Премини към съдържанието

artist2011

 • публикации
  28
 • коментари
  5
 • прегледи
  15804

Да откраднеш откраднатото


maiors

1011 прегледа

 Сподели

"Уморена, изтощена, гладна хиена

в парламента влизам аз в този час!"

В една лютоарктическа декемврийска вечер къщата на Mушко беше пуста. Светеха само лампите на долния етаж. Вратата не беше заключена, както и мръсната входна портичка с мръсен над нея звънец. Мушко и Мушковица бяха в троянска вила на ядене, пиене и още нещо. С тях беше и Сладкият, често подкрепящ Мушко, когато след огромните дози уиски менте, изпитваше желание да падне напред по очи. Държеше го яко под мишница и не му позволяваше тропясване на колене.

Ловецът обиколи къщата, огледа я с два, три тегела по тихата улица. Реши да удари... Нямаше никого, а тъщата и майката живееха в други къщи. Той влезе през осветената входна врата. Качи се на втория етаж и освети с мобилния си телефон касата в една от стаите. Отвори едно чекмедже и извади ключа за касата и ключа на джипа, който пусна в джоба на панталона си. Преметна в ръката си ключа на касата и я отвори. В една найлонова чанта сложи парите, които бяха около 900 000 лева, в друга чантичка - златни дрънкулки, а пистолета пусна в дълбокия си джоб на якето.

През съзнанието му прелитаха сцените от собствения живот и между тях се мярваше Мушко. Ловецът много пъти беше търсил работа из околията на Мушко. Отказваха му. Все нямаше подходяща работа за него. Виждаше порнофестовете на селския площад, с екстранини, малини, анини. Чуваше на теслата за дръжката; за кастофоните - мастофоните; за падащите камъни от балканското безкрайно небе. Зърваше другарчетата на Мушко, които идваха, за да делят субсидии и проекти. Селски мадони с огромни бюстове без силикон обслужваха морално и орално господата. Инцест, европари, гладни хиени... Народните пари от празния чувал за брашно, които влизаха в устите на Мушко, Мушковица, Сомовица, Близан, Шушко и джипситата. Една малка селска идилия в една малка селска местност, наречена народна община.

Ловецът хвана здраво двете найлонови торбички и излезе от къщата. Качи се в джипа на Мушко, който стоеше пред портичката и полетя по улицата. По нея нямаше и кьораво куче. Изгуби се в тъмнината.

Мушкови се прибраха на другия ден. Не виждаха джипа а и не бяха в кондиция от големия новогодишен купон. Качиха се на втория етаж и видяха леко притворената врата на касичката...

Лицата им станаха патладжаненоморави, малките им очички премигваха смутено. Какво значеше всичко това? Не намираха обяснение, причина, повод.

И полицията после щеше години наред да търси под вола теле.

 • Харесване 1
 Сподели

1 Коментар


Препоръчани коментари

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Добави ново...