Премини към съдържанието

artist2011

  • публикации
    28
  • коментари
    5
  • прегледи
    15076

Да откраднеш откраднатото

maiors

774 прегледа

"Уморена, изтощена, гладна хиена

в парламента влизам аз в този час!"

В една лютоарктическа декемврийска вечер къщата на Mушко беше пуста. Светеха само лампите на долния етаж. Вратата не беше заключена, както и мръсната входна портичка с мръсен над нея звънец. Мушко и Мушковица бяха в троянска вила на ядене, пиене и още нещо. С тях беше и Сладкият, често подкрепящ Мушко, когато след огромните дози уиски менте, изпитваше желание да падне напред по очи. Държеше го яко под мишница и не му позволяваше тропясване на колене.

Ловецът обиколи къщата, огледа я с два, три тегела по тихата улица. Реши да удари... Нямаше никого, а тъщата и майката живееха в други къщи. Той влезе през осветената входна врата. Качи се на втория етаж и освети с мобилния си телефон касата в една от стаите. Отвори едно чекмедже и извади ключа за касата и ключа на джипа, който пусна в джоба на панталона си. Преметна в ръката си ключа на касата и я отвори. В една найлонова чанта сложи парите, които бяха около 900 000 лева, в друга чантичка - златни дрънкулки, а пистолета пусна в дълбокия си джоб на якето.

През съзнанието му прелитаха сцените от собствения живот и между тях се мярваше Мушко. Ловецът много пъти беше търсил работа из околията на Мушко. Отказваха му. Все нямаше подходяща работа за него. Виждаше порнофестовете на селския площад, с екстранини, малини, анини. Чуваше на теслата за дръжката; за кастофоните - мастофоните; за падащите камъни от балканското безкрайно небе. Зърваше другарчетата на Мушко, които идваха, за да делят субсидии и проекти. Селски мадони с огромни бюстове без силикон обслужваха морално и орално господата. Инцест, европари, гладни хиени... Народните пари от празния чувал за брашно, които влизаха в устите на Мушко, Мушковица, Сомовица, Близан, Шушко и джипситата. Една малка селска идилия в една малка селска местност, наречена народна община.

Ловецът хвана здраво двете найлонови торбички и излезе от къщата. Качи се в джипа на Мушко, който стоеше пред портичката и полетя по улицата. По нея нямаше и кьораво куче. Изгуби се в тъмнината.

Мушкови се прибраха на другия ден. Не виждаха джипа а и не бяха в кондиция от големия новогодишен купон. Качиха се на втория етаж и видяха леко притворената врата на касичката...

Лицата им станаха патладжаненоморави, малките им очички премигваха смутено. Какво значеше всичко това? Не намираха обяснение, причина, повод.

И полицията после щеше години наред да търси под вола теле.

  • Харесва ми 1


1 Коментар


Препоръчани коментари

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.