Премини към съдържанието
  • публикации
    74
  • коментари
    466
  • прегледи
    53719

Любов с главна буква

valentinus

779 прегледа

Следващото долу обяснение е провокирано от множество спекулации и проява на явно неразбиране на Любовта като свързваща универсална сила. За да пресека ненужно любопитство бързам да съобщя, че тази Любов няма много общо със сексуалната, майчината, приятелската или тази любов, която проповядват в църквите.

За тези, които след горното обяснение продължават да четат:

Еманираният Универс има няколко аспекта.

Един от тях е Праматерията, Materia magica - канавата на Сътворението. Тя е съставена от елементи, корпускули или там както и да ги наречем свъзани помежду си звена с три силови центъра

- ядро /свързано и същевременно част от Абсолюта, харц на иврит/

- кълбо, като повърхността му очертава границата на действие на ядрото, наречено още на мистериен език Небе /хшмим на иврит, означаващ още Космос, ред, красота, порядък/,

- планета - това е третият, свързващ елемент. Благодарение на него се осъществява свързаността вътре в звеното на Праматерията и връзката му с другите звена. Та този, третият елемент, можем да наречем Любов. Тя е вездесъща и е един от трете кита, на които Сътворението плува в Океана на Всемира.

И така нататък...

----------------

Подробности - само при поискване :blink::P28 Коментара


Препоръчани коментариА, сакън, кък тъй - "йок"?! На Марко или рози, или...псалми, да речем

---------------------------

Праматерията е енерго-корпускулната субстанция, от която се изгражда Универса. Тези градежи се осъществяват от жизнени вълни и йерархии, еманирани в Битието от Великия Архитект /да използваме масонската терминология - чираци, калфи и майстори :blink: /. Казва се, че тази архитектура се гради от сила към сила и от великолепие към великолепие, тъй като е точно по плана и волята на Създателя.

---------------------------

НО,

/ох, винаги има едно "но", и след това става еднаааа..... :speak: /

---------------------------

очаквайте ново включване от Четвърти километър :P


Сподели този коментар


Линк към коментара

1.)Не би ли трябвало праматерията да се е превърала в обикновенна материя ?

Защо задавам този въпрос - ами защото сътворението е вече завършено.Тоест - на канавата вече е ушит гоблена.

2.)за останалото съм съгласен.

И все пак - защо ли се сещам за "Триумфа на Ендимион" ? Аз ли пощурявам, или ....

Сподели този коментар


Линк към коментара

Точно!

Превръщането на Материя магика в обикновенна материя може да стане само ако се отстрани единият елемент - планетата, свързващият елемент, този на Любовта. Щото иначе е невъзможно да се появи този двуполюсен и разбалансиран свят, който познаваме. Свят на непрекъснати промени, на възход и падение, на черно и бяло /както и мноооого нюанси между тези два полюса/, красиво и грозво, добро и зло, любов /с малка буква, забележете!!!/ и омраза,

свят на живот

но и

свят на смърт.

Този, нашият свят, наричаме точно поради изброените свойства Диалектика.

-------------------

А онзи, другият свят, който си е изграден от Материя магика с трите елемента също си съществува, но на друго ниво и генерира други, по-висши реалности.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Хмм...

Така си и мислех,че е станало, ама ми трябваше официално потвърждение.

Нов въпрос - как можем да бъдем сигурни, че съществува по-висше ниво, което да е останало свързано в Любовта ?

Закона за аналогията ты знаеш ?

Знаеш.

As Above, So Below или Quod Superius Sicut Inferius

Щом като при нас Свързващото вещство го яма, не е логично и там да го няма ? :rolleyes:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Само ако станем пригодни да схванем, регистрираме, разпознаем това по-висше ниво.

Иначе трябва да вЕрваме на всички религии, или поне на разни композитори, поети, художници и други такива индивиди от подобна долна несериозна паплач, които твърдят /често в нетрезво състояние/ чи гъ видят и усящат тайзи реалност, особено след като се напушат.... :ph34r:

---------------------------

Сериозно - непрекъснато я регистрираме, но от малки сме научени, възпитани, дресирани да я отхвърляме автоматично, да не я "виждаме", да я игнорираме. И така с времето тя наистина става невидима и несъществуваща за нас.

Доказателствата са в "Малкият принц" на Егзюпери, примерно :whist:

---------------------------

Съвсем сериозно - единственото доказателство е наличието в някои хора на праспомен - един копнеж и същевременно носталгия към Прародината. Това, обаче, или го има, или го няма - ако го няма, няма как да се опише, ако го има - този праспомен ни тласка в едно безкрайно търсене. Тези хора се наричат Търсачи /спомни си "Сталкер" на Тарковски, ако и да не ти хареса/.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Вднъж попитали Конфуций : "Учителю, как да открием пътя по който да вървим ?" , той отвърнал : "Дърветата имат корени и клони, делата имат край и начало. Когато знаеш кое стои отпред и кое следва, ще се приближиш до пътя ."

Та тъй и с твоите отговори mad0222.gif

Сподели този коментар


Линк към коментара

Хм, препрочетох сичко тук и видях, че доста неща от гореказаните не съм видял.

Маймунска ми работа :eek:

-----------------------------

Почнах я тази /както с титанични усилия успях да си припомня/ като отговор на безкрайните позовавания, напомняния, натяквания и хистерични опявания за любовта.

Било я имало там, нямало я тук, донесъл я едикойси, била вътре в нас, нямало я във вас и т.н., та чак да му се изпонаповръща на чиляк, пардон, на шебек, както исках да изкалиграфисам.

БЕ НЯМА ТУК ЛЮБОФ БЕ, няма и това си е.

Че от де да се вземе?

Нали за да съществува тази реалност е била премахната, отстранена, ампотирана Любовта - иначе, без разрушаване на тази любовна сила /привличаща, отблъскваща, балансираща и хармонизираща отделните компоненти и техните производни структури/ няма как да съществува диалектиката - алхимичната работилница на боговете.

Та не ми говорете за Любов, молим!

Може за секс /или бой, зависи/, привързаност /временна, както всичко тук/, привличане /но и отблъскване/, влюбване /ма и разлюбване/ и т.н. и т.н., ма не и за Любов, щото

нЕма я - ни в междуличностните отношения, ни в религиите.

-------------------

Е, щом пък ви е убаво, дрънкайте си за Любов, не ми пречите... :P :P

-------------------

ПП Дошъл е Той, Спасителя, да ни съобщи за Нея, за Любовта, и да ни покаже нагледно как пак да се върнем там, отдето сме тръгнали, там, в света на Любовта. Пък тия край Него какво са разбрали, пък ония след тях какво са написали, пък до нас какво е достигнало...малей, я да си млъквам с таа шебешка глава празна :angry:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Трихо, от къде знаеш, че сътворението е завършено ? Само, защото са казали, че Господ в седмия ден е седнал да си почине ли ? Ами нали е само седнал да си почине, а не е починал ? :cool:

escher_crystal_ball_original.jpg

Аз понеже не съм блондинка и ми стана интересно - ако махнем Любовта от праматерията, твърдите, че материята ще стане обикновена материя. А не би ли трябвало праматерията да се разпадне на хаотично пръснати ядра ? Диалектичен (дуалистичен свят) може да се получи също при драматично различно разпределение на любовта в кълбото хшмим. Полярността тогава би била само мнима, защото ще е само двете крайности на силно и слабо зареден хшмим. Битието и формата тогава ще са само "нюанси на сивото".

:kiss:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Виж ся, Трихо нищо не е твърдял - той само ми пуска фитили та да става майтап колкото...

Ако виждаш там нейде около тебе Любов - евалла, машалла, аш колсун и аферим!

Аз край себе си не виждам, та затова и такива ги пиша.

Разправят, че Спасителя ни донесъл любовта, жертвал се за нас и ни изкупил всички грехове. От нас се искало само да Му повярваме и да Го признаем /като че ли той има нужда от признание/ и...готово. Е, моето мнение е малко по-друго, ма не ми връзвай кусур - шебешка ми работа... :blink:

Сподели този коментар


Линк към коментара

А-а-а, не-е-е-е. Аз само се замислих, че следващият път няма да кажа "Обичам те!" , а "Аз изпитвам положителни промени в магнитута на кулоните в мен към теб." Или "Имам излишък на кулони към теб."

Какво виждам ? Монитор виждам. НЕкви документи се валят по бюрото ми и чашата ми с кафе е празна. Ако и налея кафе, дали ще значи ,че съм проявила Любов към нея и съм осъществила творческото и предназначение или само ще докажа любовта си към кафето, а то от друга страна ще събуди творческата ми сила, да оползотворя документите с Любов ? :baby:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Нее - ти съвсем спокойно можеш да си го казваш - никой не те спира :kiss:

И valentinus даже сутрин, като се събуди и се погледне в огледалото си вика : "Божке ле, коло съм убав - чак се обичам " :baby:

Човешката ( а така и при някои мяймуняци и магарета) природа отразява същия субстанциален дуализъм , характерен за цялата вселена.Дуализъм, който според малкото ми останал акъл се състои в следното - една част от човека е направен от фалшивия създател Бог ( или пък Демиург, както искаш така го наричай), а друга се състои от светлината на Истинския Бог. любовта обаче, която да свърже двете половини липсва.Иначе, ако я имаше - щяхме да сме едно цяло, а не разделени на две.

Тъй ли ще доде, Шебек ефенди или пак се отплеснах на нейде в магарешките тръни ? :huh:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Трихо, ти си бил истинский конгениален гностик, херметик и демиург-душманин, братче!!!

Наша милост се прекланя пред Ваша с голЕЕЕЕЕмо темане :wors: :wors: :wors:

----------------

...по - сложно стои тая - тук, в тази реалност е само една еманация на истинската ни същност, на монадата ни,

при това доста размита и креатурна. За това от време на време ни се струва, че наоколо не е реално, даже понякога съвсем на декор я докарва /е, то ще да е когато не сме вземали зипрексче де :P /. Което съвсем не значи, че сме другаде и това го сънуваме - не, за съжаление не сме другаде ние, а истинската ни същност. В този аспект и Аза ни е доста фалшив и условно е само център на себето ни. Пътят е навътре, в дълбините на същността ни - към истинското себе... :blink:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Въпрос от bgfactor.org : Кой е гейзерът с най-високата водна струя в историята?

2595945o.png

Отговор : който и да е - представяш ли си, ако минеш над него в момента, който изригва - каква великанска клизма ще ти направи ? :baby:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Ти се майтапиш, Трихо, ама аз неотдавна видях как един клошар грижливо се подмиваше на градския фонтан (с форма на гейзер) в една Европейска столица. :speak:

Аз като направя 2+2 и изкарвам 0 -> Щот ако Азът с Любовта ни си пият кафето другаде, а тук е само креатурното творение на Демиурга с лИбовта, и вземайки предвид, че Любовта била премахната и я нямало при нас, следва, че връзка с Азът я НЕМА. :speak:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Тъй, тъй, майтапете се с титаничните напъни на шебеците да имитират мислене...ша са оплача - и при защитниците на шебеците и Шебещината, и на гинес, за които се опитвам да поставя рекорд /ако и да работят само с човеци/, и при арменския поп... :sad:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.