Премини към съдържанието

Топ Потребители


Най-харесвано

Показва най-харесваното съдържание на 28.09.2014 от всички места

 1. 5 реакции
  Благодаря за милите думи. Радвам се, че успях да помогна. Дано да имаме повече потребители като Вас (възпитани, грамотни, културни, търпеливи, изпълнителни и признателни). С уважение, Георги
 2. 4 реакции
 3. 4 реакции
  Продаваш старите дъно, процесор и РАМ, вземаш нови. Това е подхода, няма друг. Отначало караш с вграденото видео или старата видеокарта, но когато вземаш друга видеокарта, внимаваш и за захранването. Значи първо или едновременно трябва да се смени захранването, ако сегашното ти е остаряло и е някой боклук, каквито са повечето. След това мислиш за останалите неща. За начало има и по-евтин вариант - покупка на евтин процесор, който с времето да смениш с по-добър. Лично аз така направих преди 2 години, стартирайки от подобна на твоята конфигурация.
 4. 4 реакции
  Всичко зависи от бюджета ви и от целите,които искате да постигнете. Дъното ви поддържа и 4-ядрени процесори,от съответното поколение.Но е от значение и какво е захранването ви. Иначе,за дъно,процесор и рам съвременни,ще ви потрябват близо 400 лв.
 5. 4 реакции
  Нима??? Стига глупусти!!!! Няма вече кой да се върже на това - агитаторче!
 6. 4 реакции
  Не винаги сините екрани се дължат на хардуерен проблем. П.С. Определено проблема е софтуерен и се дължи на драйвера за видеокартата.
 7. 4 реакции
  Здравейте! Благодаря Ви отново за търпението и времето, което ми отделихте! Един прекрасен, пъстър и усмихнат ден Ви пожелавам! Бъдете здрав и благословен с безброй добрини! С признателност, Мариана Рачева
 8. 4 реакции
  Не, за сигурността могат да отговарят и TPM, Security Chip модулите и т.н
 9. 4 реакции
 10. 4 реакции
  Да. HDD (магнитен носител) или SSD (твърдотелен носител) е постоянната памет на компютъра. Те са енерго-независими. Там се съхранява всичко, което е с постоянно значение. Временната памет на компютъра е RAM. Тя е енерго-зависима. В нея се съхраняват само временните инструкции за изпълнение на определена задача.
 11. 3 реакции
  Тя не гълта ресурси, няма какво да се притесняваш, но иначе пък програмата не е добра срещу iframes..на един не гъкна. Какъв е тоя пакет със стена? Няма версия със стена...
 12. 3 реакции
  Ами на повечето се обади...на останалите се обади самия браузър: Malwarebytes Anti-Exploit и HitmanPro.Alert не гъкнаха...
 13. 3 реакции
  Не пречи, но най-вероятно хапва от Ram-та Махни тия отметки http://prikachi.com/images.php?images/136/7633136w.jpg И я изключи от трея - десен бутон върху иконката и Exit
 14. 3 реакции
  Тоя "Чернобил" всъщност работи при точно определени версии на чипсет и само определени флаш чипове в частта си с повреждане на BIOS. В днешно време подобен род вируси няма. Днешният зловреден код не е просто дело на програмист, който иска да се докаже. Днешният зловреден код се пише с цел изгода - крадене на лична информация, фишинг, заплахи(файлови криптори и фалшиви антивируси), ботнети, биткоин копачки и подобни. Никой няма изгода да унищожи компютъра или OS. Много трудно е да се измисли малуер, който да пише по BIOS Flash/EEPROM. При различните дънни платки с различни флаш чипове има различни алгоритми за запис. От крайно време се чудя обаче защо на дъната няма WRITE PROTECT джъмпер или ключе за BIOS флаша. Би решило всички проблеми от подобен род.
 15. 3 реакции
 16. 3 реакции
 17. 3 реакции
  Ще си самоцитирам подписа:
 18. 3 реакции
 19. 3 реакции
  Протеста нищо не даде. Нещата не се промениха. Българина не желае да се обедини и не желае да си оправи държавата. Всеки казва да се гласува, но аз не виждам за кой или за коя партия.
 20. 2 реакции
  http://www30.zippyshare.com/v/87877698/file.html pass: infected тези са доста опасни, така че внимателската
 21. 2 реакции
  Добър вечер уважаеми зрители. Спите ли? Поздравявам майхките на нашите ръководители. До вчерашни мухльовци, а днеска дупета. Играят си на страстни безкомпромисни ченгета. И правят операции с позорни имена. Октоподи, скариди и друга морска храна. А пред кабинетите ги чакат журналистите, Такива жирналистки само да искате. Още не са я качили в джипа, а тя вече посяга и сваля му ципа. Такъв е живота. Поздравлявам всички вестници и главните редактори и техните заместници. Всеки пише за всичко, а нищо не разбира. Толкова е гнусно, че не ми се коментира. Не ми говорете за закон и конституция, в тая държава всичко е проституция. Пак ли ще живееш в лъжа? Нема такава държава. Пак ли ще търпиш и до кога? Нема такава държава. Няма смисъл от това и последната илюзия умря в тая страна на власт и глупостта. Добър вечер уважаеми зрители. Спите ли? Колко данък ще вземат на народните будители? Двама - Трима студенти уморено протестират, нямат шанс тук за тях, най-добре да емигрират. Силиконов живот, силиконови цици, силиконови мечти и фалшиви политици. Всичките живеят в една тъпа реклама, в която свободата е сравнена със салама. Новините започват с дебат за бюджета К’ви дебати, ебати, депотати и ментета. На трибуната качва се некъв педераз. Педераз, педераз, но облечен във власт. Устата му глупости, в очите му злоба. Той тая власт ще я стиска до гроба, а щом свърши поредния смешен дебат, ще отиде да чука в Студентски град. Пак ли ще живееш в лъжа? Нема такава държава. Пак ли ще търпиш и до кога? Нема такава държава. Няма смисъл от това и последната илюзия умря в тая страна на власт и глупоста. Добър вечер уважаеми зрители. Спите ли или чакате да дойдат поредните спасители? Колко пъти се повтаря старата история? Изхвърляме единия, прегръщаме втория. Някой знае ли как един милиционер внезапно събужда се милионер? Те нали уж са нови, а пак са си същите, правят се на шефове, гледат мрачно, мръщят се. И изведнъж става ясно, че са пълни с имоти. И изведнъж става ясно, че са пълни идиоти. И какво да ги правим сега тея кавали щот така или иначе вече сме ги избрали? Не ви ли омръзна да ви лъжат на дребно? Не ви ли омръзна да живеете бедно? До кога ще си траем, вече става банално? Толкова ли е трудно да живеем нормално? Пак ли ще живееш в лъжа? Нема такава държава. Пак ли ще търпиш и до кога? Нема такава държава. Няма смисъл от това и последната илюзия умря в тая страна на власт и глупоста. А бе, нема такава държава!
 22. 2 реакции
  Няма как да подкарате новите части без да смените рам-паметта.Няма да стане с мислене,а с купуване.
 23. 2 реакции
  "Аида" не може да даде точна информация и за това тези волтажи при съмнения за проблем се измерват с мултицет! Калпав конектор съъщо може да ви донесе доста главоболия от рода на нестартираща система, самопроизволни рестарти, внезапни изключвания При вас обаче явно има проблем след като има и раздути кондензатори. Та : - Сменете проблемните кондензатори - Сменете захранването Ако обаче не ви се влагат пари в тази машина или пък ще я използвате 2-3 пъти в годината за по час, то не правете нищо! Изтеглете си обаче по ценната информация или направете бекъп!
 24. 2 реакции
 25. 2 реакции
  Колко GB е флаш паметта и файла? Най вероятно става дума за файл по голям от 4 GB. Ако е така форматирайте е на NTFS формат и опитайте пак.
 26. 2 реакции
  Истината е, че ГЕРБ за 4 години нищо не направиха и властта им падна безславно след огромни протести. Ако толкова се грижеха и милееха за България, нямаше да се кланят безвъзвратно на американските и турските си господари.
 27. 2 реакции
  Имаше навремето такъв вирус доколкото си спомням - Чернобил. Активира се точно на датата когато е станала катастрофата в централата без значение кога се е заразила машината. Пренаписва чипа на биоса, и следователно машината става неизползваема докато не се поправи на програматор. ПС: Ако на някой му е интересно какво точно върши вируса - цък.
 28. 2 реакции
  Виждам, че няма кой знае колко ентусиасти и реших да пиша на поддръжката на Google. Ето го и отговорът: Проблемът е бил в това което и аз подозирах, но не вярвах толкова тъпо да е направено. Проблемът с локализацията идва от атачването на дебитна или кредитна карта към акаунта. Дори след като съм изтрил тази карта от акаунта, локализацията си седи на последната карта, докато не бъде добавена друга. На въпросът ми, а ако се преместя в друга държава, пак ли ще трябва да сменям локализацията по този начин, отговорът беше - всеки път. Така, че в момента в който добавя дебитна карта от дадена държава, тя ще показва тази локализация, не зависимо в кой край на света се намирам, докато не свържа с профила друга дебитна карта. Надявам се това да помогне и други хора, макар че не вярвам да е често срещан проблем, предвид естеството на географското ни разположение. Поздрави!
 29. 2 реакции
  Като начало опитайте ресет до фабрични настройки
 30. 2 реакции
  С парите които ще дадете за ъпгрейд на тази платформа ще може да закупите чисто ново дъно с къде по-производителен процесор. Core 2 Quad серията поостаря, и макар да е производителна просто няма смисъл защото неоправдано държи цени все още. Доста поколения се смениха от въпросното, и естествено производителността е доста по-напред при по-новите.
 31. 2 реакции
  Имаме вече 5 гласа Има логика, но...Първо никой не те е вързал за Герб, Атака, БСП...както виждаме отцепници се намират почти всеки месец. Значи тук не си много прав, че това са лидерски партии. Ако наистина бе така, Атака нямаше да загуби 10% от гласовете, както и БСП нямаше да даде на АБВ ценни проценти. Дори в ДПС имаше отцепници, но там ситуацията е съвсем друга. А за програмите и целите...пак може да поспорим. По принцип всяка партия или поне по-известните излизат с програма. Примерно Атака от 1-2 години дъвчи пенсиите, заплатите и още няколко неща, които са програмата и, ако дохде на власт. Естествено е че като събереш 10 или 20% гласове, да не можеш да реализираш нито една идея. Дори в коалиция да си в друг, самото име коалиция мирише на раздор по пиперливите теми. Значи една коалиция какво прави? Изпълнява програмите на друг, в нашия случай на Брюксел. Тия дребните шрифтчета в програмите са неизпълними, защото първо партиите в коалициите са на различни мнения и второ, Брюксел е на различно мнение. Точно затова ни се струва, че никой нищо не прави. Напротив, прави - изпълнява заповедите на Брюксел. Реално за когото и да гласуваме, нищо няма да се промени, защото сме малка и слаба икономически държава. но дори и по-силни икономически да бяхме, стига ни едно врътване на кранчето или спирането на няколко фонда. Днес в сутрешния блок на някаква телевизия чух нещо хубаво от Л.Дилов. Оная го врътеше на шиш да каже, защо сменя коалициите, но той простичко каза - големите промени се вършат от малко хора. Няма как ти да си с мнозинството и да очакваш нещо добро. Не напразно имаме изрази като "овце", "стадо" и тем подобни. Овцете никога няма да променят държавата ни. Промяната може да дойде от хора, които мислят различно от масата. Това е генетично заложено по целия свят, не само в България. Да, може да повлечеш няколко овце след себе си, но важно е ти да не си овцата, а чобанина. От тая гледна точка е логично лидерите на партии да са инициатори на промени. Друг е въпроса, дали тия промени водят до нещо добро или не. Ако слушаме масите или дори ако вземем тая анкета и усредним резултатите, ще получим едно "няма да гласувам" като най-масов отговор. И ако ние следваме логиката на мнозинството, ще затрием държавата си тотално за нула време.
 32. 2 реакции
  Ред. Тествах адресите (поста ми - #440). Нод се обади на около половината... 6-7 са вече неактивните адреси. Ето няколко неща, които НОД карантира при посещението им - за пращане насам-натам. Анализ на някои от нещата: https://www.virustotal.com/bg/file/b5b909e49fadc01bb64f793eb318a5e526c23946f87028782152e97f0f5746ab/analysis/1411893912/ https://www.virustotal.com/bg/file/4a1e57e78c3bf46802ed0eddbec4fca20a03eb12a04a093771061aaca2f8a06b/analysis/1411893981/ https://www.virustotal.com/bg/file/c24249452b28804237701f453ad5a761fd82fe5136ffc4264b40dbce42294448/analysis/1411894024/ https://www.virustotal.com/bg/file/989c394043423088c4676bf44e9dd106077b366be0ad77852a5472bcf2adddf1/analysis/1411894142/ https://www.virustotal.com/bg/file/a6a39bb9d32961b2c298a71ef1c3bfa88144e36b3f6adb937cb6e11c5ec08067/analysis/1411894198/ https://www.virustotal.com/bg/file/8abebe71758cd2a80a11167a69e9d000d0325410e25e17c3d2b806377cd17a0f/analysis/1411894260/ Китайците как се справят с адресите от #404? 1.txt
 33. 2 реакции
 34. 2 реакции
 35. 2 реакции
  Протестите тогава - ОК, нищо, че практически не доведоха до нищо и че практически бяха изродени- това ОК. ОК е но само ако при сегашната ситуация, когато още по- голямо обедняване чука на вратите, започнат нови масови протести, а такива няма- народа спи и чака като овца на заколение. Така, че при това положение има само едно обяснение- тези протести бяха дирижирани и използвани от начало до край от мафията- така, че участниците в тези протести са нещо като жрици на любовта, които са използвани и захвърлени. Нищо лично към който и да било. Ако сега видя масови граждански протести ще си променя мнението!!!
 36. 2 реакции
 37. 2 реакции
  Тук не заключваме темите, освен ако не противоречат на правилата...
 38. 2 реакции
  Здравейте, С риск това да стане доста обширен пост, бих искал да поразсъждаваме на "задата" и начина по който е обяснен искания алгоритъм: Разделянето на картина на области е резонно за задачи, изискващи анализ при търсене и разпознаване на обекти. Сегментирането, класификацията и клъстеризацията на каквито и да е данни за едно изображение е добре да се правят спрямо резонни метрики и с използване на правилни евристики и анализационни методи. Според изискването Ви, изображението ще бъде разделено на райони в собствената му координатна система, намиране на център и вземане на ср. артиметичен цвят на зоната, след което цялата зона се оцветява в този цвят. Малко съждения върху това: 1) Това е трансформация с огромни загуби и абсолютно несигурен резултат. С една базисна статистика, очакването за оцветяване на произволна област, съдържаща достатъчен брой различни цветови комбинации ще бъде някакъв нюанс на сивото. 2) Следвайки 1), можете ли да предположите какво ще се получи с едно черно-бяло изображение, след като приложите тази програма ? Или ако една област от 200 пиксела има 180 бели пиксела и 20 черни ? Резултата от последното е цялата област да се оцвети в светлосиво ... 3) В повечето случаи на "осредняване" на цветове, никога не се ползва метрика за "средно аритметичен цвят" - използват се маски (матрици), филтър на Лаплас, Гаусов филтър, медианен филтър и т.н. Ако условието е областите да са квадратчета, тогава Ви трябва да намерите най-големият общ делител (НОД) между дължината и ширината на картинката. Той ще Ви даде размера на областта, чрез която да се раздели изображението.* Разбира се, както и Вие отбелязвате, това може и да 1 (което ще е доста лош начин за разделяне). Алтернативата е да разделите картинката на правоъгълници, както @capnemo Ви предложи (правоъгълниците ще са с размери Ш/N и В/N, където Ш е ширината на изображението, В е височината, а N^2 ще бъде броя на областите, на които изображението ще бъде разделено). Намирането на всеки един център става лесно, а проверката е просто изчисляване на израз от 2 (или 4) неравенства, в зависимост от това, как ги разпишете. * Забележка: Намерения НОД не е задължително да бъде размера на областта. Той ще даде максималния размер за област, при която изображението ще може да се раздели на квадрати. Т.е. ако НОД-а е например 64, това означава, че 64 пиксела ще е максимума, но нищо не пречи изображението да се раздели на квадрати с размер 32, 16 или 8 например ... Ако броя на областите е входен параметър, то той може да даде насоки кой размер (64, 32, 16, 8, ... ) да се използва (в случая най-вероятно ще искаме този, който се доближава до подадения входен брой на обласите). Този вариант не го препоръчвам. Resize-ването на картинка не е тривиална задача, защото е свързано с трансформации със загуби или внасяне на шум. В случая на намаляване, загубата е ясна - трябва да се отсвирят едно количество пиксели. Но кои ? Колко пиксели трябва да се махнат, за да може загубите да са най-малко ? Първо ред от пиксели ли ще махаме, или стълб (ако разглеждаме изображението като матрица) ? А кой точно ред/стълб ? При увеличаване на размера на изображението пък имам обратния ефект - внасяне на шум. Там драмите се обръщат на други полюс - какво точно да добавим, къде да го добавим и т.н. * * * Лично аз губя замисъла на това упражнение - убягва ми каква е целта от обработката на изображението - намиране на обекти, оконтуряване, "маскиране" на фон, изчистване от зашумяване, цветови анализ на изображението, бинаризиране, трансформация към нов цветови модел, статистика ? За всяко едно от гореизброените се използват различни подходи и техники - общото е, че винаги се търси минимална загуба или минимално зашумяване на каквито и да данни от изображението. Точно обратно на това, което Вие искате да правите . Ако все още целта Ви е именно тази, то насоките на колегата @capnemo са достатъчни - разделяте изображението правоъгълни региони и намирате търсените центрове. Ако целта обаче е друга, ще е добре да споделите още малко информация. Поздрави !
 39. 2 реакции
  Архивирайте файла => C:\Windows\Minidump\092814-34897-01.dmp и качете архива на хост по избор и дайте линка за изтеглянето му в следващия си коментар.
 40. 2 реакции
 41. 2 реакции
 42. 2 реакции
 43. 2 реакции
  Магия или оптическа измама? https://www.youtube.com/watch?v=G303o8pJzls
 44. 2 реакции
 45. 1 реакция
  Евала. След теста на виртуалката, се замислям и на реалната да пробвам китайчето. Не Total Security ми пакета със стената... Притесни ме, обаче зареждането на системата. Виртуалката бе с 512. Аз съм с гигабайт рам...
 46. 1 реакция
  Към автора на темата - чудя се изобщо, как караш по български път (включително и магистрала) с 185 ?
 47. 1 реакция
  Май неправилно съм се изразил - става дума за всички които участват в изборните листи.
 48. 1 реакция
  Може ли да постнете конфигурация с предложеното Кавери?
 49. 1 реакция
  Ми ти какво искаш да си гледкаш без проблеми на прокси пуснато в нета ли? Няма как да гледаш без проблеми това е от удряне на рестарти от разни швестъри да им е гадно на тия които искат да гледат и по този начин ги изхвърля от канала... Провайдър(Доставчик)
 50. 1 реакция
  Today's Short Reading from the Bible... From Genesis: "And God promised men that good and obedient wives would be found in all corners of the earth." Then He made the earth round...and He laughed and laughed and laughed!...
Резултатите са според часовата зона Sofia/GMT+02:00

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.