Премини към съдържанието

Цялата активност

Този поток се обновява автоматично     

 1. Последния час
 2. проблемът за всичко това е, че си потънал с "бляновете" наречени от теб "будизъм". Това, разбира се, си е твоя работа и отговорност, но не означава че не попадат под критично разглеждане в публичен форум. Вярванията са си твоя работа, но работата е там, че настояваш че това са смислени, логични и издържани като такива, положения. А разминаването между претенцията и описанията... е като между ИН и ЯН. Личната реалност на някого най-много изпъква именно сред публично разглеждане, лишено от личната защитна стена, с която иначе се покрива.
 3. Да, разлика има, но хората често смесват емоции с чувства. В будизма също има разлика, като емоциите се свързват с кама, а чувствата с бодхи.
 4. за кого... Това се приема за факт само от религиозния будист. За философа-будист - е само предположение. За реалиста и практика-будист - е съвсем друго нещо. Ти си само първия от тия условни три. отново с "факти", а изречението е лишено дори от стандартна форма на смисловост. Какво да говорим за задълбочена... И няма нищо общо с реалността отвъд вярванията ти.
 5. Гост

  Как зная че има БОГ ?!

  Buy Amoxicillin Amoxicillin waz.ubgb.makstyr.blog.bg.ona.lg http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
 6. Герберастите ако продължават така с тия апартаменти.. то няма да остане свободно жилище в столицата... айде да оставям малко и за народа.
 7. Страданието е болезнено чувство. Факт е че една група хора изпитват блаженство и щастие от болезнените чувства, това ги кара да се чувстват "живи", понеже фунционират. Липсата на "щастливо чувство" ги кара да търсят каквото и да е чувство. Блаженството, яснотата и умиротвореността като синоними на нирвана нямат нужда от "щастливи чувства" за да се проявят. Също е факт, че при друга група хора нирвана се проявява спонтанно и естествено без да е наличен блян за щастие, налично е само чистото осъзнаване. Щастието също е част от менталното боравене подобно блянът: мислен образ на нещо, създадено от въображението, което е желано: мечти, надежда, копнеж. Етимологията на думата блян: от праславянски belnъ съвпада с името на растението блен (Hyoscyamus niger), което е познато с халюциногенното си действие. Нирвана е отсъствие на блянове. Съществува относително страдание, съществува относително отсъствие на страдание. Отрича се действителното съществуване на щастието, бляновете и страданието, оттам се снижава нивото на емоционална окраска, поради осъзнаване причинно-следствените връзки и създената адекватна когнитивна оценка на ситуацията.
 8. Аз рекох: вие сте богове, вие сте всички синове на Всевишния; [Псалми 82:6] 34 Исус им отговори: Не е ли писано във вашия закон: "Аз казах, богове сте вие"? 35 Ако са наречени богове онези, към които дойде Божието слово, а Писанието не може да се наруши, 36 то на Този ли, Когото Бог освети и прати на света, казвате: Богохулстваш; защото казах: Аз съм Божий Син? [Иоан 10] Цитираното показва ясно в какъв смисъл Исус е син божи. Самият той го казва, а в случая имаме съответствие и между стария и нов завет.
 9. в сравнение с емоцията, чувството може да е значително по-устойчиво - и като сила, и във времето. Но не са еквивалентни в никой случай. Само в народния говор тия са синоними и не се прави разлика. А тя е значителна. Разбира се - постоянно чувство също не е възможно. По принцип - не е възможно НИЩО, което да постоянно и вечно, неизменно и крайно. В приемането на ментални построения, за помощни цели се допускат подобни условности, но само дотам. Синтеза от всякакви наблюдения и интерпретации на наблюдаваното довежда до обобщението че не е налице нищо неизменно. И крайните положения са само в зоната на фантазиите, израз на проекции и желания, за целите на пропаганда в религиозни обяснителни системи. Колкото до "блаженството" на нирвана... За всеки запознат по-детайлно с будистките основни положения, трябвало да му се изясни че думички като СТРАДАНИЕ и БЛАЖЕНСТВО не са точни по отношение на онова, което се има предвид като значение според будистката теория. Цяла система от взаимни договорки между преводачите се правят за да се подбират нужните думички при преводите. Въпреки това, интуитивните схващания на значението им в западната култура, и будисткия им "аналог" е с качествени разлики и най-често подвеждат религиозния. Особено когато същия има християнска предварителна подложка, някъде дълбоко (или не чак толкова) в неговия идент и основни убеждения.
 10. Сега разбрах какво значело "каталог" - директория Абе говорете с правилните имена, какво превеждате термини на 30г ...
 11. Гост

  Как зная че има БОГ ?!

  http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Online Buy Amoxicillin Online jlo.xwtx.makstyr.blog.bg.qoc.en http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
 12. Добра сделка е направил човекът! Вие сега какво? Завиждате ли му? Който както свари. Излязла е добре оферта - възползвал се е. На 30 пъти под пазарната цена. Сече му пипето на Бойко. Двамата с Цветанов ги влекат имоти и апартаменти, както циганите ги привлича желязото. Цветни метали вече не останаха.
 13. Lumberman

  Избори 2019г.

  Миро, Миро, хептен ти падна рейтингът! Когато се регистрирах във форума преди повече от две години, ти имаше 10000 публикации и 3000 лайка, а сега имаш 19000 и 4600 лайка. А ти не ми вярваш като ти казвам, че при теб няма грам развитие Ама докато ония са верни да ти плащат, ти трябва да си верен да им служиш, нали така?
 14. И това е единственият майстор, така ли?
 15. Днес
 16. Защо прасетата не ТРЯБВА да играят футбол? Защото играят мръсно. Какъв филм ще се получи, ако вместо динозаври в Jurassic Park участват прасета. Jurassic POrk. Как се нарича мястото където паркират свинете? Porking
 17. Привет, Барби, пеперудено да ти е и на теб ))
 18. Понеже премиерот ни е беден, справка декларацията му с 50 бона, затова и евтино купува. 460 квадратни метра в столицата за 3500лв: Верно това е по времето когато още не беше премиер, ама не се сещам тогава, когато беше върхът на строителният бум, да е имало цени под 150 долара(него време не помня дали се изповядваха цени в евро) за квадратен метър в регулация в София(стаа въпрос за парцел, не за апартамент). А наш Боко взема за по 8 лева квадрата. Снимката на документа не е моя и дори не знам чия е.
 19. Ти я оспами Иво, не ние. Кога стана калайджия, кога ти почерня ***?! До оня ден работеше с Уиндоус.
 20. Ако непостоянните са страдание, а постоянни чувства няма, то така се отрича и блаженството на нирвана
 1. Зареди още активности
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване