Премини към съдържанието

Топ Потребители


Най-харесвано

Показва най-харесваното съдържание на 17.05.2011 от всички места

 1. 9 реакции
  Благодаря на emmi за отзивчивостта и добрината. Успя да ми намери лекарството, поръча ми го от Гърция и днес го получих. Изключително съм признателна, а също и приятно изненадана- едва ли са много хората, които биха направили такъв жест за непознат човек, какъвто съм аз за нея. Радвам се, че има такива хора и че аз познавам един от тях в лицето на emmi. Истината е, че чрез действията си тя ми спасява живота, понеже тези лекарства са единственото което ще успее да ми помогне- беше нещо като последна надежда, която имам благодарение на emmi!!! Изключително много ти благодаря emmi! Думите не са достатъчни да опиша колко съм ти признателна, но се надявам някой ден да имам шанс да ти се отблагодаря подобаващо! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif
 2. 9 реакции
  Най-обикновен, но обийствено вкусен кекс:
 3. 7 реакции
  Тази година на "голямата" ми тераса съм се развихрила на тема "Петунии" - радват ми окото при сутрешното кафе:
 4. 6 реакции
  Аре, и аз финиширах за днес: задуших мръвката докато наглася дзеленчуците /моркови, картофки и лук/. Метнах накълцаните картофи и морковя, малко червено пиперче и водичка да покрие бъркоча, капака и право във фурната. По някое време сложих и пресния лук. Но съдинката е чугунена. Страааашни манджи стават в чугунени тенджурляци.
 5. 6 реакции
  Селянчето пак си домъкна китки от село
 6. 6 реакции
  Жандармеристи разчистват пътя на 8-годишното момченце Ескорт от патрулки и жандармерийски коли е откарал спешно в местната болница 8-годишно дете от Бургас. БЛИЦ научи, че причината за намесата на служителите на МВР е... закъсняла линейка. Рано тази сутрин момченцето получило гърчове в дома си. Родителите веднага позвънили на Бърза помощ, но докато колата стигне до дома им, детето припаднало. Отчаяните хора хванали отново слушалката, но този път набрали полицията. Изненадващо униформените се отзовали веднага на сигнала. При вида на агонизиращото дете и предвид все още "пристигащата" линейка, служителите на реда поели инициативата. Малко след 9,30 ч. те качили момченцето на патрулката и засилили към МБАЛ-Бургас. По пътя се включили подкрепления от жандармерията, които отбивали движението, за да осигурят трасе за колата с детето. "Бързата намеса на полицаите спаси детето", обясниха близки на семейството пред БЛИЦ. Веднага след пристигането в болницата медицински екип е поел грижата за осемгодишния малчуган и за кратко време успял да възстанови нормалните му жизнени показатели. Засега не е ясно дали родителите ще предприемат съдебни действия срещу Спешна помощ-Бургас. изт. Браво на полицаите!
 7. 3 реакции
  Денонощия слизат в най-тъмния кът на сърцето ми и рисуват... рисуват една недействителна цялост. Аз притихвам до тях, но те търся... и търся, където си и където безвремие тихо над нас заваляло е...
 8. 3 реакции
  Beli, петуниите ти са страшно красиви, честно! Особено виолетовата е уникална! Толкова рядко съм виждала петунии в такова наситено лилаво! Шефска, момината сълза е толкова нежна... Аз тук често (всеки пост) виждам прекрасни неща, но специално за тези две цветенца имам личен мотив да коментирам. Един от скъпите като сантиментална стойност подаръци беше петуния в наситено цикламено, като първата в поста на Бели. Беше разкошна, като ушита от кадифе. После, оставена под "надзора" на други хора и далеч от очите ми за 2 седмици, си я намерих увяхнала. А момината сълза я свързвам със спомен как баба (да ми е жива и здрава!) ми подарява малко букетче момина сълза по някакъв повод. Цялата обстановка си спомням. Това е първият и последният път когато са и подарявали момина сълза, но дори някой ден да притежавам стотици акри с момина сълза, това малко букетче ще си остане едно от най-скъпите в целия свят за мен. И до днес пазя спомена как ухае божествено. Никога след това не усетих точно този аромат в нито едно стръкче.
 9. 3 реакции
  Идиоти ( имам предвид тия, от бургаската "бърза" помощ ). Ето заради това трябва дислокация а линейките и GPS в реално време.А да ми седят като мисирки в централата си и да се чудят как да минат през задръстванията. По една линейка на квартал. Като се получи повикване -отива най-близката линейка.А не както е сега. Срам. Ама не щат, гадовете да приемат такава поправка в закона и наредбите.
 10. 3 реакции
  Браво, хубаво, е че все още се срещат добри Хора, независимо дали са лекари, полицаи, общураи, сладкари и т.н
 11. 3 реакции
  Атанас Далчев КНИГИТЕ Пред мен е книгата разтворена и денем, и нощя; все сам, аз не познавам хората, не зная и света. Прилитат и отлитат птиците, изгрява ден, залязва ден: аз дните си като странùците прелиствам уморен. Години да четеш за чуждия живот на някой чужд, а твоят, никому ненужен, да мине глух и пуст. До мене ти не стигна никога, о, зов на любовта, и аз изгубих зарад книгите живота и света. 1926 г.
 12. 3 реакции
  Как го каза само - все едно се е наакал...
 13. 3 реакции
  Забърках един тутманик. Плюс кремчета за диванетата. И една бобена салатка с много лук. И чаша вино за Майката.
 14. 3 реакции
  Благодаря на д-р Драганов и колегите му за труда,който положиха да ме възстановят в сегашният ми функционален вид след свирепата катастрофа на този ден.Благодаря и на няколко други лекари,чиито изказвания ме амбицираха да им докажа,че живота в инвалидна количка просто не е за мен.
 15. 2 реакции
  http://vbox7.com/play:4ce60109&start=35&r=emb Писмо до Левски Спи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб! Добре си ти. От там не виждаш, съдбата на достойния ни род. Не виждаш майките, които днес не раждат! Стариците край кофите за смет. Бащите с джобове празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет. Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви! Пусти градове! Строим хотели, паркинги, гаражи. Край просяка минава Бе-Eм-Ве. На пътя към Европа се продават, в ръцете с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват, стаена скръб в очите им гори. Спи, Дяконе! Не, не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст. Завиждам ти за туй че не дочака, мечтите си.. разпънати на кръст!
 16. 2 реакции
  Идиотски е направеният паралел с футбола. Това не е първата му словесна глупост, но толкова може да говори човекът. Иначе мислите му са в правилна посока. Обществото хвърля парите за образованието на лекари на вятъра, защото те си отиват. В момента недостигът на лекари в България се усеща, но след 10 години ще бъде страшен. Премиерът по-добре да не измисля "решения" в стил Тато, а да санкционира чиновниците, които по принцип не работят, и да прехвърли парите в полза на лекарите, учителите и всички, които работят в тази държава. Срамота е 22 години след "погребването" на социализма хора да получават грешни пари само за усърдно клатене на краката, а други да си скъсват задниците от работа, като успяват само да вържат двата края.
 17. 2 реакции
  Благодаря! Само да ми цъфнат латинките ще ги снимам специално за теб!
 18. 2 реакции
  Лорчик, аз по принцип предпочитам да се прегръщам с мъже, ама за теб ше направя изключение
 19. 2 реакции
  Тази вечер искам качествена почивка най-накрая Макар че май няма да го бъде.
 20. 2 реакции
  Ооо, не само това! Колко вече се наслушахме на случаи, при които пострадват (и фатално дори) невинни хора само защото психично болните не са там, където им е мястото и където могат да бъдат лекувани. И в случая със сигурност не са виновни нито психично болните, нито техните жертви.
 21. 2 реакции
  Жената е била клошарка с психични отклонения. Може би трафопоста и е служел за подслон? Това нямаше да се случи, ако жената беше там, където и е мястото - в психиатрична клиника. Поради липса на средства много психично болни хора не се лекуват и се стига до всякакви инциденти. Кой е виновен - преценете сами.
 22. 2 реакции
  Искам да прегърна силно emmi- само така ще разбере колко съм й благодарна! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif
 23. 2 реакции
  Извода е - звънете на всички телефони,пък все някой ще дойде
 24. 2 реакции
  Е приятелю, може да ти е омръзнал номера, но като сам си разбрал законите за запазване са тотални и как да ти кажа, другото име на термодинамиката е статическа механика, но ти си свиркай.Съвсем между другото истински ще започнеш да изучаваш електродинамиката, едва когато започнеш да учиш нелинейна електротехника.Виждам че имаш похвални амбиции в тази посока и се надявам да ги осъществиш. И ако позволиш - съм чувал дека за нелинейната ТД да е исползвана не само в катастрофичните теории а буквално във абсолютно всички области на човешкото познание. Тя е и най-съвременното научно направление - Синергетиката.Провери сам и ще останеш поразен от нейният обхват.Не знам защо пък ме караш да боря моста на Бозе-Айнщайн. Може да процитираш и други по известни научни парадигми.Но не съзирам нуждата да опровергвам тази която ти хрумне, само защото ти имаш интересни виждания по тия въпроси. Както вече казах нямам нищо против и твоята машина на времето. Но не беше ли ти онзи, който ни съветваше да се отнасяме скептично към разни имагинерни понятия. Ако мислиш, че е много фейшън да скиташ напред назад из времето, то аз ли трябва да ти развалям кефа.Обаче уж си говорехме за реални неща, а не за мъгляви понятия като тия темпорални екскурзии. Колкото до техниката, то занимавал съм се и се занимавам не само с хл.теника.Пожелавам ти да се сблъскаш с онова огромно многообразие от техника с което съм се сблъскал аз.Винаги е интересно.Аз съм технократ и това е нещо с което се гордея.Сам си се сблъсквал с удоволствието да проектираш, направиш, поправиш дадено устройство. Поне в това мисля имаме сходни виждания. Ми да.Има потенциална разлика - има процес.Няма разлика - няма процес - за да има създаваме такава разлика.И когато разликата изчезне кой я създава? Във вселената при изчерпване на потенциала кой трябва да създаде потенциала или за да прецизирам.Откъде е дошъл потенциала при възникването на вселената.Откъде тая потенциална разлика при равновесие. Абе ти хубаво си спекулираш, ама потенциалната разлика намалява с квадрата от разстоянието. Но ти си спекулирай, аз кво да ти кажа.Прост и религиозен човек съм - та някак с увеличаване на разстоянието ми се виждат по трудни взаимодействията.
 25. 2 реакции
  Бунище или цвете - все едно е. Не можеш да разделяш необятното. Дори и в капките вода от дъжд пороен погледнеш ли, откриваш изначалното. В живота няма крайни положения, и всичко е еднакво. И различно... Изпадаме в подобни заблуждения, когато възприемаме нещата лично. И всеки от нас своя път ще измине, процесът е дълъг, и малко боли. Но може би днес, или след години все пак ще прогледнем. Но с нови очи...
 26. 2 реакции
  Дъждомери,ветропоказатели и всякакви градински аксесоари внасят настроение и разнообразие според мен.Въпреки,че са си чист кич.Има обаче и стоиностни неща,които са уникални и си заслужава да се видят . Моля... Дърворезба Това са ми любимите...природата и фантазията са създали изкуство...
 27. 2 реакции
  Вчерашните ми кексчета с натурален шоколад и крем от сирене Филаделфия и ягоди Ето и рецептата >>, само че при мен маслото е 150 грама, сиренето 300 грама и имам ягоди, както вече е ясно. Много мекички и сочни се получиха. Не съм си играла да ги украсявам, но който има желание може да се развихри.
 28. 2 реакции
  Вчера за вечеря запържих малко бяло пилешко месо, добавих му и малко соев сос. И за пръв път приготвих (и то успешно) сос бешамел, с който залях месото. Много вкусно стана и дори гостенката ми ме похвали
 29. 1 реакция
  Методи ама ти вече съвсем загуби доверие в Есет...подценяваш ги вече.Ми ,заразено е момчето. Hе e фалшива тревога на Eсет.
 30. 1 реакция
  А пък аз в малкия си букет опитах да събера любими цветя, според сезона. Една от кралиците е момината сълза. Здравец за допълнителен аромат и незабравка за цвят. Заешка сянка за разкош
 31. 1 реакция
  Ако имаш съмнение можеш да качиш тези файлове във virustotal, дали и други антивируси засичат тези файлове за заплахи, или пък може да го настроиш за дълбоко (in-depth scan) сканиране с чистене. Принципно нод има малко фалшиви аларми и ако смята нещо за заплаха, то е такова. След почистването може и да пуснеш сканиране с друга програма, например MalwareBytes. Потърси алтернтива на програмата, която е инсталирала тези драйвери и я разкарай, ако е съмнителна. Или приеми съвета на Coccinelle. Със сигурност ще ти помогнат качествено във въпросната тема.
 32. 1 реакция
  Да не повярва чоек... Еми занапред при нужда от бърза помощ,ще звъниме на пожарната и полицията,щото на докторите (не на всички разбира се) все някой им е крив че немогат да си свършат работата.
 33. 1 реакция
  Освен ако не им зададеш ръчно, и 4-те плочки ще вървят на 1333. По принцип различни марки могат да бъдат в конфликт и да не запали системата изобщо, но нищо не пречи да пробваш. Чипсета не поддържа triple channel, а dual няма как да измести още 2 или 4 GB към обема на общата памет. Така че ако не тръгне с 4-те плочки, слагай трите HyperX на 1600 и свиркай
 34. 1 реакция
  ----------------- Бихте ли ни съобщили поне една всевалидна и обективна истина, еднаква за различните хора? За нас - Скептика, Серпентариус и Бадр ще е откровение, уверявам Ви.
 35. 1 реакция
  Лаптопът е на повече от 3 години, закупен с оригинална Vista, не е преинсталиран (не е имало нужда): Fujitsu Siemens Amilo Pi 2540, X86-based PC, Windows Vista Home premium SP2. Почиствам го с CCleaner i вградения Disk cleaner.
 36. 1 реакция
  Да, както и малко повече информация за системата няма да е излишна: марка, модел, кога е преинсталирана/почиствана - такива неща.
 37. 1 реакция
  http://hardwarebg.com/geforce-gtx590-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D0%B0-%D1%81-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB/ 6990 e по-добре от GTX590, а това "3D" е мижи да те лажем. Много по-голям кеф е 30" монитор от 22" бил той и 3D. RAM за 320лв. е изхвърляне от което полза няма да има. Също така бих взел ASUS P8Z68-V PRO или бих изчакал да внесат Z68 Extreme4. Чудесно водно могат да ти конфигурират в IskamPC.com
 38. 1 реакция
  И къде го намери това проучване, ако не е тайна ? Зависи от много неща, не можеш да поставяш който и да е производител под някакъв общ знаменател. До 460 лв. 6950 няма конкуренция.
 39. 1 реакция
  А да ти е, хихихи. Давай смело ще бъдеш изобщо неизненадана колко е гот.
 40. 1 реакция
  Събирай пари за нова машина!
 41. 1 реакция
  Опитай това: http://www.paragon-software.com/home/cde-personal/
 42. 1 реакция
  Искам успешна седмица!
 43. 1 реакция
  Явно не си направихте труда да вникнете поне малко в Другото - желаете на Вашия език, с Вашата мяра, а по възможност и да се покрият отговорите ми с Вашия светоглед. Съжалявам. Така от Вас няма да стане рицар. Напразно ни поднасяте този аватар.
 44. 1 реакция
  Такаааа... Да ви се похваля и аз с моите кулинарни способности. Днес, понеже е неделя, ме обзе един необясним подтик да сготвя нещо - подтик, който ми се случва 1-2 пъти в годината Вещо напътстван по телефона от гаджето, наготвих и в момента манджата стои на кухненската маса, постепенно достигайки безопасна за нежната ми уста температура. Значи купих кило картофи, пакет замразени пилешки хапки от бяло месо, заквасена сметана, чесън на прах и черен пипер. Първо сложих картофите лееееекинко да се сварят, но не съвсем. После ги нарязах на дебели шайби и ги сложих на тигана лееееекинко да се запържат, ама не съвсем, след което ги изсипах в една тава, посолих ги с чесъна на прах и преминах към следващата стъпка. Своевременно размразените пилешки хапки ги нарязах на по няколко части и ги сложих и тях леееекинко да се позапържат, като ги поръсих с малко пиперче. След тази деликатна операция ги изсипах в тавата при картофите, разтворих сметаната с малко вода и залях така получения бъркоч. Отгоре поръсих малко магданоз и метнах този микс във фурната за последваща термична обработка. След като голяма част от соса извря и манджата доби приятен златисто-кафеникав загар, я извадих от фурната. Междувременно заджурках и един таратор, който в момента изстива в хладилника. След малко ще седна да обядвам, да видим става ли за ядене тва дето го набарбулясках... Снимки после, че имам проблеми със свързването на телефона ми с компа в момента...
 45. 1 реакция
  Invitation code list: AnsysXehf7zhxynfbnssbgkxu04jda44xctoyohc0p9il AnsysXwkgen6sccxakrgj3jp772m74yjjhzhie9m7nvnh AnsysXiv3lei904i7mny3o1ptd40wjm4a1k94tgdf0 AnsysX7l2pilrj65fh62up92putoh7phjve AnsysXyn1yqz0iw3lig5w201o80okh508wciugd0ntuzp
 46. 1 реакция
  Кристално ясно ми е... колко съм преходна, дреха два-три пъти облечена и овехтяла... от чакане в гардероба на нечии мракове. Кристално ясно ми е... без следа ще изчезна, дърво остаряло и отсечено, изгоряло... за вечер в нечие огнище. В името на Цялото. А изборът е цвете или бунище...
 47. 1 реакция
  По-добре от гледна точка на образа е да си го пуснете на най-високата, защото тогава ползвате 1:1 точките на екрана, иначе има интерполация и замазване като следствие. А моя като е 15 инчов (на нотбук) значи не трябва да го пускам на такава разделителна способност, така ли?
 48. 1 реакция
  Не е точно така. За да сложи DDR3 на "твоето" дъно, трябва да смени процесора с AM3.
 49. 1 реакция
  Като ще критикуваш религията поне да беше прочел Фойербах, Фройд или поне Докинс, за да го правиш аргументирано. Обаче е проява на лош стил да участваш в тема наречена "Ислям за любопитни", за да доказваш, че Аллах е делюзия. По-добре отвори тема наречена "Защо няма бог?" или "Каква е вредата от религията?" или нещо подобно. Инак просветителският ти устрем в стил materialismo dialеctico е неуместен... Което означава, че ти си високообразован и интелигентен за разлика от твоите опоненти, нали? Тогава какъв е смисъла от твоите постинги? Интелектуалната нищета и липсата на образованост на твоите опоненти е пречка за конструктивен диалог.
 50. 1 реакция
  Според Теорията на Големия Взрив вселената преди около 14 милиарда години е била в неопределено от физична гледна точка свръхплътно и свръхгорещо състояние. Големия Взрив е разширяването на пространство-времето. Тази теория е научна и не е свързана с никоя религия. От тази теория не следва че Вселената е била създадена в този момент преди 14 милиарда години. Преди Големия взрив е възможно да е имало Голям Срив, какъвто ще е един от вероятните финали на Вселената в която живеем сега. Не познавам всичките, но например в Будизма прераждането не е догма или само философия. Както всичко останало прераждането е проверим факт. пп Идеята за прераждането я има не само в източните учения. Съществувала е и в християнството.(съществува и сега в някои християнски секти) Забранена е на църковен събор свикан от император Юстиниян преди около 1500 години.
Резултатите са според часовата зона Sofia/GMT+03:00
×
×
 • Добави ново...