Премини към съдържанието

Цялата активност

Този поток се обновява автоматично     

 1. Последния час
 2. А хонорара какъв е?
 3. Сигурен ли си, че това е пустотата според дзен? И защо изобщо се занимаваш с дзен, след като там се разчита основно на интуицията, а твоето мислене е предимно логическо.
 4. В настройките на магазина на гугъл направи приложенията да се актуализират автоматично само през Wifi, ако не искаш да ти се хабят данните за тази цел.
 5. и Стоян имал/и рожден ден. Току-що го научих. Защото идвало от КонСтантин - означаващо "стоя"- и за това не на Стефановден, казал дядо поп, а днес. Ще докладвам първо тук като се случи Срещата!- живи здрави другата седмица ... но ме е яд, че късно се сетих за един човек, когото познавам и съм виждала, но просто е по ... свит и отдавна не бях го чувала, а тези дни се появи и с него определено щях по-добре да си изгледам театъра. Ама карай! Така е трябвало да стане. С такова усилие бачкам, че ... а от утре два дни съм сама на работа и ще трябва да пия седатифчето... дам!
 6. Разрешаваш му връзка с интернет само чрез Wi-Fi.
 7. и ас не знам кво искам да кажа, амъ важнутуй да съм ф играта...ъ-ъ-ъ...тъй де, шоу да има честит празник на именниците Елена и Константин
 8. Здравейте много ще съм Ви благодарен . Става въпрос за следната задача,програмата на която работим е Eclipse като на мен ми трябват само 2 нови функционалности изброени по-долу. 1. Да се разработи на Java, следваща версия на задачата , която наследява функционалността на приложението и добавя между две и четири нови функционалности – като: контрол на въвежданото име(например три имена), контрол на въвежданата оценка (например между 2 и 6), изтриване на студент, подреждане на студенти по успех, подреждане по азбучен ред, търсене по име, извеждане на студенти с по- висок и по-нисък от зададен успех, избор на файл където да се записва и откъдето да се чете, прехвърляне на част от студентите в нов файл, добавяне на студенти от различни файлове … Конкретното задание трябва да бъде предложено от студента и одобрено преди започване. ето я и самата задача : задача.docx
 9. Аз помня осмицата, защото в училище сме работили с нея. А, поради липса на друг компютър съм писал документи на IBM /PS2 до средата на 90-те години. Но не си спомням, да са били без ОС. Светът не започва с Windows.
 10. Аз бих сменил това SSD с нещо по-качествено, някое M.2 примерно, вместо такава скъпа клавиатура: http://nikem-bg.net/computer-components/SSD-Samsung-860-EVO-250GB-3D-V-NAND-M.2/
 11. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.gms&hl=bg В описанието пише какво е.
 12. Чуство за хумор и чуство за хумор също. Не знам що го написах туй, ма си има ора, дето тълкуват ко искам да кажа. И да не знам, ко съм искал да кажа, разбирам. Са охарчиш Прати Флопи на Дунава да фани
 13. Какво се хилиш бре ! В твоя услуга съм го писал....ама ето , и аз се хиля .... Постът ми е съвсем сериозен , макар че е несериозно писан.....(това също има отношение към темата!) ! Хилиш се на вица , а Истината която (уж) търсиш не си видял - за какво си мисли майката , дъщерята , бащата .......целокупното население , магарето ако искаш !
 14. шси признаа, мъ друк път бонбоните ги няма а и не стават за свидетели виш, тея да си бъбрат квот искат ти прави квот за теп е добро между другото, кво стана с "картофчо" стана ли заварката? тъй де, продължавай с романа штот мъ забавлява, а койт ни гу аресва, да съ гризне утзат
 15. С колко най-много пари в брой разполагаш сега? На лаптоп с какви параметри работиш в момента? За компоненти втора употреба замислял ли си се?
 16. Правец 8М нямаше операционна система, помниш ли ? Това че някой е решил в Basic да пише каталог.... от `84 нещата са се променили много.
 17. Автомобилът не върви - това е ясно ! Някои искат да сменят модела на управление ! Т.е. разбират тук-там тунинговане (нова боя , разбира се ! ) , смяна на маслото , доливане на гориво .... Но най-важното за тях е смяната на шофьора ! ..........Е , може за малко и да потръгне - според шофьора....на "Москвич"-а....! Необходима е смяна на автомобила . Шофьори - дал Бог ! Разбира се , че е по-добре да са с книжка...Ще се намерят !
 18. да си префасонира мутрата. Поповата лъжичка ...
 19. сред протестиращите са засечени хора от Евророма и БСП Йордан Фратев в защита на своите събратя - Евророма Румен Чолаков - Чолаков в официален костюм и вратовръзка бе сред първите посрещачи на площада, където се състоя митинг-концерт на Елена Йончева и още трима от листата на БСП за евровота. Днес Чолаков бе сред водачите на ромския протест.
 20. Благодаря за отговорите! Мисля, че да Като цяло отдавна не съм толкова запален. Евентуално да си пусна Overwatch или Witcher 3, но вече е изключително рядко. 1 TB би трябвало да ми е достатъчен. Материалите се пазят на външни дискове. Относно мишката и клавиатурата нямам особени претенции. Сложих тези, заради финансовите ограничения и защото механичната клавиатура ми се стори интересна. Досега съм ползвал евтини варианти, които просто да ми вършат работа, но съм отворен към предложения. Имате ли препоръки? Поздрави!
 21. Не говоря за Нагарджуна, а за физическото празно пространство. При Нагарджуна шунята означава взаимозависимост и пълно отсъствие на постоянна същност, както и при сънищата. В корена на всички наши мисли, илюзии стои егоизмът. И понеже още не правиш разлика: Пустота в дзэн В дзэн понимание пустоты отличается от её определения в «классическом буддизме». Если в классическом буддизме пустота представляет собой «принцип кармы, детерминации, зависимости от чего-то другого», то в дзэн пустота становится принципом «несвязанности, необусловленности, возможности в каждый следующий момент снова действовать свободно». Исследователь А. Ю. Стрелкова обозначает первое представление как «мир детерминации», в котором существует карма, причины и следствия, а второе представление как «мир свободы», где карма является лишь «воображаемыми цепями, которыми сковывает себя сознание» и в котором не существует связи причин и следствий[11]. В дальнейшем пустота стала пониматься через «не-мышление» («не-думание») или «не-ум» («не-сердце», «не-сознание»). Согласно «Сутре помоста шестого патриарха», «не-думание» связано с «не-формой» («отсутствием признаков») и «не-пребыванием» («не-связанностью»)[12]: Что такое «отсутствие признаков»? «Отсутствие признаков» — это, находясь среди признаков (форм), отрешаться от [внешних] признаков [вещей]. «He-мысль» («отсутствие мыслей») — это, погружаясь в мышление, не мыслить. «Не-связанность» — это изначальная природа человека. «Не-думание», согласно Хуэйнэну, не означает отсутствие мыслей, а означает «не задерживать свою мысль на чём-то одном»[13]: Мысли следуют одна за другой, и нигде между ними нет разрыва. <…> Когда одна мысль задерживается, то сразу задерживается следование мыслей, и это называют связанностью. Когда же мысли следуют одна за другой и ни в одной из вещей этого мира не задерживаются — это и есть не-связанность. Поэтому не-пребывание [в одном месте] — это изначальная основа. Известный чаньский наставник Шэньхуэй, отвечая на вопрос о том, существует ли пустота или нет и зачем нужна пустота в последнем случае, указывал, что «о пустоте заводят речь ради блага тех, кто не зрит свою собственную природу Будды. Для тех, кто зрит свою собственную природу Будды, пустоты не существует»[14]. Согласно современному дзэн-мастеру Сун Сану, «истинная пустота» связана с «до-мышлением», в котором отсутствуют любые слова. И данная пустота проявляется при помощи удерживания «ясного ума», который становится подобным чистому зеркалу: «Красное приходит, и зеркало красное. Белое приходит, и зеркало белое»[15].
 22. Пак заваля Стига с тоя дъжд вече...на море трябва да се ходи.
 1. Зареди още активности
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване