Премини към съдържанието

Топ Потребители


Най-харесвано

Показва най-харесваното съдържание на 17.05.2011 от всички места

 1. 10 реакции
 2. 9 реакции
  Благодаря на emmi за отзивчивостта и добрината. Успя да ми намери лекарството, поръча ми го от Гърция и днес го получих. Изключително съм признателна, а също и приятно изненадана- едва ли са много хората, които биха направили такъв жест за непознат човек, какъвто съм аз за нея. Радвам се, че има такива хора и че аз познавам един от тях в лицето на emmi. Истината е, че чрез действията си тя ми спасява живота, понеже тези лекарства са единственото което ще успее да ми помогне- беше нещо като последна надежда, която имам благодарение на emmi!!! Изключително много ти благодаря emmi! Думите не са достатъчни да опиша колко съм ти признателна, но се надявам някой ден да имам шанс да ти се отблагодаря подобаващо! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif
 3. 9 реакции
  Най-обикновен, но обийствено вкусен кекс:
 4. 7 реакции
  Тази година на "голямата" ми тераса съм се развихрила на тема "Петунии" - радват ми окото при сутрешното кафе:
 5. 6 реакции
  Аре, и аз финиширах за днес: задуших мръвката докато наглася дзеленчуците /моркови, картофки и лук/. Метнах накълцаните картофи и морковя, малко червено пиперче и водичка да покрие бъркоча, капака и право във фурната. По някое време сложих и пресния лук. Но съдинката е чугунена. Страааашни манджи стават в чугунени тенджурляци.
 6. 6 реакции
  Селянчето пак си домъкна китки от село
 7. 6 реакции
  Жандармеристи разчистват пътя на 8-годишното момченце Ескорт от патрулки и жандармерийски коли е откарал спешно в местната болница 8-годишно дете от Бургас. БЛИЦ научи, че причината за намесата на служителите на МВР е... закъсняла линейка. Рано тази сутрин момченцето получило гърчове в дома си. Родителите веднага позвънили на Бърза помощ, но докато колата стигне до дома им, детето припаднало. Отчаяните хора хванали отново слушалката, но този път набрали полицията. Изненадващо униформените се отзовали веднага на сигнала. При вида на агонизиращото дете и предвид все още "пристигащата" линейка, служителите на реда поели инициативата. Малко след 9,30 ч. те качили момченцето на патрулката и засилили към МБАЛ-Бургас. По пътя се включили подкрепления от жандармерията, които отбивали движението, за да осигурят трасе за колата с детето. "Бързата намеса на полицаите спаси детето", обясниха близки на семейството пред БЛИЦ. Веднага след пристигането в болницата медицински екип е поел грижата за осемгодишния малчуган и за кратко време успял да възстанови нормалните му жизнени показатели. Засега не е ясно дали родителите ще предприемат съдебни действия срещу Спешна помощ-Бургас. изт. Браво на полицаите!
 8. 5 реакции
  Има ли гладни: по- голяма тава нямам:
 9. 5 реакции
 10. 5 реакции
 11. 5 реакции
  Имах голям мерак да си направя снимки на огън, като за целта се ползва фотото на приятел (то хубаво било, не като моята сапунерка), който ми дръпна един бърз курс що е то експозиция, скорости и ... заболя ме главата. Но при положение, че всички там настройки са направени от мен, както и натискането на копчето, считам ги за авторски. С две думи за мен станаха страхотни, като тези тук съм намалил повече от три-пъти.
 12. 4 реакции
  както вече споменах и преди: няма само аз да ставам свекърва, баси?!?! яж си хапчетата и си гледай дечицата http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif аз НАПРАВО живея там всъщност, от там ви пиша спаначена супа плюс нещо с месо и стандартните за нашите ширини зеленчуци в чугунената тенджера завряно на бавен огън във фурната п.п. Сега видях новия аватар на Белинда
 13. 4 реакции
  Мисля си за това как хора, които са ми уж много близки и уж много притеснени за мен, като разбраха, че имам нужда от помощ се фръцнаха и веднага се оказаха "много заети"... В същото време си мисля, как една жена, която ме познава само от този форум направи всичко възможно да ми помогне и в края на краищата успя. Благодаря emmi!!!
 14. 4 реакции
  Вякакви. Очарователно е, че има толкова и различни хора. Но не мога да кажа, че има важни или маловажни хора, защото всички, които срещам имат своето място в живота. Включително тъжните, замислените, оцеляващите, маскираните, грубите, арогантните, пълзящите, покланящите си, ревящите, смеещите си, пеещите, талантливите, глуповатите, високомерните и т.н. И всеки един от тях има свой път и носи свой товар. Не мога да обичам всички, но мога да се опитам да ги разбера. Това ми е достатъчно за моя път и моя живот.
 15. 4 реакции
 16. 4 реакции
 17. 4 реакции
 18. 4 реакции
 19. 4 реакции
 20. 4 реакции
 21. 3 реакции
  Денонощия слизат в най-тъмния кът на сърцето ми и рисуват... рисуват една недействителна цялост. Аз притихвам до тях, но те търся... и търся, където си и където безвремие тихо над нас заваляло е...
 22. 3 реакции
  Beli, петуниите ти са страшно красиви, честно! Особено виолетовата е уникална! Толкова рядко съм виждала петунии в такова наситено лилаво! Шефска, момината сълза е толкова нежна... Аз тук често (всеки пост) виждам прекрасни неща, но специално за тези две цветенца имам личен мотив да коментирам. Един от скъпите като сантиментална стойност подаръци беше петуния в наситено цикламено, като първата в поста на Бели. Беше разкошна, като ушита от кадифе. После, оставена под "надзора" на други хора и далеч от очите ми за 2 седмици, си я намерих увяхнала. А момината сълза я свързвам със спомен как баба (да ми е жива и здрава!) ми подарява малко букетче момина сълза по някакъв повод. Цялата обстановка си спомням. Това е първият и последният път когато са и подарявали момина сълза, но дори някой ден да притежавам стотици акри с момина сълза, това малко букетче ще си остане едно от най-скъпите в целия свят за мен. И до днес пазя спомена как ухае божествено. Никога след това не усетих точно този аромат в нито едно стръкче.
 23. 3 реакции
 24. 3 реакции
 25. 3 реакции
 26. 3 реакции
  Идиоти ( имам предвид тия, от бургаската "бърза" помощ ). Ето заради това трябва дислокация а линейките и GPS в реално време.А да ми седят като мисирки в централата си и да се чудят как да минат през задръстванията. По една линейка на квартал. Като се получи повикване -отива най-близката линейка.А не както е сега. Срам. Ама не щат, гадовете да приемат такава поправка в закона и наредбите.
 27. 3 реакции
  Браво, хубаво, е че все още се срещат добри Хора, независимо дали са лекари, полицаи, общураи, сладкари и т.н
 28. 3 реакции
  Атанас Далчев КНИГИТЕ Пред мен е книгата разтворена и денем, и нощя; все сам, аз не познавам хората, не зная и света. Прилитат и отлитат птиците, изгрява ден, залязва ден: аз дните си като странùците прелиствам уморен. Години да четеш за чуждия живот на някой чужд, а твоят, никому ненужен, да мине глух и пуст. До мене ти не стигна никога, о, зов на любовта, и аз изгубих зарад книгите живота и света. 1926 г.
 29. 3 реакции
 30. 3 реакции
 31. 3 реакции
 32. 3 реакции
  Как го каза само - все едно се е наакал...
 33. 3 реакции
 34. 3 реакции
  Е приятелю, може да ти е омръзнал номера, но като сам си разбрал законите за запазване са тотални и как да ти кажа, другото име на термодинамиката е статическа механика, но ти си свиркай.Съвсем между другото истински ще започнеш да изучаваш електродинамиката, едва когато започнеш да учиш нелинейна електротехника.Виждам че имаш похвални амбиции в тази посока и се надявам да ги осъществиш. И ако позволиш - съм чувал дека за нелинейната ТД да е исползвана не само в катастрофичните теории а буквално във абсолютно всички области на човешкото познание. Тя е и най-съвременното научно направление - Синергетиката.Провери сам и ще останеш поразен от нейният обхват.Не знам защо пък ме караш да боря моста на Бозе-Айнщайн. Може да процитираш и други по известни научни парадигми.Но не съзирам нуждата да опровергвам тази която ти хрумне, само защото ти имаш интересни виждания по тия въпроси. Както вече казах нямам нищо против и твоята машина на времето. Но не беше ли ти онзи, който ни съветваше да се отнасяме скептично към разни имагинерни понятия. Ако мислиш, че е много фейшън да скиташ напред назад из времето, то аз ли трябва да ти развалям кефа.Обаче уж си говорехме за реални неща, а не за мъгляви понятия като тия темпорални екскурзии. Колкото до техниката, то занимавал съм се и се занимавам не само с хл.теника.Пожелавам ти да се сблъскаш с онова огромно многообразие от техника с което съм се сблъскал аз.Винаги е интересно.Аз съм технократ и това е нещо с което се гордея.Сам си се сблъсквал с удоволствието да проектираш, направиш, поправиш дадено устройство. Поне в това мисля имаме сходни виждания. Ми да.Има потенциална разлика - има процес.Няма разлика - няма процес - за да има създаваме такава разлика.И когато разликата изчезне кой я създава? Във вселената при изчерпване на потенциала кой трябва да създаде потенциала или за да прецизирам.Откъде е дошъл потенциала при възникването на вселената.Откъде тая потенциална разлика при равновесие. Абе ти хубаво си спекулираш, ама потенциалната разлика намалява с квадрата от разстоянието. Но ти си спекулирай, аз кво да ти кажа.Прост и религиозен човек съм - та някак с увеличаване на разстоянието ми се виждат по трудни взаимодействията.
 35. 3 реакции
 36. 3 реакции
  Забърках един тутманик. Плюс кремчета за диванетата. И една бобена салатка с много лук. И чаша вино за Майката.
 37. 3 реакции
  Благодаря на д-р Драганов и колегите му за труда,който положиха да ме възстановят в сегашният ми функционален вид след свирепата катастрофа на този ден.Благодаря и на няколко други лекари,чиито изказвания ме амбицираха да им докажа,че живота в инвалидна количка просто не е за мен.
 38. 2 реакции
  http://vbox7.com/play:4ce60109&start=35&r=emb Писмо до Левски Спи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб! Добре си ти. От там не виждаш, съдбата на достойния ни род. Не виждаш майките, които днес не раждат! Стариците край кофите за смет. Бащите с джобове празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет. Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви! Пусти градове! Строим хотели, паркинги, гаражи. Край просяка минава Бе-Eм-Ве. На пътя към Европа се продават, в ръцете с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват, стаена скръб в очите им гори. Спи, Дяконе! Не, не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст. Завиждам ти за туй че не дочака, мечтите си.. разпънати на кръст!
 39. 2 реакции
 40. 2 реакции
  http://www.youtube.com/watch?v=CeMHU_W0uow А това е за Мъжете под пагон ...
 41. 2 реакции
 42. 2 реакции
 43. 2 реакции
  Ооо, не само това! Колко вече се наслушахме на случаи, при които пострадват (и фатално дори) невинни хора само защото психично болните не са там, където им е мястото и където могат да бъдат лекувани. И в случая със сигурност не са виновни нито психично болните, нито техните жертви.
 44. 2 реакции
 45. 2 реакции
  Абсолютно!Сякаш съм го писала аз! Уча от всеки по нещо,забавлявам се по своему.Толкова хора ме познават,дори не помня кой от къде.Но ,когато някой ме поздрави,усещам,че го прави искренно -това ми е мерило.
 46. 2 реакции
  Искам да прегърна силно emmi- само така ще разбере колко съм й благодарна! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif
 47. 2 реакции
 48. 2 реакции
  Бунище или цвете - все едно е. Не можеш да разделяш необятното. Дори и в капките вода от дъжд пороен погледнеш ли, откриваш изначалното. В живота няма крайни положения, и всичко е еднакво. И различно... Изпадаме в подобни заблуждения, когато възприемаме нещата лично. И всеки от нас своя път ще измине, процесът е дълъг, и малко боли. Но може би днес, или след години все пак ще прогледнем. Но с нови очи...
 49. 2 реакции
  Чаена церемония Дъха на виолетови цветя прозира в съдинките на сърцето и нежна, неотпита самота - в движенията на ръцете когато преналиват тишина в зениците, разтворени от жажда.. От устните му капки светлина раделят люспите и ден се ражда. Цъфтят коси, събрани в цвят на утро. Прозрачен смисъл пръстите ласкае. Момиче в кимоно - сълза отвътре - с черешови страни... а Той мечтае... Мечтае да откъсне златен кичур от тежката съдба на вечен дракон. Да го положи. И да я обича. Ухаеща. Сънувана. Изплакана.
 50. 2 реакции
  Тръгвам към хората,млади или стари,мъже или жени открито и с уважение.Уважението ми обаче е еднократен кредит,който могат да използват както решат.Могат да го използват за да градят,но могат и да го пропилеят.
Резултатите са според часовата зона Sofia/GMT+02:00

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.