Премини към съдържанието

Топ Потребители

Индексът на търсене се обработва в момента и е възможно резултатите с топ потребители да не са пълни.

Най-харесвано

Показва най-харесваното съдържание на 14.06.2015 от всички места

 1. 10 реакции
  Telepolis: Украинците искат мир, но на Порошенко му трябва война Доставянето на американско оръжие може да провокира адекватна реакция от Москва, а това не вещае нищо добро за бъдещето на Украйна Обещаното от Петро Порошенко въвеждане на военно положение по цялата територия на Украйна в случай на разрастване на конфликта в Донбас може да има най-сериозни последствия – държавният глава трябва да приведе цялата икономика на страната на военни релси и да обяви всеобща мобилизация. За процеса на реформи това може да има фатални последствия, твърди списанието Telepolis в публикацията „Голямата дилема на Петро Порошенко”.„Ако ситуацията се изостря и занапред, то украинските ръководители ще попаднат в много сложно положение. От една страна, той като президент трябва да потушава активността на „сепаратистите”. От друга страна, той е длъжен да признае, че „военната карта” е безполезна и вече проиграна” – пише изданието. Населението на Украйна с нетърпение очаква края на бойните действия. Същевременно, докато те продължават, в спорните райони на Донбас украинското ръководство окончателно губи подкрепа и това е свързано не само с действията на Русия, но и с политиката на Киев, отбелязва списанието. Особено негативно населението в региона възприема специалния режим на преминаване, не позволяващ влизане в заетите от опълченците райони и да ги напускат без специални разрешения. Проблемът не може да бъде решен и с доставяне на съвременно оръжие от САЩ. „Въоръжените сили на Украйна не могат да използват това оръжие, защото подготовката им е недостатъчна. Украинските военнослужещи нямат много време за обучение. Големият проблем е другаде: доставянето на американско оръжие може да провокира адекватна реакция от Москва, а това не вещае нищо добро за бъдещето на Украйна” – пише Telepolis. Според изданието, на Порошенко не му остава друг избор, освен да се откаже от политиката на сила и да насочи всички опити за решаване на конфликта в Донбас в дипломатическото русло. http://www.blitz.bg/news/article/342591
 2. 10 реакции
  Ти твъдеше, че ДНР и ЛНР изведнъж започнали да искат да се връщат в Украйна - лъжа. Имаше там едно мнение с "ха сега, де" - потърси си го сам. Сега твърдиш, че аз съм бил твърдял... нещо си. Прочети линковете, които съм дал - в единия се казва, че и до ден днешен не се знае кой е внесъл бележката в Думата. И тъй като там случаен човек достъп не може да има, това поставя допълнителна въпросителна. Аз не отричам нищо - казвам, че е възможно и руснаците да са организирали театър тип "11-ти септември". Възможно е, като се има предвид като повод за какво послужиха взривовете по-късно, но остава недоказано. Нито една специална служба по света не е света вода ненапита. Давам само поводите за съмнение и в тази информация. Не мога да докажа нищо и, пак повтарям, не отричам и не твърдя нищо. Това обаче няма пряко отношение към Украйна. Какво ме притеснява в информацията за Хага съм написал ясно по-горе. Най-вероятно ще се окаже поредната партенка.
 3. 9 реакции
  Ще изляза молко от темемата, ноо! 1. Доста колеги са се надъхали и плюят ли плюят по Русия с огромно удоволствие. Защо - и те самите може би не знаят! С какво толкова привлича друга велика сила с не по - малко скандално поведение от Русия, то също мнозина също не биха могли да обяснят. Мода може би! 2. Украинският народ не заслужава особенни симпатии (прочетете малко история) ,та защо толкова упорито го защитавате, то трудно също ще дадете обяснение! Чужди цели и интереси защитаваме - защо? Готви се война, която ако не дай Боже избухне, то ще засегне и нас - всеки един! Според новини излъчени днес по национална телевизия, то САЩ се готвят да настанят у нас тежко въоръжение срещу скромен подкуп в полза на нашата армия! Замислете се!!!!!
 4. 8 реакции
  Викаш въорежен преврат, е нормално за всяка държава? Десен сектор, участва в управлението на Украйна.Може да провериш Ярош каква длъжност заема, и това е само един от примерите. Власт имащите партии, са си баш бандеровски Нел. Командири на бандеровските батальони, са депутати и ръководители на власт имащите партии. Що за глупости Нел? От теб, такава простотия, не съм очаквал. Да беше написано от фейкомета, няма да се изненадам. Да Нел, уважавай себе си, и интелекта си. И не пиши повече, подобни глупости. Не ти отиват. Не си фейкомета, от село Рупча. П.П гледам активен тия дни, е фейкомета. Явно, е получил стипендия. Та е мобилизирал, цялото войнство.
 5. 8 реакции
  На САЩ не ръкопляскам защото са в явен упадък - всякакъв ....Тепърва им предстои сгромолясване !... `Ма аз въобще не ръкопляскам никому (покажи такъв мой пост) . Гледам обективно на нещата къде , какво се случва.... Казвам :" Крим е на Русия , а в Украйна американски ракети няма да има !". Путин това го може и го прави....при това с основание ! Основание подкрепяно и от света ! Бразилия , Русия , Индия , Китай и ЮАР (БРИКС) малко ли ти се вижда ? Да не говорим за други мераклии да се присъединят.... `Ми виж го на картата - географска , икономическа , историческа....! И си прави сметките без емоции ! Не както ти се иска !
 6. 8 реакции
  ""Повече ме притеснява факта, че по време на престъпния комунизъм (така нареченото руско робство), за малко и България да стане исконно руска земя."" Реджепка!!! Абе приятелю! Като толкова те е притеснявало че България можела да стане "исконо руска земя" къде беше преди 10 ноември 1989 година, та не подаде такава жалба за разглеждане, бе моето момче? Тогава е било така нареченото от теб "руско робство" и след тази дата то не съществува и не заплашва никого от българските граждани. Но май хич не ти стискаше да дращиш врели-некипели по него време. Щото имаше едни "чичковци" които ви биеха като меден гвоздей в чамова дъска. Дай Боже, дано не се връща такова време, щото все пак сме човеци, макар и малки, но човеци без значение на раса, изповедание и так дальше! На мирко съм отговорил и не смятам да влизаме отново в полемика. Още веднаж за негово успокоение: Искаш, не искаш, това е положението. Иначе се присъединявай към украинците и на поход...към Крим! Тъкмо ще си първият български доброволец. И да се пазиш, хей! По двата линка с инцидентите: Първият: Навярно е стандартна тренировка на руските пилоти. Погледни, каква е била дистанцията. Твърде близо. Могат ли го това американските пилоти? Вторият: случаят е подобен като първият, но тук имаме няколко съда на великите сили включително и авиацията им, което не се е отразило на психиката на руският пилот.Да, но такова нещо може да предприеме само страна, която е сигурна в себе си и в своите действия. Аз не съм военен експерт като Вас, за да правя някакви умопобъркващи заключения. Ако ти трябва отговор на въпросите от двата линка, трябва да ти е ясно, че в София има посолство и военно аташе на Руската федерация. Отнеси се към тях за изчерпателен отговор. Приятен Ви ден, момчета!
 7. 7 реакции
  Голяма глупост, но карай! Ако се пусне анкета за това "Враг ли е Русия или не", но не тук във форума, то мисля ще получиш интересен резултат! За теб - враг, но за мен не! Хайде сега 1:1
 8. 7 реакции
  Да не стане като с предната и по-предната поднесени от теб неистини (за това, как Путин и руската армия щели да се крият зад жените и децата в Украйна и за това, как ДНР и ЛНР искали да се присъединят към Украйна): http://www.bbc.com/ukrainian/ukraine_in_russian/2015/06/150610_ru_s_dnr_lnr_crimea http://news.ibox.bg/news/id_1425832012 http://www.blitz.bg/news/article/341957 http://bg.rbth.com/2015/06/09/dnr-i-lnr-ostaviha-krim-v-ukrayna-poradi-lipsa-na-plnomoshchiya_96931 http://www.faktor.bg/novini/svjat/47518-dnr-i-lnr-iskat-da-vlyazat-v-rusiya.html Статията в украинския "Кореспондент" е пълна с недомислици и откровени тъпотии. Първо, като започнем от това, че Европарламентът уж бил подал иск в Хага, а не Украйна. Да де, ама в качеството си на какъв Европарламентът подава иск за Украйна? Откога Украйна е част от ЕС, че бюрократите в Брюксел се загрижиха за нея, и в кое си право подават иск за страна, над която нямат никаква юрисдикция? Украйна била уведомила Съвета на Европа и, според "Кореспондент", това му дава юридическото право да подава искания от името на Украйна??? Що те сами не подадат иска? Само един "Кореспондент" знае... Може, ама не вервам, докато не видя официална информация. Освен това с решението си за Косово същият съд вече доказа, че не е обективен. Що се отнася до изказването на Жыриновский, там засега нищо не е ясно. Може да е вярно, а може и да съответства на истината колкото и останалите му изказвания (например, на тоя му вервате). Всичко, което намерих по въпроса, са разни предположения. Като цяло, версиите клонят като че ли към това, че ФСБ сама си е извършила атентатите. Челен опит, взаимстван от други едни "братски" нам служби в момента... https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%80%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%B0%D0%BA%D1%82_%D0%B2_%D0%92%D0%BE%D0%BB%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B5 http://www.svoboda.org/content/transcript/26605562.html На това краят му е интересен. Лично мен ме изнанада: https://www.facebook.com/OccupyFSB/posts/196913503809701 Има и версия, че това е организирано от вътрешна опозиция и фалшификация на видеото.
 9. 7 реакции
  Е , да де ! Някои тук нямат връзка с главния си мозък.... Който може - той го прави ! Който не може - раздава акъли ! Путин го може и го прави.....! Никой не се интересува кой , къде си излива емоционалния отпадък....!
 10. 7 реакции
  _M2A2225 by Romeo Ninov, on Flickr _M2A2241 by Romeo Ninov, on Flickr _M2A2257 by Romeo Ninov, on Flickr _M2A2253 by Romeo Ninov, on Flickr
 11. 6 реакции
  няма новини! чичко Путин им взе страха и се укротиха!другата седмица той им каза със 70-80 милн. при него,в Кремъл!!!първоначално порошенко отказа,но за МВФ неплащането на вноски е чувствителна тема,няма приятели,няма врагове,фашисти,комунисти,кой е взимал трябва да внася,дори и когато парите са за Русия!ами сега?отделно се редат пред Газпром да сключват договори за по ефтина газ!
 12. 6 реакции
  В твоя помощ , отправна точка на мислене (щото си ми симпатична ) : Власт = Армия , Пари и Вяра ! За армия и пари може да се види тук и там....! За Вяра на русите в Русия дума не отварям ! Виж , за вярата на американците е трудно да се говори....сбирщина някаква ! Видя се тук и там , когато им опре яйцето в задника.... А , бе "Демокрация"....!
 13. 6 реакции
  Извинявай, ама си голям наивник и смешник. Нали никой не ти пречи да хвалиш Америка? Ако да, не пречи и ти на хората да си вярват в това, което на тях им харесва. Ти си по бетер от комунистите! Те имаха една дума: Докато не си признаеш , че си виновен, няма да спрем да те тормозим.! Но ти ги минаваш! Другият месец ще се чуем. Приятен ден пожелавам на всички вас!
 14. 6 реакции
  Балкана над Брягово. Панорама от два кадъра.
 15. 6 реакции
  Не съм нов бре. Не се и крия като Вас. Аз съм бившият LZ4JW. Нали се познаваме? Смених ника да е на български и поне да знаеш че съм потребител във форума.Чета...и пиша сегиз-тогиз! Нали не ми забраняваш?
 16. 5 реакции
  Аз отдавна спрях да пиша в тази тема, но моля да бъда приет като почетен член на кликата. Ще се гордея с принадлежността си към нея. А за копането и газенето от миризливия руски ботуш- сега също копаме, но за да храним миризливия цигански цървул дето ни гази. Копането го разбирайте в пряк смисъл, газенето също. Ама щом на Реджи му харесва- негова воля. За мен обаче неговите предпочитания са извратени
 17. 5 реакции
  Нормално е за теб да си се объркал някъде и с нещо....! По-скоро е тъкмо обратното : https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F+%D0%BF%D1%80%D0%B8+%D1%85%D0%B0%D0%BD+%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BB&espv=2&biw=1258&bih=854&tbm=isch&imgil=owg-MpQifD10JM%253A%253BKgvf8u9VKjcxmM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.bulgarianhistory.org%25252Fupravlenie-na-han-tervel-spasitelyat-n%25252F&source=iu&pf=m&fir=owg-MpQifD10JM%253A%252CKgvf8u9VKjcxmM%252C_&usg=__kQ3LQts3wtkdHoV8tPTXwQ1Fyp0%3D&ved=0CCoQyjdqFQoTCODDuIfIjsYCFYVZFAod03IAkQ&ei=9R99VaD1N4WzUdPlgYgJ#imgdii=9TodK8tPsq-Q8M%3A%3B9TodK8tPsq-Q8M%3A%3BjzlS5AQdO_3jPM%3A&imgrc=9TodK8tPsq-Q8M%253A%3BfL1nDd1YcDy31M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.spge-bg.com%252F_data2%252Fpages%252Fprojects%252Fitcomel_uk%252Fimages%252Fistoriq%252FsvB.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.spge-bg.com%252F_data2%252Fpages%252Fprojects%252Fitcomel_uk%252Fistoriq.html%3B700%3B507 http://populiarnaistoria.blogspot.com/2014/06/blog-post_9600.html Ако някой може да има претенции , то това сме ние.....! Те и други , ама тях вече ги няма...... пък днешните , тогава са ходили още по дърветата...! Ние все още сме тук и сега , и благословени от Бог - който се е заял с нас , хаир не е видял ! Три империи ! На ред е четвъртата....и то се вижда ! Миро пък с неговите 500 години - трева пасе ! Случват се исторически провали , дето после трудно се поправят....На път сме пак да го сторим!....
 18. 5 реакции
  Приятел! Това, което искаш и написаните лозунги отдолу в постът ти са две различни неща. Понеже пишеш така: "На вниманието на младежите. Колегата е прав." не е редно според мен да смесваш двете понятия, но на мен лично не ми пречат твоите лозунги. Един ТРЕЗВО мислещ човек, когато публикува такива неща, винаги трябва да има предвид и това. Историята в днешно време много бързо се променя и не дай си боже, някой си да ти потърси сметка за написаното. Не че те плаша от нещо, а гледам да те предпазя теб и всички останали пишещи в този форум.Не се знае утре на кого ще налетиш. С тези си думи не те карам да се откажеш от вярата си по украинският въпрос, а да станеш по внимателен. За да ти затвърдя ти пиша ето това: Едно време за такава пропаганда дневната норма на човек от "слънчев бряг" беше 12 кубика натрошени камъни! По точно искаш да споменеш пилотите и от двете страни, нали? Цитат: "...с тези абсолютни професионалисти, които си вършат отлично работата." Владко! Аз не съм като теб всестранно развита личност. Специалността ми е електроника и в нея съм добър. В Америка е точно така. Докато българина е всестранно развита личност - всичко може и знае. Затова сме на това дередже!
 19. 5 реакции
  ...""интресно как вече абсолютно никой не спори че "Путин няма нищичко общо" ... :)"" Мирко, здравей! За какво трябва да се спори след като всеки знае, че Крим е бил руска територия заедно с населението и отново след толкова години е станал руска? Хрусчов, който е украинец по произход е основният виновник за това положение, но де го сега, че някой да му търси сметка. Изглежда по всичко, че когато се дават територии или преотстъпват, Първите държавни мъже, които подписват тези договори трябва да мислят с горната си глава. Пожелавам на семейството ти приятно изкарване на почивните дни! Не се пали толкова! Нищо няма и не можеш да постигнеш, сам. Най-много - в политиката!
 20. 5 реакции
  И аз не мога да им свикна на плоските икони, ма откраднах идея, че за мен си заслужава малко промяна да внеса. Пък и да се запиша в темата. Някой викат, че така се мотивираш да работиш повече. При мене ефекта е обратен...
 21. 5 реакции
  Самоопределянето ти подхожда.Продължавай в същия дух,вече те разбрахме,че си тъп,остава да видим дали си упорит.Във всеки виц има доста истини,всяка лъжа,повтаряна 100 пъти става истина и т.н.Май не си схванал какво искам да кажа с тоя виц,но не ти подхожда да обиждаш.Няма да те докладвам,ти сам ще си докараш наказанието.Да си ми жив и здрав. Току-що изпих 4-тата биричка и бих на карти.Дано и Путин победи..Айде наздраве.
 22. 4 реакции
  ДНР и ЛНР защо да са в Украйна? Според мен те никога няма да се разберат с бандеровци и изобщо не им е мястото в тази държава!
 23. 4 реакции
  GT е с новото тогава ядро G92 за разлика от GTX, която е с G80. Разликата в производителността е минимална в полза на GTX, но консумацията е много по-голяма. Определено си се набутал с тая карта. Да не говорим, че толкова стара карта може да е слагана няколко пъти в печката
 24. 4 реакции
  Хората се стремят картата да се товари на 100%. Именно това означава, че се използва пълноценно и процесорът не я спъва.
 25. 4 реакции
  Ние тук като пишем, не мислим (по ваши мнения във тази тема) Та и на мен за какво ми е да мисля, когато съм солидарен с даден човек. Слагам му "лайк" за да не се повтарят постовете и продължаваме нататък. Разрешаваш ми да пиша ама си написал" от мен да мине". Че кажи което не ти хареса да го махам, ама да е овреме, щото редакция на пост се прави доколкото си спомням само няколко дена и след това , написаното остава. Или да взема да мина на "ваша страна" ли, и аз вече не зная.
 26. 4 реакции
  ""Същото е и когато е тъп."" Особено...като ТЕБ!
 27. 4 реакции
  Мдаам, хората празнуват в Крим, весели щастливи, доволни... а кучетата в Киiв и Фашингтон си лаят ( както и паленцата им по света , по форуми , медии и така нататък ) отчаяно и злобно ... А русокоска пак изкара поредните логики, видите ли превратите били най нормалното нещо на света ?? Бих казал че да, случват се, ама да са най-нормалното??? Oсобено такива подготвени от чужди на страната сили , чрез платени и купени персони, а не понеже на самите им граждани дотам е дотегнало че да решат че това с преврата е единствено възможния начин.. .... А и преврат се извършва обикновенно само от една групичка и то покрай старата власт, а не от народа ... волята на народа за промяна чрез насилие се нарича революция... Та логически погледнато,в момента като се замисли човек, Донецк и Луганск направиха точно това, революции срещу превратаджиите на ФАЩ ....А майдана в Киив си беше превратаджиска история, използваща революционни методи , уж за да покаже че видите ли, това е волята на народа там.... Е да, ама нъцки.... А наздраве на пиещите... и понеже няма кифтета ( а покрай клипчето на никси ми се доядоха страшно ) , замезвам с пилешки крилца .... и ябълков пай П.С А за кликата няма да питам, защото май аз съм сред главните и членове според нашите сорсоидоидни трололипипни почитатели..както и най най вулгарния тип на света ... е такъв съм си, какво да се прави
 28. 4 реакции
  Три абсолютно набързо направени снимки
 29. 4 реакции
  САЩ губят военното си превъзходство За да наваксат, ще трябва да инвестират повече в нови технологии Почти всяко нещо има край и скоро този ден може да дойде за американската военна доминация, пише сп. “Икономист”. От изданието уточняват, че САЩ все още са най-могъщата държава по отношение на въоръжението, но другите започват да наваксват. Вашингтон действа с презумцията за превъзходство в световен мащаб от края на Студената война насам, но тази водеща позиция във военно отношение вече не изглежда толкова непоклатима. Войната в Залива в началото на 90-те показа ефективността на високотехнологичните оръжия, ползвани от американската армия. Но, разбира се, с времето това въоръжение вече е далеч от съвременното ниво. През последното десетилетие Съединените щати водиха битки в Ирак и Афганистан с бунтовници, далеч от високите технологии. В същото време потенциални врагове като Китай, Русия и дори Иран и Северна Корея регистрират огромен прогрес. Китай е най-голямата заплаха, притеснено признават стратезите отвъд Океана. Войските на азиатската страна са все по-добре оборудвани. Пекин изглежда твърдо решен да засили влиянието си в региона и определено насочва усилията си да ограничи присъствието на американски военни части в близост до границите си. Прецизни далекобойни ракетни установки, подводници и изтребители последно поколение, електронни и кибер оръжия, целящи “заслепяване” на американските комуникационни мрежи по света – това е само част от настоящия арсенал на Китай. Пекин прави всичко по силите си, за да отреже всеки канал за евентуална военна намеса от страна на Вашингтон в определени зони. За да запази военната си доминация, Пентагонът вече обяви програма за разработване на нови оръжия с най-модерните налични технологии. В това число безпилотни самолети, които да не бъдат засичани от радарите. Както и подводни машини, които да оперират самостоятелно, без необходимост от екипаж. Американското военно министерство работи и върху нови балистични ракети с широк обсег, които да проникнат и през най-сериозните защити. С не по-малък приоритет са и “екзотични” нововъведения като лазерни и електромагнитни оръжия. Разбира се, техническите препятствия за постигането на тези цели са огромни, но същото важи и за бюрократичните. Конгресът и президентската администрация винаги са загърбвали различията си, когато стане въпрос за военен бюджет и дългосрочна стратегия. Но вече не. Политическите интереси застават над националните. Каквото и да стане, бюджетът за отбрана няма да бъде раздуван кой знае колко. За да се намерят пари за следващата крачка напред, парите трябва да дойдат отнякъде другаде. Като за начало Конгресът може да позволи на Пентагона да затвори ненужните военни бази. Нужно е и оздравяване на цялостната наборна програма. Разходите за един войник на служба са се увеличили с цели 76% за последните 16 години. Ако продължават с това темпо, тези разходи биха погълнали целия военен бюджет през 2039-та година. Топ командването също трябва да промените мисленето си по отношение на старото въоръжение. Генералите много често са силно привързани към “играчките” си, макар и полезното действие на тези машини да е паднало драстично. А разходите по поддръжката им да растат пропорционално. Само бюрократичните разходи на година са десетки милиарди долари. Според “Икономист” Пентагонът трябва да насочи усилията си към стратегия, сходна с тази на инвеститорите в Силициевата долина – да търси цивилни технологични компании, които да разработват изкуствен интелект, самообучаващи се роботи и т.н. А технологичното предимство, както показва историята, е ключово в борбата за надмощие и поддържането на реда и стабилността по света. Автор: Александър Томов http://www.dnes.bg/usa/2015/06/13/sasht-gubiat-voennoto-si-prevyzhodstvo.266695 Бавно, но сигурно САЩ губят позицията си на най-могъща по отношение на въоръжението държава в света и този процес не може да бъде спрян. Последиците са ясни...
 30. 3 реакции
 31. 3 реакции
  Пишете ме и мен в кликата! И аз искам членство! Това с приближаваща се война не ми харесва. Не ми се мре при война. Но искам късмета да имам наивни близки. Какво ще правим сега?
 32. 3 реакции
  Играете,но не сте казал кои игри.
 33. 3 реакции
  Снощи най-накрая и аз отидох да видя този прословут паметник на цар Самуил и трябва да кажа, че останах доста впечатлен. Изработката е много добра, детейлите са страхотни, така и не разбирам защо са всички тези словоизлияния срещу него. Според мен фосфориращите очи са опит да покажат мъката, ужаса и сълзите у Самуил, щом вижда ослепените си воини. Ама пък все си припомням, че това ни е заложено на българите - все да сме недоволни, все да намерим за какво да мрънкаме, винаги ние разбираме най-много и ще направим дадено нещо 100 пъти по-добро... Уви, дори снощи имаше подмятания от хората, които се бяха събрали да оглеждат и да се снимат до паметника, че мраморът трябвало да бъде черен, а не бял, че еди си какво как трябвало да бъде... те това сме ние българите - разбирачи от класа (и най-вече на маса)... Колкото до похарчените пари за построяването му, по-добре да се дават за нещо такова, отколкото за жалки далаверки от сорта на it-farmer.bg
 34. 3 реакции
  Това е най-веселата тема в целия форум! Гордост, национализъм, принадлежност - все пусти думи. По-малките въшки ги е яд, че по-големите имат възможността да се забавляват и наслаждават на играта по-добре. Дори да задават правилата. Аз пък оня ден се запитах защо не ме е яд, че нямам възможността да платя 65 хлд евро на ден, за да отседна на острова на английския бизнесмен сър Ричард Брансън?http://www.virginlimitededition.com/en/necker-island
 35. 3 реакции
  Да, това е голям фактор, за който никой не говори ... Парите на руските милиардерите олигарси са навън. За тях "матушка Русия" е само за крадене и цоцане на суровини, а за харчене , обучение на децата и инвестиции - "злия загниващ запад" Така че... се води война и за тези капитали...
 36. 3 реакции
  Забелязах как обективно поддържаш пиара на Путин. Щатите в упадък, а пък Русия такъв просперитет я е налазил, че добросърдечните руски поданици все гледат да си налеят капиталите там, та да спасят горките американци от разложението, на което биха били обречени без руската взаимопомощ.
 37. 3 реакции
  Исках да спомена американските пилоти, защото за тях се води дискусията. За руските пилоти никой нищо лошо не е чул/прочел от мен. Ако не си всестранно развита личност (като мен), не вземай отношение по теми извън компетентността ти. Вероятно ти е направило впечатление пълното ми отсъствие от теми, свързани с електроника и софтуер/хардуер. За какво сте на това дередже, нямам престава. Аз каквото правя, го правя неизменно много над средното ниво, за което получавам съответното уважение, обществено положение и възнаграждение.
 38. 3 реакции
  Една интересна статия,която се каня от няколко дни да споделя.Според специалистите от Symantec,вирусът Regin няма аналог.Въпреки, че за него се съобщава още през 2008,се оказва ,че това не е просто вирус-това е виртуозно разработена шпионска програма,със сложна, многостепена архитектура и доста големи възможности(анализ на ел.поща,прихващане на екрана,прихващане на трафика..)Подобни модули са забелязани и при Flamer и Weevil а архитектурата наподобява на Duqu/Stuxnet Вирус Regin Автор: Хмелев Роман Как считают специалисты Symantec, Regin – революционный вирус, который практически не имеет аналогов. Исследование нового вируса Regin, выполненное не так давно компанией Symantec, показало впечатляющие результаты. По полученным данным стало ясно, что это не просто очередной «вредонос». Regin, который впервые был замечен еще в 2008 году, – это виртуозно разработанный профессионалами шпион с очень сложной архитектурой и обширными возможностями (анализ электронной почты, экранных снимков, перехват сетевого трафика и т.д.), который нацелен на крупные организации и индивидуальных пользователей. Как считают специалисты Symantec, Regin – революционный виръс, который практически не имеет аналогов. Это невероятно сложный компонент программы, отличающийся гибкостью своих возможностей в зависимости от цели, для атаки на которую его готовят. В его основе – особая структура, разработанная для обеспечения операций длительного скрытого сбора информации. Regin имеет многоступенчатую модульную систему, позволяющую успешно атаковать разные типы целей. Нечто подобное было замечено в других изощренных группах вирусов Flamer и Weevil, а многоэтапная система загрузки архитектуры подобна Duqu/Stuxnet и другим. Regin имеет сложную архитектуру. На начальных стадиях внедрения вируса происходит установка и конфигурация внутренних служб. Последующие этапы приводят в действие рабочую нагрузку вируса (основную функциональную часть программы). Этап Описание Этап 0 Загрузчик (dropper). Устанавливает Regin на целевой компьютер Этап 1 Загрузка драйвера Этап 2 Загрузка драйвера Этап 3 Загрузка, сжатиt, шифрование, подключение к сети, обработка зашифрованной виртуальной файловой системы (EVFS) Этап 4 Использование EVFS и загрузка дополнительных драйверов, работающих в режиме ядра, включая рабочие нагрузки Этап 5 Выполнение основной рабочей нагрузки Содержание и особенности этапов работы вируса Regin Этап 0 Международная служба Symantec Security Response во время подготовки отчета не получила загрузчики Regin. Однако специалисты уверены, что в случае попадания файла загрузчика на целевой компьютер, он устанавливается и обеспечивает прохождение этапа 1. Скорее всего, этап 0 отвечает за установку различных расширенных атрибутов и/или ключей реестра, которые содержат закодированные версии этапов 2, 3 и, возможно, 4 и последующих этапов. Этап 1 Происходит начальная загрузка. Известны 2 варианта имен файлов этапа: usbclass.sys и adpu160.sys. Это драйверы ядра, которые загружают и обеспечивают выполнение этапа 2. Могут быть занесены в реестр как системные службы. Во время этапа 1 считывается и обеспечивается выполнение этапа 2 с помощью набора расширенных атрибутов NTFS. Этап 2 В основе этого этапа – драйверы ядра, которые извлекают, устанавливают и запускают этап 3. Этап 2 не хранится в традиционной файловой системе, а зашифрован внутри расширенных атрибутов или ключа реестра двоичного типа. Этап 2 также скрывает следы запуска этапа 1. Этап 3 Основан на драйвере ядра DLL и также не хранится в традиционной файловой системе. Файл зашифрован по аналогии с файлом этапа 2 и по размеру превышает его примерно в 6-7 раз. Обеспечивая загрузку и выполнение этапа 4, этап 3 также создает фреймворк для последующих этапов. Этап 3 и дальнейшие этапы основаны на модульной платформе программного модуля. Этап 4 Файлы для этапа 4, загруженные во время этапа 3, состоят из модуля управления пользовательским режимом и многочисленных модулей полезной нагрузки ядра. Они находятся в двух хранилищах EVFS. Этап 5 Состоит из основных функциональных элементов полезной нагрузки Regin. Файлы для этапа 5 внедряются в services.exe на этапе 4. Они также находятся в хранилищах EVFS. Рабочая нагрузка Regin задействует библиотеки DLL, содержащиеся в хранилище EVFS SystemLog.evt. Варианты рабочей нагрузки могут отличаться в зависимости от цели атаки. Например: перехват информации сетевого трафика, кража паролей, сбор информации хранящейся в оперативной памяти, сведения о процессах. Regin размещает файлы данных на диске в зашифрованном виде в виртуальной файловой системе EVFS. Файлы в хранилище EVFS зашифрованы при помощи вариации шифра RC5 с использованием 64-битных блоков и 20 раундов. Известны несколько расширений для хранилища EVFS: *.evt и *.imd. Структура хранилища аналогична файловой системе FAT, с тем отличием, что файлы не имеют имен, а идентифицируются с помощью двоичного тега. Лог-файлы Regin сохраняет все свои события в файле ApplicationLog.dat. Этот файл не храниться в EVFS, однако он также зашифрован и сжат. Как видно из анализа, Regin наделен сложной многоступенчатой архитектурой, надежно шифрует следы своей работы и имеет множество возможностей, реализуемых во время атаки. Многие компоненты вируса до сих не были открыты и полный список его возможностей неизвестен. Статията от Securitylab :http://www.securitylab.ru/analytics/473080.php Малко информация от Symantec:http://www.symantec.com/connect/blogs/regin-top-tier-espionage-tool-enables-stealthy-surveillance
 39. 3 реакции
  Все едно гледам на @Mozo на десктопа [1]https://www.kaldata.com/forums/topic/212889-снимки-на-вашия-linux-част-2/?p=3124650 Готинко! Да си кажа чесно и аз не съм им фен, изглеждат ми хубави, но немога да им свикна и не са ми удобни за работа. Предпочитам tango, или gnome, mist, bluecurve, humanity или нещо от този тип класически икони, от доброто старо време
 40. 3 реакции
  Човек, който казва, че Кърджали е исконна туска земя и се налага г-н Ванката да му разяснява как стоят нещата, ми се подиграва. Безценно. Няма нужда да ми ги посочваш. "Кликата" се състои от възпитани и начетени люде.
 41. 3 реакции
  "Общо е разбирането, че сме на прав път и нещата в страната се подобряват." А най-ще се подобрят нещата на Световните глобализатори, когато българите се затрият и земята им се освободи за "чужди инвеститори"
 42. 3 реакции
  Може да ги инсталира и след като я сложи.
 43. 2 реакции
 44. 2 реакции
  бе, то и аз май така трябва да направя че четивото е захватывающее хахахахах
 45. 2 реакции
  Казвам, че не е някакво изключение, Духче. И, да! В много държави по различно време, се случват преврати(каквито има в нашата държава - не само на 9-и юни 1923, но и на 9-и септември 1944 год.) Ако това мое твърдение е глупост... значи ти съвсем си ослепял от "заслепяващата" руска пропаганда. Ама защо да проверявам като знам, бе Духче Знам и за какви длъжности се кандидатира, знам и какво работи в момента. Ако нещо не разбирам, то е на теб какво ти рови из чревцата? - Това са си вътрешни работи на Украйна! Нито Путин, нито вие тук сте хората, които трябва да определят, могат да определят и т.н. какво става в една суверенна държава. Там си има суверен(над 40 милиона), който има тези права. Имаш ли изобщо идея какво е съдържанието на думата "простотия"? Явно не. След като ми каза, че съм глупава и проста(много мило), би ли коментирал истинските фашисти, които се бият на страната на ДНР и ЛНР, които ти представих в предния си пост. Любопитно ми е какъв е твоят коментар. Лично твоят. За любопитните последното интервю с единия руски спецназ, тъй като другият вече е в СИЗО.
 46. 2 реакции
  ЗЛ: http://solar.olympe.in/popo.exe http://solar.olympe.in/keys.exe http://solar.olympe.in/im.exe http://solar.olympe.in/solar.exe
 47. 2 реакции
  "Какво да правя ???" - като не знаеш какво се прави едно .ISO може например да я изтриеш играта.
 48. 2 реакции
  дубруутру котьооо Гепииииии - give me five (по скоро четири) Ай пък ти де, що само ние
 49. 2 реакции
  Може би, за да отклонява вниманието от темата и съществените коментари?
 50. 2 реакции
  Кой да се включи, като искаш със сватбарска музика да си озвучаваш къщата. Ако наистина имаш толкова пари не прави глупости.
Резултатите са според часовата зона Athens/GMT+02:00

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.