Премини към съдържанието

Топ Потребители


Най-харесвано

Показва най-харесваното съдържание на 24.04.2010 от всички места

 1. 3 реакции
  AMD Phenom II X4 925 (AM3, 2.8GHz, Cache 6MP, Box) 269.00 лв Gigabyte GA-770T-USB3 (AM3, 770, DDR3) 169.00 лв Mushkin Redline 4GB DDR3-1600 Ram Kit (PC3-12800, 6-8-6-24) 259.00 лв крайна сума 697.00 лв с ДДС
 2. 2 реакции
  Здравейте Приятели, Радостни сме да ви представим най - новия сайт от семейството на Kaldata - Bomba.bg - Електронен магазин Bomba.bg е онлайн магазин на Kaldata.com, което е гаранция за качество, коректност и сигурност при използването на услугите. В продължение на повече от осем години Kaldata.com е сред водещите сайтове за софтуерни, хардуерни и IT новини в България. През последните години той се утвърди като безспорен лидер в областта, като успя да предложи на своите десетки хиляди потребители най-актуална информация за света на високите технологии на три езика. Към днешна дата сайтът е най-големият и популярен сред софтуерните и хардуерни новинарски портали със своите над 50 000 уникални посещения дневно и над 1 500 000 месечно. Водени от идеята да обслужваме нашите клиенти качествено и пълноценно ние създадохме онлайн магазин, който да покрива всички нужди и изисквания на нашите клиенти. В Bomba.bg ще откриете пълна гама от продукти от различни категории: компютри, лаптопи, GSM телефони, електроника, софтуер и много други. Ще се стараем постоянно да обновяваме цените на предлаганите стоки за да могат да бъдат възможно най-конкурентоспособни. Ние гарантираме за качеството и произхода на продуктите. Всички те са с гаранция и на възможно най-ниските цени. Избрали сме за вас най-качествените и нови продукти от света на електрониката и вярваме, че всеки ще открие по нещо за себе си в необятното море от предложения. Очаквайте много промоции и отстъпки, подаръци, игри и неустоими оферти, които ще направят онлайн пазаруването лесно и приятно. Ще се погрижим за максималният комфорт и удобство при поръчване, като доставим продуктите до вратата на дома или офиса ви. Не пропускайте да се абонирате за нашия информационен бюлетин с промоции и отстъпки, за да бъдете винаги информирани за най-добрите цени и най-нови предложения. Вярваме, че ще надминем очакванията и на най-взискателните клиенти и ще спечелим тяхното доверие през годините. Благодарим на всички, които ни се довериха и използват нашите услуги. Bomba.bg Калин Карабойчев Калдейта ЕООД
 3. 2 реакции
  d3x7er, Добър вечер, изпълнете препоръките от тази тема.(без стъпки 1 и 2) Освн това изпълнете и следната препоръка: 1.Изтеглете програмата AVZ и разархивирайте avz4.zip например в папка (c:\antivir). - стартирате AVZ и обновявате базата с данни (в меню AVZ: Файл - Обновление баз - Пуск): - в менюто AVZPM изберете "Установить драйвер расширенного мониторинга процессов": 2.Затворете всички програми,временно изключете антивирусната си програма,защитната стена и друг защитен софтуер (ако имате такъв),оставете запуснат само Internet Explorer. - докато трае сканирането и формирането на логовете изключете си интернета. 3.Стартирате AVZ,(в ОС Windows Vista стартирате с десен бутон на мишката от името на администратор),избираме от Меню - Файл - Стандартные скрипты: ... поставете отметка на 3-ти скрипт и натискаме "Выполнить отмеченные скрипты".В резултат на изпълнение на скрипта в папката AVZ\LOG ще се създаде архив virusinfo_syscure.zip.: Внимание:След изпълнение на скрипта рестартирайте компютъра си! 4.Стартирате AVZ,(в ОС Windows Vista стартирате с десен бутон на мишката от името на администратор),избираме от Меню - Файл - Стандартные скрипты и поставете отметка на 2-ри скрипт,натискаме "Выполнить отмеченные скрипты".В резултат на изпълнение на скрипта в папката AVZ\LOG ще се създаде архив virusinfo_syscheck.zip.: 5.Затворете AVZ.Включете си антивирусната програма,защитната стена и интернета.Към темата прикачете: - virusinfo_syscure.zip - virusinfo_syscheck.zip - лог от HijackThis - лог от Malwarebytes' Anti-Malware Внимание!!! Не бъркайте архива virusinfo_syscure.zip с virusinfo_cure.zip (втория за сега не ни е нужен) Ако AVZ не се стартира преименувайте файла avz.exe в 123.com (123.pif или 123.cmd)
 4. 2 реакции
  Не мисля точно така. Не виждам проблем да продължим съгласно твоя метод, но според мен чистенето по твоя начин не е пенкелер, силно ограничено е, доста несигурно и половинчато. Обсъждали сме го доста пъти в този форум.
 5. 2 реакции
  d3x7er, темата ви ще бъде преместена в подходящ раздел. Както спомена nikssi, следвайте инструкциите от тази тема, стъпки 3 и 4. P.S. jossbomon, благодаря за предложенията. Имам друга идея.
 6. 2 реакции
  Веб-Гарда на Авира премиум мълчи,сега ще го стартирам и ще пусна снимки,в този пост. П.П. Германката се нааа**** При следващото включване на компа ще има изненада,но аз ще го оправя от регистрите
 7. 1 реакция
  Internet Download Manager тегли от този и много други сайтове безпроблемно.
 8. 1 реакция
  Определено за тея пари 5770. 5770 е малко по-слаба от gtx 260 s 216 Processor Cores. А тука зтава въпрос за версията с 192 Processor Cores. Но дори 5770 да е по-слаба в накои моменти то едва ли ще се усети разликата. Да не говорим, и че gtx 260 е по-лакома , а човека не е казал с какво захранване е.
 9. 1 реакция
  http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=132819
 10. 1 реакция
  Труден е избора,защото ATI има 1гб ДДР5 памет,а другата е ДДР3 896мб.Като функционалност ATI бие nVIDIA,но като бързина не.Не е маловажно бързината и четенето от паметта,затова бих ти препоръчал GTX-a(128bit на 5750 са много малко,особенно при по-големи резолюции),но ако държиш на DirectX 11,знаеш какво да правиш. Грешиш,обема на паметта не е маловажен при игрите.Пример са опциите за дистанции,резолюции,детайлност и други.
 11. 1 реакция
  Ами пробвай с каквото искаш, ама после кат вземеш да мъркаш за проблеми с Windows и т.нат си спомни какво ти каза Sydie.
 12. 1 реакция
 13. 1 реакция
  То хубаво, ама някой замисли ли се че когато една wi-fi мрежа е активна, тя е активна дори и когато няма клиенти закачени към нея. Най-малкото си мята SSID-то наляво надясно.
 14. 1 реакция
  Не я ползвай и забрави за нея тогава. Целият свят ли да се върти около тебе?
 15. 1 реакция
  Не искал да си и мръдне пръста, само да си подсвирквал, а някаква си програма да го гледа, като мамино детенце. Абе engineer-е, освен че пишеш сценарии, правиш и изводи от статистика. Можеш ли да направиш статистика, дали потребители с АВ се заразявт с вируси. Говориш за факти, дай ги тея факти. Без АВ било рисковано. След изводите от статистиката ще разбереш, че и с АВ е толкова рисковано, колкото и без, ако потребителя не се образова. Факта е че ти имаш 15 АВ, а човека само DefenseWALL.
 16. 1 реакция
  Едно филмче за това,колко товари Kaspersky Internet Security 2010 при рутинна работа,както и как реагира на непознати заплахи за които няма дефиниции ако са направени правилните настройки.Опитах се да покажа всички настройки,като на проверката за руткит и вдигнах на средно ниво евристиката. Колко товари се вижда ясно от филма. Интернет връзката ми е 6 мега и в момента се ползва от три машини. KIS2010 в акция Следващият път ще има и музикален фон. Още съм новак във операторското майсторство Файла е архивиран,че стана голям като слон
 17. 1 реакция
  Е хайде след като хвърлиш око на горния пост щото пак е редактиран,да ти споделя за звездния център. А ми кажи отде идва нулата от тоя трафопост,след като ми говориш за звездния център..Трите фази не са ли в схема ЗВЕЗДА за да се получи чистата нула? пак си помисли ... Що се отнася до звезда/триъгълник... темата за електромотори ли е?... Не бъркай активна с реактивна енергия само...
 18. 1 реакция
  Дррррън ... дрррррън та пппляс нищо подобно от това което обясняваш,между заземен и занулен има огромна разлика и катода не е заземен в централите... няма начин да бъде при положение че ако в някое домакинство прасне мълния тва означава да им отидат суматлък техника докато стигне заряда до централата за да се заземи...то така щяха да пестят от кабели,ми да колко по лесно ..боднат ти един кол до оградката ей ти нулата мойто м'че ,ку искаш фаза вържи един кабел за булсат кома.. интересно ако го докараш така ще ти дадът нобелова награда..
 19. 1 реакция
  Да,много ще се радвам да ми викат "карамелчо" на лапето... освен ако не са тризнаци... Бисквитка,Карамелчо, и ШОКОЛААААДДчо!!! Защо не Бишкоти? след едно поколение ще се казва Бишкоти Бишкотев... може да се сетят и Нишесте да турят и да стане поне някфа торта... Аз искам момче... следователно Валентин... незнам що ама такова май ще е...
 20. 1 реакция
  Страхотно бихме си изкарали ,нали? Секс ,дрога,общуване със страхотни умове и ако и наистина може да се изпита нещо като "Тибетската книга на мъртвите".....ех,мечти.
 21. 1 реакция
  Ще караме на LSD в някой апартамент в Куинс, редон с Тимъти Лиъри Е за т'ва те обичам...все мислим еднакво
 22. 1 реакция
  XueTr 0.33 беше погрешно и неправилно блокирана при теб - това ми е достатъчно за извод - примитивна програмка е. Никакъв шанс няма за сравнения с многомодулни антивируси. Предложи как и с какво друго да тестваме.
 23. 1 реакция
  kaldataforumuse, доколкото ми е известно, форума е за Линукс. Така че съвсем нормално е пишещите тук да използват Линукс, да го харесват и защитават. Би било ненормално, ако не беше така. Твоето "откровение" е подходящо да се намести във форума за Уиндоус, та посетителите там да остават доволни, че са направили "правилният " избор. Така, да почвам точка по точка: 1.Потребители, нуждаещи се от професионалните пакети на Уиндоус не са 99,99 процента от потребителите на компютри. По-скоро са не повече от 10 процента. Болшинството от потребителите ползват щайгите си за скайп, социални мрежи, теглене и гледане на филми и слушане на музика. Като голяма част от тях нямат никаква компютърна грамотност и трябва да знаят единствено коя икона да цъкнат, че да им тръгне браузъра, скайпа или плеера. 2.Гимп си е доста функционална програма и за любителски нужди е перфектна. Не мога да си представя за орязване и задаване на размери на няколко снимки или за премахване на червени очи веднъж на месец да ми се наложи и за това да имам удоволствието да си купувам фотошоп. (Има вариант да си го сваля "безплатно", свързан със сериозен риск от лепване на вируси, или от време на време да спира да бачка. Предпочитам легален вариан, от колкото да се боря с "аспиринчета"). 3.И на Уиндоус и на Линукс като инсталирам програма, си ми работи от раз. Да не говорим, че не изпадам в приключения, когато търся програма за нещо - просто си отварям пакетният мениджър и си я намирам. На всичкото отгоре, това почти не ми се налага, защото дистрибуцията директно върви с комплект от нужните ми програми. Инсталирвам си само една две допълнително за 5 минути, а на всичкото отгоре не се грижа постоянно да ги обновявам - автоматично е. 4.Е, моите съболезнования на притежателите на АТИ видеокарти... Така, всички знаят, че притежателите на Нвидиа карти нямат абсолютно никакви проблеми със ускорението. А и определено за компютър с Линукс няма никаква принуда да ползваш последният писък на технологията. И стара 440 карта ще ти поддържа необходимото ускорение. Хубава и мощна видеокарта е необходима единствено на геймърите да вървят игрите. 5.Ех, игрите...Нужно ли е да повтарям, който иска да играе игри, дава луди пари за хардуер, еми ще даде и за Уиндоус. Той май само това може перфектно - да се играят игри на него. Обаче прехвалената 7 нещо с игрите май не е толкоз добра като старото ХП. На компа имам и 7 и ХП. Е, сина ми предпочита да си играе игрите на ХП, а не на 7. Тинейджърска му работа. 6.Въпрос на вкус. Аз пък ще кажа, че по удобен, функционален и красив интерфейс от тоя на КДЕ 4.4 няма, 7 му диша прахта, въпреки че се опитва да го имитира. Нямам нищо против 7 , харесва ми, кефи ме, но пусто опустяло все нещо ми липсва. С КДЕ се чувствам много по добре. Абе къв КПД те гони, пич? Как по-бързо да цъкаш с мишката?? Достъпа до настройките в 7 е доста овъртян, за човек свикнал на ХП е кошмар, особено настройка на нета... 7.Майкрософският офис пакет никога не съм ползвал, не го познавам и не мога да кажа нищо. Научил съм се да бачкам с отвореният офис и каквото имам да пиша си го пиша без проблеми. КПД - дрън дрън. 8. Сигурността не е мит. А сигурността на 7 е спорна все още. Това, че не си се заразил все още е въпрос на късмет. То и аз ползвам Уиндосите си без никакви антивирусни и не съм лепвал никога през живота си вируси, но съм бил свидетел на заразени машини и псувните на притежателите им. Но все пак си има задължителни манипулации, ако искаш Уина да върви читаво - дефрагментиране и никакви експерименти с разни програми. Инсталираш само нужното и това е. Даже на работа игрите (уиндолските - карти, мини и т.н) са махнати, че скапват работната програма и тя почва да се държи странно... Та така, от всичкото, което изтъкваш, трябва малко да си коригираш процентите. Да, Линукс не може да бъде ОС за геймърите и за компютри, използвани за професионални програми. Е, това съвсем не прави 99,99 процента. За всичко друго Линукс перфектно се справя - филми, интернет, непрофесионална графика и музика, торенти, общуване, да не изброявам. Общо взето 90 процента от потребителите за това ползват машините си, следователно Линукс би им вършил работа. Остава просто въпрос на избор, стереотипи, любопитство и не на последно място акъл.
 24. 1 реакция
  Не съм и очаквал други отговори между другото, аз дори предварително го написах ...! 2-3 реда безсмислени словосъчетания, без доводи и тичпичното "чувство за хумор", което вкарват хората без доводи и собствено мнение, хора които са убедени в неправотата си, но решени да тъпчат на едно място .. Няма значение .. Просто да сравняваш КПД-то на линукс и Уиндоус при 99,9999% от потребителите не може да стане.. Нека да дам и един пример, който вероятно е по-възможно да разберат хората, за които говорих малко по-рано, въпреки, че да общуваш с такъв тип човек е все едно да си говориш с тухла.. Така, та относно КПД-то на потребителите при използването на Уиндоус и линукс.. Това е все едно, ако имаш възможност да изчу*аш Анджелина Джоли (Уиндоус), да подхванеш прасето на двора (линукс) вместо нея .. Естествено, че теоретично не е невъзможно да изчу*аш прасето на двора .., но никой не го прави ..
 25. 1 реакция
  1. Лесен ти е, щото си започнал с него. Пробвал ли си на да обясняваш на неработил досега с компютри човек кое и как става? 2. То понеже новите дистрибуции на Линукс не искат бързи машини. Сравнявай системите от една и съща година - примерно Windows 7 с Ubuntu 9.10. На нетбука ми и двете вървят еднакво бързо (или бавно - зависи от дефиницията ). 3. Може, но аз как не хващам вируси? Дори без антивирусна нямам проблеми. 4. Повечето Линукс дистрибуции идват с вграден софтуер, при това повече от Windows. 5. Да бе .... кракваш веднъж и забравяш, ако ти е пиратска версията или нямаш читав ключ за активация. При втория вариант даже отпада нуждата от кракване и за целта не е нужно да плащаш. 6. Има си логове. Ако някой софтуер няма, за това са виновни разработчиците на софтуера, а не Windows. Ти какви програми качваш? Защото аз като инсталирам нещо и то си работи и няма нужда от преинсталация. 7. Ако знаеш какво правиш, фините настройки на Windows не са проблем. Ако не знаеш, по-добре не пипай, щото наистина ще го счупиш. Аз така и Линукс съм чупил, така че е същата работа. 8. На мен не ми показва такива неща Ако ти показва - имаш хардуерен проблем с компютъра. Или си качил кофти драйвер. 9. 100%... глупости. Редовно правя няколко месеца работа без рестарти и на служебните и на домашните компютри. Рестартирам само при ъпдейти или инсталация на нов софтеур, който го изисква. От няколко стотин компютъра, които съм подържал и подържам, нито един не крашва няколко пъти в месеца без причина. 10. Windows 7 идва с обновена база с драйвери...нормално. Но не може да има драйвери за абсолютно всеки хардуер, още повече за такъв от преди 4-6 и повече години, нито пък или последните версии драйвери. Ако нещо не ти работи, теглиш си нов драйвер от производителя. Да видим какво ще правиш, ако искаш да инсталираш някой по-екзотичен хардуер, производителите на който не са и чували за Линукс 11. Нищо от това не правя, на нито един компютър, освен ако няма някакъв специфичен проблем, който да го изисква. 12. Никога не дефрагментирам! От 10 години не съм го правил. А и Виста и 7 се справят и сами с тази задача. Не усещам разлика в бързодействието, освен на стари лаптопи със супер бавни и препълнени дискове. Но там каквото и да правиш ще ти е бавно. 13. Зависи. ХР е доста дървен интерфейс, а повечето Линукс дистрибуции са доста по-красиви, даже от windows 7. 1. Да, това е така. 2. И при Windows има. 3. Също като Windows. 4. Да, и при Windows също 5. Същата работа 6. И Windows върви на компютър за 50-100 лева. 7. Нетбука ми с Windows 7 стартира по-бързо, макар че не съм засичал точно. Убунтуто на същия нетбук като че ли зарежда по-бавно. 8. Определено зависи от машината и дистрибуцията. И от фините настройки 9. Има графични среди, които не се различават много от Windows. 10. Да, понеже е "много" разпространен, на никой не му се занимава да пише такива. 11. Това важи и за Windows. И се радвам, че повечето хора не го правят, иначе моята професия ще стане излишна. 12. То оставаше и това да не върви. Още през 99-та вървяха, като пробвах за пръв път Линукс.
 26. 1 реакция
  От кога на стероидните стимуланти им викат "Ядки"?
 27. 1 реакция
  Не заради заметресенията, а заради самите вас - не правете секс, освен ако нямате брак!
 28. 1 реакция
  Брех мама му стара, а едно време ги свяляхме с боза и пастичка в сладкарницата..........
 29. 1 реакция
  Еее ти пък не знаеш ли, че се взема от магазина за леви държачи за накладки на Пежо. Гледай да не влезеш в магазина за десни държачи, че там за комбита са много скъпи!
 30. 1 реакция
  Споко хора, след 2012г. летачите си отиват, ще живеем без стрес, без болести и страх и ще бъдем нещо съвсем различно. Е, поне се надявам така да стане.
 31. 1 реакция
  А ти можеш ли да обориш твърденията за конспирациите? Някои твърдят, че в Космоса има вакуумм, че Слънцето е топло, че на южния полюс има лед, че Марианската падина е дълбока 11км, че арсеника е отровен. Като ще доказваме нещо, искам да те питам, ти вярваш ли в изредените твърдения или поне в някое от тях?
 32. 1 реакция
  Аз мисля, че всички бивши (за сега)министри и подопечните им проститутки, трябва да ...
 33. 1 реакция
  Айнщаин е казал: "има 2 безкрайни неща на този свят: вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен" ако имаше такава програма никой нямаше да си купува нов компютър
 34. 1 реакция
  Чувал съм за тези генератори, че и ги коментирах някъде из форума. "Тренчевите" торсионни генератори са едни от многото видове, а те са безброй, защото по принцип всичко създава и излъчва торсиони полета. Чувал ли си за ефекта на формата? Силата на символите се състои именно в ефекта на формата. Целта на торсионните генератори е да манипулират своиствата на материята избирателно, а това става само с подходящ за конкретната цел генератор. Ако бяхме достатъчно развити, щяхме да можем да материализираме, с нашата мисъл, каквото и да било от вакуума, който всъщност е материя и антиматерия в баланс. Този баланс може да се наруши и да се появи материя. Аватар Сай Баба е правел именно това.
 35. 1 реакция
 36. 1 реакция
  Мдааа, тъпия фесбук, където трябва да лъсне на всеки лачения задник. Видяхте ли до къде се докарватес ваща суета.
 37. 1 реакция
  На такъв въпрос не може да получиш адекватни отговори. Ако някой разбира, със сигурност няма да ти заобяснява във форума, съжалявам, че те разочаровам
 38. 1 реакция
  Поздравления! За присмехулниците, само ще кажа, че ще си научат урока по най-трудния начин. Мърдане няма. Проверено, работи! В тези думи явно има доста сила, щом са събрали толкова минусчета Типично за Кали Юга!
 39. 1 реакция
  Изследвайки твоето мнение под микроскоп, смятам, че по бая работи си скъсан.Не ми пречиш, успех. п. п. дал съм схема на подходящ торсионен генератор. Защо не го сглобиш,пък тогава да си кажеш мнението.
 40. 1 реакция
  Пожелавам Ви да сте живи и здрави, вярвайте, в каквото щете, а бъдещето ще покаже, кой крив, кой прав. На добър час!
 41. 1 реакция
  Всеки носи последствията от своите вярвания!
 42. 1 реакция
  ...изкопирал си грешния мозък пич! Моите съболезнования!
 43. 1 реакция
  Де що може да се намери за водата и особените и свойства съм изучил и прилагам на практика. Отдавна не си купуваме в къщи минерална вода от магазина, а ползвам торсионен генератор за промяна структурата на водата. За 10-тина минути водата от чешмата, става нещо съвсем друго. Няма миризми на хлор, химикали и прочее боклуци, а вкусът на водата е като на кладенчова. Когато отпиеш такава вода се усеща прилив на сили, и подобряване на настроението, нещо което не съм усещал от чешмяна вода. Посредством такъв торсионен генератор мога да копирам лекарствена информация в чаша с вода и по този начин съм си лекувал главоболието с изкопиран аналгин или нурофен. Моя позната хомеопатка дори е копирала лекарство за раково болен и ефектът е бил на лице, като са спестили маса пари. Една ампула е струвала 1000лв.!
 44. 1 реакция
  Нищо подобно, криво си разбрал. Пък и право да е това не променя фактите, че молитвата действа така. Невежите си мислят, че трябва да приемат думите в молитвите буквално и от там иде тяхното нещастие. Изговарянето на определени думи и словосъчетания, променя мозъчната дейност, а мозъкът е най-съвършения торсионен генератор. За свойствата на торсионните полета, можете да намерите доста информация в нета и да наредите пъзела.
 45. 1 реакция
  Най-погубващата страст е гордостта. Най-трудно разпознаваема в нас самите. Това е една от любимите ми молитви: Ти виждаш, Господи, слабостите на моето сърце. Ти знаеш колко често се поддавам на дяволски внушения и се изпълвам с гордост и надмeнност. За себе си мисля повече, отколкото е необходимо, превъзнасям се над моите близки, от които очаквам да ми оказват зачитане не според достойнството, което имам като Твое създание и Твое достояние, а според неугасимата жажда на моето самолюбие. С мисъл, думи и дела не търся Твоята слава, а своята прослава пред хората. Затова, Господи на смирението, душата ми е пуста и сърцето ми не намира утеха. Гордостта и себелюбието ме прояжда, не ми дава покой, унизява ме пред самия мене, разстройва отношенията ми с близките, води ме към крамоли, раздори, недружелюбие и ме прави негоден за общия живот. Как бих могъл да застана пред Тебе или да извърша нещо достойно за Твоето величие, обременен от мисъл и чувство, на които Ти се противиш? Велики Господи, Ти ни даде пример на смирение и ни поучи да бъдем смирени по сърце. Бидейки в образ Божий, Ти понизи Себе си, като прие образ на раб и се уподоби на нас, човеците, за да ни спасиш. Ти уми нозете на учениците Си, на всички послужи и живота си даде за спасението за човека. В смирение изтърпя страданията и прие разпятие. Ти ни даде пример и поука на смирение, като каза: "Поучете се от Мене, понеже съм кротък и смирен по сърце, и ще немерите покой за душите си." Поради всичко това не съм достоен да Те призовавам, Господи, нито Твоето всесвето име да нося, нито да издигам очи към Тебе или да поменувам Твоя свят закон. Моята гордост и поривите на моето себелюбие духом ме отдалечава от Тебе. Но, Владико Човеколюбче, смили се над окаяната ми душа и ме освободи от мерзостта, от огъня на надменността, от червея и ръждата на самолюбието, за да намери душата ми покой в съгласие на моя дух с всесъвършения и Божествен Твой Дух. Дай ми сили да удържа победа над противния дух, който ме бори и напада, за да се възгордявам, и тъй да падна в еднакво осъждане с дявола. Поведи ме към смирение, любовта ще оправдае вярата ми, вярата ще ме спаси. В Твоето вечно Царство ме направи участник чрез смирението. Въздигни ме от немощта на моето сегашно духовно състояние, та всичко, каквото имам или бих придобил - дарование, чест, знание, име, положение или друго нещо земно - да има цена пред Тебе, оценителя на истинското благо, и да служи за изграждането на Твоето царство в душите на човеците. Като ми дадеш тая велика милост, пази ме, благий Наставниче на смирението, от страшното и гибелно внушение за превъзходство и духовно предимство, но дай ми сърдечното съкрушение на митаря. Боже, бъди милостив към мене грешника. Амин.
 46. 1 реакция
  Препоръчвам ви "Български хроники" за вечерно четиво.
 47. 1 реакция
  Въпроси с понижена трудност: 1-Имаше ли в Раковаски ресторант, в който сервираха костенурки? 2-Имаше ли публикации за хора от Раковски, които са уловили и убили много костенурки? Иначе аз не мразя никого.
 48. 1 реакция
  Ти си от Раковски, ако не греша. Ако греша поправи ме.
 49. 1 реакция
  Няма невъзможни неща.Но има хора които са проспали часовете по Бългаски език и се мъчат да формулират изречение.
 50. 1 реакция
  Ето: Тук е показано за новаци като мен, но какво е техническа грес? Обикновен грес или какво? Коя е най-добрата смазка? gyps имай предвид, че някой не могат да си го позволят!
Резултатите са според часовата зона Sofia/GMT+03:00
×
×
 • Добави ново...