Премини към съдържанието

Топ Потребители


Най-харесвано

Показва най-харесваното съдържание на 2.11.2012 от всички места

 1. 2 реакции
  Магия разцепи времето й. Влезе с гръм през спящите очи. С един замах на струните си, като с камшик раздра на есенната утрин тишината, взриви след нея ехото... На пипане заприличаха на възли и на ръбове. На сънищата й замъглили на прозорците стъклата изтръгна затопления дъх.. С бръснарска умелост в плътта й се заби. Дискретно, в миниатюра изписа инициалите си на тила й. В транс изпи покапалата кръв. Разчорли буйните коси на смуглите й нощи. Докосна миглите по лицето на зората й. Размаза с палец на деня й вчерашния грим. За атосекунда се олюля, запали, и после загаси фитилът на света й между пръстите си... Положи листенце върху босите нозе на думите застинали на прага пред дома й.. Върху устните й.. Целуна го. /закърпи времето/ Остави я да продължи да спи.
 2. 1 реакция
  По моему, това е най-смисленият коментар по темата досега. Дадоха ни да решаваме задача по материал, който не сме учили, защото никой не ни го е предавал, не се е и налагало. Как тогава да дадем отговор, който на практика е от компетенцията буквално на шепа хора? Защо тогава е това мероприятие, при това съвсем не безплатно? Да не се окаже, че в следващите калкулации на цените на тока се включи и перото "референдумски разходи"... Ние не сме нация за всенародни допитвания. Правили сме вече три (1922, 1946 и 1971 г), едно от друго по-безсмислени и с предварително известни резултати. Не виждам с какво това, дето предстои на 27 януари 2013 г ще е по-различно. Изводът е, че нямаш никакви аргументи, за да правиш изводи.
 3. 1 реакция
  Ама как може да питат обикновените хора по този свръх експертен въпрос ?? Нали за това сме ги избрали и им плащаме , какво е това бягство от отговорност ? Тук трябва да се направи прецизен анализ- финансов, технически , икономически и екологичен от експерти ! Какво питат простолюдието , то толкова е затъпяло ,че няма на къде , те кадърните хора отдавна избягаха от България .
 4. 1 реакция
  Соната Звънка песен от изронени кристали изсипва с щедри самодивски шепи облак звезден дъжд на прах. По гърбовете на нощните морави сини, дългокоси светлосенки ваят менди... Сънено измъркват, протягат се по котешки и продължават да рисуват във съня. Луната настройва арфата си за вечната соната за акомпанимент извиква щурчово гласче, с покров от сребърна дантела повита спи земята. Земята спи като дете.
 5. 1 реакция
  глаголно- заклинателно будувай ме сънувай ме бленувай ме тупти ме, преследвай ме откривай ме жадувай ме гони ме, търси ме измолвай ме откупвай ме кради ме, презирай ме заплювай ме охулвай ме мрази ме влудявай ме взривявай ме изгаряй ме боли ме, дрогирай ме жигосвай ме татуирай ме опияни ме, сричай ме прошепвай ме рисувай ме крещи ме, вричай ме обичай ме укротявай ме смири ме, разболявай ме лекувай ме преплувай ме лети ме, вдишвай ме издишвай ме изгубвай ме и намери ме!
 6. 1 реакция
  Затворя ли очи под клепачите ми започва да вали, отворя ли ги - спира. Затварям ги отново, признавам си, искам да вали, миризмата на озон постепенно в мислите пропива. Улиците се събуждат и блестят, разговарят с отраженията на уличните лампи, пробуждат се и камъчетата в канавките по средата на съня, събудени на капките от хилядите барабани.. Без моливи и четки, на тъмно със затворени очи рисувам една дъждовно - акварелна градска приказка. Черните ми пеперуди ще почакат и тази нощ , нали сега рисувам дъжд... много бавен дъжд от тия дето с дни не спират.
 7. 1 реакция
  Когато си изгубя приказките очите си затварям и силно жомя. 100,99... започвам наобратно да броя. На глас изричам имената на всички сини птици… И те долитат. А с тях долита и вълшебството оцветяващо деня ми. Не зная как се случва, просто става. Небето захвърля дрипите си, от раменете свлича сивите мъгли и всяко намръщено и грозно очертание на неизбежно прозаичните неща на момента се разтваря... Като захарен памук бързо се топи. Когато си изгубя приказките очите си затварям, и силно, силно жомя. Започвам наобратно да броя. Не зная как се случва, просто става. /...издадох тайната си, подадох ти ключа /
 8. 1 реакция
  Защо се счупи корабът ми точно на тази измислена планета, с тримерни пространства и време нанизано на ос..? По мене няма вградени часовници, да не говорим за компаси…Дойдох така, абсолютно неподготвена без всякакъв запас... Получих разни дарове от тукашните хора, очи, ръце, сърце, което не спира да бумти, получих също огромен списък с правила,чертежи, стрелки и рамки, догми/от които и до днес нищо не разбирам/. Вместо уютен дом получих обърнат свят, един безкраен бетонен лабиринт.Стени. И аз като онзи Малък принц с розата и със овцата, все повече се чувствам не на място някак на тяхната побъркана Земя. А според писаните норми отдавна трябваше да съм пораснала.. Сложиха ми номер - ЕГН и пол, наричат ме жена. Уморих се от техните абсурди, искам вече вкъщи да си ходя на моята звезда. Безкрайно ми омръзна да изпитвам тяхното срамуване... Голотата дадена е за това ли? - Чувате ли ме? О-м-р-ъ-з-н-а ми ! От върволицата на грешките, от тази тяхна вечна мъка и от безграничната им самота. От човешкото сърце безапелационно зачислено ми. -Чувате ли ме? Омръзна ми! Как веднъж не спря за малко да боли и то?
 9. 1 реакция
  На Ефи ( : На любовта понякога и е ужасно трудно задушава се от тъмнината на телата ни. На тясно. Изпада в паника с опасност да се пръсне на хиляди парченца с дестинация неясна.. На любовта понякога и е ужасно трудно, получава пристъпи,задъхва се дори в сърцето на дете, от уплахата като балон се разширява, иска и се да избяга и да гръмне. Да залее цялото небе. На любовта наистина понякога и е ужасно трудно да живее в очернанията на глупавите ни сърца, затова и пожелавам по-често грандиозно да избухва, от светлината и да става светло, като ден в нощта.
 10. 1 реакция
  Струни.. Цигулка на щурче…Любов. Тя и Той от въглен нарисувани, уж двама са, а са едно. Пред мен танцуват…Рисуват. Притча - кратък филм. И сякаш нямо, единствено с телата си разказват цялата история на Той и Тя събрана в мъничка кутия… Отново струни.. Цигулка на щурче.. Любов. Странни знаци по кули от камъчета издълбани, смътно познати на пипане... неразгадани. По раменете им голи охлюви лежат… Той и Тя – въвеждат ме в магията, през очите им усещам всичките нива, всичките посоки на обичане ” От Осанна до Разпни го”. Той и Тя ме водят, аз не спирам, танцът им ги съпровожда до една река… Той я къпе, кръщава я в името на нещо непознато от мене досега. Отново струни… Цигулка на щурче.. Любов. По челата им алени цветя избиват. Големи и червени рози... Непозната форма на Любов.
Резултатите са според часовата зона Sofia/GMT+02:00

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.