Премини към съдържанието

Book Reviews

 • публикации
  286
 • коментари
  1587
 • прегледи
  1648844

Нора Робъртс - поредици 2


ganinka

8558 прегледа

 Сподели

blogentry-213040-1235467458_thumb.jpgcooltext445063169.png cooltext445063256.png cooltext445075064.png cooltext446190774.png

Nora Roberts - Родена в Силвър Спринг, щата Мериланд, Нора Робъртс е най-малкото от пет деца. Посещава католическо училище и се омъжва рано, установявайки се в Кийдисвил, Мериланд. След раждането на синовете си остава вкъщи и се захваща с най-различни неща. Снежна буря през февруари 1979 година я принуждава да опита друга творческа изява. Родена в семейство на четящи хора, Нора не се сеща за момент, в който не е чела или измисляла истории. През въпросната снежна буря тя вади молив и тетрадка и записва една от тези истории. Така се ражда една бляскава кариера. След няколко преработки и откази се появява първата й книга, издадена от Силует през 1981 година.

Нора Робъртс - Поредици

=SERIES=

THE INNBOONSBORO TRILOGY

Старият хотел в центъра на Буунсборо е свидетел на ужаса на Гражданската война, раждане и смърт, любов и омраза. Превърнала се в символ на града , сградата процъфтява в добри времена и устоява на лошите. Когато тримата братя Монтгомъри – Райдър, Оуен и Бекет, начело с ексцентричната си майка Джъстин, се заемат с обновлението на хотела, целият град ги следи със затаен дъх.

1.The Next Always (2011) Сега и завинаги

В семейството Бекет е архитектът, чийто живот минава в работа и хапване на пица с бутилка бира след изморителен ден. Райдър е началникът на строителите, а от организационните умения на Оуен зависи гладкото протичане на работния процес. От петнайсетгодишен Бекет е лудо влюбен в красивата Клеър, но не смее да й признае чувствата си. Клеър се омъжва за съученика им Клинт и напуска града. След години съпругът на Клеър загива при военна мисия в Ирак и я оставя с три малки момчета. Уплашена, че няма да се справи сама, Клеър се завръща в родния си град. Там тя сбъдва мечтата си и отваря книжарница с подкрепата на най-добрите си приятелки Ейвъри и Хоуп. Макар графикът на Клеър да е запълнен, любопитството й надделява и тя посещава строежа. Подпомогнати от дружелюбния призрак Лизи, който обитава хотела, Бекет и Клеър се влюбват. Ще се окаже ли връзката им мимолетно увлечение, или ще прерасне в истинска любов?

2. The Last Boyfriend (2012) Последният любим

Педантичният Оуен е известен с организационните си умения. Благодарение на точните му графици и разчети реновираният хотел в центъра на Бунсборо отваря врати навреме. Тържественото откриване преминава с голям успех и скоро хотелът се превръща в предпочитано място за развлечение и почивка. Единственото, което не влиза в плановете на перфекциониста Оуен, е влюбването му в Ейвъри Мактавиш. Пицария „Веста“, чийто горд собственик е красивата Ейвъри, се намира точно срещу хотела и разкрива страхотна гледка към обновената сграда и към привлекателния Оуен. Той е първата й любов, която тя така и не успява да забрави. Но привличането, което младата жена изпитва сега, е съвсем различно. Романтичният призрак Лизи подтиква Оуен и Ейвъри да признаят чувствата си. Не след дълго двамата осъзнават, че не могат един без друг. Но спечелването на доверието на лесно ранимата Ейвъри се оказва предизвикателство дори и за Оуен. Изоставена от майка си като малка, тя се смята за недостойна и неспособна да обича истински. С помощта на всеотдайната Джъстин и верните си приятелки Клеър и Хоуп, Ейвъри се научава да вярва в себе си и да се наслаждава на живота. Дали първият й любим ще се окаже и последен?

3. The Perfect Hope (2012) От пръв поглед

На пръв поглед сдържаният Райдър Монтгомъри е груб и необщителен. Въпреки това жените не могат да устоят на сексапила му. На пръв поглед Хоуп Бомон е съвършена. От безупречния й външен вид, изискан стил и усет към красивото до всеотдайността, с която работи. Животът в Бунсборо е коренно различен от забързаното ежедневие във Вашингтон, с което Хоуп е свикнала. Само допреди година тя работи в бутиковия хотел „Уикъм“ и със сина на собственика – Джонатан, са сред най-влиятелните двойки в обществото. До момента, в който той не обявява годежа си... с друга жена. Шокирана и унизена, Хоуп е принудена да напусне Вашингтон. Заминава при най-добрите си приятелки – Клеър и Ейвъри, в Бунсборо. Скоро младата жена открива очарованието на живота в малкия град. Хоуп се влюбва в Райдър от пръв поглед, но грубостта му я отблъсква. Джонатан се появява неочаквано в хотела и й предлага да се върне на работа в „Уикъм“ и да му стане любовница. Оскърбена, Хоуп отчаяно се нуждае от помощта на Райдър, който се оказва на точното място в точното време...

BRIDE QUARTET

1. Vision in White (2009) Видение в бяло

Паркър, Мак, Ема и Лоръл създават преуспяващата сватбена агенция „Обети", която се стреми да организира за клиентите си сватбата на мечтите им. С внимание и прецизност четирите приятелки наистина превръщат сватбеното тържество в незабравимо преживяване за младоженците и техните гости. Специализирала сватбена фотография, Мак запечатва на лента най-щастливите моменти на влюбените двойки, но самата тя не вярва в любовта. Докато не среща случайно свой съученик от гимназията. Сдържаният интелектуалец Картър не е нейният тип мъж, но темпераментната Мак е заинтригувана от него. Флиртът им е на път да прерасне в сериозна връзка, но червенокосата бунтарка изпитва страх от обвързване. Разкъсвана от вътрешни съмнения, тя се опитва да си отговори на въпроса дали Картър е любовта на живота й. Ще успее ли Мак да се пребори със страховете си?

2. A Bed of Roses (2009) Легло от рози

Още от малко момиченце, Ема Грант винаги е обичала романтиката. Затова не е голяма изненада, когато открива попрището си като сватбен цветар. Тя се забавлява всеки ден с цветята и в същото време работи с трите си най-добри приятелки. Не би могла да иска за по-добра работа. На повърхността животът на Ема изглежда преуспял. Слаба и знойна, тя внася цвят във всяка стая, в която влезе, също както аранжиментите, които прави. Въпреки многото мъже около нея, тя не е намерила все още точния мъж. Последното място, на което го търси, е точно под носа й. То е там, където е Джак Кук. Той е най-добрият приятел на брата на Паркър от години което го прави част от семейството. Но архитектът започва да признава пред себе си, че чувствата му към Ема са надхвърлили приятелството. Ема възвръща неговата страст- целувка за kiss for blistering kiss, Нещата могат да се окажат сложни в "Обети". Джак никога не е бил по обвързването. Ема копнее за любов за цял живот. И ако двамата искат да имат нещо общо, те трябва да повярват в своята история и сърцата си.

3. Savor the Moment (2010) Наслади се на мига

Приятелките от детинство Макензи, Пакър, Лоръл и Емалин създават успешната сватбена агенция, но въпреки че помагат на хиляди щастливи двойки да организират най-важния ден в живота си, четирите жени нямат късмет в любовта. Главният готвач Лоръл МакБийн работи през целия си живот, за да постигне мечтата си да бъде награден пекар. Сега нейните сватбени торти са зашеметяващи творения, които допълват красивите фотографии на Мак и букетите на Емалин. Тъй като Лоръл е работила много усилено, за да преодолее строгото си възпитание, тя се притеснява да остави нещо или някого да я отвлече от работата й. Но бавно разпалващата се химия с брата на Паркър - Дел, изведнъж става прекалено гореща, за да я пренебрегне.

4.Happy Ever After (2010) Щастливи завинаги

Паркър, съсобственичка на сватбена агенция „Обети“, е богата, красива и интелигентна, но няма мъж до себе си. За сметка на това е претрупана с работа, която обожава. До края на годината агенцията организира три специални сватби - тези на Лоръл, Ема и Мак. Паркър планира традиционно тържество с артистичен привкус за Мак, романтична приказка за Ема и стилно празненство за Лоръл. Но точно в най-неподходящия момент две спукани гуми заплашват да провалят плановете й. Паркър с неохота признава, че се нуждае от помощта на самоуверения механик и приятел на брат й Малкълм Кавана. Комбинацията от небрежен чар и грубовати маниери на Малкълм покорява Паркър против волята й. Малкълм крие тъмна тайна от миналото си и се страхува от обвързване, а Паркър копнее за любов и всеотдайност и никога не би се задоволила с по-малко. Дали уверената перфекционистка, способна с лекота да овладее всяка бизнес ситуация, ще се справи с дълбочината на чувствата си?

SIGH OF SEVEN TRILOGY

Blood Brothers (2007) Кръвни братя

В навечерието на десетия си рожден ден три момчета решават да скрепят дружбата си с обет за кръвно братство. Ритуалът освобождава ужасяваща тъмна сила. Тази нощ бележи началото на масово безумие в родното им градче. На всеки седем години през юли Хокинс Холоу става сцена на жестоки престъпления. Когато тези седем дни на смърт и разруха отминат, местните хора сякаш нищо не си спомнят. Двадесет и една години тримата приятели Кал, Гейдж и Фокс, са били свидетели на всеобщата лудост. Те усещат, че злото става все по-силно, и имат нужда от помощ, за да го спрат. Журналистката Куин Блек пристига в Хокинс Холоу, твърдо решена да разгадае мистерията на градчето. Тя и Кал ще се предадат на страстта и ще положат основата на съюз между мъже и жени, свързани от съдбата, любовта и борбата срещу онова, което се задава от мрака...

The Hollow (2008) Град на демони

За жителите на Хокинс Холоу числото седем носи съдбовен смисъл, откакто обетът за братство между Фокс, Кейлъб, Гейдж е освободил окован преди векове демон. От този момент на всеки седем години в подължение на седем дни хората от градчето са обзети от масова лудост. Сега, когато седмицата на смърт и разруха наближава, тримата приятели усещат надигащото се зло. Но тази година към битката с тъмната сила са се присъединили и три жени. Лейла, Куин и Сибил са свързани по някакъв начин с демона, също както мъжете, със силата, която някога го е възпряла. След ритуала за кръвно братство градският адвокат Фокс е придобил дарбата да чете мислите на другите хора. Лейла има същата способност, но й е трудно да свикне с нея. Тя среща разбиране и подкрепа от страна на Фокс, но скоро и двамата съзнават, че помежду им се е зародило нещо повече от приятелство.

The Pagan Stone (2008) Свещеният камък

Преди години, след ритуала за кръвно братство, Гейдж, Фокс и Кейлъб са се завърнали от гората, всеки с парче камък в ръка. Сега този камък ще стане тяхно оръжие в последната битка срещу демона. Кошмари и видения за кръв, огън и зверско насилие започват да измъчват тримата приятели и Куин, Лейла и Сибил - жените, свързани с тях чрез съдбата. Шестимата съзнават, че злото набира сила, но сега трите части от ритуалния камък отново са събрани в едно цяло. Само трябва да открият как да го използват срещу демона. В такъв решаващ момент хладнокръвието на комарджията Гейдж ще изиграе ключова роля в битката с тъмната сила. Той и Сибил имат еднаква дарба да предвиждат бъдещето, но това, което ги свързва, е любовта. Гейдж знае, че картите са раздадени, а изходите са два: пълна разруха или край на кошмара за Хокинс Холоу. Но той не обича да губи...

CIRCLE TRILOGY

Morrigan's Cross (2006) Кръстът на Мориган

Всичко тече, всичко се променя. Но не и вечната борба между Доброто и Злото. С помощта на портал във времето Хойт Маккийни от далечната 1128 година се пренася в съвременен Ню Йорк. Той е дошъл за помощта на своя брат Кийън срещу могъщата кралица на вампирите Лилит, чиято цел е да завладее света. Кийън приема предизвикателството. Към тях се присъединява неустоимо красивата Глена. Те са само част от Кръга, призван да спаси света от Лилит и последователите й. Всеки един от Кръга е надарен с уникални способности, необходими, за да победят. Останалите трима сами ще ги намерят, ала докато се готвят за трудната битка, между харизматичния Хойт и огнената Глена пламва любов, по-силна от магия.

Dance of the Gods (2006) Танцът на боговете

Кръгът на шестимата се подготвя за последния сблъсък с армията на кралицата на вампирите. Решаващата битка ще се състои в Галия. Те преминават през портала на времето, за да се пренесат във фантастичния свят на древното кралство. Там ще посрещнат съдбата си, изправяйки се срещу силите на злото. Шестимата избрани от богинята Мориган ще обединят уникалните си способности, за да спасят човечеството. А сърцата им ще останат свързани завинаги. Сплотеността между членовете на Кръга се основава на приятелство и взаимно доверие, но истинската магия, която крепи този съюз, е любовта. Между Брена и Ларкин се заражда силно привличане. Преследвачкат ана демони осъзнава, че не може да заглуши гласа на сърцето.

Valley of Silence (2006) Долината на мълчанието

В Долината на мълчанието ще се състои финалната битка между силите на Доброто и Злото. На това древно свещено място ще се реши съдбата на човечеството. Кръгът на шестимата няма да позволи на кралицата на вампирите да потопи земята във вечен мрак. Сред избраниците на богинята Мориган има безсмъртен, който ще се осмели да се противопостави на коварната Лилит. Кийън чака да настъпи моментът на решаващата битка, за да отмъсти на жената, която го е превърнала във вампир. Но увлечението му към Мойра го прави уязвим. Тя също изпитва силни чувства към него, но на първо място трябва да постави задълженията си на кралица на Галия. В откраднатите мигове на бурна страст двамата се отдават на една невъзможна любов...

IN THE GARDEN TRILOGY

Blue Dahlia (2004) Синя далия

Привлекателната Стела Ротшилд е щастливо омъжена, но съдбата й готви удар: съпругът й загива при самолетна катастрофа. Младата жена е съсипана. За да се погрижи за двете си момчета, тя решава да се върне към корените си в Южен Тенеси. Започва работа като управител на градинарския център в Харпър Хаус: внушително имение, наследено от амбициозната Роз Харпър. За да успее в новото си начинание, Стела трябва да се справи с арогантния си и сексапилен колега Лоугън Китридж. Но изненадващо професионалните им сблъсъци палят искрата на страстно привличане. Стела трябва да реши дали е готова отново да бъде щастлива...

Black Rose (2005) Черна роза

Самоуверена и амбициозна, Роз е закалена от премеждията в живота си. Отгледала сама тримата си синове, тя изгражда от нулата градинарския център, който преуспява и става символ на надеждата и независимостта за Роз и двете жени, с които споделя всичко. Младоженката Стела и младата майка Хейли са нейни сестри по сърце, а трите заедно са бъдещето на центъра. Но когато това бъдеще е изложено на риск, Роз наема чаровния специалист по родословия Мичъл Карнеги, за да проучи историята на предците й. Той е заинтригуван не само от тайните на семейството ъ, но и от изтънчената Роз. Самата Роз смята, че любовта вече я е отминала, но пометена от зашеметяващо увлечение, тя няма да позволи на нищо и никого да ъ попречи да бъде щастлива.

Red Lily (2005) Червена лилия

Хейли Филипс пристига в Мемфис с надеждата да постави ново начало за себе си и нероденото си дете. Не иска подаяния от далечната си роднина Роз, а само работа в процъфтяващия щ градинарски център. Тук тя намира дом, в който е заобиколена от красота и най-добрите приятели на света. Сред тях е и Харпър, синът на Роз, към когото Хейли не е безразлична. За радост на младата жена, малката щ дъщеричка Лили силно се привързва към него. Но Хейли не смее да рискува и да загуби всичко това заради увлечението си. Когато то обаче се оказва твърде силно, за да му устои, тя трябва да реши дали е готова отново да се довери на сърцето си...

KEY TRILOGY

Key of Light (2003) Ключът на светлината

Три млади жени - галеристката Малъри, библиотекарка Дейна и фризьорката Зоуи - получават покана за прием. Изумени, те откриват, че са единствените гости. Общото помежду им е възрастта, професионалният кръстопът, на който всяка една от тях се е озовала, и изумителната им прилика с трите полубогини, изобразени на картина в имението. Тайнствените им домакини разкриват, че са избрани да открият ключовете към душите на трите полубогини, които някога са били заключени от зъл магьосник. Според легендата само три простосмъртни жени са в състояние да ги освободят, но досега нито една не се е оказала достойна да изпълни задачата. Жребият определя Малъри да бъде първа. Ако се провали, ще загуби една година от живота си. В случай че успее, може да открие любовта и призванието си. Три жени. Три ключа. И едно осеяно с опасности и изпитания търсене.

Key of Knowledge (2003) Ключът на познанието

Този път в центъра на събитията е младата и интелигентна библиотекарка Дейна Стийл. Докато се опитва да открие пътя към своя ключ, тя се включва в начинанието на двете си приятелки да създадат комплекс, в който посетителите ще могат да се отбият в салона за красота на Зоуи, да си харесат книга от книжарницата на Дейна и да се полюбуват на картините в галерията на Малъри. Задачата на Дейна не се улеснява ни най-малко от появата на първата й любов, писателя на трилъри Джордън Хоук, който преди години я е изоставил, за да търси слава в Ню Йорк. Дейна бавно осъзнава, че чувствата й са все така живи, а Джордън е неразривно свързан с необикновеното й търсене...

Key of Valor (2004) Ключът на смелостта

Тази книга завършва историята, в която три приятелки са изправени пред предизвикателството да отключат омагьосаните души на три древни полубогини. Настъпва часът и на самотната майка Зоуи Маккорт. Подобно на приятелките си Малъри и Дейна тя разполага с един месец, за да открие отредения й ключ. Злият магьосник Кейн прави всичко възможно да осуети търсенето й, но Зоуи не е сигурна кое е по-трудно за нея: да преодолее препятствията по пътя към ключа или да събере смелост да потисне съмненията си и да прегърне любовта в лицето на сексапилния Брад Вейн...

THREE SISTERS TRILOGY

Dance Upon the Air (2001) Танц във въздуха

След като инсценира собствената си смърт, Нел Чанинг търси убежище от богатия си тираничен съпруг на приказния Остров на Трите сестри. С нов външен вид и самоличност тя започва работа в местната кафе-книжарница, собственост на загадъчната Миа Девлин. Тук Нел открива у себе си необичайна дарба и се сближава с привлекателния шериф Зак Тод и със сестра му Рипли, приятелка на Миа от детинство. Между Нел и Зак пламва искрицата на любовта, но злокобната сянка на съпруга й помрачава щастието им. С помощта на Рипли и Миа, две също тъй силни и необикновени жени, Нел трябва да надвие дебнещите я кошмари, за да спаси дома си, любовта си и самата себе си.

Heaven and Earth (2001) Небе и земя

Работата на Рипли Тод като заместник-шериф е доста напрегната, но я прави щастлива. Спокойствието й е нарушено от появата на привлекателния Макалистър Бук - изследовател, който пристига, за да разследва слуховете за Острова на Трите сестри. Още от самото начало той усеща, че у Рипли има нещо необикновено, и е твърдо решен да й помогне да осъзнае коя е всъщност и да намери кураж да отвори сърцето си. Но преди да започнат да мечтаят за бъдещето, Рипли и Мак трябва да се изправят срещу болката от миналото.

Face the Fire (2002) Среща с огъня

Миа Девлин знае какво е да обичаш и в един миг да видиш как любовта си отива. Преди време двамата със Сам Лоугън са имали пламенна връзка, но той напуска острова, изоставяйки съкрушеното момиче в спомени за споделеното вълшебство. Десет години по-късно Сам се завръща като собственик на единствения хотел в града и е твърдо решен да поправи някогашната грешка с Миа. Но той се сблъсква с леденото й безразличие. Миа обаче се нуждае от неговата помощ и сила, за да се изправи срещу най-ужасяващото си предизвикателство. А с наближаването на часа на сбъдване на вековното проклятие, надвиснало над острова, те трябва да предприемат съдбовна крачка, за да надвият мрака и спасят любовта.

TIME AND AGAIN

Time Was (1989) Сега и във времето

Докато Либи Стоун съзерцава безметежно красивите звезди от верандата на своята планинска къща в Орегон, Кейлъб Хорнблоуър буквално пада от небето в нейния свят. Кой е той, откъде идва и накъде отива? Много са въпросите, които си задава тя за този неочакван и вълнуващ гост. Но най-важният въпрос е - има ли нещо по-абсурдно от това, да се влюбиш в мъж от бъдещето? Скоро Либи и Кейлъб откриват, че силата на любовта може да преодолее дори времето.

Times Change (1990) Времената се менят

Талантливият астрофизик от двадесет и трети век Джейкъб Хорнблоуър извършва пътуване назад във времето, за да открие брат си Кейлъб, попаднал в двадесети век след катастрофа с космически кораб. Но брат му отказва да се върне с него, тъй като е намерил своето шастие с жена от миналото на име Либи. Въпреки волята си Джейкъб също попада в плен на любовта и не може да си представи живота си без своенравната, дръзка и очарователна сестра на Либи - Съни. Разкъсван между любовта към нея и родителите си, той отстъпва пред синовния дълг. Ала дали наистина всичко е загубено?

THE IRISH TRILOGY

Jewels of the Sun(1999) Даровете на слънцето

Твърдо решила да преосмисли живота си, Джуд Мърей побягва от Америка, за да се усамоти в къщурката на Хълма на феите. Тук тя се залавя да изучава местния фолклор... И в изпълненото с магии минало открива надежда за бъдещето... След години пътешествия завърналия се най-после в Ирландия Ейдън Галахър има необичайно разбиране за пленителните митове на своята страна. Макар да се е посветил на смейната кръчма, в очите му все още проблясват неспокойно пламъчета. А у Джуд той вижда жена, която би разпалила кръвта му. Започва да й разказва легендите за родния си край, с което двамата поставят началото на собствена страстна история.

Tears of the Moon (2000) Сълзите на луната

Талантливият композитор на песни Шон Галахър прекарва времето си унесен в мечти, без да обръща внимание на живота около себе си или на опитите на жените да го прелъстят. Той твърди, че е доволен от живота, но музиката му говори за друго - в нея се усеща самота и отчаян копнеж... Никой не проумява защо Шон не използва музикалната си дарба, за да печели, още по-малко буйната и независима Брена О'Тул - от години тайно влюбена в него. Едва когато Шон се отдава на тайнството на чудесата, тогава му се удава да се осъществи като мъж и като музикант, докато песента, звучаща в съзнанието му, е в същия ритъм с ударите на сърцето на една жена...

Heart of the Sea(2000) Сърцето на океана

Тримата представители на семейство Галахър търсят сърцата си и неочаквано и за себе си откриват любовта, чиято сила разрушава тристагодишна магия, тегнеща над легендарна любов. Тревър Магий се завръща в страната на предците си, за да построи музикална зала, където да звучат прекрасните песни и мелодии, създадени в ирландската земя. Делови човек, предприемач, строител, собственик на звукозаписна компания, той попада в тази страна на чудесата, където древните предания неочаквано оживяват. Развълнуван от необикновената красота на Дарси Галахър, Тревър се изправя пред предизвикателството да покори дръзката млада жена, чието сърце все още не познава любовта. Ще открият ли и двамата вечната магия, която обвързва предопределените един за друг?

DREAM TRILOGY

Нова трилогия посветена на три жени отгледани като сести: Марго, Кейт и Лора.

Daring to Dream (1996) Дързост и мечти

Марго е първата, чиито мечти я отвеждат надалеч. Тя има всичко, което може да иска една млада жена. Но не престава да иска още и още. Марго жадува одобрението на майка си. Но независимият й характер я кара да върши всичко по своему - независимо от последствията.

Holding the Dream (1997) Тайни и мечти (Да задържиш мечтата)

Марго, Кейт и Лора отрастват като сестри след несравнимото величие на семейство Темпълтън. Неочаквано Кейт обаче открива една тъмна тайна от своето минало... Заобиколена от стръмните скали и красотата на Биг Сър, Кейт Пауел цени безкрайно живота си в дома на семейство Темпълтън... и хората, отгледали я като свое дете. Макар Кейт да не притежава красотата на Марго и елегантността на Лора, тя знае, че има нещо, което те никога няма да имат - остър ум и нюх за бизнеса. Водена от амбицията, младата жена измерва живота си с всеки следващ значителен успех и повишение. Но сега, изправена пред непристойно професионално поведение, тя е принудена да се вгледа дълбоко в себе си - за да открие, че нещо липсва в живота... и в сърцето й.

Finding the Dream (1997) Сбъднати мечти

Едва навършила пълнолетие Лора Темпълтън се омъжва за Питър Риджуей, мъжът мечта за нея, който работи за баща й, в хотелиерската верига "Темпълтън". Но след няколко години се оказва сама, изоставена и ограбена от съпруга си. Мечтите й са погубени и единствената й утеха и стимол са двете й дъщери. Скоро обаче в живота й влиза дръзкият красавец Майкъл Фюри, който ще й покаже, какво значи страст, и ще запали в сърцето искрата на истинската любов.

CHESAPEAKE BAY

Sea Swept (1998) Пристанище за мъже

Шампион по ветроходство, единият от братята, Камерън Куин, пътува по света и пръска спечеленото за шампанско и жени. Но когато умиращият му баща го вика вкъщи, животът на Камерън се променя само за една нощ...

Rising Tides (1998) Самотни пясъци

Етан, объркано и отчаяно момче, което Рей и Стела Куин спасяват, като му дават дом, сигурност и обич. Влюбен в океана и предпочел спокойствието на малкото градче, той избира суровия рибарски живот.

Inner Harbor (1999) Нежни урагани

Филип - елегантен и изтънчен млад мъж, работещ в престижна рекламна агенция. Кой би допуснал, че този светски мъж като момче е бил крадец и пласьор на наркотици. Скоро в живота на Филип ще се появи младата и красива писателка Сибил Грифин...

Chesapeake Blue (2003) Заливът на тайните

Сет Куин най-сетне се завръща у дома. Завръща се в малката бяла къща със сини трегери и капаци, с лодка на кея, люлка на верандата и куче в двора. И едно момиче - Дру Бенкс, на което не може да устои. Но миналото на Сет изплува от тъмнината и го превръща в обект на изнудване. Тайната, която е крил с години, е на път да изплува на бял свят, да експлодира и да разруши живота му и новата му любов!

THE STARS OF MITHRA

Hidden Star ( 1997) Скрита звезда

Кейд Парис е часен детектив. Когато в кабинета му влиза крехката и красива Бейли Джеймс, той веднага разбира, че това е жената на неговия живот. Ала тя не помни нищо, не помни дори името си. Бейли отчаяно има нужда от неговата помощ, за да открие коя е и откъде има повече от един милион долара, пистолет и огромен диамант...

Captive Star (1997) Пленена звезда

Би трябвало да е фасулска работа - просто да хване някаква красавица, която е взела заем и не го е върнала, да си получи наградата и с удоволствие да я изхарчи. Още повече че жената, която преследва, изобщо не си прави труда да се крие. Но Джек Дакота скоро открива, че нищо, свързано с Емджей О Лиъри и с този случай, не е просто. А Емджей отказва да говори дори след като Джек открива в чантата и огромен син диамант. Всичко му подсказва, че на тази пленителна, ала опърничава жена, не може да се вярва. Всичко, освен плененото му сърце...

Secret Star ( 1998) Тайна звезда

Срещу него се изправя мъртва жена с пистолет в ръка... А в чантата й е един от трите огромни сини диаманти, известни като Звездите на Митра. Лейтенант Сет Бюкенън е хладнокръвен полицай, който никога не позволява на емоциите да се намесват в работата му. Единственото, което го интересува в момента, е да разкрие загадката на серията от убийства. свързани с оживялата легенда за трите прочути диаманта. А Грейс Фонтейни, която го преследва в сънищата му, без да я е виждал, е съвсем жива. И се оказва, че тя е най-голямата загадка, която си струва да се разкрие...

CONCANNON SISTERS

Born in Fire (1994) Родена в пламък

Талантлива, упорита, свободолюбива, Маги Конканън вае стъклени скулптури, но те не са само красиви предмети, те са израз на истинската й природа. Един мъж открива същността на нейното изкуство и се заклева да помогне на тази сложна жена да изгради бляскава кариера. Когато собственикът на верига галерии Роуган Суини влиза за пръв път в усамотеното ателие на Маги, сърцето й трепва: между тях е прехвръкнала искрата на привличането. Мъчителните спомени за миналото отстъпват пред нежна в чувствата и яростна в страстта любов...

Born in Ice (1995) Родена в лед

"Родена в лед" е втора книга от трилогията на Нора Робьртс, посветена на сестрите Конканьн - три съвременни жени, свьрзани сьдбовно с родната земя. Това е историята за Бриана, зад чиято красота се крие страстно огнено сърце. Когато свирепите зимни бури станат господари на западните ирландски графства, местните хора си стоят вкъщи, а туристите не идват. Пансионът на Бриана Конканън опустява, но това не я смущава - тя се наслаждава на спокойствието и тишината. Тази година обаче Бриана очаква странен гост - Грейсън Тейн, автор на криминални романи от САЩ. Скитник по душа, с тъмно минало, той възнамерява да прекара зимата в усамотение. Ала съдбата е отредила друго...

Born in Shame (1996) Родена в грях

С "Родена в грях" Нора Робъртс завършва трилогията си за сестрите Конканън. Това е историята на Шанън. Шанън Бодайн е талантлива млада художничка в нюйоркска рекламна агенция. Но светът й се преобръща, когато малко преди смъртта на майка си научава, че истинският й баща е Том Конканън. За да уважи волята на покойната си майка, Шанън, макар и неохотно, заминава за графство Клар. Сърдечният прием на сестрите й, за чието съществуване дори не е подозирала, й помага да преодолее мъката и самотата. И да открие любовта на един необикновен мъж...

 Сподели

10 Коментара


Препоръчани коментари

The Inn Boonsboro trilogy

2. The last boyfriend

Owen is the organizer of the Montgomery clan, running the family's construction business with an iron fist - and an even less flexible spreadsheet. And though his brothers bust on his compulsive list-making, the Inn BoonsBoro is about to open right on schedule. The only thing Owen didn't plan for was Avery McTavish... Avery's popular pizza place is right across the street from the inn, giving her a first-hand look at its amazing renovation - and a newfound appreciation for Owen. Since he was her first boyfriend when they were kids, Owen has never been far from Avery's thoughts. But the attraction she's feeling for him now is far from innocent. As Avery and Owen cautiously take their relationship to another level, the opening of the inn gives the whole town of Boonsboro a reason to celebrate. But Owen's hard work has only begun. Getting Avery to let down her guard is going to take longer than he expected - and so will getting her to realize that her first boyfriend is going to be her last...

Линк към коментара

THE INNBOONSBORO TRILOGY

1.The Next Always (2011)

В брошурата на издателство Хермес пише,че в седмицата 29.06-05.07 ще излезе в книжарниците новата трилогия "Хотелът" - първата книга "Сега и завинаги".

Сега ще съм в очакване. :)

Линк към коментара

The cousins O'Dwyer Trilogy:

 

1. Dark Witch (2013) - ще излезе на 5 ноември

 

6117245y.jpg

 

 

From #1 New York Times bestselling author Nora Roberts comes a trilogy about the land we’re drawn to, the family we learn to cherish, and the people we long to love…
 
With indifferent parents, Iona Sheehan grew up craving devotion and acceptance. From her maternal grandmother, she learned where to find both: a land of lush forests, dazzling lakes, and centuries-old legends.
 
Ireland.
 
County Mayo, to be exact. Where her ancestors’ blood and magic have flowed through generations—and where her destiny awaits.
 
Iona arrives in Ireland with nothing but her Nan’s directions, an unfailingly optimistic attitude, and an innate talent with horses. Not far from the luxurious castle where she is spending a week, she finds her cousins, Branna and Connor O’Dwyer. And since family is family, they invite her into their home and their lives.
 
When Iona lands a job at the local stables, she meets the owner, Boyle McGrath. Cowboy, pirate, wild tribal horsemen, he’s three of her biggest fantasy weaknesses all in one big, bold package.
 
Iona realizes that here she can make a home for herself—and live her life as she wants, even if that means falling head over heels for Boyle. But nothing is as it seems. An ancient evil has wound its way around Iona’s family tree and must be defeated. Family and friends will fight with each other and for each other to keep the promise of hope—and love—alive…
Линк към коментара

The InnBoonsboro Trilogy

 

3. The perfect hope (От пръв поглед)

На пръв поглед сдържаният Райдър Монтгомъри е груб и необщителен. Въпреки това жените не могат да устоят на сексапила му.
На пръв поглед Хоуп Бомон е съвършена. От безупречния й външен вид, изискан стил и усет към красивото до всеотдайността, с която работи. 
Животът в Бунсборо е коренно различен от забързаното ежедневие във Вашингтон, с което Хоуп е свикнала. Само допреди година тя работи в бутиковия хотел „Уикъм“ и със сина на собственика – Джонатан, са сред най-влиятелните двойки в обществото. До момента, в който той не обявява годежа си... с друга жена.
Шокирана и унизена, Хоуп е принудена да напусне Вашингтон. Заминава при най-добрите си приятелки – Клеър и Ейвъри, в Бунсборо. Скоро младата жена открива очарованието на живота в малкия град. 
Хоуп се влюбва в Райдър от пръв поглед, но грубостта му я отблъсква. Джонатан се появява неочаквано в хотела и й предлага да се върне на работа в „Уикъм“ и да му стане любовница. Оскърбена, Хоуп отчаяно се нуждае от помощта на Райдър, който се оказва на точното място в точното време...

Линк към коментара

The Cousins O'Dwyer Trilogy

 

1. Dark witch (2013) - излиза на 5 ноември

 

From #1 New York Times bestselling author Nora Roberts comes a trilogy about the land we’re drawn to, the family we learn to cherish, and the people we long to love…

With indifferent parents, Iona Sheehan grew up craving devotion and acceptance. From her maternal grandmother, she learned where to find both: a land of lush forests, dazzling lakes, and centuries-old legends.

Ireland.

County Mayo, to be exact. Where her ancestors’ blood and magic have flowed through generations—and where her destiny awaits.

Iona arrives in Ireland with nothing but her Nan’s directions, an unfailingly optimistic attitude, and an innate talent with horses. Not far from the luxurious castle where she is spending a week, she finds her cousins, Branna and Connor O’Dwyer. And since family is family, they invite her into their home and their lives.

When Iona lands a job at the local stables, she meets the owner, Boyle McGrath. Cowboy, pirate, wild tribal horsemen, he’s three of her biggest fantasy weaknesses all in one big, bold package.

Iona realizes that here she can make a home for herself—and live her life as she wants, even if that means falling head over heels for Boyle. But nothing is as it seems. An ancient evil has wound its way around Iona’s family tree and must be defeated. Family and friends will fight with each other and for each other to keep the promise of hope—and love—alive…

Линк към коментара
Гост
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване