Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за лаптопите Sony Vaio

Featured Replies

Здравейте,

тръгнах да си търся лаптоп и се оказа ужасно трудна работа. Случайно попаднах на този модел: SONY VAIO PCG-K14. В БГ има само една фирма която ги предлага. Може ли някой да сподели своите впечатления относно лаптопите на Sony. Знам, че са скъпи,ама дали си струват.

Благодаря Ви предварително.

Редактирано от kal (преглед на промените)

Здравейте,

тръгнах да си търся лаптоп и се оказа ужасно трудна работа. Случайно попаднах на този модел: SONY VAIO PCG-K14. В БГ има само една фирма която ги предлага. Може ли някой да сподели своите впечатления относно лаптопите на Sony. Знам, че са скъпи,ама дали си струват.

Благодаря Ви предварително.

<{POST_SNAPBACK}>

Абе на външен вит са готини ама иначе ........ бързо се скапват.

Земи си IBM/Toshiba/ASUS primerno

Най-много суперлативи съм чул за Тошиба.На работата бачкам с един ASUS на 2.8,добър е.Рамта му е малко но това не е кой знае какъв проблем.Чул съм че SONY са добри но били скъпарски.Дано да съм бил полезен.

• Автор

Благодаря за инфото :bye: . Поразпитах тук таме и се оказа че е един доста добър компютър, но е за Desktop-употреба. На мен ми трябва нещо мобилно, да държи батерията от София до Варна например cool.gif .Сега съм се насочил към LG LM50. Хвалят го че държи 5-6 часа да се надяваме че е истина.

Поздрави на всички..

Модела Vaio на Sony биваше хвален като един от най-добрите лаптопи. Мненията все пак са противоречиви, но ще ти споделя моето:

Ако искаш да имаш добра визия и си съгласен да се разделиш с достатъчно парици, тогава си вземи един такъв. Дисплеите му са убийствени, матрицата е най-добрата от по-разпространените модели лаптопи. Ако обаче не държиш на визията (дисплея) тогава се обърни към по-евтините модели.

Имай в предвид, че издръжливостта на батерията зависи най-вече от консумацията на процесора и на другите основни компоненти, така че се насочи към компоненти, които не хабят толкова много от нея. Новите процесори на Celeron са добро решение за това (вече беше писано по темата, пусни една търсачка с "лаптоп" във форума, за да видиш мненията).

Това за батерията с 5-6 часа работа ме развесели и с радост искам да видя това чудо на техниката, което все още го няма.

Ще ти споделя нещо по този въпрос - често това е рекламен трик, както и обявяването на издръжливостта на батериите на GMS-мите, което предполагам си се убедил и сам, че не е истина. Когато ми дадоха служебния лаптоп, батерията му държеше 3 часа, дори и малко повече, а след 2-3 зареждания падна с около 20-25%, а след приблизително година вече ми издържа по час и половина.

Най-елементарното решение на този проблем е да си купиш още една батерия. Така ще можеш да гледаш двойно повече време. И един съвет ако си купиш още една батерия - не ги слагай да работят заедно, защото така се намалява общото време за работа, за разлика от случая когато просто ги смениш, но всичко си остава въпрос на личен избор.

Успех.

Vaio не е модел на Сони, а серия модели. не ги препоръчвам защото до голяма степен плащаш заради марката, също както при IBM. Няма как, големите марки могат да си позволят да надуят цената заради името си. Съветвам те да се насочиш към HP или Acer, които освен че са качествени са и с нормални цени. Другият ми основен съвет е да го вземеш без операционна система, или ако все пак нямаш тази опция, гледаи да е XP Home, а не Pro версията включена, защото само там ще излееш стотина долара, а съм сигурен че не би искал да инвестираш в софтуер, когато можеш да инвестираш в хардуер:)

Ако ми кажеш с колко пари разполагаш, бих могъл да ти дам по-конкретен съвет към какво да се насочиш.

Имах удоволствието да поработя няколко дни на един VAIO. Като цяло, впечатленията ми от машината са отлични, но екрана .... ооо, това е нещо друго - просто няма да видиш такава картина в друга марка лаптопи, както вече е споменал и Tragedy. Така че, ако поставяш акцент на качествения образ, то въпросът ти е повече от риторичен. Струва си всяко левче което евентуално ще дадеш. Боже! Човек убивам за такъв компютър!!!

:)

Много Ви благодаря за мненията. Относно това за колко пари си търся компютър-1500 Euro. До тази цена мога да стигна. Това за дисплеите на Sony-то не го знаех. Мисля, че за един Visual Basic,C,Delphi и т.н. не ми трябва кой знае каква графика.. Предпочитам да ми държи батерийката.Доста пътувам и ми се налага да го ползвам по път.

Боже! Човек убивам за такъв компютър!!!

:baby:

<{POST_SNAPBACK}>

Може да ме зовеш Ицо! cool.gif

Ако съдя по аватара - ще го направиш, Дарт Мол :)

По въпроса за лаптопите - ТОШИБА ТЕКРА ! 8 или 9 % пазарен дял в САЩ как ви се струва?

ако наистина искаш да инвестираш толкова пари в лаптоп, по-добре не го купувай от БГ, тук скъпите модели имат ниско текучество и цените си седят завишени по-дълго време. за 1500 евро можеш да си вземеш и лаптоп и компютър и то достатъчно добри за почти всичко.

за мен 1000 евро са напълно достатъчна цена за един много добър лаптоп.

ако наистина държиш на тази цена ти препоръчвам следните модели

HP Compaq nc6220 PG789EA

Fujitsu Siemens AMILO A-1630 141200-006

TOSHIBA Tecra A4-158

от www.computer.bg

не ти препоръчвам Sony и IBM защото там плащаш голяма част от сумата заради марката.

разбира се моделите на Dell "Inspiron 6000" и "Latitude D810" са най-добрия избор, но не знам дали Дел имат представителство в БГ

Редактирано от kolp (преглед на промените)

Можеш да разгледаш този сайт където според запознати има изключително богат избор :baby:

Можеш да погледнеш и тези линкове:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...=4004&hl=лаптоп

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...=5229&hl=лаптоп

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...=4600&hl=лаптоп

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=1372&hl=

• 2 месеца по-късно...

Вземи си Toshiba Portege Sony е неоправдано по скъпо, а и toshiba са единствената марка с 2 години гаранция от деня на покупката и сервиза е на Toshiba a не го поема БГ фирма.

За сони и тошиба виж в

www.notebook.bg

www.mcsbg.com

за мен това са най-компетентните фирми за лаптопи

kolp: имат - до БАН е (близо до последната спирка на травай 22). И Dell X1 в основната си конфигурация струва около 1200 Евро.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.