Премини към съдържанието

Топ Потребители


Най-харесвано

Показва най-харесваното съдържание на 13.09.2010 от всички места

 1. 3 реакции
  Тук има една интересна дискусия за пълният член. Наистина, след време може и да отпадне, но дотогава, както се изказва един от писалите, "Пълният член трябва да остане! Много е удобно - грамотно пишещите хора веднага си личат)". Пак от там - "Едно просто правило: ако можете да замените думата, която се колебаете дали трябва да членувате, с местоимението "той" - пълен член. Ако можете да я замените с "него" - непълен член.". И още едно мнения, което се отнася и за останалите ти глупости - "сега остана да премахнем запетайките и да заменим кирилицата с латиница, за да доразкажем играта на собствения си език. и немци, и руснаци могат да се справят с падежи, а на нас пълният член ни е проблем. просто нещо в образованието ни куца...". Останалите ти простотии няма да ги коментирам, защото са пълен таратор ... ("Интереси: таратор")
 2. 3 реакции
  Знаех си аз, че комунистите са виновни за всичко Ето един поздрав - Това момиче ще ти е верен последовател за езиковата реформа
 3. 3 реакции
  На тоя изпростял народ само му трябва да учи азбуката отново, трябва да се научи първо революция да прави, пък била и "нежна", ама той(народа) да си я прави сам, а не да чака някой да му свърши работата, щото ще продължават да му се хилат и наричат рогоносец - зад гърба, а децата му ще ги наричат коп*ле*а... Пу, не видях раздела че е за програми - малко ли ни програмират предизборно и ни разпрограмират морално...
 4. 2 реакции
  След като се пъчиш толкова да беше погледнал из unicode таблиците за кирилица за да видиш че има и други букви с ударение. И се сърди не на комунистите, а на Майрософт, защото именно те са пропуснали удареното и в техните шрифтове Аман от многознайковци!!!!
 5. 2 реакции
  Мисля,че имаш нужда от специалист. Не е срамно да потърсиш помощ.
 6. 2 реакции
  Оф сега испанския се доближавал !!! Това може да го каже само човек които не знае испански. Имат първо една паразитна буква (h). Имат едно подчинително наклонение което е напълно излишно да не говорим че и те толкова го знаят или спазват. Да не говорим за двусмислиците които се получават за спрегнати глаголи във второ и трето лице. Да се чудиш за кои се отнася като ти говори на Вие. Имат по богат език че могат да кажат едно и също по няколко различни начина а смисъла ми все същия. За куп елементарни работи в българския език испанците ползват спомагателни глаголи и т.н и ...
 7. 2 реакции
  Са к'ат та чита - ми иди и ощи ина идеа - нище "" - кавичке у мойта асбука. Обоснофката мий по жилезна и от твойта - коят тай и на дале некой разбра - щот мене тай ма кефи и тай сам решил ас. Ам чи по жилезно от туй нема - каф си ти, кфи са и Кирил и Методий, па за БАН да'н говора - чи шми даат наклон на мене кък ши пиша. Щи дам и сажет на тебе - ка'т за сифте за бес пари - прекрасти у твойта Спейса на - Междудумие - по далго - ма по благозвучно - напрау ми кадри косама ка'т го думам.
 8. 2 реакции
  Шъ зема и ас да си напраа нек'фа моа си асбука. Например са по-на чалъм ша да мий ако са маанат исцело некфи тапи и ненужне букве к'ат например: А, Ъ, О, У, Е, И и най-вечи Р - Ас понежи Р не мое да казвам - за къф мий и да га пиша. Също тай да са маанат и пак ненужнити препинателне знаце - , - заптайка; ; - дветочие; . - точка; ? - фъпросителна. Тай нее да има да са чудиш и са майш де и га и що са пишат - и са заминят сас хапсолютно универсалното и неангажиращо - - демек тире. Отифам да разработвам идеата - после ши да пусна тема са пофала тука.
 9. 2 реакции
  мне, не е дразнещо - просто цялата идея е глупава а това за числителните бройни/редни дори ме накара да се засмея (разбирай: да се смея като идиот) постепенната промяна на езика в следствие еедневната му употреба е съвсем логична и няма да е изненадващо ако един ден и пълният, и кратлият член закърнеят също като падежите, но подобни недомислици като горните са просто......хммм ....жалки
 10. 2 реакции
  То по тази логика скоро ще създадем и новия правопис а именно http://www.ivosiromahov.com/2_article/a49.html Сетих се веднага за тази статия. Доста има взаимствано да не кажа изплагеатствано.
 11. 2 реакции
 12. 2 реакции
  Това са вчерашните баница и кекс с ябълки,орехи и канела...Малко попрекалих със сместа,та...Такъв аромат се носеше из къщи....ммммммммм http://kachi-snimka....1284282731k.JPG Сега ,като ги гледам,май не са много за показ,но пък са вкусни,особенно като попреседят и се овкусят... А това е снощната вечеря-пържени кюфтета и салата зеле-моркови...банално,но почти не остана... http://kachi-snimka....1284283209k.JPG Днес мисля да изпека пиле с картофи на фурна. ППСлед снимките на fedora вече ще го карам на линкчета...http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif
 13. 1 реакция
  Тук е място за споделяне на рецепти за зимнинка- туршийки,мармалади,компоти и т.н. Ето от мен първата,изпитана,проверена- мнооооого са вкусни,пият много ракия и водка Кисели краставички без варене Значи взимаш 1 буркан - без значение колко голям. Буркана се пълни с вода догоре. После водата се разделя на две еднакви части. В едната половина вода слагате сол до тогава,докато 1 яйце сурово не изплува от повърхността. Двете части вода смесвате с добре разтворената сол. На дъното на буркана се слагат зърна чер пипер,сушен копър,чесън и листа от вишня. Корнишоните се нареждат в буркана и се заливат с приготвената вода. Обръщат се от време на време и стават много бързо - както ще ги и изядете де - бързо.
 14. 1 реакция
  Преди малко научих за хубавата новина и айде и вас да ви уведомя... Малкият Иво се пръкна днес сутринта. Новият член на kaldata семейството е висок 56 см и тежи 3600. Майката и бебето са добре, макар че Диди категорично заяви, че повече няма да прави секс. Не искала пак да рискува да преживее същото Диди, да ти е жив и здрав юнака!
 15. 1 реакция
  От доста години си мисля, че тия ВУЗ-ове трябва да се проредят..... .....да очакваме ли следваща тема от "ИнжИнера 2" със скромното заглавие : "Как да си оперираме сами апендикса, защото престоя в болница е скъп и безсмислен "
 16. 1 реакция
  Tрябвяало е да изтриеш и двата дяла,ще получиш нов единствен дял, създаваш отново два дяла, форматираш този който ти е за Уиндоус(другият може и после под Уиндоус) Вирусът който ти е заразил вторият дял ти заразява отново новата инсталация. Ако вторият не е системен вирусът се трие лесно с едно лайв CD Linux,обикновено се намира в самият дял а не по навътре в директориите. HDD Low Level Format Tool ще ти изтрие дяловете - все едно че имаш нов неформатиран диск и също ще ти свърши работа. Може да го ползваш само при инсталиран Уиндоус. Няма значение какъв ти е харда(производител)
 17. 1 реакция
  И все пак аз бих заложил на средствата от сайтовете на производителите на хардискове... Тази програма не съм я използвал...и не давам гаранции.
 18. 1 реакция
  Направих си труда да прочета и други постове и теми на автора.Проблемите му не се преодолими по форуми и чатове.Според мен има ниска самооценка и емоционален дефицит .Без да съм специалист.Това е лесно преодолимо с няколко посещения при добър психотерапевт.
 19. 1 реакция
  Влезе ми под кожата Jill Scott ... Страхотен глас... http://www.youtube.com/watch?v=iCaPno7QChY
 20. 1 реакция
  Най ще е добре да я поканиш на вечеря със закуска.
 21. 1 реакция
  Приятелю, Ходи стисни цицката пак и като я осмучеш хубаво си избърши бялото около устата. Изкарай освен техническия и една филология и пак ходи уволнявай кирил и методи.
 22. 1 реакция
  Снощи сварих малко сладко от малини. 2кг. малини 2кг. захар 10 малки бурканчета излезнаха на средна цена от 1,70лв. Мисля докато има още, да взема и да замразя килограм, два. Друго си е през зимата да вмъкнеш една идея малини я в сладкиш, я в мелба, я на печена филийка с масълце ...
 23. 1 реакция
  Върви в един магазин с компота, сложете най-евтината памет и ако тръгне си готов. И 1200 мандахерцова да му сложиш, пак на 533 ще тръгне. Въпроса е да не е буферирана.
 24. 1 реакция
  Това е сървърна памет...Няма смисъл просто не става! Ако непременно поръчваш от този магазин, цък!
 25. 1 реакция
  Да живея ли? За какво? Към живота аз съм безразлична, живея в серия комична. Изпълнена съм само с горчивина.. от хора газещи в човешката душа. Какво съм аз за тях? Не знам. Лицемерни са дори и сенките им черни, те на никому не остават верни. „Какво пък толкова”, нали? От тези думи все още ме боли. Да плача ли? Заради какво, заради кого? Разбрах, осъзнах.. какво думата е приятелство, дума, сестра..на предателство. *************************************** Рисувам с болката цветовете на самотата, колко сива е самата сивота. Край мен хора без лица минават, и въпроси несвързано задават. Дъждът по лицето ми се стича, преплита се и той със солените сълзи капещи от кървавите ми очи. Безмълвни думите отлитат, сякаш закъснели за последния си танц. Тишината-черна, грозна и зловеща прокънтява в мислите ми пак, сама съм аз в стаята безкрайна, а часовника отброява края на неизбежният ми ад. Дъхът ми вече спрял е, сърцето ми без кръв дере се, но аз съм тук и знай че те мразя, трупът ти безмилостно ще газя, и вече знам от приятелки мъжете да си пазя.
 26. 1 реакция
  с риск да скандализирам обществеността............ една жена ако изгаря от желание винаги ще намери начин да си го получи /секса, де/ без значение колко е часа
 27. 1 реакция
  Хубави мисли днес тук! Това се казва понеделник!
 28. 1 реакция
 29. 1 реакция
 30. 1 реакция
  Съжалявам за лошия превод, както и че биха наранили религиозните чувства на някого! Няколко екзистенциални въпроса, които ще ни накарат да се замислим или да ги оборим. 1. Защо Бог иска неговото творение да не задава въпроси, критики, дебати или експериментални идеи? Това може да се случи само за покриване на лъжа. Това е причината, поради която ние не можем да попитаме за неща като това, какво е доказателството, че Бог съществува? Само истината може да устои на жестоката критика. 2. Защо Бог направи религиите се появяват само в бедните, необразовани и пустинните райони? 1400 години назад, гърците са били повече научно образовани и прогресивни, защо религията не се е появила там? Защото там има само заблудени, наивни, невежи и бедни хора. Ако отида на село, което е необразовано и се обявя като голям светец, мнозина ще ме последват. Колко лесно е да се направят глупавите хора по-глупави. Ето защо не виждаме нови религии, които да възникнат в Европа. 3. Защо Бог не ни каже на колко години е Вселената, на колко години е Земята, дали е кръгла или плоска, колко време й е било нужно за да се оформи, как е започнал живота, как е еволюирал? 4. Защо Авраамическите религии са изключителни? Как може истината да бъде ограничена до някои хора, а други хора, живеещи на други места, в други времена и т.н. да са в заблуда. Будизмът, от друга страна не е изключителен. Буда дори казва, не ми вярвайте, не вярвайте на вашите свещени книги, не вярвайте на това, което казват хората, но вярвай в само това, което е вярно за твоето сърце и ум, защото истината може да дойде само отвътре, а не отвън (извън - писания , пророци, боговете). 5. Защо Бог го е грижа за това дали хората вярват в него или не? Създателят на вселената и всеки атом в нея, не може да бъде така тесногръд, арогантен или глупав. Защото арогантността представлява прикриване на отрицателните чувства за себе си и истинският Бог по-скоро ще бъде с повече самочувствие отколкото арогантност. 6. Защо трябва да налагаме на други хора, законите и морала който считаме за свой идеал и това е единствената мярка за истината? Ако аз говоря истината, правя добро, бъда внимателен, щях да искам същото да се случи и на всички хора. 7. Защо един човек, който е религиозен е по-податлив на абсурдите и далеч от реалността на живота? Защо един образован човек е малко вероятно да бъде религиозен? Не, че означава, че религията е за наивните, слабите и незрелите? Защо Айнщайн, най-интелигентен човек, който живял на земята не е религиозен. Ако това не е ставало за него (най-интелигентния) Как може да твърдиш, че ти знаеш по-добре? 8. Ако Бог е създал Адам и го е изпратил от Рая на Земята, защо са намерени фосили на всички ранни примати? Какво точно означава Бог да създаде нещо? Където и да погледнеш науката установява неясни процеси, но не и магия! Бог е зависим ли е от физически закони? В наши дни не виждаме да се случва някаква магия, няма разделяне на води, няма девствени раждания, отрязване на луната, няма Завръщане в бъдещ мираж. Хората винаги приписват магически свойства на минали и бъдещи събития, за да намерят смисъл за света в който живеят. 9. Ако ние имаме души, които ще отидат в рая или ада, защото животните нямат души? Тъй като ние сме еволюирали от животните, и в началото хора като хомо еректус или хомо хабилис са интелигентни също (малко по-ниска от нас), ще бъдат ли и те съдени? Ако не, защо? Те не са имали пророци, мозъците им не са мислили, както нашите сега. Ние сме по-умни. Не означава ли, че колкото по-умни ставаме, толкова повече потенциал имаме да станем по-известни и най-вероятно Бог да се появи от някъде? (Бог не ни е направил по Своя образ, ние направихме Бог по нашия собствен образ). 10. Морала дали не е ли зависещ не от Бог или абсолютните закони, но вътрешната решимост? Само незрели и морално несъстоятелни хора се нуждаят от страха от ада или алчността за рая, за да бъдат морални. 11. Ако Книгите са ръководство от Бога, защо не бъдат оформени по такъв начин, че да можем да ги осмислим? Ръководството на Бог би трябвало да бъде ясно и обективно а не субективно и пълно с несъответствия. Но изглежда, нашият всезнаещ Бог мисли като хората и се учи чрез техните опити и грешки. 12. Ако единствената причина човек да се придържа към религията се дължи на несигурността за задгробния живот, какво би станало ако се окаже вярно, че има Бог и той изпитва всички, за да види дали ще станем глупаци в ръцете на властта, религията и обществото или ще открием истината и реалността на живота.
 31. 1 реакция
  Използвах всички препоръки,но за съжаление не се поправиха проблемите и преинсталирах Windows-а.Благодаря ви за отделеното време и за препоръките.Желая ви успехи и добро здраве. Мога ли да ползвам програмата TFC в новата система?Ще навреди ли програмата по някакъв начин?Като защита инсталирах Avast4.7Pro и PC Tools. Благодаря,с уважение Христо Мацанов
 32. 1 реакция
 33. 1 реакция
  И за paypal и epay, ти трябва едно ходене до банката, от където ти дават един код, с който си активираш услугата.
 34. 1 реакция
  Винаги ще има Утре Дори и мен да ме няма утре- ще съм пак до вас,защото днес съм била... И сте останали завинаги http-~~-//www.vbox7.com/play:68a623c3
 35. 1 реакция
  http-~~-//www.youtube.com/watch?v=MCOrtJMQmVs&p=DB51A0D7CFBA0EBA&playnext=1&index=46
 36. 1 реакция
  Основно пазаря от няколко сайта. http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewCat&catId=3 http://911.bg/a2/firm.asp?id=4206 http://www.altech.bg/bg/catalog/862 http://pora4ai.com/index.php Така ми излиза много по-евтино и по-качествено. Ако кажеш от кои град си някои все ще те насочи към кварталната бакалия.Още веднъж успех и дано няма теми от рода на прегрява и изгоря.
 37. 1 реакция
  Може би при китайците на Илиенци, ако си от София. Ако джажата е в стаята и не е зтворен в шкаф или гардероб наистина се обаждат, но моя го изхвърлих, че в колата се обаждаше понякога безпричинно и ме тормозеше. Не съм се заглеждал дали още ги продават.
 38. 1 реакция
  Привет заповядай Дано свършат работа
 39. 1 реакция
  Има промяна в датата: Release Date: October 15, 2010 [iGN.com] Minimum System Requirements: OS:Windows XP CPU:Intel® Core™2 Duo Processor or higher AMD Athlon x2 Processor or higher Memory:Windows XP:1GB or more Windows Vista:2GB or more HDD:13.0GB free hard drive space Monitor640×480 or more Video card:DirectX 9.0c / Shader 3.0 or higher (Operations on board fall outseide the scope of warranty. Also when VRAM is used in common with the main memory, it falls outside of the warranty) NVIDIA GeForce 7800 series or more ATI Radeon HD 2400 Pro or higher VRAM:256MB or higher(Outside of warranty when used with main memory) Sound card: DirectSound compatible(DirectX 9.0c or higher) Recommended System Requirements: OS:Windows Vista Windows 7 CPU:Intel Core2 Quad Processor or higher AMD Phenom x4 Processor or higher Memory:Windows XP:2GB or more Windows Vista:3GB or more HDD:13.0GB free hard drive space Monitor:1280×720 or more Video card:NVIDIAR GeForceR 9800 series or higher ATI RadeonTM HD4800 series or higher VRAM:512MB or more(Outside of warranty when used with main memory) Sound card: DirectSound compatible(DirectX 9.0c or higher) pcgamersworld.com Top 10 Weapons http-~~-//www.youtube.com/watch?v=QZyXmwc-pxk&feature=fvst
 40. 1 реакция
  За любителите на пикантното предлагам начин : избирате си чушки от пазара, изпържвате ги в тенджера с капак (че много пръска), изваждате в голям съд, омесвате с целина, магданоз, и настъргани моркови! Разпределяте в торбички и прибирате във фризера! Зимата след като извадите торбичката от фризера овкусявате със сол, захар и оцет! Вкуса е невероятен и няма да ви повярват, че са от фризер! А тези чушчици съм ги направила с готовата марината на д-р Йоткер! Пробвайте!
 41. 1 реакция
  Един мой приятел си взе комп за 1200 лв 4 ГБ 4 ядрен Видеокарта външна 1024 МБ - NVidia много е хубав и то само за 1200 лв
 42. 1 реакция
  Малко късно, но. Ето снимки от местопрестъплението +18 и описание на случилото се.
 43. 1 реакция
  Петьо стоянов днес видях лаптоп ейсър с блу рей и процесора му беше двуядрен 2,2 гхз. четох и други подобни теми и според мен много ама много се надлъгвате тук
 44. 1 реакция
  Туй Щях и едни свински пържоли с много вкусен сос по рецепта на Тургенев да врътна, ама нещо се помотах...
 45. 1 реакция
  Ами човекът ти го обясни, но кой да чете. Hyper-threading позволява изпълняването на две нишки от процеси на едно физическо ядро. Имаше го в Pentium 4 от въпросната серия, има го и сега в Core i7. А ако все още има нещо неясно, чети тук.
 46. 1 реакция
  Много малка е вероятността да е заминал процесора ...
 47. 1 реакция
  Начинът е с поступване или наказание от типа пълна забрана за излизане от дома за известен период, с изключение на времето за училище, ама сега тази свободия, където и бебетата вече искат да сучат от чужди млади майки...
 48. 1 реакция
  Ако C е системния ти диск, наясно ли си, че след това вече няма да имаш Windows ? Ако ще преинсталираш, не е необходимо преди това да се форматира. Прави в процеса на самата инсталация.
 49. 1 реакция
  Голяма аларма е. Твърдо е решил да ме тормози и това си е. Добре, че са бабите да поспиме малко. Емчо, нали помниш как се казва улицата ни? Познай сега на кой номер живеем?
 50. 1 реакция
  Благодаря, на всички за милите пожелания. Естествено, чакаме следващите с нетърпение, да уредим малкия Ивайло с една мома. Фифока малко е преувеличил със сантиметрите (всъщност са 53). Още веднж благодаря, пожелавам на всеки да изпита това щастие. Снимки по-късничко.
Резултатите са според часовата зона Sofia/GMT+03:00
×
×
 • Добави ново...