Премини към съдържанието

Топ Потребители

 1. iliev72

  iliev72

  Потребител


  • Харесвания

   16

  • Публикации

   4058


 2. Мойра

  Мойра

  Лига на легендите


  • Харесвания

   15

  • Публикации

   50683


 3. Нел

  Нел

  Потребител


  • Харесвания

   13

  • Публикации

   7903


 4. nologo

  nologo

  HJT Team


  • Харесвания

   10

  • Публикации

   7886Най-харесвано

Показва най-харесваното съдържание на 10.11.2011 от всички места

 1. 7 реакции
  Равносметка е ясна ! Преди можеше да псуваш шефа и нямаше да уволният , но псуваш ли партийният секретар си уволнен ! Сега може да псуваш всички без шефа ! Теглиш една майна на шефа и си аут ! Преди с една заплата можеше да си купиш много неща и имаше работа за всички ! Сега и заплата е кофти и работа няма за всички ! И в много случаи се налага да работиш на повече от 1 мяста за да си добре ! Тогава заемите не бяха проблем и лихвите бяха ниски , а сега ти късат главите с заеми и лихви ! И като гледам единственото положително , че може да псуваш на воля ! Като в Китай е комунизъм да не би да няма ГСМ , компютри , интернет и т.н. ?! Да се приземим и да се осъзнаем , че за 22г нищо положително не се е случило и с всяка година става все по-зле ! И всичко се унищожава ! Ако някой се сеща за нещо положително да пише !!!
 2. 7 реакции
  Julia Quinn The Bridgerton Family Series To Sir Philip, with love Скъпа моя мис Бриджъртън, кореспондираме си от доста време и макар да не сме се срещали официално, имам чувството, че ви познавам. Простете ми, ако съм твърде дързък, но пиша това писмо с покана да ме посетите. Надявам се да установим, че си подхождаме и вие да се съгласите да станете моя съпруга. Сър Филип Крейн Сър Филип Крейн знае, че Елоиз Бриджъртън е стара мома, затова й предлага брак с мисълта, че тя вероятно е непретенциозна домошарка и до известна степен отчаяно иска да се омъжи. Само че ... тя не е. Красивата жена на вратата е всичко друго, но не и тиха, а когато спира да говори достатъчно дълго за да успее да затвори устата си, единствено те, което той иска да направи, е да я целува. Да не би да е мислел, че е луда? Елоиз Бриджъртън не би могла да се омъжи за някой, когото никога не е срещала! Само че започва да мисли ... и да се чуди ... и преди да го осъзнае, вече е наела карета посред нощ и пътува към един мъж, който може би е нейната идеална половинка. Само че ... той не е. Идеалният съпруг не би бил толкова мрачен и невъзпитан и макар че Филип определено е красив мъж, той е доста едър, груб и суров, пълна противоположност на Лондонските джентълмени, които се съревновават за ръката й. Но когато се усмихне ... и когато я целува ... останалият свят просто изчезва и не може да не се чуди ... дали този несъвършен мъж не е съвършеният за нея?
 3. 5 реакции
  Аз работех в престижен институт в центъра на София, заплатата ми беше 170 лв, която заедно с премиите ми позволяваше да живея добре. За съжаление този институт, чиято дейност беше единствена по рода си в България - автоматизация на проектирането, беше закрит малко преди закриването на проектантските организации. Аз и моите колеги останахме на улицата и сега почти никой от тях не работи това, за което е учил и което умее да прави най-добре. Имам чувството, че някой открадна 20 години от живота ми...
 4. 5 реакции
  Толкова даваха Видахим Дажи имаше клауза ако уча нещо което пасва на Видахим да ми продължат договора Ама тоз 10.11.89 прецака системата Няма как да съм доволен от тези 22г тотална разруха ! Те унищожиха всичко в моя роден град и край ! За унищожението да съм доволен ли ?!
 5. 4 реакции
  Мнението на любен Дилов-син по темата :
 6. 4 реакции
  И аз бях от тези с договорите , но до колко си спомням и 4 курс си взимах стипендия - 200лв И ако го нямаше този преврат сега щях да съм в енергетик във Видахим и да си живея живота , а не да бачкам на 2 места и да се чудя как да си вържа бюджета ! Поне тогава каквото си учил , това и работиш ! Поне нямаше разни които не могат да убодат вързано куче у гъзо няма да ми се правят шефове щото тати има парички и те са синчето на шефа !
 7. 4 реакции
  Равносметката е, че няма по-лошо нещо от социализма! Но в нашия случай лошото дойде от това, че бившата партийна номенклатура се трансформира в икономически елит, който дърпа конците в държавата.
 8. 4 реакции
  И да допълня за банките. Тогава даваха лихви и сметката ти набъбваше, без да внасяш пари. Сега ако оставиш сметката си без наблюдение, идва един момент, в който банките ти пращат писмо, че им дължиш пари, понеже няма вече нищо по сметката ти Като се сетя за 10-ти ноември, новината по телевизията не приех добре и съм бил прав. Малко хора разбраха, какъв шок ги очаква през останалата част от живота им. Всъщност, тая дата провали всичко, за което бях учил и мечтал през тия 17 години, на които бях тогава. Обърка живота ми, та чак досега. Ама живи и здрави да са всички.
 9. 4 реакции
  Разказваш ми пак приказка за лека нощ... А в нея аз съм малка нежна фея и мога всеки демон в тебе лош да прилаская.И тъгата да разсея. И тъй притихнали да чакаме нощта, несгодите и фалша да забравим, а приказния свършек на деня, да си остане наша малка тайна. Разказвай ми.........
 10. 3 реакции
  Третата книга е за Далден, брата близнак на Шанел. Тя също е много хубава, и съм намислила някой ден да я преведа. Тя е подобна на книгата за Лорджин на Дара Джой. Далден си хваща момиче от 21 век и е достаа забавно, защото през повечето от времето, тя си мисли, че някой се майтапи с нея и й прави номер, и не вярва, че Далден е от друг свят.
 11. 3 реакции
  Все с манталитета се оправдаваме, но може би си прав. Причината за това е 5 вековното робство, в което са били дедите ни. Няма как простолюдието дори и за 130 години, да се отърси от робските навици. Прабаба ми беше с трето отделение, което по нашите стандарти май означава трети клас. Толкова. После слугуване. Баба ми бе със седми клас, макар и със седмици от раждането на Симеончо. И така нататък. Нито времето ни е стигнало, нито силите да надскочим загубеното през вековете. Може би ако оцеелеем след стотина години, ще имаме шанса да вдигнем глава, както направиха Щатите, макар и те да са сбирщина от престъпници. Ние сме сбирщина от роби и това ни е главния проблем.
 12. 3 реакции
  Да. Това казвам. Конфитюрът се вари не повече от 15 минути, излива се горещ в бурканчетата и се затваря. Обръща се с капачката надолу докато изстине. Става малко по-различен(желеподобен) от стария метод. Зеленчуците се заливат с врялата марината, в която е фикса и по същия начин-затваряне, обръщане, след две седмици става за ядене. Не се препоъчва да се използа фикс когато в рецептата има олио.
 13. 3 реакции
  Заплатата ми беше 150 лева и помня че си летях със самолет от Бургас до София. А сега летете де
 14. 3 реакции
  Стакато Разровил торта на изгрялата плесен Открити по тялото тежко смъдят Измити от потните вадички белези Накриво зараснала разкъсана плът Прокапват от бледата кожа звездици Катранено дъхави бели сълзи Разклатени вяло звънящи къдрици В размазано черни от радост следи Във утрото тихо просвирва тръбата Донесла ни вести от някъде там Където изгаснали кладенци нефтени Рисуват в очите ни с пушек без плам
 15. 3 реакции
  Аве да си честитя и аз новата тема и срам не срам да си призная, че половината май/ или юни/ ги няма и аз виноват. Амаааа то луда работа. И гинкобилобата не помага. Ша са опраим де и ще сте в течение на всичко. Инс, браос на тебя, успя подпалиш пожара. А ся да те видя превод ли, корици ли, чудо ли. Ади измия едно оче па ша въря и за другото. Запознайте се и с: Имало едно време три непоколебими дами, решени да въздадат заслужено възмездие на тримата най-лоши женкари в Лондон. Въпросните господа, обаче, решават да променят правилата на играта. Кой ли тогава ще получи истинският урок по любов? Прословутият виконт Деър изкушава с чар и финес лейди Джорджиана Хали да се откаже от невинността си – при това само, за да спечели един облог - и сега трябва скъпо да си плати. Планът е много прост: тя ще го съблазни по всеки възможен начин, за да спечели сърцето му ... а после ще го разбие. Но той успява да я оплете в мрежите на желанието и когато получава изненадващото му предложение за брак тя е объркана за кой ли път: дали това отново е игра или този път наистина е любов?
 16. 2 реакции
  Елизабет Бойл "Ергенски хроники" 2. This rake of mine Никой не предполага, че когато известният лондонски развратник лорд Джак Тремонт целува мис Миранда Мабърли, смятайки я за своята любовница, ще съсипе репутацията и бъдещето на младата дама и ще разруши годежа й. За Джак обаче тази целувка е като никоя друга. Години по-късно Миранда се крие далеч от Лондон, представяйки се за преподавателка в «Академията за млади дами на мис Емъри». Там тя си е изградила почтен живот, далеч от погледа на обществото и от опасните мъже. Когато разореният и унижен, макар и все още дяволски привлекателен Джак пристига, за да придружи до дома своята непокорна племенница, Миранда прави всичко по силите си да избягва мошеника… но успява единствено да попадне в обятията му и да пробуди желание, което е всичко друго, но не и благоприлично. Миранда иска да избяга от желанията на сърцето си, но нейното решение не е пречка за три ученички-сватовнички, които разпознават истинската страст, когато я видят. Те няма да намерят покой, докато тяхната прекалено почтена учителка и развратният лорд не открият любовта, която е тяхна съдба. Джаклин Франк "Нощна стража" 1. Яков (2003) Откакто свят светува, съществува и Нощната Стража – създания, които живеят в сенките на нощта. Те нямат право да се влюбват в хора и за спазването на този древен закон бди един мъж: Яков Пазителя… устоял на това изкушение цели 700 години. Но не и тази вечер… Яков познава извиненията, използвани от хората му, когато ги обхване лудостта и станат плячка на похотта си към човешките създания. Разбира доводите на всеки един и въпреки това ги изправя пред правосъдието. Имунизиран срещу забранените желания, неконтролируемия глад и проклятието на луната, той умее да се владее напълно… до момента, в който вижда Изабела на една мрачна улица в Ню Йорк. Спасяването на живота й не влиза в плановете му, нито пък изумителните чувства, които тя събужда у него. Но в момента, в който я взема в обятията си и усеща нежния допир на тялото й до своето, всичко се променя. Привличането им е неоспоримо, опасно и противоречи на закона. Внезапно всичко, в което Яков е вярвал, е изпепелено под напора на страстта… Susan Elizabeth Phillips Just Imagine Кой би повярвал, че крехкият юноша, появил се в Ню Йорк, за да се срещне със смелия северняк Байрън Кейн – в действителност е момиче? Яростната отмъстителка – южнячката Кейт Уестън, която мечтае да убие Кейн? Кой би повярвал на невероятното? Може би, единственият мъж, обхванат за първи път в живота си от истинска страст и неповторимо влюбен, който открива в ожесточената и безжалостна Кейт своята съдба... Jeri Smith-Ready Requiem for the Devil В този удивителен роман, действието се развива в съвременен Вашингтон. Поставена е на изпитание прастарата съдба на света с края на десетмилиардната кариера на Дявола, защото за първи път от както е създаден Луцифер се влюбва и това заплашва да промени същността му и дори съдбата му. Жената, която го измъква от вечното му отчаяние и му показва пътя към спасението се нарича Джана О'Кийфи. Но пътят на Луцифер, водещ далеч от злото нито е лек нито праволинеен. Ако иска да защити любовта си той трябва да предаде своите другари — останалите паднали ангели, последвали го навремето, когато е бил прокълнат. Божествените и Адските сили като че ли са се обединили в усилията си да му попречат да бъде с Джана, а империята му се срива, когато се осмелява да се изправи срещу естествения ред и подлага съдбата си под въпрос. Julia Quinn "Bevelstoke" The Secret Diaries of Miss Miranda Cheever (2007) 2 Март 1810 година Днес, аз се влюбих. На десетгодишна възраст мис Миранда Чийвър не показва никакви признаци, че ще стане голяма красавица. На десет Миранда се научава да приема очакванията на обществото за нея – в следобеда, в който Найджъл Бевълстоук, красивият и елегантен виконт Търнър, тържествено целува ръката й и й обещава, че един ден тя ще се превърне в себе си – ще бъде красива, както вече е и умна. И още на десет, Миранда разбира, че ще го обича вечно. Последвалите години са твърде жестоки към Търнър, но благосклонни към Миранда. Тя е толкова интригуваща, колкото виконта смело предсказва в онзи паметен ден, а той е самотен, огорчен и смазан от разрушителна загуба. Но Миранда никога не забравя случилото се. Тя записва на хартия всичките си спомени и няма да позволи на любовта, която е нейната съдба, да се измъкне неуловимо между пръстите й... Julie Garwood Honor's Splendour В раздирания от вражди кралски двор, нежната лейди Маделин страда от жестоките прищевки на безскрупулният си брат, барон Лоудън. За да отмъсти за неправда, сполетяла семейството му, барон Дънкън от Уекстън - Вълкът, повежда воините си към дома на Лоудън. Изисканата Маделин е неговата награда... Но поглеждайки в очите на гордата красавица, той се заклева, че ще я защитава с живота си. В скалистият си замък, Дънкън доказва, че е верен на своята чест Ала когато силната страст поглъща и двамата, тя му отдава сърцето и душата си. Сега, за любовта, Маделин ще се изправи гордо... и също като своя господар, могъщият Вълк, ще се бори за... Чест и Величие. Johanna Lindsey "Mallory Family" 10.That Perfect Someone Когато преди девет години сребролюбивия му баща граф Манфорд го сгодява за младата дъщеря на заможен търговец, Джулия Милър, Ричърд Алън решава да напусне Англия. Свидетел на това как амбициозният му баща погубва живота на по-големите му братя, уреждайки браковете им, свободолюбивия Ричърд тръгва по море, решен сам да определя посоката на живота си. На Карибите той се присъединява към банда пирати, които търсят съкровища и започва да се представя за французин на име Пол. След години той отново попада в Англия в следствие на спешно поръчение от капитана си и се влюбва в омъжената вече Джорджина Малъри. Независимо, че тя не отвръща на чувствата му, а съпругът й Джеймс Малъри заплашва да го убие заради дързостта му, Ричърд е толкова омагьосан от чара й, че не се отказва. Той отново опитва да се добере до Джорджина на един бал с маски, но това се оказва ужасна грешка, защото го изправя лице в лице с още една изключителна красавица. Вече пораснала и много изискана Джулия Милър, приятелка на Джорджина, е очарована от маскирания французин Жан Пол, докато не разпознава в него омразният си бивш годеник. Джулия вече е наела адвокати, които да обявят Ричърд за мъртъв, за да се освободи от този годеж и да може да продължи напред. Но когато граф Манфорд научава, че синът му се е върнал и може да изпълни обещанието си да се ожени, той успява да направи така, че Джулия да отплава с годеника си, който е не само безотговорен благородник, но и прелъстителен авантюрист и пират. Leigh Greenwoood No One But You В отчаяни времена се изискват отчаяни мерки. Сара Уилбърн има нужда от съпруг. Който и да е, стига да е издържлив и силен. Останала вдовица след войната, с две малки деца на ръце, тя отчаяно се бори да оцелее в Тексас. Без средства, с които да плати на работниците в ранчото, тя няма друг избор освен да предложи себе си, на някой, който ще се съгласи да превива гръб в тежък труд, за да спаси имота. И тогава, почти изгубила надежда, тя се сблъсква с едни широки рамене и едно стройно тяло, което може да се справи с всичко. За пръв път от години Сара може да разчита на някого. За пръв път от години, някой я кара да се чувства красива. Бентън Уийлър е в състояние да я защити от всички опасности, грозящи сама жена насред Дивия запад. И независимо, че женитбата им е само една бизнес уговорка, която всеки друг би могъл да изпълни, от момента, в който той я поема в обятията си сърцето й прошепва… Loretta Chase "Carsington" 3.Lord Perfect Идеален Наследникът на граф Харгейт, Бенедикт Карсингтън, виконт Ратборн, е безупречен аристократ. Висок, тъмен и красив, той е известен със своите безупречни маниери и добро потекло. Бенедикт знае всички правила и без проблеми ги следва - докато тя не влиза в живота му. Опозорена Батшиба Уингейт принадлежи към гнилия клон на семейство ДеЛусий: известен с много лъжци, измамници и мошеници. Нищо чудно, че благородното семейство на съпруга й се отрича от него. Вече вдовица, тя е решена да осигури на дъщеря си стабилен живот и правилно възпитание. Никой и нищо няма да наруши плановете на Батшиба - докато той не влиза в живота й. Скандално Тогава дъщерята на Батшиба примамва скъпоценния племеннк на Бенедикт в мисия за откриване на съкровище. За да открият така наречените странстващи рицари, Батшиба и Бенедикт трябва да се впуснат в рискована мисия, която ги поставя в опасна, интимна близост - ситуация, която обещава да завърши с хаос - дори и със скандал! - ако още някой се намеси. Но Бенедикт контролира по безупречен начин събитията. Безупречен контрол, въпреки страстното желание да наруши всички правила. Безупречен контрол, наистина! Sabrina Jeffries "Lord" 2.The Forbidden Lord Една лунна нощ, една забранена целувка – това споделят един височайш лорд и една обикновена дъщеря на енорийски свещеник . Пътищата им се пресичат само, за да се разделят отново. Като Пепеляшка на бала, в полунощ, Емили Феърчайлд, изчезва в тъмнината на нощта и оставя граф Блекмор без дори стъклена пантофка за спомен. Ала по прищявка на каризната съдба, през друга лунна нощ, на друго място, те се срещат отново. Дамата е същата – името различно. Мистерията е пълна, тайната гибелна. Дали граф Блекмор ще разбули загадката около самоличността на своята любима и дали Емили ще съумее да спаси своята скъпа приятелка от позора на падението. Това само Фортуна знае, а на теб предстои да разбереш… Christina Dodd "Governess Brides" 2.Rules of Engagement (2000) Правилата на приличието Девън Матюз, граф на Керич, има план, който със сигурност ще му върне благоволението на кралицата. Първо, трябва да наеме разумна, не особено красива гувернантка. След това, да се погрижи да осинови едно достатъчно благодарно сираче, което да му придаде вид на порядъчен човек. Накрая, трябва да получи гаранции, че детето и гувернантката ще добавят по-благородни черти към характера му и ще повишат репутацията му, без да объркват живота му... най-вече любовния. Правилата на страстта Като условие да приеме позицията на гувернантка, мис Памела Локхарт от "Единствената по рода си Академия за гувернантки" има няколко собствени правила. Девън през цялото време трябва да се държи благоприлично. Нещо, което е трудно постижимо, но което ще достави удоволствие на обществото и напълно ще удиви самата нея. Също така, трябва да й бъде позволено сама да прецени кое сираче е подходящо. И най-важното, граф Керич трябва да се закълне, че никога няма да се рови в миналото й или да коментира външността й, и никога няма да се опита да открие най-съкровените тайни на сърцето й. Но разбира се, всички правила се създават, за да бъдат нарушавани…
 17. 2 реакции
  Аз все пак съжалявам, че социализмът си замина. В интерес на истината трябва да се каже едно. След 10 ноември или по-точно след 17-ти ноември, всички имаха надежди най-сетне да се оправят нещата икономически. Защото тогава се чакаше до 15 години за нов автомобил, жилища се раздаваха само на определени хора, имаше един период, през който дори се чакаше на опашки за някои хранителни продукти, макар да бяхме много далеч от Чаушеску и румънските опашки, на които се присмивахме тогава. В същото време обаче, всеки можеше да си купи нов автомобил в сравнително кратък период, ако просто се примиреше с Москвич. Всеки можеше да си позволи 20 дневна почивка със семейството през отпуската, но май толкова. Техниката бе толкова скъпа и липсваше по магазините, а само някои избраници имаха достъп до Кореком. Ето това положение ни даде надежди, че след 17 ноември ще тръгнем по друг път, ще забогатеем, както хората на Запад... Те затова и викахме по митинги. Оказа се друго. Луканов предизвика голяма инфлация, като обезцени лева. Сещам се, как за един ден заплатите скочиха двойно, цените също. Защо бе това? Някой може ли да обясни? Мисля, че е близко до ума. Целта бе да се обезценят спестяванията на българина. Избрани хора бяха сменили парите си навреме. Дойде и неизбежното - СДС взе властта, като инфлацията почти се нормализира за няколко месеца. Това бе моментът за обръщане на доларите в левове и изкупуване на някои предприятия. След това всичко отново тръгна така, както бе предвидено - нова инфлация и тоя път отново някои хора бяха подготвени, заграбвайки още по-голям дял от народа, както и приватизационни бонове. Явно видяха, че ходът на Луканов проработи, та решиха тоя път всичко да е в още по-голям мащаб. След това следваше узаконяване на краденото. Ето, както виждаме, днес всичко е законно. Някой да има нещо против милионери и милиардери, дето ни владеят? Не. Дори ги подкрепяме, защото те ни дават трохички за да преживеем. Всеизвестно е, че гладният човек е жив дявол. Та затова и си имаме една малка заплатка и няколко големи заема. Първата ни позволява да не умрем от глад, а заемите - да не навдигаме глава. Всичко това е предвидено - двете големи инфлации, успокояването на положението, узаконяване на краденото, влизането в ЕС, което помогна много на новобогаташите, които косвено чрез банките държат обикновеният човек с наведена ниско глава. В момента целта е да се задържи положението няколко години. Затова и се плашат хората с каквото може. А да се изплаши народът, може по всякакъв начин - цигани, турци ( скоро не са се проявявали), Гърция, Италия, Румъния ( сега е на мода)...Някой би казал, че световната криза е случайност и никой не я е предвидил. Напротив. Още навремето учехме, че капитализмът има периоди на подем и упадък. Големите кризи също не са рядко явление и е лесно да се предвиди, че рано или късно ще настъпят. Въпросът е, капиталистите да са подготвени, за да извлекат възможно най-голяма изгода. Ако не бе настъпила тая криза, вариантите за сплашване са много. Винаги се появяват такива. Светът не е утихнал и за секунда. Бъдете сигурни, че щяха да ви сплашат и с муха, от която щяха да направят слон. Така, че комунизмът не беше нещо кой-знае какво, но беше нещо утвърдено. Противниците на предния режим бих попитал - след 22 години промени ли се нещо? Нека вземем средния човек, а не някои типове, които все пак са успели да откраднат някоя друга троха от големите риби. И навремето имаше безметно богати с палати, Мерцедеси, 100 сантиметра телевизори и какво ли не. Сега аз си карам все пак нова кола, но това е защото ми е в кръвта, а не защото съм имал големи възможности, та са ми останали излишни пари Сигурно и някой от вас имат апартаменти и се чудят как да изплатят. А може би имате и деца, които искат да им купите някоя компютърна игра за 100 лева или тийнейджър, претендиращ за 20 лева джобни на ден? Щеше ли да го има това при комунизма? Сега Ернесто недоволства, че нямал работа и трябвало да пасе овце. Ето още една причина да отхвърлим сегашния строй. Щото навремето овчарите вземаха едни от най-големите заплати в България и бяха едни от най-богатите хора ПП: Сещате ли се, как се раздаваха по 12 милиона на човек след падането на режима и как с тия 12 милиона се продаваха вносни чадъри? Та точно за това беше необходимо увеличаването на цените и заплатите от Луканов. По тоя начин останаха парички в банките, които се раздадоха на тия хора, дето уж трябваше да изградят икономиката на България. Така, ако сте имали 1000 лева в банката, те вече се равняваха на 500 и нямаше как да претендиратае за парите, откраднати от вас. Наистина, превратаджиите заслужават само едно - публична екзекуция. Искам да обясня и за приватизационните бонове, ако на някой не е ясно. Ще издам схемата. Нашето предприятие е било държавно, а шеф е бил човекът, който в последствие притежаваше почти цялото предприятие. Как стана това? При приватизацията изкупува почти всички акции, макар цената да е била висока. Само, че купува тия акции на изплащане. И не си мислете, че тогава да купуваш на изплащане е било терор от банките. Напротив. Купуваш акция за 80 000 лева примерно. Заплатите на работник също са били толкова и реално е трябвало да дадеш една заплата за една акция. Какво става обаче? Шефа взема голяма част от акциите с разсрочено плащане. Само след 3-4 месеца обаче настъпва втората инфлационна вълна и заплатите на работник вече са 4-5 пъти по-високи. Нали си направихте сметката? Плащаш акция, която струва 80 000, но реално тия 80 000 вече се равняват на 10-15000. Ето така се ограбва държавата. За обикновените хора вече обясних, как го направи Луканов, а след него и много други.
 18. 2 реакции
  10.11. доста обърка едно цяло поколение,покoление, което тъкмо беше научило основните закони на чавдарчето и беше станало и пионерче,като червената връзка му я завързаха батковци граничари,които след това му демонстрираха как се залавят нарушители с немски овчарки,без да му казват, че понякога по тия нарушители се стреля и на месо,та едвам беше научило кой е Другаря Ленин и Другаря Живков и изведнуж му казват че тия вече ги няма..по БНТ зазвуча Wind of Change, едни хора излязоха на улицата да викат срещу други хора,магазините бяха празни, появиха се купони...Доста объркващо и същото това поколение трябваше да зареже принципите на пионерството,за да усвои играта на топче-тука има , тука нема,както и чейнджа пред Магура,тоест извърши се една подмяна на ценностите,вместо другаря Ленин,на поколението модел за подражание трябваше да му бъде Магураджията пред Кристал.После същото това поколение дойде като новобранци, на същите тия батковци, дето му вързаха червената връзка(е не буквално разбира се) и установи че истината за граничарската служба, когато си вътре е по- различна и това разбиране май се отнасяше за целя мироглед на това поколение и целия му живот до този момент...
 19. 2 реакции
  Е сега вече матрака ми изгоря.... Лоши сте начи.... Сънииии,хелп
 20. 2 реакции
  Чистачка "почисти" фатално творба за $1 млн. Арт инсталация на стойност над 1 млн. долара бе повредена фатално от свръхусърдна чистачка в музея "Оствал" в Дортмунд. Жената се опитала да излъска нарочно поставената патина по част от творбата - която вече няма как да бъде възстановена в оригиналния си вид - след като я взела за мръсотия. Скулптурата на Мартин Кипенбергер (1953-1997 г.) "Когато започва да капе от тавана" била "изчистена" до блясък. Инсталацията представлява 180-сантиметрова кула от дървени дъски под която гумено корито уж събира дъждовна вода, която след изпаряването да може да бъде използвана като боя за рисуване. Служителката на музея, обаче, решила, че тази патина е ненужна и излъскала повърхността на коритото. Творбата е била предоставена на музея от частен колекционер. С негово съгласие тя ще остане изложена в него въпреки инцидента. Засега не е ясно дали собственикът ще настоява за някакви опити за реставрация, т.е. патината да бъде върната по някакъв начин. Компанията, която извършва почистването на музея, има договор с него от миналия октомври. Тя била инструктирала персонала си да спазва поне 20 см дистанция от творбите. Не е ясно, обаче, дали конкретната чистачка е била наясно с правилата. Това не е и първият подобен случай - през 1986 г. "мазно петно" по творба на Йозеф Бойс бе "почистено" в Академията на изящните изкуства в Дюселдорф. Мартин Кипенбергер беше многостранен и много продуктивен артист, работил в много различни стилове и среди. Той е създател на скулптури, картини, инсталации, фотография. Мнозина го смятаха за един от най-талантливите германски артисти на своето поколение. Германецът бе известен и като изключително провокативна, закачлива и... сериозно пиеща личност. vesti.bg
 21. 2 реакции
  Ние българите унищожихме много неща - такъв ни е манталитетът.
 22. 2 реакции
  Равносметката зависи от гледната точка - за едни (полу)промяната донесе облаги, за други битието стана тежко бреме. По тази причина е несериозно да се правят фундаментални еднозначни обобщения - винаги е имало и ще има доволни и недоволни, облагодетелствани и ощетени. Видял съм едното, видял съм и другото, трудно ми е да правя изводи, не са и нужни. И причината за тая колебливост е позицията, от която гледам, т.е. гледам назад и с променено от информацията съзнание. Да, промяната се дължи именно на информацията. В древния свят робът се е раждал, живял и умирал както такъв, но и през ум не му е минавала мисълта, че може да живее и по друг начин, защото не е знаел, че има такъв. После някой се сетил, че може да има и друг начин на живот и колелото се завъртяло... премазвайки мнозина. Непосредствено преди 10.11.89 г дори и у нас, въпреки негласната съпротива на Живков и Сие, властваше перестройката, дори се стигна до една перифраза на популярна едно време идеологическа фраза – „един призрак броди из Европа, призракът на Горбачов”. Руснакът със сигурност не бе първият руски ръководител, прозиращ скорошния срив на съшитата с бели конци социалистическа империя (то няма и друг вид империи, доброволно никой не ги създава) и опита да я приближи с империята на капитализма (уж друга форма на битие, но практически същата, или поне не кой знае колко различна по отношение на крайния резултат), правейки опити за прокара положителните моменти от Запада. Доколко успя или се провали е спорен въпрос, но първата плочка бе бутната и ефектът на доминото промени политическата карта на Европа. Нямаше как България да остане встрани от тоя процес, още преди „нежната революция” се говореше под сурдинка за разрастващите се противоречия между София и Москва, които неизбежно биха довели до подмяната на Тодор Живков с покорна на Кремъл марионетка. Но историята не върви по релси, а и последните не са гаранция срещу дерайлиране. Чета тия дни разни изказвания по повод на годишнината от преврата и се чудя защо повечето от авторите им днес, 22 г по-късно, по някаква причина, вероятно користна, се опитват да убедят останалите, че на онази дата се е случило нещо толкова грандиозно, нещо неповторимо, преломно в историята ни. Не мисля така – откак съм проплакал за пръв път на тоя свят, та до ден днешен всеки един поредният вожд и партизаните му се опитват да ме убедят, че живея в преходен период, който отдавна да е свършил и битието да е надхвърлило и най-обнадеждаващите ми мечти, но се намесили тъмни (червени, сини, зелени, жълти и не знам още какви) сили, които попречили това да се случи. Но проблемът бил отстраним и светлото бъдеще вече чука на вратата ми. Може и да чука, но само аз ли не го чувам?
 23. 2 реакции
  А така,подпали ми матрака начи.....
 24. 2 реакции
  Станси, добре дошла при нас! Радвам се, че се включи! Дарки, сега е мой ред да те мъмря, какин, ама с това меко сърце... идвай по-често! Стихът ти ме хвърли в размисъл... Какво ли би било... Ако ги нямаше белезите, набраздили сърцето ми? Дали гладкостта му би различила цветовете, приливите и отливите, яркостта на небето в най-заледения, най-тъжния ден? Щях ли да знам, че ме закриля мъглата, че дъждовете извират от мен? Бих ли обикнала кратките мигове вечност, ако я нямаше тази дълбока сърдечност, с която бродирам цветя върху раните? Бих ли склонила глава пред избраните? Бих ли простила? Бих ли махнала с ръка и продължила когато под ходилата ми въглени парят, а копривени мисли главата ми жарят? Нима бих била жива без болката в ляво? Нима щях да знам кое е жито и кое - плява?
 25. 2 реакции
  Искам много да благодаря, че сте се захванали с толкова много и интересни преводи. С нетърпение очаквам поредицата на Джоана Линдзи "Ли-Сан-Тер"(тук е мястото да заявя, че се надявам да преведете и третата книжка), защото тя ми е една от любимите. Успешна работа!
 26. 2 реакции
  Обичам приказките, Еви! Съдбини са ... Тихо е... спомен от детство останал, бяла плитка на милото рамо... Гласът и ме гали, защото ръката сръчно преде бяла къделя, през прозорчето наднича мъглата, а аз полегнала в топла постеля поредната приказка слушам...
 27. 2 реакции
  "Щом немаш пари-ти немаш право да решаваш!" http-~~-//www.vbox7.com/play:3b97cddc Липсваш ни,много...
 28. 1 реакция
  10-ти ноември ни донесе създаденото от Политбюро на БКП и ДС чрез изкуственно осеменяване СДС-един политически Франкенщайн с глава на БКП,ръце на ОФ и тяло на ОКТОПОД! Задачата на това уродливо отроче на нашенската демокрация в чието лице нищо не подозиращия тогава народ виждаше "младенец",беше да се извърши цялостна подмяна като първо се избутват тихомълком в ъгъла "неудобните" а след това се смачкват(стар,изпитан метод). Родителите на СДС се погрижиха да има и атракция, внесоха футболен елемент-сини срещу червени! Благодарение пак на тях се сдобихме с: -"десиденти" чиито имена вече никой не иска да си спомня -кръгли маси на зелени морави -"преход" по нашенски -"електорат" и "електорални нагласи" -предизборни "кебапчета" и "бири" -организирана престъпност -финансови пирамиди и банкови фалити -приватизация в стил "под масата" -"мистър 10 %" -"командир" и "партийно строителство" -приятелски кръг "Олимп" -чужда етническа партия -"обръчи" от фирми -лява "десница" и дясна "левица" -цар-"премиер" -"нов морал в политиката" -вождове с агентурно минало -свръх нисък жизнен стандарт -надигаща се вълна от див национализъм Но въпреки високата цена която плащаме, спечелихме правото да сме свободни духом! Честито!!! П.П.Предварително благодаря на тези от вас, които четейки ще "пожелаят" да ми станат бащи!!!
 29. 1 реакция
  ааа, не ! ще се случат особени неща, но ти, както аз и почти цялото човечество няма да ги забележим, 'щото сме с "животински мозък", хехе. Ние можем само да забележим само реални неща като порното по кабелната или голата жена до себе си. Ама така е, вески забелязва това, което е пред очите му....
 30. 1 реакция
  Пилешка яхния - снимка нямам, всички знаете как изглежда яхнийката + френски макарони, отново Станаха пак, само че поличките им се получиха малко по-големи, ми се струва. ПлюсТ това установих, че за моята фурна 15 минути печене са твърде много и леко потъмняват. Следващият път ще пека 7-8 минути, тъй като втората тава макарони пекох за 11 минути и пак леко са прескочили. Две изречения написах и 20 грешки допуснах
 31. 1 реакция
  Добре де, 11.11.11 - това по кой календар е? Или летоброене? Само питам
 32. 1 реакция
  Чакам ги с голяма нетърпение, особено Нощна стража
 33. 1 реакция
  Хайдуче, има някаква грешка в рецептата. От 3 години използвам фиксовете на д-р Йоткер и не стерилизирам бурканите. с Затова и са голямо облекчение за по-заетите домакини, които все пак държат да затворят мъничко от грижовността си в буркани.
 34. 1 реакция
  Не може да се отрече, че няма положителни неща.Но като цяло около 70-80% от народа е по зле.А, като си спомня каква еуфория и радост бе тогава.
 35. 1 реакция
  Това с близките и приятелите е нож с две остриета. Понякога могат много да помогнат, а понякога, съзнателно или несъзнателно, могат много да навредят.
 36. 1 реакция
  Съжалявам не съм компетентен и не мога да помогна.
 37. 1 реакция
  Така би трябвало да бъде, но рядко е. Понякога е така, но в някои от тези случаи човекът на когото не може да се помогне е за психиатър. Там, където рекламират дейността си - в нета и вестниците. Врачки, завършили психология познавам лично.
 38. 1 реакция
  Май тая тема заприлича на чат .
 39. 1 реакция
  Толкова се радвахме тогава...
 40. 1 реакция
  Колко станаха - мда , 22 22 години, баси, къде отидоха, сякаш беше вчера. Ама сме зад вчера и оттатък даже. Честит ви 10-ти ноември
 41. 1 реакция
  Виж къде зимуват някои котки.
 42. 1 реакция
  Това е новият ми проект. Първа книга от поредицата "Ли-Сан-Тер" на Джоана Линдзи. Само искам да кажа, че на който не му харесва "Синеокия варварин" втората книга от поредицата, нека да знае, че тази книга е милион пъти по-хубава и интересна, а за тези които харесват "Синеокият варварин", мога да им кажа, че все още нищо не сте видели. Тедра и Чалън са огнена двойка Johanna Lindsey Ly-San-Ter 1. Warrior's Woman (1990) Жената воин Опасната красавица Тедра се е посветила на изучаването на изкуството на сраженията и никой, още по-малко някой мъж, не е в състояние да пробие твърдата й броня. Но настъпва денят, в който тя е принудена да напусне дома си, за да потърси начин да спаси планетата си Кастран от управлението на злия Крад Се Моер. И така, безстрашната и независима Тедра намира убежище в силните ръце на един варварин с бронзова кожа. Величественият варварин В общество, където воините са най-висшата власт, Чалън е най-силният и най-могъщият измежду тях. Той решава да предяви претенциите си към Тедра по собствения си деспотичен начин. Но въпреки че той възпламенява в тялото й непознати за нея страсти, гордата жена не би позволила на никого да доминира над нея. Тедра предизвиква Чалън на двубой и му доказва, че може да му бъде достоен партньор и заедно биха могли да покорят света.
 43. 1 реакция
  Споко, нищо особено няма да се случи в петък. Особените неща не могат да бъдат забелязани от животинския разсъдък.
 44. 1 реакция
  Не, според мен, ............................ и синчето ми така ми отговаря, първо казва - не, не е така, и после ми обяснява как е според него. Ама аз, като много си го обичам и го изслушвам внимателно и потвърждавам че той е прав. Ама теб сега като не те обичам ( щото жена ми не дава ), та се чудя как да ти отговоря. Хайде да речем, че сме прави и двамата. Ама то всъщност е много по-комплексно и сложно, щото има толкова отговори, колкото и клиентки и клиенти. Пък и атеисти ходят по врачки, та си може и без "висша сила". Тези които не вярват в божества, си намират начин да си "самообяснят" някаква природна дарба, която имали врачките и която всички хора били имали, ама са я загубили щото не са я развили. Врачката била чувствала по-добре нещата и била виждала в бъдещето някак си, та било полезно да се консултират с нея. Пък горките психолози, като нямат дарба да виждат в бъдещето, за какво съм им на хората. Те хората са си "нормални", не са психично болни та да ходят на психолози \ психиатри. Как да си признаят че им липса увереност в собствените им сили и способности, та да ходят да се излагат да търсят помощ от психолог ? Трудно е човек да си признае сам на себе си, че предпочита центъра на взимане на важни решения да е извън него ( извън черепната му кутия) и му се иска някой друг да решава постоянно , вместо него. И аз съм изпадал в състояние на "безтегловност" преди години. Бяхме стигнали с една англичанка до там, да ходиме да проучваме как става сключването на граждански брак. Тя проучва при нея в Англия и аз при мен в София. Ама аз се уплаших и се отказах. Не бях в състояние да взема сигурно и правилно решение и предпочетох да не рискувам. А как щеше да ме устрои тогава, ако можеше да е вярно че врачките виждали в бъдещето и да ми кажеше някоя дали англичанката щеше да живее с мен дълги години, или щеше да ме смени след година две, с някой друг. Ако бях сигурен че англичанката нямаше да ми избяга или ме изгони ( което си е същото на практика ), сега щях да съм в Англия , вместо в Белгия. Та има си моменти, когато му липсват на човек достатъчно данни, за да може да си създаде сам правилна представа за развитието на събитията в бъдеще. И в такъв момент е многоооооооооооо сам. Осланя се на едната гола интуиция.
 45. 1 реакция
 46. 1 реакция
  Честит ни нов пакет редакции. Браво на нас, момичета И една книжка от Violeta_63: Лиза Джаксън - Съдбовни грехове Приятно четене!
 47. 1 реакция
  Не ми ли вярваш? Пролет в есента е скрита, листата падащи са пъстрите цветя, с които рисуваме дните си, потопили пръстчета в цветна дъга, и от пепелта всеки път(мое сърце) ще възкръсваме, разперили гордо крила, докато имаме пулс по върховете на пръстите, ще разказваме легенди(не само хиляда и една). Нима не е всяка минута приказка нова, всеки час - човешка съдба... и няма да забравим войникът от оловото, изгарящ, но със вдигната глава ... и балерината, последвала го в огъня, превърнала се в мъничка звезда...
 48. 1 реакция
  Тодор Живков - Бай Васил http-~~-//www.vbox7.com/play:6c73e3af
 49. 1 реакция
  Далече от тъжните стихове Далече от тъжните стихове... далече - в брега на небето... сълзите са минали мигове: назаем от спомена взети... Далече в брега на небето - в очите без сълзи сънувам как нежно и толкова искано пак устни на ангел целувам... Позволи ми да плача отново далече в брега на небето... Прости ми за сълзите искрени... Но с тях.. те рисувам. В сърцето... Gagov
 50. 1 реакция
  Много харно! Страшотия! /свършиха ми + за днес,затова така емотиконесто ти се кефя/ И за да съм по темата ,и защото съм сигурна ,че "Богомилско" на Камелия Кондова е тук някъде из многото страници на темата,ето друго нейно страхотно женствено и чуствено... Илюзия Художнико, така и не успя да нарисуваш светлото ми рамо. Сега съм у дома. Спокойно спя. А ти си бил със сянката ми само. Със нея си говорил цяла нощ. И с нея си се любил - не със мене. Художнико, ти никак не си лош, ала картината ти е студена. А сянката навярно ще мълчи. И сигурно ще й хареса много. Ако това са моите очи - забравил си да нарисуваш огън. Забравил си да нарисуваш ден. Да, аз разбирам - сянката не свети. Ала защо я припознаваш в мен. Приличаш ми на всичките поети, които ме измислят в някой стих. И запомни, преди да кажа сбогом - на теб и на поетите простих. На сянката, художнико, не мога!
Резултатите са според часовата зона Sofia/GMT+02:00
×
×
 • Добави ново...