Премини към съдържанието

Топ Потребители

 1. Bobbyy

  Bobbyy

  Потребител


  • Харесвания

   9

  • Публикации

   4


 2. go6o_kara

  go6o_kara

  Потребител


  • Харесвания

   8

  • Публикации

   7577


 3. B-boy/StyLe/

  B-boy/StyLe/

  HJT Team


  • Харесвания

   5

  • Публикации

   21444


 4. haidukpikaso

  haidukpikaso

  Лига на легендите


  • Харесвания

   5

  • Публикации

   99806Най-харесвано

Показва най-харесваното съдържание на 11.09.2010 от всички места

 1. 3 реакции
  Тук е място за споделяне на рецепти за зимнинка- туршийки,мармалади,компоти и т.н. Ето от мен първата,изпитана,проверена- мнооооого са вкусни,пият много ракия и водка Кисели краставички без варене Значи взимаш 1 буркан - без значение колко голям. Буркана се пълни с вода догоре. После водата се разделя на две еднакви части. В едната половина вода слагате сол до тогава,докато 1 яйце сурово не изплува от повърхността. Двете части вода смесвате с добре разтворената сол. На дъното на буркана се слагат зърна чер пипер,сушен копър,чесън и листа от вишня. Корнишоните се нареждат в буркана и се заливат с приготвената вода. Обръщат се от време на време и стават много бързо - както ще ги и изядете де - бързо.
 2. 3 реакции
 3. 3 реакции
  Разликата, освен в размера е че на по-ниски резолюции има едно размазване на образа. Лично мен много ме дразни. Ако за теб не е проблем си го дръж на каквато резолюция искаш. Виждал съм хора които ги кефи да си държат 22" широкоекранни LCD на 1024х768, така че няма странни неща.
 4. 3 реакции
  Ако се опиташ 2-3 години да галиш по главата една крава и да и шепнеш "Ти не си крава, ти си елен" това ще я направи ли елен и ще те разбере ли тя? Няма смисъл, но добре го знаеш този факт. Аз също не мислех да се обаждам в темата, защото ще бъда обвинен веднага, че търся конфликти, спорове и обиждам автора (той се крие зад този параван лонг, лонг тайм агоу), но като гледам цялата безмислена негова арогантност и безумно поведение към останалите потребители, няма как да не се включа. Като човек, който има претенции, че борави перфектно с търсачките известни, защо не се вложиха грам усилие в тази насока и вместо да търсиш поводи да се скараш с опонентите си и да ги обиждаш, до сега да беше получил отговор?!?! Ето първия резултат от гугъл, който дава отговор на въпроса ти, а има още стотици линкове след него, които потвърждават къде по-научно, къде по-лаишки написаното в него: http://bg.shvoong.com/humanities/1731040-%D1%88%D0%B0%D1%85%D0%BC%D0%B0%D1%82-%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BA%D0%B0/ Първо да се чете синьото, а после червеното. Ако написаното не те устройва като изчерпателност, търси отговора в медицинска литература, научните трудове и изследвания през вековете. И спри до тук с просташкия сарказъм, обидите и невежите опити да блеснеш с нещо, което го нямаш и да си увеличиш за чужда сметка фенклуба измежду нежната част във форума. Лека нощ!
 5. 3 реакции
  Туй Щях и едни свински пържоли с много вкусен сос по рецепта на Тургенев да врътна, ама нещо се помотах...
 6. 2 реакции
  Тоест отричаш генетиката Аргументи има достатъчно в темата. Явно ти четеш избирателно и се хващаш за страничните неща, вместо да отсееш важната информация, която дава отговор на въпроса. Или го правиш нарочно, или просто нямаш достатъчно добри анлизаторкси способности. И в двата случая темата ти става безсмислена - или целта ти е просто да си чешеш пръстите, като се правиш на лошо момче, вървейки срещу останалите и по този начин привличане на глупави фенки, или колкото и да ти се дават доводи, няма да ги разбереш. А се караш на другите, че не четат? Твърде много противоречия се наблюдават в постовете ти, когато се опитваш да избегнеш неудобно мнение. Получават ти се нещата само за пред глупавите фенки, за които вече писахме. Това го знаеш достатъчно добре, което само показва користните ти цели. А това, че съзнателно търсиш множествено женско внимание, или така нареченият "фен клуб" (поне доколкото разбирам от поста на @algor), е чисто избиване на комплекси. И да питам и аз нещо по темата - защо азиатските бойни изкуства не са олимпийски спорт?
 7. 2 реакции
 8. 2 реакции
  И къде точно е светотатството тук? Навсякъде се строят джамии, само че понеже тази била близо до района на кулите, вече било гавра... Точно с подобно ограничено и ксенофобско мислене се стига до омраза и напрежение между хората...
 9. 2 реакции
  Малко разбрали-недоразбрали стана работата... Джамия няма да се строи на мястото на кулите, а в района наоколо, в близост до въпросното място. И е тъпо да се слага знак на равенство между всички мюсюлмани и тяхната религия от една страна, и религиозния фанатизъм от друга страна. Плюс това е доста спорно кой точно извърши този "атентат", но да не задълбаваме... Видно е, че пропагандният апарат работи чудесно...
 10. 2 реакции
 11. 2 реакции
  DOS - Няма да му тежи и да забива. Та сега сериозно, ти за какво си си го взел това? Води се геймърска серия. А геймър и линукс в едно изречение трудно се събират. Да, има игри които вървят, подкарват се с виното, но това означава че като си цъкнеш на "нови" в любимия ти тракер и каквото видиш няма да можеш да го играеш скоро с линукса. Гледам ти и интересите в профила, то май няма смисъл да разглеждаме нататък. Слагаш един Win 7 64 bit и си свиркаш смело.
 12. 2 реакции
  Не разбираш мисълта ми. Това че машина те побеждава, не означава че създава изкуство. Изкуството е да създадеш такава партия, от която хората да получат естетическа наслада, а не просто спортен резултат. Като пример от най-новата история: в мача Топалов и Ананд, в четвъртата партия коментатора Антоанета Стефанова, както и компютъра с програмата Ribka_4, предлагаха ход, който и самия Веско направи. Съвсем неочаквано за всички обаче Ананд пожертва фигура и получи за 3-4 хода неотразима атака и спечели красиво. Ето за такова изкуство говоря. Това машините не могат все още. Просто при тях липсва понятието опит и фантазия. Една машина, била тя и с размерите на небостъргач не може да състави план на действие като: тези фигури ще дойдат тук, а другите тук. При машината има конкретно изчисление и ако няма конкретно заключение, няма и конкретно действие. Т.е. може да бъде отхвърлен даден ход, поради невъзможност да бъде изчислен до край. От по-старата история: Михаил Тал, той е бил вълшебник в тази игра. Почти винаги жертвал фигури, впоследствие доказано некоректно, но за зрителите в залата и читателите от вестниците и списанията, е било истинска наслада да наблюдават играта му. Такова изкуство не може да се създава от машина, защото въведените й правила се нарушават, защото машината не може да осъзнава своите действия. Тя просто смята. Тя не може да играе за публиката. Тя просто казва това да, това не.
 13. 2 реакции
  Първо, за да ти се отговори на въпроса, е необходимо да знаеш, че думата спорт произлиза от френски и означава нещо като за развлечение. Спортовете са възникнали първоначално като следствие от трудовата дейност на човека. Т.е. лова е бил средство за препитание, но впоследствие вече е станал само средство за развлечение. Производните са стрелба с различни оръжия и риболов. Шахмата е съвкупност от наука, изкуство и спорт. Наука, защото непрекъснато се изследват различни варианти в различните дебюти, на които има посветени хиляди книги, същото се извършва и с мителшпилните позиции и ендшпила. Изкуство, защото дори във века на компютрите се доказа, че е необходим особен талант, който машините нямат и до този момент не може да бъде създаден с машинен език. Милиони хора изпитват наслада от партиите на великите шахматисти от различни поколения. Спорт, защото в днешно време /и не само/ хората оценяват стойностите в живота според класации. Т.е. ако един човек има способности в дадена дейност, неговото признание става обикновено когато го признаят на високо равнище. Т.е. едно момче от махалата може да е най-добрия футболист, баскетболист или всякакъв друг, но признанието идва, когато успее да спечели отличие в състезание. Именно състезанията са нещото, което определят дадената дейност като спорт. А ако се обърнем към физическата и психическата годност, то ще кажеш къде е спорта. Относно психическата годност в шахмата това е едно от основните качества, необходими за да се практикува играта. Слабия характер, не води до успехи. Физическите качества - пример първия мач между Карпов и Каспаров. Безлимитен мач, в началото Карпов води с 5:0, очаква се победа, тъй като се играе до 6 победи. Обаче тук се намесва физическата издържливост. След 30-та партия Каспаров печели 3 от 4 партии и по решение на ФИДЕ, международната организация, мача е прекратен, поради изтощение на играчите. Моята жена е бивша баскетболистка, а аз шахматист. Когато се запознахме, тя също беше скептична относно шахмата, но ми се отдаде случай да я убедя в обратното. Тя участваше в разни работнически състезания, в които имаше състезания по баскетбол, волейбол, тенис на маса и т.н. и шах. Тя участваше в няколко дисциплини, реши и в шаха да се пробва, все пак бях я понаучил нещо. Докато играеше аз и казах, че ако получи спечелена позиция да внимава с поведението си, тъй като в такъв момент сърцето ти започва да бие толкова силно, че го усещаш, все едно е 20 см пред теб. Първоначално тя не ми повярва, но по време на срещата си се убеди и не само веднъж. Напрежението в играта е огромно и аз например за едно състезание 7-8 дена свалях около 10 кг. Надявам се да съм обяснил достатъчно ясно.
 14. 1 реакция
  Поникнало нейде сред пущинака - сред камънаци, тръни и бодли, покълнало в надежда свята в утрото сред росните треви. Подрумниче омайно – свежо окъпано във бисерни сълзи потрепва то уверено и смело облъхнато от радостни мечти… Помахва ни с ръка незрима за поздрав искрено – сърдечно мил, със погледа на девата любима смутило е душевния ни мир… Попътни ветрове ни пожелало към щастието – светли върхове. На щастието във тихата омая там под сияйно синьото небе, зове за полети до края - до сетните ни земни дни .. И никога не ще се аз разкая, на себе си не ще да изменя… и сладострастна забрава ще трепне сладко в моето сърце. Подрумничето нежно, мило навеки ще ми дава то криле. С надежда светла и красива ще храни вечно моето сърце…
 15. 1 реакция
  GeForce 9600 GT 512MB vs Radeon HD 4850 512MB HIS H485FM512H 4850 512MB DDR3 256bit PCI-E 184.86 лв. Radeon HD 4850 512MB vs Radeon HD 5770
 16. 1 реакция
  Според битуващото народно поверие, гърците са "византийци". Но гърците СОЛИДАРНО стачкуват срещу бюрократите си. Солидарността бе характерна също и за поляците. Според възрожденеца, самите ние някога бяхме мърша. Но и днес все някой от нас ще пусне махленско подмятане (инсинуация) а ла Бай Ганьо по адрес на ЕДИНСТВЕНИЯ си стачкуващ сънародник.
 17. 1 реакция
  Другите зъби с пълна упойка ли ти ги вадиха?
 18. 1 реакция
 19. 1 реакция
  Тази която си показал е 1024x768 Ето ти малко в зеленко :
 20. 1 реакция
  Отчаяна съм. Изчезна моят домашен плюшко. Казва се Рони и е пекинез на 4 години. До снощи до 3 през нощта ми се мотаеше в краката, и като си легнахме да спим... през нощта някой или е отворил вратата на къщата и той е избягал, или го е откраднал. Залагам на втория вариант, защото и преди е излизал от къщи, и с мен и със семейството ми, даже и сам, тича няколко минути и се прибира. Застава през вратата и чака да му отворим. Този път... уви... не само че него го няма пред вратата, не само, че не знаем кога точно в промеждутъка между 3 и 8 сутринта е изчезнал, но и всички от семейството го търсихме къде ли не. Не остана улица непребродена - с кола, с мотор, пеша... Безполезно. Няма го никъде. Той не е свикнал на чуждо място и като е запрян стои няколко минути и почва да вие. Ако беше в някой съсед, досега да съм го чула как "плаче" и да съм си го прибрала. Може би е откаран някъде. Живея в малко село, където всички се познават и вече всички знаят, че е изчезнал, но никой няма сведение за кученцето. Моля, хората от Велико Търново и региона, ако го намерят, да се свържат с мен на телефон 0896 698 214. Пускам няколко снимки да го видите как изглежда. Отговаря на името си /Рони/ и идва като го повикаш.
 21. 1 реакция
 22. 1 реакция
  Разкажи, живо ме интересува! А ти искаш ли да ти кажа, коя е най вероятната причина да си приела исляма? :wors: Казах ти още когато Алия заяви, че мюсилманите в България правят голям грях, че помагат на съселяните си християни, че е точно от саудистките талибанки./ тогава още се пишеше студентка/ Я то станало 11 септември. И какво съвпадение, днес е 3-я ден от празника.
 23. 1 реакция
  http://www.youtube.com/watch?v=27_zaKNlrS4&feature=related
 24. 1 реакция
 25. 1 реакция
  Е, най-после научихме каквото ни интересуваше. Не че не го знаехме, де. Не бе, как ще отричам. Напротив, възхитен съм как всички аспекти на живота ви са строго регулирани и сакрализирани,
 26. 1 реакция
  Ами кой е виновен за това? Ако имаше достъпна информация, богата литература, преведена(за повече улеснение), нямаше да е така. В главата ми е страшен микс вече, усещам умора.
 27. 1 реакция
 28. 1 реакция
  Не се карайте, моля. Казах вече, че няма да дам.Също няма да кажа и мотивите за отказа си. Има наистина достатъчно данни из нета, но ако проявявате интерес, но приятелският ми съвет е да не им вярвате безрезервно, тъй като всяка статистика се прави с цел, а тя винаги е твърде далеч от Вашите собствени мотиви за справката.
 29. 1 реакция
 30. 1 реакция
  И ти какво си мислиш, че тя не го знае ли? Жените имат страшен нюх за тия работи, брат, загряват за миг! Топката е в теб, но никакви скайпове, имейли, фейсбуци и прочие - нищо не може да замени прекия контакт! Един приятел казваше, че "по телефона крави не се пасат". Покани я сама някъде - кафе, кино или каквото се сетиш, а тя сама ще се сети за какво точно я каниш. От теб се иска само малко кураж, предразположи я с някой нов виц или нещо подобно и давай смело, няма да те бие, я! Хайде, стискаме палци! Само дето малко ме човъркат тия години... Приятели сте от 5-6, а сега тепърва ще учите в различни училища. Излиза, че ако не става дума за висши училища, сте приятели от 1-2 клас, а от 4-5 си я набелязал. И това ако не е акселерация, здраве му кажи!
 31. 1 реакция
  Някои може ли да ми обясни как се пуска игра с гарена? Показвам каде е стартовия фаил, но немога да вляза в сарвар. Моля помогнете, Благодаря предварително.
 32. 1 реакция
  Не го познавам. > предполагам позитивно
 33. 1 реакция
  И на мен.Много бебешка изработка според мен :Д ...Кал не намери няк'ва добра фирма , най оср**ата намерил...От страна на код , да ,ама ...дизайна ...толкова хваления дизайн..е оср*н !!!
 34. 1 реакция
 35. 1 реакция
  толкова простотии на едно място не бях чел скоро никакви черни дупки няма в центъра на галактиките, това са само болни теории на изкукали учени
 36. 1 реакция
  Минимума според мен за добра картина е двуядрен процесор на 2,8 - 3GHz и видео карта 512 - 1GB ДДР3 памет, 2GB ram. Може и с вградено видео но да е поне Ати 4250 или 4290, но пък тогава ще трябва повечко рам.
 37. 1 реакция
  Друго не можа да измислиш и това си го изсмука от пръстите май... Кога съм казал, че искам някой да си инфектира машината ? А и с повечко хигиена при сърфиране на човек не му трябва чак топ стена за да се предпази. Но аз ползвам COMODO заради съвкупоността и от модули, които ми спестяват време и усилие... Още повече, че броя на потребителите използващи Windows 7 x64 се увеличава драстично и скоро очаквам случаите в подраздела да намалеят значително. А аз не съм сигурен, че ако някой седне на машината ти и ще се откаже след като почнат да му изскачат съобщения затова или онова...начинаещите потребители изобщо няма да знаят какво да натиснат (ще се вкарат във филма "В какво се забърках" от една реклама на Тандем Видео)...а ако натиснат Allow отива нуждата от HIPS...е да тук вече идва Sandboxie, но ако си нямаш култура и той не може да те опази...тук червея Conficker се бе намърдал без проблеми: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=149320 И айде не на мен тия за неработещи програми под Windows 7 x64. Ти я плюеш още от началото без да си я слагал досега даже...явно "грозденцето е много високо и е кисело а" ? За COMODO може да си по-наясно с някои неща, но Windows 7 x64 ползвам от доства време и съвсем малко са програмите които не бачкат под x64 при режим за съвместимост...Отделно ядрото му е доста защитено: Patchguard, dep, aslr, mic, uac, biometric devices, efs, ad rms, bitlocker, action center, signature verification...като се замисля доста са се оляли...ама браво де. Не че и това няма пробиване, но си е доста голямо постижение за MS. Отделно ползата от x64 платформи не е само в сигурността. Никой не ти е опрял нож в гърлото да ползваш Windows 7 x64. Съветвам те обаче лека по-лека да се подготвиш за x64, защото това е бъдещето .Говори се, че Windows 8 ще бъде единствено в x64 вариант... Всяка ОС си има и плюсове и минуси, но определено Windows 7 е крачка напред...
 38. 1 реакция
  Посмяхме се на устройството на женския, ай сега малко и за мъжкия Мъжкият мозък се състои от няколко подраздела и блока: 1. Датчик "Искам да ям. И да пия, разбира се!!!" - работи винаги. 2. Сензор "Искам секс". С приближаване на пенсията прегаря. Има три положения: - "искам". - "искам непоносимо". - "тук и сега". 3. Център на аудио възбуда. Входящи данни: - звук на изливащ се в чаша алкохол. - благодарни подсмърчания на удовлетворена жена. 4. Център за възприемане на различни сортове бира. 5. Блок за вземане на стратегични решения. Решение по подразбиране: "Абе 'що не си е....е майката... Още две бири!". 6. Автопилот "Вкъщи". 7. Генератор за отговори на въпроса: "Къде се шля цяла нощ, говедо?" След време от примитивно устройство се превръща във високо интелектуален уред с изтънчена логика. 8. Телефонен секретар "Скъпа, нека да го обсъдим по-късно". 9. Високо мощен заглушител на съвестта. 10. Далекометър "Женска". В реално време изчислява тактико-техническите параметри на основата на визуалното разпознаване. Особено техничните дават възможност да се направят заключения от типа "ще ми пусне/няма да ми пусне". В стандартния пакет - функции за определяне размер на бюста, стегнатост на задните части и т.н. За естети - спец. режим за определяне на интелекта "тъпа/почти тъпа". 11. Генератор на силата на волята за спортуване. Често се поврежда. 12. Датчик на нивото на запълненост с алкохол. При много индивиди липсва. 13. Имитатор на бурна дейност. Пуска се на пълна мощност в работно време. 14. Блок лостови прекъсвачи "Искам пари, нова кола, нов CD-плейър, гривна, диамант и т.н". 15. Черна кутия "Душа". При много индивиди достъпът е предвиден само за ограничен кръг приятели и една-две любовници. Към края на живота на никого не му трябва и е претъпкан с архивирани спомени. 16. Hеонова табела с надпис "интелект". Понякога се включва.
 39. 0 реакции
  Много ми е интересно и във връзка с един от предишните ти постове, как така избиването и поислямчването на настоящите помаци се връзва с това, че по този метод се действа само срещу еретици и политеисти. Помаците преди да приемат исляма насилствено, включая индивидуални и масови екзекуции са били християни, т.е. монотеисти?
 40. 0 реакции
  Я повтори, че нищо не схванах от твоята ирония. Не сме казали, че мюсулманите у нас са уахабити. Всъщност какво ти е мнението за тях и за режима в Саудитска Арабия? Ето и сборник с хадиси: http://www.way-to-allah.com/bul/documents/hadisi.pdf Наистина удивителна религия в някои отношения. Виж напр. хадис 21.
 41. -1 реакции
  Уникални глупости чета, аз говоря едно, всеки си пее своята! Не мога да се занимавам.
 42. -1 реакции
  http://www.plesio.bg/ram-c-69977727/1gb-ddr-400mhz-cl3-p-220189.html
 43. -1 реакции
  Това истински имейл ли е или поредната подигравка на прост сеирджия?
 44. -1 реакции
  Я по-леко със обидите ... На инжинера идиотските опити да замести флейстайпа ми прецакаха ОС! До сега не съм имал проблеми със FLEX TYPE, нито пък съм имал намерение да го деинсталирам, защото аз го ползвам + билка!
 45. -1 реакции
  е аз ги имам в нас,сега за 1 листовка да дам 10лв... ако ги имате просто снимайте с GSM или фотоапаратче,качете на компа и после в сайта... повтарям,трябва ми само листовка A-009 ! 1вия въпрос от листовката A-009 трябва да е свързан със това,колко е допустимо да излиза отзад товарът...оговорът е А - до 1 метър
 46. -1 реакции
  Ами аз не ходя от години на зъболекар, защото последния път като бях на зъболекар толкова ме болеше, ченаправох нямах никакви сили и през останалия ден и после през нощта бях като труп - само спях, нямах сили за нищо. Тогава бях на 12, сега съм на 26. Да, може и възпаление да е..........така страшно ми гореше мозъка, просто едвам издържах,само плачех и се молех да умра, просто беше непоносимо. Сега малко ми поотмина, но не знам докога ще е така. Иначе и хапчетата не ми помагат. Пих два аналгина през деня и нищо.Просто имам много нисък праг на болка и не си измислям. Рева поне половин час от убождане от оса, а пък да понеса ходене при зъболекар.абсурд. Просто ми трябва пъна упойка. два пъти ме оперираха от друго и двата пъти съм била под пълна упойка и нямаше проблеми. е, може би хората се страхуват да ме подложат на такова нещо защото съм 30 кг.
 47. -1 реакции
  Трябват ми следните драйвъри за хардуерните компоненти, които са в заглавието на темата. Лаптопът е от F9 сериите на ASUS. Искам да си сменя и настройките и резолюциите на самия дисплей, а от ASUS са дали някакви дискове, от които нищо не може да се инсталира както си му е реда. Лаптопът е с Windows 7.
 48. -1 реакции
  Товар не се обозначава до 1метър на най-издадената част.Това ли е ? Добре че видях темата и ме подсети,че кучето ги е наръбало.
 49. -1 реакции
  Не си споменал за какво основно ще го използваш така че ето един доста изгодна сделка и е чисто нов ЦЪК
 50. -3 реакции
  синхронизирани и систематизирани. Ако те интересува начина на уриниране и дефекация в Исляма, мога да ти разкажа.
Резултатите са според часовата зона Sofia/GMT+03:00
×
×
 • Добави ново...