧАШ ЕДИН ШПИОНИН? Мисията на Блейк Рейвънскрофт е да осигури на Шарлот справедливо наказание, а не да се влюби в нея. Сърцето му се е превърнало в камък от години след поредица от лъжи и загубата на любимата му годеница. Но тази малка изкусителка е на път да му докаже, че е сбъркал като го обезоръжава с умопомрачителните си целувки. Внезапно се случва немислимото и той е на път да повярва, че тяхната невъзможна връзка може да е обречена на любов.

2.How to Marry a Marquis (1999) Как да се омъжиш за маркиз (фен превод)

Елизабет Хочкис трябва да се омъжи за богат мъж и то бързо. Тя е най-възрастната от четири добре възпитани сирачета и вече години наред успява да ги спаси от глад и мизерия, но сега няма голям избор. Единственият й вариант за брак е с господаря на съседното имение, от чийто развратен поглед кожата на Елизабет настръхва. Затова, когато открива книгата „Как да се омъжиш за маркиз" в библиотеката на господарката си, тя импулсивно я пъха в чантата си и я занася вкъщи. Окуражена от подкрепата на сестра си, Елизабет неохотно се съгласява да изучи правилата от книгата достатъчно добре, че да си хване подходящ съпруг. Но на първо време трябва да открие мъж, с когото да упражнява наученото. Точно в този момент се появява Джеймс Сидуел, маркиза на Ривърдейл. Представяйки се за управител на имението по поръчка на любимата си леля Данбъри, той пристига същия ден, когато Елизабет открива книгата. Не е ли съвпадение, че лелята на Джеймс има нужда от помощта му, за да разкрие изнудване в същия момент, в който Елизабет си търси опитна мишка, с която да се упражнява? Може би, но нито Елизабет, нито Джеймс имат причина да подозират, че някой ги манипулира. Джеймс започва да търси изнудвача и Елизабет е първа в списъка му със заподозрени. Докато преднамерено прекарва по-дълго време с нея, за да разбере дали е виновна, той е безкрайно привлечен от красотата и доброто й сърце, както и от твърде острия й език. А когато разбира,че тя се упражнява в търсенето на съпруг, не успява да се въздържи и й предлага помощта си. За кратко време те осъзнават, че изпитват чувства един към друг. Но хода на истинската любов никога не върви гладко и любимите срещат не едно предизвикателство по пътя си. Дали злият ескуайър Невинс лесно ще остави на мира Елизабет и сестрите й? Ами изнудвача? И как ще реагира Елизабет, когато разбере, че Джеймс не е този, за когото се представя?

Bridgerton

1.The Duke and I (2000) Херцогът и аз (фен превод)

Саймън Басет, неустоимо привлекателният херцог Хейстингс, е твърдо решен да се изплъзне от амбициозните мамички на висшето общество, които не спират да кроят планове как да го оженят за дъщеритеси. Ето защо той започва да се преструва на сгоден за очарователната Дафни Бриджъртън. И въпреки, че мрачният ерген няма никакво намерение да се обвързва, в мис Бриджъртън има нещо толкова съблазнително, че сърцето му ускорява своя ритъм всеки път, когато я види. Що се отнася до Дафни, този измислен годеж със сигурност ще привлече много ухажори, след като един херцог е проявил интерес към нея. Но докато двамата се въртят в ритъма на валса, вечер след вечер и бал след бал, тя започва да забравя, че този годеж е една измислица и сега трябва да направи невъзможното, за да опази сърцето и душата си от този красив негодник, който се е заклел никога да не влезе в капана на брака.

2.The Viscount Who Loved Me (2000) Виконтът, който ме обикна (фен превод)

1814 обещава да ни предложи сезон, богат на събития, но настоящият автор смята, че това не се отнася за Антъни Бриджъртън – най-изтъкнатия Лондонски ерген - който не показва никакви признаци, че възнамерява да се жени. А и всъщност защо трябва да го прави? Когато нещата опират до това един мъж да бъде съвършения женкар, никой не се справя по-добре ...

Хроники на висшето общество на лейди Уисълдаун, Април 1814

Този път авторката бе сбъркала. Антъни Бриджъртън не просто бе решил да се жени – дори си бе избрал съпруга! Единствената пречка е по-голямата сестра на въпросната дама – Кейт Шефийлд – най-нахалната жена, която няког е стъпвала в Лондонска бална зала. Енергичната дама подлудява Антъни с решимостта си да предотврати този годеж, но когато затваря очи нощем, Кейт е единствената жена, която вижда във все по-еротичните си сънища ... Обратно на разпространеното мнение, Кейт не вярва, че поправилите се женкари се превръщат в най-добрите съпрузи, а Антъни Бриджъртън е най-лошия от всички. Кейт е решена да защити сестра си, но се бои, че собственото й сърце е изложено на опасност. А когато устните на Антъни докосват нейните, внезапно я обзема страх, че самата тя може да не успее да устои на този мъж ...

The Viscount Who Loved Me: The Second Epilogue

Setting: Regency England Sensuality: 7

Wise, lovely, and kind, Kate Sheffield is determined that her beautiful half-sister, Edwina, marry a reputable man. Unfortunately for Kate, Viscount Anthony Bridgerton--London's most eligible bachelor and a notorious rake to boot--sets his sights on Edwina, and what the viscount wants, the viscount gets. Hardly a problem for the impossibly handsome viscount, that is until the determined Kate, whose deep, dark eyes and lush mouth send his senses racing, presents a challenge that Anthony cannot refuse. Worse yet, Kate's response to his playful advances only confirms the ardent attraction that both seem desperate to deny. Anthony is faced with a dilemma. On the one hand, the perfectly amiable Edwina, while on the other, the most stubborn, single-minded--yet confoundedly desirable--female ever to grace a London ballroom. Anthony's quandary comes to a fast and fateful conclusion when he and Kate are caught in an innocent but compromising position.

3.An Offer from a Gentleman (2001) Джентълменско предложение (фен превод)

Софи Бекет никога не си е и мечтала, че ще успее да се промъкне на прочутия маскен бал на лейди Бриджъртън, нито че там ще я чака «принцът на мечтите й». Макар че е дъщеря на граф, Софи е принизена до ролята на слугиня от ужасната си мащеха. Но сега, докато танцува в ръцете на очарователния и невероятно красив Бенедикт Бриджъртън, се чувства като кралица. За съжаление тя знае, че трябва да прекъсне всякакви отношения с него с настъпването на полунощ.

Коя е тази невероятна жена? От тази магическа нощ нататък, едно бляскаво сребристо видение прави Бенедикт сляп за красотата на останалите жени… освен, може би за тази изкусителна и странно позната красавица, облечена в слугинска рокля, която се счита за длъжен да спаси от една изключително неприятна ситуация. Заклел се е да открие и да се ожени за мистериозната дама, но тази камериерка спира дъха му от желание. И все пак дали, ако й предложи сърцето си, Бенедикт ще пожертва единствения си шанс за любов като в приказките?

An Offer from a Gentleman: The Second Epilogue

Sophie Beckett never dreamed she'd be able to sneak into Lady Bridgerton's famed masquerade ball—or that "Prince Charming" would be waiting there for her! Though the daughter of an earl, Sophie has been relegated to the role of servant by her disdainful stepmother. But now, spinning in the strong arms of the debonair and devastatingly handsome Benedict Bridgerton, she feels like royalty. Alas, she knows all enchantments must end when the clock strikes midnight. Who was that extraordinary woman? Ever since that magical night, a radiant vision in silver has blinded Benedict to the attractions of any other—except, perhaps, this alluring and oddly familiar beauty dressed in housemaid's garb whom he feels compelled to rescue from a most disagreeable situation. He has sworn to find and wed his mystery miss, but this breathtaking maid makes him weak with wanting her. Yet, if he offers her his heart, will Benedict sacrifice his only chance for a fairy tale love?

4.Romancing Mr. Bridgerton (2002) Да завладееш мистър Бриджъртън (фен превод)

„Всеки знае, че Колин Бриджъртън е най-чаровният мъж в Лондон.

Из „Хрониките на лейди Уисълдаун" Март 1824

Пенелопе Федърингтън тайно обожава брата на най-добрата си приятелка от … е, като че ли е цяла вечност. След като през половината си живот е наблюдавала Колин Бриджъртън от разстояние, тя мисли, че знае всичко за него, докато не попада на най-дълбоката му тайна … и започва да се бои, че изобщо не го познава. На Колин Бриджъртън му е омръзнало да го смятат за празноглав чаровник, уморен е от безкрайното еднообразие на живота си и най-вече от любопитството на всички околни към мистериозната авторка на клюкарска рубрика лейди Уисълдаун, която сякаш не може да публикува статия без да го спомене в първия параграф. Но когато Колин се връща в Лондон от пътуване в чужбина, внезапно открива, че нищо в живота му не е същото – особено Пенелопе Федърингтън. Момичето, което винаги е било някъде наоколо, внезапно се превръща в жената, която обсебва сънищата му. А когато открива, че и Пенелопе има свои тайни, привлекателният ерген трябва да реши … дали тя е най-голямата заплаха или път към вечно щастие.

Romancing Mr. Bridgerton: The Second Epilogue

Fifteen years have passed, but the Bridgertons are as devious and diabolical as ever when it comes to life on the croquet field. Join Anthony, Kate, Simon, Daphne, Colin, Edwina, and (of course) the mallet of death, as Julia Quinn shows that happily ever after can still be a little bit wicked... and a whole lot of fun.

5.To Sir Philip,with Love (2003)

My dear Miss Bridgerton, We have been corresponding now for quite some time, and although we have never formally met, I feel as if I know you. Forgive me if I am too bold, but I am writing to invite you to visit me. It is my hope that we might decide that we will suit, and you will consent to be my wife. -- Sir Phillip Crane

Sir Phillip knew that Eloise Bridgerton was a spinster, and so he'd proposed, figuring that she'd be homely and unassuming, and more than a little desperate for an offer of marriage. Except... she wasn't. The beautiful woman on his doorstep was anything but quiet, and when she stopped talking long enough to close her mouth, all he wanted to do was kiss her...and more. Did he think she was mad? Eloise Bridgerton couldn't marry a man she had never met! But then she started thinking...and wondering... and before she knew it, she was in a hired carriage in the middle of the night, on her way to meet the man she hoped might be her perfect match. Except...he wasn't. Her perfect husband wouldn't be so moody and ill-mannered, and while Phillip was certainly handsome, he was a large brute of a man, rough and rugged, and totally unlike the London gentlemen vying for her hand. But when he smiled...and when he kissed her...the rest of the world simply fell away, and she couldn't help but wonder...could this imperfect man be perfect for her?

To Sir Philip,with Love: The Second Epilogue

Sir Phillip knew that Eloise Bridgerton was a spinster, and so he'd proposed, figuring that she'd be homely and unassuming, and more than a little desperate for an offer of marriage. Except . . . she wasn't. The beautiful woman on his doorstep was anything but quiet, and when she stopped talking long enough to close her mouth, all he wanted to do was kiss her . . . and more. Did he think she was mad? Eloise Bridgerton couldn't marry a man she had never met! But then she started thinking . . . and wondering . . . and before she knew it, she was in a hired carriage in the middle of the night, on her way to meet the man she hoped might be her perfect match. Except . . . he wasn't. Her perfect husband wouldn't be so moody and ill-mannered, and while Phillip was certainly handsome, he was a large brute of a man, rough and rugged, and totally unlike the London gentlemen vying for her hand. But when he smiled . . . and when he kissed her . . . the rest of the world simply fell away, and she couldn't help but wonder . . . could this imperfect man be perfect for her?

6.When He Was Wicked (2004)

Everything was so much simpler...When he was wicked. In every life there is a turning point. A moment so tremendous, so sharp and breathtaking, that one knows one's life will never be the same. For Michael Stirling, London's most infamous rake, that moment came the first time he laid eyes on Francesca Bridgerton. After a lifetime of chasing women, of smiling slyly as they chased him, of allowing himself to be caught but never permitting his heart to become engaged, he took one look at Francesca Bridgerton and fell so fast and hard into love it was a wonder he managed to remain standing. Unfortunately for Michael, however, Francesca's surname was to remain Bridgerton for only a mere thirty-six hours longer -- the occasion of their meeting was, lamentably, a supper celebrating her imminent wedding to his cousin. But that was then...Now Michael is the earl and Francesca is free, but still she thinks of him as nothing other than her dear friend and confidant. Michael dares not speak to her of his love...until one dangerous night, when she steps innocently into his arms, and passion proves stronger than even the most wicked of secrets...

When He Was Wicked: The Second Epilogue

Do the best things really come to those who wait? Three years have passed since Francesca's and Michael's marriage, and they are still childless. And Francesca wonders, can a woman be truly and completely happy when a little piece of her heart remains empty? But just when she makes peace with her fate, something unexpected occurs.

7.It's in His Kiss (2005)

Meet Our Hero ... Gareth St. Clair is in a bind. His father, who detests him, is determined to beggar the St. Clair estates and ruin his inheritance. Gareth's sole bequest is an old family diary, which may or may not contain the secrets of his past .. and the key to his future. The problem is -- it's written in Italian, of which Gareth speaks not a word. Meet Our Heroine ... All the ton agreed: there was no one quite like Hyacinth Bridgerton. She's fiendishly smart, devilishly outspoken, and according to Gareth, probably best in small doses. But there's something about her -- something charming and vexing -- that grabs him and won't quite let go ... Meet Poor Mr. Mozart ... Or don't. But rest assured, he's spinning in his grave when Gareth and Hyacinth cross paths at the annual -- and annually discordant -- Smythe-Smith musicale. To Hyacinth, Gareth's every word seems a dare, and she offers to translate his diary, even though her Italian is slightly less than perfect. But as they delve into the mysterious text, they discover that the answers they seek lie not in the diary, but in each other ... and that there is nothing as simple -- or as complicated -- as a single, perfect kiss.

It's in His Kiss: The Second Epilogue

Starred Review. Trust Quinn to deliver the most entertaining romance so far this year—and to set a high bar that other authors will have a tough time hurdling. Madcap, touching, laugh-out-loud funny and thoroughly satisfying on all emotional levels, her latest London-set historical focuses on Hyacinth, the eighth sibling in Quinn's bestselling Bridgerton family series (following When He Was Wicked). Too intelligent for her own good and best friends with Lady Danbury, one of society's most outspoken grande dames, Hyacinth is in her fourth season on London's Marriage Mart and again unimpressed by the male selection. Only Lady Danbury's handsome, pockets-to-let grandson Gareth St. Clair can hold his own in a conversation with her and sometimes even leaves her in a speechless, stomach-flipping state. When Hyacinth offers to translate the diary of Gareth's deceased Italian grandmother, the pair find themselves comparing notes, then exchanging kisses and finally burglarizing his estranged father's house at midnight. But the diary also holds secrets that could jeopardize their new love. Practically bouncing with humor, this book will keep readers happily on edge, waiting to see how the final unmarried Bridgerton will fare in Quinn's talented hands.

8.On the Way to the Wedding (2006)

A funny thing happened... Unlike most men of his acquaintance, Gregory Bridgerton believes in true love. And he is convinced that when he finds the woman of his dreams, he will know in an instant that she is the one. And that is exactly what happened. Except... She wasn't the one. In fact, the ravishing Miss Hermione Watson is in love with another. But her best friend, the ever-practical Lady Lucinda Abernathy, wants to save Hermione from a disastrous alliance, so she offers to help Gregory win her over. But in the process, Lucy falls in love. With Gregory! Except... Lucy is engaged. And her uncle is not inclined to let her back out of the betrothal, even once Gregory comes to his senses and realizes that it is Lucy, with her sharp wit and sunny smile, who makes his heart sing. And now, on the way to the wedding, Gregory must risk everything to ensure that when it comes time to kiss the bride, he is the only man standing at the altar...

The Bridgertons: Happily Ever After (2013)

Bevelstoke

1.The Secret Diaries of Miss Miranda Cheever (2007)

2 March 1810 . . . Today, I fell in love.

At the age of ten, Miranda Cheever showed no signs of Great Beauty. And even at ten, Miranda learned to accept the expectations society held for her--until the afternoon when Nigel Bevelstoke, the handsome and dashing Viscount Turner, solemnly kissed her hand and promised her that one day she would grow into herself, that one day she would be as beautiful as she already was smart. And even at ten, Miranda knew she would love him forever. But the years that followed were as cruel to Turner as they were kind to Miranda. She is as intriguing as the viscount boldly predicted on that memorable day--while he is a lonely, bitter man, crushed by a devastating loss. But Miranda has never forgotten the truth she set down on paper all those years earlier--and she will not allow the love that is her destiny to slip lightly through her fingers . . .

2.What Happens in London (2009)

Rumors and Gossip . . . The lifeblood of London When Olivia Bevelstoke is told that her new neighbor may have killed his fiancee, she doesn't believe it for a second, but, still, how can she help spying on him, just to be sure? So she stakes out a spot near her bedroom window, cleverly concealed by curtains, watches, and waits . . . and discovers a most intriguing man, who is definitely up to something. Sir Harry Valentine works for the boring branch of the War Office, translating documents vital to national security. He's not a spy, but he's had all the training, and when a gorgeous blonde begins to watch him from her window, he is instantly suspicious. But just when he decides that she's nothing more than an annoyingly nosy debutante, he discovers that she might be engaged to a foreign prince, who might be plotting against England. And when Harry is roped into spying on Olivia, he discovers that he might be falling for her himself . . .

3.Ten Things I Love About You (2010)

Ten Things You Should Know About This Book

1. Sebastian Grey is a devilishly handsome rogue with a secret.

2. Annabel Winslow's family voted her The Winslow Most Likely to Speak Her Mind and The Winslow Most Likely to Fall Asleep in Church.

3. Sebastian's uncle is the Earl of Newbury, and if he dies without siring an heir, Sebastian inherits everything.

4. Lord Newbury detests Sebastian and will stop at nothing to prevent this from happening.

5. Lord Newbury has decided that Annabel is the answer to all of his problems.

6. Annabel does not want to marry Lord Newbury, especially when she finds out he once romanced her grandmother.

7 is shocking,

8 is delicious, and

9 is downright wicked, all of which lead the way to

10. Happily. Ever. After.

Two Dukes of Wyndham

1.The Lost Duke of Wyndham (2008) Изгубеният херцог Уиндъм (фен превод)

ЩЕ БЪДЕ ЛИ ТАКА ЛЮБЕЗЕН ДА СЕ ИЗПРАВИ ИСТИНСКИЯТ ХЕРЦОГ УИНДЪМ? Джак Одли е разбойник и войник. И непоправим негодник. Това, което никога не е бил, нито е искал да бъде, е високопоставен пер от висшето общество, отговорен за древни наследства и съществуването на стотици слуги. Но веднъж разпознат като отдавна изчезналия син в семейство Уиндъм с безгрижния му живот е свършено. Трябва само да се докаже законното му раждане, за да се сдобие с титла, която никога не е искал: Херцог Уиндъм. През последните пет години Грейс Евърслей работи като компаньонка на вдовстващата херцогиня Уиндъм. Работата е доста неблагодарна и често много скучна. Но един ден Джак Одли влиза в живота й с безсрамните си усмивки и обезоръжаващ чар. Той не е мъж, който лесно ще се примири с отказ, а тя озовала се веднъж в прегръдките му като че ли не иска да каже «не». Ала ако той наистина е истинският Херцог Уиндъм тя никога не би могла…

2.Mr. Cavendish, I Presume (2008) Мистър Кавендиш, предполагам... (фен превод)

Амелия Уилоуби е сгодена за херцога на Уиндам откакто се помни. Още от бебе, когато договорът за брак е подписан, животът й се състои от чакане. И чакане... И чакане... Чакане Томас Кавендиш да се ожени за нея. Но докато го съзерцава отдалеч, в нея се прокрадва съмнението, че той изобщо не мисли за нея.

А той наистина не мисли за нея. Просто му харесва идеята да има годеница, за да го пази от търсещите си съпруг дами. Но ще се ожени за нея... някога. И точно когато започва да осъзнава, че бъдещата му съпруга е нещо повече от обикновено удобство, светът му е разтърсен от пристигането на отдавна загубен братовчед, който може да се окаже истинският херцог Уиндам. Ако Томас не е херцогът, това означава, че не е сгоден за Амелия. Което ще се окаже най-жестоката от всички шеги, тъй като този арогантен херцог е направил грешката да се влюби... в собствената си годеница.

Smythe-Smith quartet

1. Just like heaven (2011)

Honoria Smythe-Smith, the youngest daughter of the eldest son of the Earl of Winstead, plays the violin in the annual musicale performed by the Smythe-Smith quartet. She's well aware that they are dreadful. In fact, she freely admits (to her cousins) that she is probably the worst of the bunch. But she's the sort who figures that nothing good will come of being mortified, so she puts on a good show and laughs about it. Marcus Holroyd is the best friend of Honoria's brother Daniel, who lives in exile out of the country. He's promised to watch out for Honoria and takes his responsibility very seriously. But he has his work cut out for him when Honoria sets off for Cambridge determined to marry by the end of the season. She's got her eye on the only unmarried Bridgerton, who's a bit wet behind the ears. When her advances are spurned, can Marcus swoop in and steal her heart in time for the musicale?

2. A Night Like This (2012)

Three years ago, Daniel Smythe-Smith shot a man in a duel and was forced to flee the country. He used to be a devil-may-care charmer, but after three years of being quite literally hunted, he is wary and on edge. Now he's back in London and, on the night of his arrival, attends the annual Smythe-Smith musicale, where he notices that the young woman at the piano is definitely not his cousin.

Anne Shawcross made a terrible mistake at the age of sixteen. Ruined by the son of the most important family in the district, she changed her last name and left home, eventually becoming the governess to the Earl of Pleinsworth's three daughters. When Sarah Pleinsworth takes ill the night of the musicale, Anne is asked to step in. Could Sarah be the woman to save Daniel and his wounded heart?

=OMNIBUS=

Scottish Brides (1999) (with Christina Dodd, Stephanie Laurens and Karen Ranney)

В този сборник Джулия Куин участва с новелата Gretna Green: When Englishwoman Margaret Pennypacker learns that her brother has eloped to Gretna Green, she chases him all the way to Scotland, determined to prevent him from making a terrible mistake. When Scotsman Angus Greene learns that his sister has run away to London, he chases her all the way to England, determined to prevent her from making a terrible mistake. But when Margaret and Angus meet up at the border, their siblings are nowhere to be found, and this mismatched pair discovers that love often blossoms in the most unexpected places...

The Further Observations of Lady Whistledown (2003) (with Suzanne Enoch, Karen Hawkins and Mia Ryan)

В този сборник Джулия Куин участва с новелата 36 Valentines, която е свързана с поредицата Бриджъртън:Susannah Ballister was the most popular debutante in London... until Clive Mann-Formsby jilted her in a most callous fashion. Now that she's older and wiser, she wants no contact with any of the Mann-Formsbys... but what can she do when Clive's brother David, the Earl of Renminster, decides that Susannah will make a perfect wife, after all... for him.

Where's My Hero? (2003) (with Lisa Kleypas, Kinley MacGregor)

В този сборник Джулия Куин участва с новелата A Tale of Two Sisters, която е свързана с трилогията Blydon: After years of searching for the perfect wife, Ned Blydon found himself falling in love with Charlotte Thornton mere days before his wedding. The only problem was-- he was supposed to marry her sister!

Lady Whistledown Strikes Back (2004) (with Suzanne Enoch, Karen Hawkins and Mia Ryan)

Peter Thompson made a deathbed promise to his best friend that he'd look out for his younger sister. But when this decorated soldier finally met Lady Mathilda Howard, he discovered that his feelings were anything but brotherly.

The Lady Most Likely... (2010) (with Connie Brockway, Eloisa James)

The List (2011) (with Connie Brockway, Eloisa James)

 Сподели

25 Коментара


Препоръчани коментари

Направо нямам търпение да прочета фенпреводите! Изнамерих всички поредици на испански,ама няма да си развалям удоволствието предварително. :whist:

Линк към коментара

В серията Bridgerton книгите от номер 2 до номер 7 включително имат втори епилози, които нямат книжни издания и могат да се купят единствено онлайн.

Линк към коментара

Къде го видя това мила, та да им драсна по някой ред на епилозите. В сайта й има само епилога на 4-тата книга. Или аз не съм гледала както трябва :sad:

ПП: Сетих се да погледна в Амазон, щом са само е-варианти и ги набарах. Благодаря за инфото, мила :yanim:

Линк към коментара

В сайта й, като се отвори която и да е секция, най-отдолу излиза едно каре, в което пише More from juliaquinn.com. Там един от линковете е 2nd Еpilogues и е събрана информацията за тези епилози. Във FAQ авторката е отговорила на въпроса дали ще се издадат като книжно издание, а не само като e-books, че като напише всички втори епилози, може би ще ги издадат в една книга- нещо като антология да стане.

Линк към коментара

Smythe-Smith quartet

1. Just like heaven (2011)

Honoria Smythe-Smith, the youngest daughter of the eldest son of the Earl of Winstead, plays the violin in the annual musicale performed by the Smythe-Smith quartet. She’s well aware that they are dreadful. In fact, she freely admits (to her cousins) that she is probably the worst of the bunch. But she’s the sort who figures that nothing good will come of being mortified, so she puts on a good show and laughs about it.

Marcus Holroyd is the best friend of Honoria’s brother Daniel, who lives in exile out of the country. He’s promised to watch out for Honoria and takes his responsibility very seriously. But he has his work cut out for him when Honoria sets off for Cambridge determined to marry by the end of the season. She’s got her eye on the only unmarried Bridgerton, who’s a bit wet behind the ears. When her advances are spurned, can Marcus swoop in and steal her heart in time for the musicale?

Линк към коментара

Аз прочетох To Catch an Heiress и изслушах на аудио десетина от другите книги и мога да кажа че To Catch an Heiress ми е любимата досега, много е готина авторката надявам се да я преведат на бг да мойе и вие да се порадвате. Много е забавна :)

Линк към коментара

Smythe-Smith Quartet

2. A Night Like This (2012)

Three years ago, Daniel Smythe-Smith shot a man in a duel and was forced to flee the country. He used to be a devil-may-care charmer, but after three years of being quite literally hunted, he is wary and on edge. Now he's back in London and, on the night of his arrival, attends the annual Smythe-Smith musicale, where he notices that the young woman at the piano is definitely not his cousin.

Anne Shawcross made a terrible mistake at the age of sixteen. Ruined by the son of the most important family in the district, she changed her last name and left home, eventually becoming the governess to the Earl of Pleinsworth's three daughters. When Sarah Pleinsworth takes ill the night of the musicale, Anne is asked to step in. Could Sarah be the woman to save Daniel and his wounded heart?

Линк към коментара

Искам да изкажа огромни благодарности ,за фен преводите на ''Дрийм Тийм''. Не само за книгите на Джулия Куин, (които са разкошни разбира се) а  за всичко ,до което съм имала възможността   да се докосна в техен превод.Възхищавам се и се прекланям ,пред вашия труд,талант и желание да радвате нас читателите!Благодаря ВИ!

Линк към коментара

Bridgerton

Happily ever after (2013) - излиза на 2 април; антология с всички втори епилози на Бриджъртън, включително бонус новелата "Violet in bloom" - кратка история за Вайълет и Едмънд, който умира преди да започне действието в първата книга.

 

От сайта на Джулия Куин: All eight Bridgerton 2nd Epilogues have finally been gathered together in one volume, including the long-awaited 2nd Epilogues for The Duke and I and On the Way to the Wedding. And as a special bonus: "Violet in Bloom," a short story in which we finally meet Edmund Bridgerton.

 

Smythe-Smith Quartet

3. The sum of all kisses (2013) - излиза на 25 юни

Hugh Prentice has never had patience for dramatic females, and if Lady Sarah Pleinsworth has ever been acquainted with the words shy or retiring, she's long since tossed them out the window. Besides, a reckless duel has left this brilliant mathematician with a ruined leg, and now he could never court a woman like Sarah, much less dream of marrying her.

 

Sarah has never forgiven Hugh for the duel he fought that nearly destroyed her family. But even if she could find a way to forgive him, it wouldn't matter. She doesn't care that his leg is less than perfect, it's his personality she can't abide. But forced to spend a week in close company they discover that first impressions are not always reliable. And when one kiss leads to two, three, and four, the mathematician may lose count, and the lady may, for the first time, find herself speechless ...

 

New York Times bestselling author Julia Quinn's enchanting third novel in the Smythe-Smith quartet is guaranteed to make you laugh out loud and tug at your heartstrings in equal measures.

Линк към коментара

Мила, в ескейп няма да се качват повече фен преводи, а съществуващите са с бан поради нарушени авторски права.

 

А къде мога да намеря фен преводи на

Джулия Куин?
Линк към коментара
Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...