Премини към съдържанието

Цялата активност

Този поток се обновява автоматично     

 1. Последния час
 2. Прав си, и аз така мислех да направим, да вдигнем бюджета на около 1100-1200 и да вместя и видеокарта, но в момента просто няма как да стане и машината е подарък за рожден ден, т.е. няма как да изчакаме повече време и да се съберат повече пари. Затова реших да не цепим така стотинката, да остане картата за по-късно и да взема малко по-скъпи от останалите компоненти. SSD-то не ми се иска да го пропускаме, тъй като скоростта е много забележима в сравнение с HDD при стартиране и работа по принцип. А и видеокартата аз лично не мога да я видя никъде под 380 - 400лв. в момента. С видеото на 2400g ще играе спокойно игрите си в момента на Medium настройки. Просто ме притеснява потенциалния проблем с BIOS-a, а по закона на Мърфи, 100% ще ми пратят по-старо дъно и ще си блъскам главата какво да правя
 3. Всъщност цените вече са почти ок. RX 550 - както е споменал @Roujin Z - почти безполезна. По-добре процесор с видео, отколкото да хвърлиш (220лв?) за нещо, което няма да ти е от полза. По-добре вземи вариант с Ryzen и на някакъв етап сложи карта от сорта на 1050/1050ti.
 4. darkterminal

  За какво си мислите в момента?

  Всеки мъж, трябва да забърка сам кашата на своя живот... Пък тя, кашата в началото си е чиста водица, дето в нея всичко потъва... Чак после, с много бъркане, добавяне на брашно, подгряване и търпение започва бавно да се сгъстява и нещата в нея почват полека да плува и да се нареждат... За това, колкото по-рано тръгнеш да се давиш в кашата, толкос по-бързо ще изплуваш в нея и щи се наредят нещата... А ако земеш да чакаш да сбереш сичко и чак тогас да готвиш, може и да си останеш ни каша варил, ни от каша се парил... ни каша ял...
 5. Здравейте.Помогнете в избора на процесор. Двоумя се между тези двата като бюджета е 400 лева. AMD Ryzen 5 2600 Intel Core i5-8400 Играя само WOT с GTX 1060 6gb, гледах сравнения на двата и клоня към Ryzen (игрането на игри не е преоритет)
 6. Преди няколко дена излязох със скутера си 50 кубика Reina. През цялото време останалите си играеха с него докато е изключен, даваха газ и т.н.т. Прибрах се и на другия ден мотора пали но като дам газ и огасва. Та въпроса ми е какъв е проблема и как да го оправя
 7. дръндю

  За какво си мислите в момента?

  аве нъл си на диетъ, не требе да се натоварваш там сауна нема ли?
 8. Цената на 1050Ti не е много по-различна от преди бума, но 350 лв. видео карта влиза трудно в 900 лв. конфигурация. Също така гледайки избора ти: - дъно има и по-евтино -20 лв. - процесор (избора тук вероятно е продиктуван от факта, че това е най-мощното вградено видео в момента на пазара, но все пак си остава вградено видео) могат да се спестят едни 100 лв. - памет - отново главно заради вграденото видео - могат да се спестят 40 лв. - SSD - веднага се спестяват 75 лв. - кутия - има и по евтини - поне 30 лв. като тегля чертата - 265 лв. не стигат само 100 лв. за 1050Ti.
 9. darkterminal

  За какво си мислите в момента?

  Чакай ся... Няма от едни плод/зеленчуци да правим трагедия... Я дай един подробен отчет за празника... Ас много ги обичам такива! Тя дарбата си е дарба... Ма пусто, кат съм се посветил на по-друг тип писане... То за потенето лесно.. Кат яхна кракомобила и столкус кила де ше ида да се не попотя? Има един баир при нас до връо му е точно на пет километра половината... Ма по него ше лазя кат излеза от усиления режим... Инак сега си кротувам по равното да не загубя форма... Ене по ено Дрънди, ено по ено... Ше стигна и до лютата храна... Като каза люто... На едно събиране по масите наслагали царевични чипсове и амнайсе вида салси... Аз си топя в едната и лапам чипсове, а тя салсата лютичка... Гледам, разни мераклии, топват и спират... А ас греба и стигам до една чушка... Как обичам печени чушки - само аз си знам... Та извадих я, разделих я и си я хапнах... Гледам една кака, Алма, мексиканка седи и нещо ме гледа усърдно.. Викам, какво, да не я искаше ти чушката? А тя си призна, че ме чакала да се разплача от лютото... После имаше надбягване с текили... Почнха да ги изнасят по ред на килограмите... От тогас никой не ми се връзва на мюзевирлъците... Изабелата ни острамва с ебън, а ас с еденье и пиенье... Ше се прочуем по света - нема как Мерси аратлик!
 10. дръндю

  Отношенията между САЩ и Русия

  хм, човека е алчно същество и малоумието ще спре, след като унищожат човечеството...ъ-ъ-ъ...тъй де, белким земята оцелее
 11. Евгени22

  Проблем с realtek hd audio manager

  Имаше една функция, която връща всичко с няколко дена, мисълта ми е дали тва ще махне ъпдейта на Уиндоус?
 12. ... и д се обръщаш към мен с квалификации и обиди , не по големи от това както аз се обръщам към теб. Ти тази моя сделка , която ти предложих доста поотдавна, не прие. Сега не приемаш да не пишеш един месец. Какво искаш тогава ? Сам си доказа Така де. Ти почна с глупостите. Сега в момента завъртя оправдания срещу самия себе си и срещу свойта сделка. Филмирал си се спрямо мен, и едно си знаеш едно си пееш. Мен въобще не ми пука ти къде ще пишеш и какво . Нито ми пука за мнението ти за мен, но ти отдавна надмина някои граници, освен правилата на форума , с които уж си се съгласил. Проблема е че шикалкавиш , щото не ти изнася и на теб и на тролската ви миньонска групичка Сделка или не ? Аз ли блъфирам ?? Виждаш ли как сам ръсиш оправдания и вадиш от 1001 кладенеца вода за да не приемеш сделката За СВОЯТА си сделка.
 13. by_chechi

  Отношенията между САЩ и Русия

  Малоумието не може да владее света до безкрай . По някое време на светът му идва акъла.....
 14. Ама ти май въобще не вдяваш или се правиш, че не разбираш - аз с правилата съм се съгласил като участник във форума. Точка. Няма какво да се дискутира тука въобще. Ако имам проблем с правилата и ги нарушавам, и тези правила наистина са направени, за да отстраняват зло и проблеми, тогава админите да се оправят с мене. Тяхно право и задължение е. А да те питам в тоя месец отгоре, ти ще пишеш ли? Или само ние няма да пишем, че нещо не разбрах? А искаш ли да ги направим не до края на юни, ами до края на юли или август примерно? Или въобще повече да не пишем вовеки? Хайде стига глупости. Аз нямам проблем и до края на юни да е, но с оглед на ситуацията е напълно достатъчно да пробваме до края на май... и после, ако има нужда, може и до края на юни. Само че понеже ти не искаш до края на май, ми блъфираш и ми предлагаш по-дълги срокове, за да ме откажеш. Засрами се! (Знам че няма да го направиш, но съм длъжен да го кажа.)
 15. whitepixel

  Linux - обща дискусия 3

  LTS кърнел има смисъл само за сървърно/ентерпрайз ползване, за десктоп/лаптоп/iot, където динамиката на новоизлязъл хардуер е голяма си е самонаказание.
 16. Днес
 17. Здравейте, искам да направя конфигурация за игри за братовчед ми. Трябва да се вместя в бюджет 900-1000лв. Най-натоварващите игри, които смята да играе са Fortnite и GTA5 примерно, останалите са Minecraft, разни платформъри. Идеята е да се направи първоначално без отделна видеокарта и да се ползва Ryzen 5 2400G, а след няколко месеца да се вземе и видео карта, ако/когато евентуално паднат цените или съберат още пари (вероятно 1060 или 1050Ti). За момента съм избрал следните компоненти: MSI B350 Tomahawk - 182лв. AMD Ryzen 5 2400G - 321лв. Kingston SSDNow UV500 120GB SUV500/120G - 75лв. G.Skill RipJaws V DIMM Kit 8GB F4-3000C15D-8GVRB - 219лв. Fractal Design Focus G - 94лв. Захранване и HHD вече имаме. Захранването е Corsair VS450. Притеснява ме комбинацията B350 чипсет и Ryzen 5 2400G, понеже дъната по-стари от 3 месеца се нуждаят от BIOS ъпдейт, за да се включат изобщо с този процесор. Съответно трябва да се сложи по-стар, за BIOS ъпдейта. Нашите магазини обикновено държат стока от 5-6 месеца на склад, не мога да разчитам, че ще ми пратят ново непременно. Ако някой се е сблъсквал с този проблем, моля да сподели как го е решил. Нямам достъп до по-стар AMD процесор в момента и не мисля да чакам AMD да ми пращат bootkit, както прочетох, че се процедира. Благодаря ви предварително!
 18. дръндю

  нещо не тръгва

  къф Дарки ве, виш гу къф е "Тъмен Ръп" вероятно "мозилата" и нейни производни
 19. cybercop

  Linux - обща дискусия 3

  Това, дали не е по- глупаво от ползването на LTS ядра? Който си държи на реномето, кърпи редовно ядрата. Но, това 4.15 за Ubuntu 18.04 ми е противно да го ползвам, дори в 16.04, колкото и да го кърпят. Уникална глупост направиха. При излязло 4.16 да набутат 4.15 с EOL още преди излизане на дистрибуцията и да поемат самостоятелно поддръжката за пет години напред.
 20. pepi.petrov1

  Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

  Благодаря точно това е решението-пробвах отново с Linux Mint 18.3 “Sylvia” работи.
 21. whitepixel

  Linux - обща дискусия 3

  Процесорите започват да излизат извън контрол и стават примамлив прицел за злонамерености. Нови и нови уязвимости, нямат край ... https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Spectre-V3-V4-Vulnerabilities В Линукс пък излиза, че да ползваш 'LTS' кърнел е вече глупаво, кой ще ебава да ги бекпачва тези безкрайни уязвимости. Даже да си на последен кърнел - 4.16 към днешна дата, пак не си защитен. Айде юруш към новия все още неизлязъл 4.17 сега ...
 22. Объркал си нещо книгата, която говори, че земята е плоска. Провери в Корана.
 23. jhoro

  нещо не тръгва

  Що бе Дарки - к'во и има на темата? Я виж какво хубаво и всеобхватно заглавие има "Нещо не тръгва". Подходяща е за много случаи - от такъв, когато отделна програма или цялото комп не тръгва, до... тази, че Гоуфа не тръгва (примерно). Колкото до питащия - ти къде прочете "браузър"? Макар, че и на мен ми мирише така - може пък, и през плеър да не става.
 24. Ако илюзорното "аз" е Татхагата, това е метафизично утвърждение, потъващо в крайността на етернализма. Нещо съществува, но поради непознаваемостта си е илюзорно. То е абстрактно. Проблема с абстрактните теории и метафизиката като цяло е че те се опитват да твърдят нещо, за което няма достатъчно информация, понеже нещото се явява част от комплексна система. Комплексни системи виж какво е в Уикипедия(eng). Метафизичните твърдения не могат да се докажат. Не можеш да скокнеш до другия край на вселената или да се разходиш в съседна вселена и да споделиш опит, който опит да може всеки да го изпита сам, без да има нужда да вярва. В тези концепции може само да се вярва, подобно Бог или Големия взрив. Ако не е нужно доказателство за вярата обаче, може да си градиш всякакви абстрактни теории (без ограничения) и да си вярваш в тях. Когато действителността не потвърждава теориите ти - страдаш. Ако имаш доста развито въображение и логика, можеш да си намираш "логични" обяснения и да си щастливо луд. По твоята логика би трябвало много да страдам, но лично не мисля непрекъснато за това имам ли реален "аз" или е илюзорен, страдам ли или не. Щом веднъж съм осъзнал че "аз-а" е илюзорен, мога да се забавлявам с илюзията (гледам и на себе си и на нея леко отстрани), потопен съм в нея, няма къде да ходя, но така страдам много по-малко в сравнение с преди. Отстрани може да изглежда че съм рационално луд, но това за мен няма значение. Да му мислят вярващите, дето залягат над Библията и мастурбацията (това не е за теб, а за някои от по-горе пишещите). Слава богу че нямам такъв проблем
 25. "Не забелязваш ли, че казва : преди да се роди Авраам, а не Адам! " Разбира се, че съм забелязал. А ти забеляза ли за какво разговарят Исус и еврейските духовници? Разговаряха за Авраам. Ако разговаряха за Адам и Ева, Исус щеше да каже пак същото. Грешка е да не се чете контекста текста. "А тук мисля, че съвсем не сте наясно за какво Слово става въпрос и какво въобще означава Словото!" Отговора на се намира в същата глава на Евангелието. 14 И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина. 15 Иоан свидетелствува за Него, и викаше казвайки: Ето Онзи за Когото рекох, Който иде подир мене, достигна да бъде пред мене понеже спрямо мене беше пръв. 16 Защото ние всички приехме от Неговата пълнота, и благодат върху благодат; 17 понеже законът бе даден чрез Моисея, а благодатта и истината дойдоха чрез Исуса Христа. Още един стих: Откр.19: 13 и беше облечен в дреха, попръскана с кръв; и името Му беше Божието слово. Исус е словото на Бог. Предполагам, не си мислиш, че става въпрос за Буда?
 1. Зареди още активности
×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.