Премини към съдържанието

Избор на редактора

Интересни неща от форума, лично избрани от редакторите

Понякога се налага да разменим каналите на аудио системата на компютъра си. Но няма как да се направи физически. Тогава на помощ идва софтуерният инструмент Equlizer APO. По-долу ще опиша постъпково как може да се направи това:

Изтеглете и инсталирайте подходящата версия на Equalizer APO (32/64 битова) за вашата система:Equalizer APO download | SourceForge.net
Инсталирането може да се направи в тих режим по следния начин – създайте .bat файл при изтегления инсталатор със следното съдържание:
for /f %%s in ('dir %~dp0EqualizerAPO*.exe /B /S /OD') do "%%s" /S
Конфигурирайте Equalizer APO да се прикачи към вашето изходно устройство (Обикновено е нещо като "Speakers - VIA HD Audio" or "Speakers - Realtek HD Audio"); това може да се промени и по-късно от инструмента "Configurator" от папката на Equalizer APO в Старт менюто на Windows

Може да изиска рестарт на системата. Потвърдете


Създайте нов текстов файл в папката C:\Program Files\EqualizerAPO\config и го преименувайте примерно като swapchannels.txt. Отворете файла.


Копирайте (Ctrl+C) от указаните най-долу ситуации (2.Х или 5.1) получерния шрифт и го поставете в полето на бележника (Ctrl+V):


Запазете файла


Стартирайте Equalizer APO's Configuration Editor


Уверете се, че горе вдясно в падащото меню вашето устройство е правилното
Ако е приложимо, премахнете всички предварително конфигурирани опции, като кликнете върху червената икона "минус" (или, ако се вижда, бутонът с две стрелки, насочващи надолу, след това "Remove")


Кликнете върху зелената икона "плюс", за да добавите нова конфигурация за вашето изходящо устройство, след което преминете към опцията "Include configuration file"


Изберете вашия файл swapchannels.txtSave/Приложете конфигурацията


Воала!

За размяна ляв и десен канал като съдържание на swapchannels.txt използвайте:

Copy: L=R R=L


За пренасочване на 5.1 канална система като съдържание на swapchannels.txt използвайте

Copy: L=R R=L SL=SR SR=SL

Забележка: Значение на използваните в текста символи:
L - ляв-
R -десен
SL -заден ляв
SR - аден десен
  • Харесва ми
 • 2 отговора

Инсталиране на Windows без външен инсталационен носител на BIOS MBR машиниЩе инсталираме нова ОС на втори дял на твърдия диск в качеството си на помощна система без използването на DVD, флашка или външен диск, с помощта на локален диск и безплатни приложения.На всек компютър UEFI интерфейсът изглежда различно. Главнното е да се рабере къде именно на вашия компютър да се включи режима на съвместимост с други операционни системи (Legacy) и как да изключим протокола за безопасно зареждане (Secure Boot), който не позволява ноутбука да стартира от произволен зареждащ носител, освен от инсталационния диск със заводския Windows. На HP Pavilion 17-та серия примерно изглежда така:


Раздел System Configuration - опция Boot Options. Преминаваме в Legacy Support и включваме режима на съвместимост с други операционни системи (Enabled). После включване на Legacy, протоколът за безопасно зареждане (Secure Boot) "отсича" в автоматичен режим и само след това може да се инсталират нови 64-битови операционни системи.Няма да се занимаваме с вече инсталираната операционна систем на диск (C:), а диск (D:) ще използваме за експерименти. Диск (E:) е хранилище (кино, музика и др.). Често питат, защо се "държат" две системи на един компьютър. Моят вариант на отговор е много прост. За да има резервна аварийна ОС.И така - подготовили сме Windows ISO-образа и програмите GimageX и Bootice. Щракваме двукратно по ISO-образа. Виртуалният диск със системните файлове е готов за работа. Стартираме GimageX с администраторски права.

1. Раздел Apple

2. Source - намираме файла install.wim. Пътят примерно е такъв: DVD-диск (G:) - sources - install.wim

3. Destination - указваме раздела под новата операционна система, в нашия случай това е (D:)

4. Image - избираме редакция

5. Apply - прилагаме

Ще започне разгръщане на образа – налага се да изчакаме.Добавяме системата в менюто за зареждане. За целта ще използваме Bootice. Стартираме програмата с администраторски права и избираме BCD - BCD of current system - Easy mode.

1. Add и от изпадналото меню избираме New Windows 7/8/8.1 entry – добавяме запис за новата система
2. Disk - избираме твърдия диск
3. Partition - избираме дела на новата система
4. OS title - редактираме названието
5. Boot file - задължително проверяваме разширението на файла winload да е efi. Ако то е .exe – преименуваме го на .efi
6. Language – en-US
7 и 8. Save current system после Save Globals - запазваме настройките
Смело презареждаме системата и инсталираме новата операционна система. Вече имаме две операционни системи на нашия компютър/ноутбук.Подобни теми:

Инсталиране на Windows без външен инсталационен носител на BIOS машини

Лесно инсталиране на Windows с помощта на инструментите на Hiren's Boot CD

  • Харесва ми
 • 4 отговора

Първо бих искал да се извиня, че поставям темата в този форум! Ако има проблем, моля да ме извините просто имам нужда от помощ. 

Здравейте! 
Баща ми Димитър е млад, прекрасен и достоен мъж, който с ваша помощ има шанс да живее! 

От 2017 година е диагностициран с тежко заболяване, единственото лечение на което е трансплантация на черен дроб, но поради съпътстващи други заболявания до сега, трансплантация в България му бе отказана.

Месец юни 2018 година получихме добрата новина от болница Acıbadem Atakent Hospital и проф. др. REMZİ EMİROĞLU че той и неговият екип могат да направят тази трансплантация. За съжаление сумата е непосилна за мен и моето семейство. Трансплантацията трябва да се извърши възможно най-бързо, защото състоянието на баща ми се влошава с всеки изминал ден. Моля Ви, помогнете ни да съберем тази непосилна сума! 

Трансплантацията е изключително важна и спешна, без вашата помощ той няма да живее!

Всеки лев и споделяне са от значение и благодарим на всеки, който ще се отзове!


Понякога собствената ни светлина угасва и бива разпалена от пламъка на някой друг. Огромна благодарност към всички, които ще върнат пламъка в баща ми!

Линк към кампанията: https://helpkarma.com/help/mici
 • 5 отговора

Бих искал да стартирам тази тема като изключително важна такава, и може би раздел "Политика" не е най-подходящото място за нея, но от друга страна атаките против дома и семейството (не само в България, а и в световен мащаб) използват политически средства. Според мен, ако враговете на един народ успеят да стартират процеси на разпад и развала отвътре, то няма нужда от големи армии, с които да го подчиняват и смачкват. А какво по-вътрешно нещо от дома и семейството, и от човешката душа, в които да вклиняваш разломи, противопоставяния, деструктивни идеологии. Ако семейството и домът не са неприкосновено и безопасно място (каквито мисля са били в по-голяма степен дори под турското робство, защото турците не са се занимавали с възпитанието на българските деца, макар и да са взимали еничари, изнасилвали момичета и прочие), то кое място ще бъде такова? Външни заплахи винаги има, но по-опасното според мен е когато бъдат посяти семена вътре, които да се развият и да превземат територия. Войнстващият феминизъм, хомосексуализъм, джендерни права, "права на детето", опростачването и чалга културата са само различни проявления на въпросната война, която по моему цели да отслаби семействата и народите, да ограби и мъже и жени, и да създаде потенциално една маса от разделени, объркани и насъскани едни против други хора и поколения, които на какво светло бъдеще могат да се надяват, ако въпросните процеси продължат безпрепятствено?

Тъй че свободни сте да публикувате размисли и материали по темата. Очаквам и контрасъпротива, защото определено статуквото има своите воини - SJW's ("воини за социална справедливост") и подобни.
  • Харесва ми
 • 197 отговора

Бисери от форума версия 3
Бисери от форума
  • Харесва ми
 • 1828 отговора

Забавни снимки и клипчета
Забавни снимки и клипчета
  • Харесва ми
 • 6588 отговора

Windows 10 ни лишава от права
Здравейте,

В тази тема ще засегна мойте наблюдения върху послувутата десетка, като потребител на лаптоп с легален софтуер, така закупен от магазин.

1. Купуваш си нов комп и съответно искаш да видиш какво си си купил. Да ама не. Компа започва да дърпа ъпдейти, да се рестартира и така 12-15 часа. Еле на следвашия ден започваш да си виждаш покупката и да се "радваш". Тъй като ползвам компа за работа имам да си кача и настроя програми които са ми необходими - всичките лицензирани и закупени по недлежен ред. Започвам да тествам компа ка се държи и ...

2. Идва поредния ъпдейт, поредните няколко часа в които седиш и гледаш тъпо в екрана надявайки се точките да стигнат 100% и да можеш да ползваш това което си си купил. И да видиш изненада, програмите които трябват за работа НЕ работят, но за сметка на това титаните

са напълнили компа с някакви тъпи игрички, които бях махнал умишено преди това, да не говорим и за поредните им  кретенски идей за някои програми. Поредна борба с настройки на програми, но този път без ефект.

3. Странно, но когато си с десетка НЕ може да си ползваш компа в първите 10-20 мин. защото всичкия наличен ресурс е тотално окупиран и превзет от ъиндоус и програми в него. След разговор с майкрософт, се оказа, че и те няма какво много да помогнат, защото този уиндоус е такъв.

Няколко въпроса:

1. След като купуван нещо надлежно от магазин, то на практика става мое и аз придобивам правата над него, нали ? Това важи и за операционната система на компа.

2.  "Microsoft препоръчва да качите ъпдейт ... " , само че ако не го кача до няколко дена ме принуждават да бъде качен съответния ъпдейт/писах малко по-нагоре по тази тема/. Този комп мой ли е или на Microsoft ?  Кой всъщност решава какво да имам на Моя чисто нов закупен от магазин компютър ?

3. Ако Microsoft ще ползват лаптопа ми за опитна платформа, то не следва ли да плащат за това ? Все пак аз им платих софтуера, нали ?

4. Откровенно казано се чуствам дискриминиран от Microsoft, защото моя избор на програми за МОЯ комп, за тях не значи нищо и те си набутват разни кретенийки по техен избор. Защо аз и моята работа трябва да  бъдем жертви на някакъв разработчик от титаничната фирма ???

5. Ние оптребителите толкова ли сме тъпи, да не можем да изберем какво да имам на устрйствата си, та Microsoft ще ни налагат.  Къде точно е МОЕТО ПРАВО НА СВОБОДЕН ИЗБОР ?  Това не е ли мачкане на ПРАВАТА ми като ПОТРЕБИТЕЛ ? По този начин не ставаме ли всички едни тотално зависими роби на Microsoft ?

 

Ха да видя какво мисля и други хора

А аз имам още какво да кажа и не само по горните теми
  • Ха-ха
  • Харесва ми
 • 146 отговора

Африкански емигрант закла бебе в хамбургското метро
Африкански емигрант закла бебе в хамбургското метро. Защо медиите мълчат, относно емигрантския терор, питам аз? <br style="background-color:#ffffff;color:#1d2129;font-size:14px;">
По принцип съм уравновесен човек, видял доста през живота си, но това видео искрено ме разгневи и натъжи.
Какво е виновна една малка душица, че да бъде убита така жестоко без причина? Просто съм отвратен от гнусния свят, в който живеем!

Ето това е днешната европейска политика, напълниха Европа с измет, която ни унищожава. Най-големия враг на европейските народи, това са собствените им политически елити.
И къде е свободата на словото, защо медиите не отразяват множеството подобни случаи? 
Потресен и разгневен съм. Просто е пределно време да върнем маймуните там, откъдето са дошли! 
 

 
  • Харесва ми
 • 2 отговора

Автор: Илиана Иванова, Изгубената България

изт.

Времената се менят, нравите - не.
  • Харесва ми
 • 0 отговора

Бежанската криза в Европа и троянския кон навлизащ в домовете ни
Здравейте. От доста време търся форум, или по-точно хора с общи интереси. И хора осъзнали общия ни враг. Не знам дали това е мястото ,но само времето ще покаже. 

Сега, забелязал съм ,че повечето хора в България не се интересуват и съответно не се информират за случващото в западните сили. Но това е разбираемо, не всички хора имат времето и не всички значт чужди езици. А тези които разбират и се интересуват взимат информацията си от големите медии като CNN, NBC, Fox News. За жалост тези медии никога не представят информацията правилно. Обаче аз не съм тук за да говоря за западните медии. Тук съм за да говоря за политическите движени, бежанците и за това как те влияят на приелите ги държави. 
  • Харесва ми
 • 18 отговора

Обедняването на съвременната музика!
А вие какво мислите? По-лоша ли е музиката днес от тази, която беше едно време? Споделете вашето мнение.

Напоследък..си мисля...за стилистичното, звуково и лирическо обедняване на съвременната музика...
  • Харесва ми
 • 47 отговора

В последно време ми прави впечатление ,че от ГЕРБ предимно Ц.Цветанов и Б.Борисов се хвалят ,че не само в България безработица няма ,а дори има дефицит на работна ръка. От там ми изникват няколко въпроса в главата:

При положение, че България в последните години създава добри условия за чужди инвестиции, с ниски данъци и евтина работна ръка ,не е ли настанал момент вече да се покачи рязко минималната работна заплата ,поне на 1000лв? 
  • Харесва ми
 • 614 отговора

Ето защо съм горд, че съм БЪЛГАРИН! Ние, Българите - произход, религия, знания, теории, доказателства
“Българин значи мъдър, знаещ човек” – така започва писмената история на волжките българи. Древните българи имали високоразвита държавност с повече от 40 държавни и военни звания. Основните от тях били: КАНАС ЮВИГИ, КАВХАН, БОИЛ, КОЛОБЪР, ТАРКАН, БАГАТУР, БАГАИН.
 • 1568 отговора

Любими стихотворения
Посвещавам тази тема на всички нежни половинки и най-вече на Kitty понеже я създавам заради нея и ще мога да изпълня част от желанието и,а и ще можете всички Вие да се включите в това.Моля мъжката половина от форума също да се включва.Целта е всеки да напише любимо стихотворение-независимо дали той го е измислил или е от друг автор
  • Харесва ми
 • 3914 отговора

Музикални новини
Занапред тук ще пускаме новините от света на музиката. Нека е по-подредено и оргранизирано.
 • 895 отговора

Новини от света на киното и телевизията.
Българо-турският филм "Откраднати очи", по сценарий на Нери Терзиева и Радослав Спасов, режисиран от Радослав Спасов, спечели наградата на публиката на 12-ия филмов фестивал Палич /Сърбия и Черна гора/. Това съобщиха на БТА продуцентите Галина Тонева и Кирил Кирилов.
 • 1209 отговора

Времето - днес , утре ... и какво !
"Какво ще е времето днес , какво да облека за да не ми е студено/горещо днес ?!?" - сигурно много от Вас си са задавали подобен въпрос ! Нека в тази тема публикувам прогнозата да днес и утре , за страната , надявам се да ни бъде полезна информацията публикувана тук .
Започвам аз:
  • Харесва ми
 • 323 отговора

Дискусия за различията в любовта между половете
Здравейте, като за начало съжалявам за евентуални правописни и граматически грешки, но наистина нямам желанието да преглеждам публикацията няколко пъти, а и мисля, че ще бъде доста разбираема, дори и при наличието на такива.
 • 345 отговора

Търся рецепта за...
Не можете да намерите някоя рецепта или искате да опитате нещо за което сте слушали?Само попитайте!
 • 339 отговора

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /
Темата е отворена за вашите предложения какво сте сготвили или сте решили да готвите днес.
Ако публикувате снимки, нека те да бъдат ваше собствено дело.
  • Харесва ми
 • 1558 отговора

Какво става във вашия град?
Здравейте!
Правя тази тема, защото не съм бил в повечето градове на България и ми е интересно в какво състояние са.
  • Харесва ми
 • 438 отговора

Кои са 10-те най-красиви места в България?
Кои са 10-те най-красиви места в България?Това е въпрос на който всеки ще отговори по различен начин,но все пак нека разберем кой каде е бил и кои според него места са ТОП 10 в България?!
 • 91 отговора

Къде искате да отидете ?
В коя държава не сте били и искате да отидете или пък сте били и пак искате да я посетите ? Защо ?
 • 683 отговора

 Търсите си домашен любимец? Може би той е тук...
Във връзка със все по-зачестилите теми, засягащи търсенето на домашен любимец се отваря специална тема.
Моля, хората, който си търсят да погледнат в следните сайтове преди да постват:
 • 280 отговора

Идеи за дома и градината !
Днес попаднах на страхотна идея за създаване на настроение в кухнята, която според мен любителите на котки могат да използват и на други места в жилището.
Котките могат да бъдат и в други цветове.
  • Харесва ми
 • 600 отговора

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.