Премини към съдържанието

Топ Потребители

 1. Лин

  Лин

  Модератор


  • Харесвания

   101

  • Публикации

   15682


 2. Реджеп Иведик

  Реджеп Иведик

  Лига на легендите


  • Харесвания

   80

  • Публикации

   20303


 3. _nib_

  _nib_

  Лига на легендите


  • Харесвания

   69

  • Публикации

   26568


 4. haidukpikaso

  haidukpikaso

  Лига на легендите


  • Харесвания

   52

  • Публикации

   99721Най-харесвано

Показва най-харесваното съдържание на 23.12.2017 от всички места

 1. 4 реакции
  Сравняваш дискове от различни "епохи" образно казано. До преди няколко години до .10 серия на Seagate дисковете бяха с една архитектура и сякаш доста по здрави. След десета серия се премина към сас архитектура с всичките плюсове и минуси от това. Имаше проблеми в служебната зона предизвикани от неправилното обработване на лошите сектори. В следващите серии това уж го оправиха, но се появи друг бъг: Повишената температурата в корпуса и според мен умишлено недоизпипване на хардуера + DFL доведоха до масово умиране на дискове заради контакт на главите с плочите. Резултата е малко като метеорита който е унищожил динозаврите, от някои серии почти няма останали работещи дискове. Следващия етап беше въвеждането на нови функции в фирмуера. В комплект с предния проблем над 90% от дисковете на тази марка идващи за данни се оказаха с поне една повърхност която е невъзстановима. Последва заключване на фирмуера - това дори го отчитам за плюс. SSHD дисковете им - трагедия. Фирмуера го написали но никой не предвидил че ССД частта може да дефектира. Замяна на платка - не помага , нужно е пренаписване на кода за да се подкарат. Последните модели с Shingled magnetic recording . Хубаво на теория , но изпълнението на практика пак с сериозни проблеми. Всичко без СА и частта в кеша където се буферира информацията е с припокриване. Грешка в кеш модула - прощаваш се с данните които не са били обработени от диска. Говорим за обеми от вече от 90ГБ. WD - и те не са цвете. Старите модели - монтираните елементи по платката си изменят стойностите. Пробив в -5 волта и сервото по диска е заминало. респективно шанс за данни нула. Следващите - проблеми с главите и понякога с платките - главно образуване на патина. Също несработване на системата за паркиране т.е пак умрели глави. Проблеми с фирмуер-а по дисковете изключително рядко, мисля че не съм попадал на фирмуерни ъпдейти за WD. Проблеми с медиата, на местата с по-интензивно записване/четене се получават лоши сектори. Ако много се напряга диска - главите умират. Положителното в случая е че писателите на фирмер са предвидили тези дефекти и много често образно казано не се дава възможност на потребителя да си унищожи данните. Самсунг - хубави дискове, но след придобиването им от Segate остана само името, механиката е на Seagate Hitachi - Претопени между Toshiba и WD. Скъпите дискове на WD с хелий са само Hitachi. Тошиба от известно време насам си правят собствени модели , но мисля още си продават и рембрандираните Hitachi модели. Като цяло и 2те марки си имат кофти серии. Всеки сам си решава къде ще си държи информацията. Лично за себе си знам къде няма да е П.П. 50мс+ не са проблем , важното е да не са повече от 500. Много зависи как си го тествал, ако е под OS или поне OS да има достъп до диска при тестване - всякакви аномалии са възможни. С Shingled magnetic recording при определени услови на здрав диск се получават резултати в секунди забавяне...
 2. 3 реакции
  динозавърчета на мама сладките ми те мама ще им сготви сега вкусни манджички
 3. 2 реакции
  Ко? Ся що ме обиждаш? Ма не може да ми отправяш предложения за тройка тука, пред всички. Не знам дали знаеш, ама Живко чете и живота ми виси на няколко зрънца сол.
 4. 2 реакции
 5. 2 реакции
  що? Ква ше е моята? И ако знаеш що съм крив, кажи, да са ремонтирам. Ти пък не се ли сети, че само кат та видя мрънкам?
 6. 2 реакции
  Като твоята, нали? Пърхаш нежно с нокти и мигли правят релси игриви?
 7. 2 реакции
 8. 2 реакции
 9. 2 реакции
 10. 2 реакции
  ОНАЯ с косата като не отива при Мохамед... Добро утро Не питай, ще загазим и двамата Опять двойка Черешите им стигат
 11. 2 реакции
 12. 2 реакции
 13. 1 реакция
  Както казаха картата ще стане но не очаквай почти нищо от нея. Имам същата само, че 1gb gddr5 общо взето 30fps на 720. Говоря игри до 2014 някъде.
 14. 1 реакция
 15. 1 реакция
  Бертолетова например Гле как уплаши човека...
 16. 1 реакция
 17. 1 реакция
  Ma аз на 3-ти летя за Стокхолм. Хималайска едрозърнеста. Виж как се изнесе демонстративно он.
 18. 1 реакция
  Отгоре ти ли? Да ми олекне едва ли, ама реакцията ти искрено ше ми хареса. Бъркаш Калифорния с Калофер. Тоя като си тръгва, да си я взема и нея и ако може да напуснат живота ми и двамата, ама не би. Като глисти са. Аз от държава в държава скачам, те винаги ме намират. И аз кво да правя, свикнах. Обичам си глистите дет се вика.
 19. 1 реакция
 20. 1 реакция
  Правилно, на тебе и изгнила ябълка на снимка нема ти дам. пп. Нещо ми е криво, някой знае ли що?
 21. 1 реакция
  А тъй - започна да стопляш!!! Само да напомня - много внимателно използвай думите „всички“ и „никой“. Щото - „всички“ означава абсолютно всички, а „никой“ - пак абсолютно никой! В примера ти - ти (и още много) си държите офертата за 100, обаче идва някой, дето си е сметнал, че и при 90 - пак печели (ако не от друго, поне от оборота) и останалите оставате ... замислени! Като споменаваш стройтелство - точно по време на кризата (след 2007 г) стройтелите продаваха малко над себестойността! Бяха слезли до към 500 лева кв.м. Щото стройтелството е инертна работа - има технологично време. Строежа е започнат (документи, разрешителни, проекти) 2004-5 г, а е завършен 2007-8. Принципно е така. Я дай една купа пуканки - да зяпаме двамцата!!! Но за студентите ... нещо се бъркаш. Ей Калин ти отговаря... .. макар, че - тези протести през 97-ма не са толкова сериозни. Студентите бяха(бяхме) 1990 година!!! Когато „свалиха“ президента (Петър Младенов) и други неща!
 22. 1 реакция
 23. 1 реакция
  Да беше дал и хардуерен идентификар ли?
 24. 1 реакция
  Всеки си има своята "истина".
 25. 1 реакция
  Путин: Славянската писменост дойде в Русия от македонската земя от Калин Карабойчев, 24 май в Политика Оцени тази тема Отговор в тази тема Нова тема 1 2 3 4 5 6 НАПРЕД Страница 1 от 17 Калин Карабойчев The Last of the Mohicans Администратор 2968 3221 мнения Пол:Мъж Докладвай публикувано 24 май Кво стана другари русофили, не се ли чувствате леко, как да се изразя... преобладани? Време е да кандидатствате за македонско гражданство. Москва показа ясно и точно, каква и е целта - хаос, раздор и лоши междусъседски отношения, за да може да управлява жизненоважната за нея зона.
 26. 1 реакция
  оф, заприказвах се тук с вас а слънцето почти преваля
 27. 1 реакция
  в правелната гледам, някой си правил среднощна вечеря и всички тави са празни сега ще отида да взема сирене и плодове и ще подкарам готвенето успоредно с чистенето
 28. 1 реакция
 29. 1 реакция
  Николоф много капризен ше се окаже.................. я кажи как?
 30. 1 реакция
 31. 1 реакция
  Нали? Ще има ли банички за закуска?
 32. 1 реакция
  И Дедо га раздавал акъл, военните пропуснали момента - били на маневри под моста.
 33. 1 реакция
 34. 1 реакция
  Не може. Сеирът е 70-80 процента от забавата ни тук.
 35. 1 реакция
  Добър вечер!!! Да бе - за малко! Аз мръднах за 10 минути и се изсипахте всичките. А преди това - никакви ви нямаше. А лихвите???
 36. 1 реакция
  Страхотно се чувствам Нищо. Като разбере че съм незаменима, ще се върне. Ама ще е късно. Ще си намеря друг да ме чака по летищата. Той и без това не идваше ...
 37. 1 реакция
  Юлиус, тъкмо от няколко часа се чудех, толкова ли безчувствени са хората във форума.Да им кажеш"Добър ден" и да няма един да ти отговори на поздрава.
 38. 1 реакция
  9.6.0.1125 Dec 22, 2017 Added: Firewall - Usage Monitoring (Premium Only) Fixed: Bug fixes Ако забележете някакви аномали след ъпгрейд Желателно е да деинсталирате защитния си софтуер Рестарт Повторна инсталация При мен откачи qsafetray.exe Информирал съм ги относно проблема !
 39. 1 реакция
  По принцип никой не може да ти гарантира на 100%, че сигнала ти ще е перфектен. Общо взето гледай рутер с поне 2 антени и N стандарт, над 150 мегабита. Съответно и адаптера да е с N стандарт и 150+ мегабита. Варианти рутер: https://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-d-link-dir-605l/pd/EHXWTBBBM/ https://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-d-link-wireless-n-300-cloud-router-s-4-portov-10-100-switch-dir-605l/pd/DMPNGMBBM/ https://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-tp-link-450mbps-tl-wr940n/pd/DRG7F3BBM/ https://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-tp-link-tl-wr841n-300mbps-5db-anteni-tp-tl-wr841n/pd/D8QXL3BBM/ https://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-asus-rt-n12-300mbps-asus-rt-n12/pd/DYHQQ7BBM/ https://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-n-300mbps-tp-link-tl-wr840n/pd/DB7WXBBBM/ Адаптери: https://www.emag.bg/bezzhichen-adapter-d-link-wireless-ac600-high-gain-dwa-172/pd/D9PNGMBBM/ https://www.emag.bg/bezzhichen-adapter-tp-link-usb-2-0-tl-wn821n/pd/E08R2BBBM/ https://www.emag.bg/adapter-wireless-tp-link-usb-2-0-tl-wn722n/pd/E8RV7BBBM/ https://www.emag.bg/bezzhichen-adapter-edimax-ew-7612uanv2-usb-realtek-1t2r-2-4ghz-802-11n-g-b-edim-ew-7612uanv2/pd/DD06M7BBM/ https://www.emag.bg/bezzhichen-pci-express-adapter-edimax-ew-7612pin-realtek-2-4ghz-802-11n-g-b-edim-ew-7612pin/pd/DT06M7BBM/ https://www.emag.bg/bezzhichen-pci-express-adapter-asus-pce-n15-802-11n-300mbps-2t2r-asus-pce-n15/pd/D3MRFDBBM/ Като тези, които са на USB, ако ти е слаб сигнала/скоростта, може да ги вържеш с удължител и да тестваш в стаята/около компютъра къде ще ти е най-добре. Ако пак ти е слаб сигнала, може да пробваш подобни варианти - при мен с диск се увеличава с около 15-20%, със съответното насочване към рутера.
 40. 1 реакция
  Господин фикс и кейс. Благодарение на такива като теб българският език изчезва. Хипер, гига, мега лесно. Уърд ордър.. Айде багажа. Да те няма. Не се обяснявай повече. Седнало някакво дете да обяснява какво щяло да бъде. Щото го мързяло да прочете Иван Вазов по време на лятната ваканция. Значи, Люксембург е една от най-богатите държави в ЕС! О, неразумни юроде, поради что се срамиш да се наречеш... Пазили сме го. Езикът е приблизително същия. Една езикова реформа за ятовата гласна.
 41. 1 реакция
 42. 1 реакция
  И ся ко трябва да викам? - Царски път до десет... - Салам, стой си там? или - Суджук, бързо тук? М?
 43. 1 реакция
 44. 1 реакция
  Там е работата че е вярно. За мен Linux е най-универсалната ОС в момента и това твърдение е солидно. А, Win вече не е това, което беше. MS не е малката, симпатична, пробивна фирма с шефове отворковци. Вече е голяма, трудноподвижна корпорация със съмнително управление. Win не е нито толкова универсален, нито малък, нито непретенциозен, нито евтин. Да, за някои по-специфични задачи Mac / Win може да се окажат по-подходящи, но за повечето практически или неочаквани предизвикателства Linux стои много по-добре. Прав си за Mac-a и командния ред, но там съществуват ред подробности, които са способни да поохладят всеки случаен ентусиазъм в тази посока. Наистина има bash и основните тулове от Unix, но те не са еквивалентни на командния ред в нормалните Linux дистрибуции. За да се докара обкръжението от Linux, трябва да се инсталира Macports, Homebrew или подобно. Самия Macports компилира почти всички пакети и зависимости за тях. Това отнема към 1 час през което време нормалните макове са на границата на топлинно изключване. Най-хубавото, след всяко обновяване на ОС или пакет, компилацията трябва да се извърши отново. Епъл с цялата си гениалност не са предвидили толкова "сложна и объркваща" функционалност да намалиш режима на процесора, така че машината се скапва постепенно и сигурно. Не мога да твърдя как е под Homebrew, но предполагам процесът е същият. Ето защо командния ред там е отличен, но само за ограничения програми които идват от Епъл или са с готови бинарни файлове. Също да се учи човек на BASH или да използва скриптове, но които разчитат на наличното. Идеята за 99% еднаквост е вярна само на чертожната дъска. На практика с Win/Mac за една седмица ще си там, където с Linux за 5 мин. На BSD-тата концепцията много ми харесва и непременно ще ги пробвам, когато почнат да работят добре на масовия хардуер. Явно са много близо до Linux-а и могат да ползват неговите програми. Съгласен съм също за конзолата на Windows. Явно само ти го разбираш модела. Казах ти че поставяш нещата отзад напред, ама не вярваш. Първо се измисля бизнес модела и това определя какъв ще е лиценза на даден комерсиален продукт. Ако няма продукт и бизнес модел не е нужен, а някакъв модел на развитие. Една програма не е задължително да се разглежда като продукт. Много зависи за каква програма или софтуер говорим. Например, съществуват много програми, където не биха могли да се продават - интереса е малък. Точно. За мен излишното предлагане на различен софтуер е не просто излишно, а вредно и контра-продуктивно. Дори да предположим че знаеш много по-добър софтуер или подход, за какво да го предлагаш на хора, които нито търсят, нито са отворени за предложения. Евентуално може и да разберат за какво става дума след 10-на години. На подобни действия, по народно му се казва "Да носиш вода на баламите". Покрай това пренасочване на шините в Linux и аз се заинтересувах. Обаче прекалено тежкарски подход ми се вижда. Кернел бих прекомпилирал, евентуално. Оптимизация за архитектурата не бих правил. А, ако някой от основните компоненти се издъни тотално - ще сменя дистрото!
 45. 1 реакция
 46. 1 реакция
  ако имаш оригиналната програма на който е правен документа може да видиш по дефолт в какъв формат ги сейви - файлово разширение и фонтове и формати- анси уникод ютф и тнт не са 1 и 2 и 3 . щото на един текст на кирилица като му сложиш китайски фонт излизат иероглифи.
 47. 1 реакция
  Играта се казва баскетбол. Избираш си едно кошче и изхвърляш лаптопа в него!
 48. 1 реакция
  Half-Life (стария), Counter-Strike 1.6, Ballance, EDGE... (може да свалиш демото й напълно безплатно /легално/ от Steam...) Други не смея да предлагам, тъй като не съм сигурен дали ще "вървят" добре, а то и за CS-чето не е сигурно .. : ) По-скоро пробвай Ballance и EDGE-то. FPS на 1.6 ще е нещо от порядъка на 30, ако не и по-лошо - по мои предвиждания. Аз имам един lenovo T61 с 2RAM, 2.00GHz Intel Core Duo процесор и едвам върви... но твоят има отделно видео карта, може и да е различно там.
 49. 1 реакция
  Наистина за 5К би било неудачно да притежаваш такава конфигурация. Има много по удачни решения със нови SSD-та с по 5г гаранция и MLC технология ADATA XPG SX9000 512GB PCIE GEN3X4 M.2 2280. Също по евтино захранване но ще е SEASONIC PRIME PLATINUM 650W. Рамта е малко скапа сега един кит от 32гб струва около 800лв не съм проверявал дали има някъде по евтин но иначе пък няма как да сложиш на такава машина рам със ниска честота . За хард диск е добре да е 2TB и с три години гаранция SEAGATE BARRACUDA 2TB. Относно VR там не ме търси даже не съм се интересувал как работи, но предполагам се задейства от видео картата.
 50. 1 реакция
  Ако на това, че нещо лепкаво ще ви се заплете в косите му викаш злорадие - ми човещинка - за толкова много чурабки и задни ринити имам да си връщам, че дори тефтерите не ми стигат. Пък и онзи напоследък постоянно се оправдава, че Алито бил плешиф. Ти представяш ли си Алито и плешив. Вапцан, напрайн и плешив... Ама иначе, ако лепкащото е друго нещо, дето не ти пуска крачолата - направо щи режем крачола. п.п. Ма що се пъна сега, като знам, че Даркулин ще пристигне, ще отвори торбата, ще извади тефтерите и да му мислиш... Аз само ще му държа исо от страни.
Резултатите са според часовата зона Sofia/GMT+03:00
×
×
 • Добави ново...