Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шофьорските умения?

Featured Replies

Темата е вдъхновена от "бисера", дошъл от МастерРалф "Kaкто казва един приятел, в момента най-лошите шофьори са маршруткаджийте, голфаджийте и жените.. "

Има ли връзка между марката кола и уменията зад волана? За пола и за такисметровите шофьори съм доста по-склонна да се съглася, но за марката кола :)

• Отговори 58
  • Прегледи 13,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ...ти каза "Голфаджиите". Щом двойкарите не сме в списъка съм спокоен. ОпраЙ се с жените.

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Абе вече 2 часа пиша по темата и все не мога да напиша нищо! Първо ми го изтриха, незнайно защо, после проблеми некви ... Ай ся пиша за 3 път и дано да има нещо общо с предишното Голфаджиите? Ра

• Има много истина в тия приказки за голфаджиите!! 80% от тях са точно такива!

Вярвай ми има, пак не искам да обиждам никой, но има един лаф тия години - "Всеки селянин си мечтае за Golf 3, а всеки селянин с Golf 3 си мечтае за BMW 3". И аз съм карал Голфче, но нямам честа да притежавам. Не знам дали си и обръщала внимание и дали си се возила при притежатели на този модел, но това са хора с голямо желание и необяснимата за мен идея за безсмъртие... та може да няма значение каква е колата, но има значение дали е Golf 3 или каквато и да е друга кола :P

п.п. "бисера" не личен (да не бъркаме авторските права, че ще има санкции :)), но по лични наблюдения се съгласявам на 100%

Разбира се че няма общо,има жени и мъже добри шофьори и с различни коли.По-скоро лафа за голфаджиите е друг,всички са бивши лададжии :)

Абсолютен БИСЕР е това,още повече ,че съм го возил и както виждате ръчичките му са здрави и пише глупости с пълна мощ...:)

Абсолютен БИСЕР е това,още повече ,че съм го возил и както виждате ръчичките му са здрави и пише глупости с пълна мощ...:)

Ма твоя тройка ли е... нещо май се изказа неподготвен (или аз не съм обърнал внимание, ама не прилича)

...ти каза "Голфаджиите".

Щом двойкарите не сме в списъка съм спокоен. ОпраЙ се с жените.

• Автор

хахах аз пък съм чувала, че всички, които нямат голфче, щото то си държи ценичката, се пукат от завист и измислят ли, измислят бисери :yanim:

Може и така да е ;) Ама аз да не засегнах болна тема :yanim: Да не си горда притежателка?

Volkswagen-Citi-Golf-2.jpg

Не е виновна колата,че е толкова добра,та все иска да изпревари другите фъшкии по улиците.

ГОЛФАТОР

Снощи гледах по телевизията как някакъв голфаджия беше успял да обърне

цяла линейка. Лекарите после едва успели да спасят човечеца с няколкото

инфаркта който бил вътре.

То е ясно, че майсторите зад волана на Голфовете не признават

светофари, предимства, а насрещното го имат за крайно дясна лента, ма

па чак линейка да обърнат.... ей, на какви ли не чудеса са

способни. Ма така е като са им мощни колите.

Ето и една приблизателна схема на разделенито на конските сили в тези

прочути немски возила:

1) 120 редови коня на обикновен Golf II GTI

2) Надпис GTI отпред дава минимум още 5 коня, тази отзад дава 15, щото

винаги им гледаш задницата... => станаха 140

3) Затъмнени джамове + 10 коня => до тук 150

4) Допълнителни два фара на предната решетка + 15, но тъй като никога

не се използват по предназначение ги намалявам на 10 => колко

станаха... 160

5) Голям накрайник на ауспуха... тук работата е сериозна... минимум 25

коня => сумарно станах 185

6) Може да е само с накрайник на ауспуха, ма па за сметка на това има

огромна лепенка REMUS на задния джам... минимум още 25 => станаха

210..

7) Надпис 16V сам по себе си добавя още 15 коня => 225

Малък, но забележим (?!?) спойлер на багажника отгоре подобрява

несравнимо сцеплението, рязко спада разхода на гориво и прибавя още 25

магарета та да станат общо 250

9) Лет(Н)и джанти, страхотна имитация на O.Z. купени по 40 лева

бройката прибавят още 20 (по 5 на джанта) коня за да станaт общо 270

10) Всяка лепенка на фирми за тунинг прибавя по още 10 коня, т.е. тъй

като всеки уважаващ себе си голфаджия има минимум 2 (задължително на

различни фирми) общия брой на конете стават 290

11) И сега като прибавим и типично голфаджийската поза в колата, а

именно: отворен джам, с лявата ръка стиска със сила волана, лъкята му

се е показал през прозорец, дясната е на скоростния лост , държи го 3

пъти по силно отколкото волана, главата му е наведена така, че очите

му да са на нивото на лакътя за да може да гледа още по-страшно.

Цялото това нещо прибавя още 10 коня (заслужава повече, но не всички

са стрикни в изпълнението на този точка) и така вече крайните коне на

вездесъщите Голфове стават 300. И после Голфаджиите били виновни... не

са бе, не са виновни... и вие да се качите на толкова мощна кола, не

линейка ще обърнете ами и ВАЛЯК...

и накрая Golf is to play not to drive"

лека и полека!

biggrin.gif

Източник

Ми ский са: обяснението на тва с линейката е елементарно:

Българските шоф(ермалък)ори са палячовци и 50% от тях са си невнимателни. С Голф или без...

Като вземеш предвид и това че Голфа е една от най-популярните коли тука(поради здравината и качествата си) става ясна картинката.

Голфа излиза виновен за простотията на всички.

Абе вече 2 часа пиша по темата и все не мога да напиша нищо! Първо ми го изтриха, незнайно защо, после проблеми некви ... Ай ся пиша за 3 път и дано да има нещо общо с предишното ;)

Голфаджиите? Разбира се, пиянки и неразбиращи от коли. Голфа с нищо не се отличава от другите коли, даже е доста по зле от някои. 3500 лева за Golf II на 17 години( ремонта отделно! )? Трябва чавка да ми е изпила акъла, който ме насочи да си взема абсолютно нова ФИЕСТА 2006 ;) Голф е нарицателно име от доста време, а това не говори добре за марката! Ето и нещо за вашия прехвален автомобил:

"Ода за Голф-а!!!

ПРАВОЪГЪЛНА КУТИИКА

БЕЗ БАГАЖНИК – С КОЛЕЛА

СЪС МОТОРЧЕ ДОСТА ШУМНО,

НАБЕДЕНО ЗА КОЛА,

МАЙКА МУ Е КОСТЕНУРКА

ВОЗИШ СЕ ВЪВ НЕГО СВИТ

ТО В ЕВРОПА Е НЕНУЖНО,

НО У НАС Е СУПЕР ХИТ!

ЗАХАБЕНА НЕМСКА БРИЧКА

И С ДИЗАЙН НА ВСЕДЕХОД

ТО КУПУВА СЕ СТРАХОТНО

ОТ ДЕБИЛ И ИДИОТ!!!

ИМИДЖ СТРАШЕН ИМА БРАТКО,

ВНАСЯМЕ ГО И ДО ДНЕС

И ПОНЕ СМЕ МАЗОХИСТИ,

МАЖЕМЕ СЕ ЗДРАВО С ГРЕС

РЕМОНТИРАМЕ, НО ЗНАЕМ

ТУЙ Е ЗДРАВАТА КОЛА

И ПРЕД НИКОГО НЕ ЩЕ ПРИЗНАЕМ:

КАК Е ШИБАНО ТОВА.

ХВАНЕШ ЛИ ОБАЧЕ ГОЛФ-А,

ЩЕ СЕ ДРУСАШ ЗДРАВО ЗНАЙ

ОТ ЦЕНИ И ОТ ПАВЕТА

ПЛОМБИТЕ ЩЕ ПАДНАТ МАЙ…

А да сте забелязвали случайно, че 80-90% от автомобилите с надигнати капаци на пътя са Фолксваген? Е аз го забелязах и ми е хем смешно, хем тъжно за собствениците им.

Абе карам си веднъж по един баир и гледам пелина от дим. Викам си, това е някой трактор и намалих. Ама нищо не се появи след завоя. Даммммм... Оказа се Голф... Ужас, всичките ми кошмари и весели моменти са свързани с бракмите на Фолксваген, движещи се по нашите пътища. Ехх, колко имам да разправям... А моя даскал по практика (ДВГ) на времето (1989) ни казваше следното: Фолксваген имат най- добрите дизели ( Е..., той ни казваше и как да форсираме Балканчетата де ;) ) Вярвах му доста време и се пънех като магаре на мост, защитавайки VW :yanim: Сега явно е дощло време и други да повярват... блажени са верующите де... Ай нека ви е честита новата придобивка, белким и вие доидете на моята ( не на моя ;) ) след време ;)

Ся за жените, щото са ми болна тема. ( приятелката ми за малко да ме напусне заради отношението ми към жените шофьори )

Eй ся вече я оплесках, щото приятелката ми кара VW Polo.

Абе карам си аз зад едно Peugeot 307 Break с 40 км/ч и... Наближавам легнал полицай. Пежото засилва ( сигурно с 60 ) и минава! Взехме да се чудим с моята приятелка. Аз и викам, това трябва да е жена, обаче като гледам отзад не мога да разбера. Абе.. жена се оказа ;) Жените се разпознават от километър! Ако нещо не е наред в автомобила пред вас, бъдете сигурни, че това в 80 % от случаите е жена. Далеч съм от мисълта, че няма отлични жени шофьори. Спомням си французойката Мишел Мутон, която за малко да стане световен рали шампион през 1982 година.

Ето и моето обобщено мнение: Съжалявам голфаджиите и не бих искал да съм на тяхно място ;) Ако бях жена, никога нямаше да се кача на кола ;) А маршрутките знаят отлично, че имат име и няма зашо да се плашат ;)

• Автор
С Голф или без...

Като вземеш предвид и това че Голфа е една от най-популярните коли тука(поради здравината и качествата си) става ясна картинката.

Голфа излиза виновен за простотията на всички.

Българинът като излезе име на нещо, че е добро и като не може да си го позволи, започва легенди да сътворява. Да кажете, че се разваля много, иди-дойди, въпреки че то просто няма да е вярно, но да се прави психологически профил, обединяващ всички, каращи голф хахахаххаа Трапд е дал обяснението, всеки втори е с голф, възможно е голям процент некадърни шофьори също да са с Голф. К'ъв е изводът?

П.П. Еййййй Мастъре много ясно, че съм пристрастна, за какво ще пускам цяла тема иначе biggrin.gifbiggrin.gif

Абе карам си аз зад едно Peugeot 307 Break с 40 км/ч и... Наближавам легнал полицай. Пежото засилва ( сигурно с 60 ) и минава! Взехме да се чудим с моята приятелка. Аз и викам, това трябва да е жена, обаче като гледам отзад не мога да разбера. Абе.. жена се оказа ;)

Ааа, за легналите полицаи не си прав. Аз минавам с газ на тях. С Мондеото само се чува едно последователно и леко туп туп и въобще нищо не се усеща вътре.

Иначе и мен ме е страх от жени пилотки.

Само не мога да разбера, защо сте се наежили така срещу Голфовете. Къв Голф си имахме едно време тук. Целия в спойлери, лети джанти и само 160-170 кончета. Малък самолет. Мания си беше на ония години да видиш кола на чиито километраж пише 260.

А и сега една от най-бързите коли на 400 метра, е именно Голф.

Фолксваген Голф(Киро).....................11.31 сек. (27.08.2005г.). От тогава до сега, само три коли са подобрили рекорда и то няма и цяла секунда. Така че не ги подценявайте.

Вало ,ще събера за един Голф и направо се записвам за участие във WRC :wors:

Ето човека има постижение,обърнал цяла линейка.Ама щото има Голф затова,а вие се пукайте от яд тука.Развеселихте ме с тая тема.

Ааа, за легналите полицаи не си прав. Аз минавам с газ на тях. С Мондеото само се чува едно последователно и леко туп туп и въобще нищо не се усеща вътре.

Ми то легналите полицаи са затова, да се намали :), а не като ги наближиш да увеличаваш скоростта. Въпроса не е с колко можеш да ги минеш, а защо се увеличава скоростта при преминаване през тях? Ясно е, че дупките ( а и легналите полицаи) могат да се минат по 2 начина - или много бавно или много бързо. При бързо преминаване ти се вдига адреналина и ако имаш късмет скоростния лост няма да остане в рецете ти ( Аз нямах тоя късмет :) )

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

При бързо преминаване ти се вдига адреналина и ако имаш късмет скоростния лост няма да остане в рецете ти ( Аз нямах тоя късмет ;) )

...Щот не си бил с Голфче;)

Шофер сьм от 11 години,и като видя жена да управлява автомобил се забьрквам от рефлекси.

В такива ситуаций сьм попадал с жени зад волана че ви е бедна фантазията.А сьщо и като пешеходци са доста опасни,особено по вьзрастните жени - няма такива овци ..

Ти и свиркаш да бяга от платното,а тя се обьрне да те види кой си angry.gif

А като гледам и сега вьв всяка учебна кола е жена бате,мьже невиждам.Тоя свят отива кьм самоунищожение.Сигорно има внимателни "шоферки", но при повечето случаи карането на жена си личи отдалеч - то е или много бавно заради вниманието, или заради говоренето,или незнае на чий хора е.

Така че жената според мен е най-опасното нещо на пьтното платно,дупките се класират на 2-ро място.

Моля жените да ме извинят,но това ми е мнението като водач на МПС.

Забравих да добавя:

Огледалата в автомобила не са за ориентир,те са за да си види прическата,червилото,и други такива екстри.

;) Ми, backa да ти кажа аз изпитвам ужас от коли, а обичам да се возя...Тъй, че ще взема да си намеря някой будала, който да си ме развозва нагоре - надолу и така ще спестя на многа шофьори моето опасно присъствие...Само после да не ми излезне име на използвачка...тъй де аз услуга правя хич не се натрисам на никого ;)
;) Ми, backa да ти кажа аз изпитвам ужас от коли, а обичам да се возя...Тъй, че ще взема да си намеря някой будала, който да си ме развозва нагоре - надолу и така ще спестя на многа шофьори моето опасно присъствие...Само после да не ми излезне име на използвачка...тъй де аз услуга правя хич не се натрисам на никого ;)

Жените dindi са за любов,а не да всяват страх и ужас по улиците. cool.gif

:lol6: Ми, backa да ти кажа аз изпитвам ужас от коли, а обичам да се возя...Тъй, че ще взема да си намеря някой будала, който да си ме развозва нагоре - надолу и така ще спестя на многа шофьори моето опасно присъствие...Само после да не ми излезне име на използвачка...тъй де аз услуга правя хич не се натрисам на никого :lol6:

Ама изобщо няма да се притесняваш, по-скоро взаимното използване ще бъде приятно. Та.. само трябва да дойдеш в СФ пак и ще те возим, немаш грижи.

Има ясно открояваща се тревожна тенденция за обратна пропорционалност между възрастта на шофьора (неразривно свързана с опита му като такъв) и цената на возилото, което кара.

Освен с вродена глупост или нещо от сорта и задължителна липса на шофьорски умения, по друг начин не бих могъл да си обясна поведението на съвсем млади, често невръстни хлапета, надуващи с бясна скорост по улиците, и то в най-пиковите часове на деня.

Марката и моделът на колата не са от значение в ръцете на неопитен шофьор, лудото препускане с над 100 км/ч по оживени улици превръщат автоматично водача в потенциален убиец. Разчита на рефлекса си ли? Това е тъпо, кой може да ти гарантира незабавната реакция, освен рутината, с която новакът не разполага. Разчита на яките си спирачки? Кой рутиниран шофьор разчита на спирачките си? Те отказват обикновено само веднъж, точно когато не трябва.

Има и по-възрастни авантюристи, разбира се, но със сигурност са по-малката част. Улегналият с годините човек е склонен да предприема по-малко излишни рискове.

Темата е вдъхновена от "бисера", дошъл от МастерРалф "Kaкто казва един приятел, в момента най-лошите шофьори са маршруткаджийте, голфаджийте и жените.. "

Има ли връзка между марката кола и уменията зад волана? За пола и за такисметровите шофьори съм доста по-склонна да се съглася, но за марката кола :)

Знам ли, аз и без това нямам книжка, ако взема и да карам май ще съм от най-лошите шофьори.... biggrin.gif

Но знам, че има мого добри жени шофьори. Не мога да кажа за всички все пак :clap: дали са добри или не...

Това,че умее да кара един човек не зависи само,че има шофьорска книжка :) Трябва още и умения,рефлекси,добро зрение,добра преценка и куп поредни неща...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.