Премини към съдържанието

Цялата активност

Този поток се обновява автоматично     

 1. Последния час
 2. Проблем с Viber нa Centos7

  Имам си CentOS7 x64 ... Тегля RPM-а за Fedora от страницата на Viber.. Инсталирам си го през конзолата, понеже не ми се занимава с GUI-то, нещо не го харесва пакета.. Даде ми зависимост на libpng.. Инсталирах си я. Опитах пак, rpm -ivh.. viber.rpm... То хубаво, инсталира се. Дори иконка в менюто си имам. Пускам вайбър - ми пуска се. И като дойде време да си напиша телефона - пиша го. И греда! Излиза ми съобщение Custom Error отгоре в прозореца на вайбър и толкова. Някой ползва ли Viber, някой решил ли е тоя проблем? Все пак...Fedora е unstable на RHEL платената, а CentOS е stable па Извиках viber през конзолата бла-бла.. /opt.../viber/viber, точния път мога ли го помня... Ами в конзолата никакви интересни съобщения, които да ми помогнат. И самият Viber хич не му е информативно съобщението за грешка. Графична среда си сложих Trinity... Като е Linux, да е..извратен.
 3. Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

  Ако ще ползваш parole - да. Така ти се инсталира и флаш-плеър. Ако не го искаш, предполагам, все ще измислиш начин как да не ти се инсталира. xubuntu-restricted-extras е мета-пакет (обхваща други пакети, без реално той да върши тяхната работа) - виж какво ще ти инсталира и инсталирай отделно само пакетите, които искаш. Опа, пропуснах - инсталира и M$ шрифтове и unrar.
 4. Бюджета ми е до 1500лв.
 5. Linux - обща дискусия 3

  Въпросните пачове или кръпки под каква форма идват ? Почти всички обновления в дистрибуциите с фиксиран срок на поддръжка са кръпки. Изключения правят малко на брой приложения, като уеб браузърите, които се надграждат до нова версия.
 6. И 300 вата ще стигнат.. Но смени захранването с това. Иначе кутии бол, а ти не си уточнил бюджет. Иначе Define S си заслужава парите.
 7. Автомобил с парктроник и задна камера карам отдавна и съм се убедил в огромната помощ, която предоставя. Доста клипове гледах, доста рових из китайските сайтове и се убеждавам, че най-добрия вариант е камерата да се монтира на планката за осветление на задния номер. Остава въпроса дале не е задължително да се монтира точно в средата на автомобил, че да показва равни разстояния от ляво и от дясно ... Защото планките на Опела са две - поставени в ляво и дясно от централната точка.
 8. Пряк път на VBS

  Много слабо познавам Windows, тепърва проглеждам някои особености. Странно, че като направя пряк път на VBS файл и системата не отразява прекия път въобще. Държи се пасивно с прекия път и той не изпълнява абсолютно никаква функция.
 9. Linux - обща дискусия 3

  Чакайте бе хора ..... Нали тия snap пакети и докер пакети са измислени именно да са независими или аз нещо не съм и схванал замисъла ? И двете ползват един текстов файл във който е описано от къде какво да свали и къде да го сложи. Ако не си пипал тоя конфиг файл и не си обновил и версията на докер и snap къде е логиката да се чупят нещата. За докер пакета ми свали и инсталира 1.2 гигабайта пакети и ги инсталира именно за да работи това дето трябва да работи. По вашата логика ако си кача във виртуал бокса някакво друго дистро и като ми се обнови KDE- то да ми не работи виртуал бокса ли ? Значи на 5.11.5 до снощи всичко бачкаше и не спираше и от днес след обновяването до 5.12.1 умря като кон в петък и крашнаха 2 гигабайта пакети дето са виртуализирани под една или друга технология. Или програмистите дето ги пишат тия програми са олигофрени или аз самия съм олигофрен и не схващам как се чупи нещо без да го бараш и променяш. По вашата логика като човек си сложи изолация на къщата трябва да му се промени обзавеждането в стаите. Изолацията ще ми повиши температурата в стаите ама няма да ми смени дамаската на дивана нали така.
 10. Достоверност има. Написани са доста книги и исторически източници. За съжаление не знам нито старобългарски, нито старогръцки, но пък познавам такива хора, които знаят. Но пък е достатъчно да прочетеш няколко книги, за да рабереш какво е било и преди 45 година. Говорил съм и с няколко човека живели по-онова време и преживели войните. Единия беше прадядо ми. Но това няма значение. Истината е, че в момента в България икоминка и производство няма. Нямаме наши стоки на външен пазар. Селата и градовете са обезлюдени.
 11. Ще стигнат. Кутия- http://nikem-bg.net/computer-components/FD-CORE-2300-ATX-MID-TWR-BLACK/ Захранване- http://nikem-bg.net/computer-components/Corsair-CX450-450W-Bronze-CP-9020120-EU/
 12. Издислав Шуър? Има хора вече връщат. Пладне е по нащте ширини.
 13. Проблем със заспиването на компютъра.

  Пробвай от диспечера на устройства да деинсталираш волана, без премахване на файловете на софтуера и да рестартираш.
 14. Еха, Емо! Още от преди Волжска България ли? Даже много! Най-малкото изобщо не е сигурна достоверността от ония времена. Така, че за да не звучиш смешно, моля, ограничавай периодите си.
 15. "Фалшивите" новини са всъщност забранените истини

  От къде толкова жива сила бре? Ти усещаш ли се?
 16. Linux - обща дискусия 3

  Още ме е яд, че забравих на колегата да направя Лисика с Уйн метод на обновяване. То това беше най-големия проблем - беше спрял да работи.
 17. Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

  Четох за xubuntu-restricted-extras , има ли смисъл да ги инсталирам?
 18. Проблем със звука на лаптоп

  Ами тествала съм с google chrome и пак си е същото. Относно температурите как мога да ги следя? Иначе не се бях сетила за хардуерното ускорение сега съм с google chrome и го изключих ще видя дали има промяна.
 19. Linux - обща дискусия 3

  Ти пък сравняваш ябълки и краставици от една страна - Манджаро и Убунту, и круши и тикви от друга - ролинг и лтс. А по принцип, ако искаш стабилна система с години - забрави за ъпдейтите въобще. Единствено пачове.
 20. Проблем с CPU температура на Лаптоп

  1. С допиране на прахосмукачката нищо не правиш. Преди вентилатора има радиатор, който не може да се почисти така. Да не говорим, че има вероятност да счупиш перките. Също така се налага в дадени случаи да се смени термопаста или термолепенка. 2. Това не е лаптоп от 1996 година.
 21. Камерата ти показва в каква посока се двѝжиш, но не може да ти покаже кога ще опреш с ъгъла на бронята, защото е извън обхват. Камерата е удобна за влизане в гараж, перпендикулярно паркиране и подобни трудни за жените маневри. За успоредно паркиране в тясно място помагат сензорите.
 22. Съмнения за бацили

  Да, hosts файла е наред. Видях, че са блокирани адресите свързани с телеметрията в Addition.txt лог файла от FTST. Иначе този лог на MBAM не ми върши работа. Отворете CMD.exe като администратор и въведете командите: (ако програмата е инсталирана в папката по подразбиране командата ще е тази, иначе трябва да смените пътя до файла, ако сте избрали друга папка): cd C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware след това mbam.exe /developer Направете нова проверка и след това публикувайте SCAN LOG с последната дата и час. Поздрави!
 23. "Фалшивите" новини са всъщност забранените истини

  Е, как ще му извърти? Да не иска държавата да му отнеме детето заради упражненото насилие? Да реве, да се тръшка, лигите да му текат - не трябва да се пипа с ръка (физ. насилие) или лоша/строга дума да му се казва (псих. насилие) - това са евроатлантическите ценности, които развалят целенасочено децата. Тия неща не са факти, изсмукани от пръсти, а ежедневие в "цивилизования Запад". Здравият разум е в упадък. И с какво се различава този строй от абсурдите на комунистическата/социалистическата идеология в нашето минало, на която никой не е вярвал... дори политикомуниста Иван Костов.
 24. Проблем с Wi-fi

  Звъниш на 123 да ти сменят канала на излъчване и типа криптация като за начало.
 1. Зареди още активности
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.