Премини към съдържанието

Избор на редактора

Интересни неща от форума, лично избрани от редакторите

Руската пропаганда в България и останалия свят
България продължава да е в плен на Руската пропаганда. Безсрамния полк. Така беше титулувано в социалните мрежи путинисткото сборище, претендиращо за безсмъртие. Колко да е безсмъртен „Безсмъртният полк“, след като самите инициатори на това начинание в Русия обявиха, че не искат да имат нищо общо с него? Бутафория за пропагандна употреба, в която истината дотолкова няма значение, че Джъд Лоу, Бони и Клайд биват аранжирани като съветски герои без това изобщо да прави впечатление на фанатиците с георгиевски ленти. 

  • Ха-ха
  • Харесване
 • 208 отговора

Забраняват торентите и сайтовете за онлайн филмите!
Кабинетът предлага до 6 години затвор за създаването на торенти и сайтове за пиратско съдържание

https://www.kaldata.com/it-новини/кабинетът-предлага-до-6-години-затвор-з-417510.html

 

Хора, излизайте на протест! Тия ни забраняват правото ни на свободен и безплатен достъп до филми! Това е вече прекалено и е посягане към нашите права! Да излезем на улицата и да свалим тези престъпници! Никой няма право да ни ограничава интернет свободата!  Ако продължават в същия дух, накрая пак ще има само една телевизия и само една истина!

Да се борим за правата си, докато е време! Не сме САЩ и няма да станем!

Не сме богати, за да плащаме за всеки филм, който искаме да гледаме! Аман от ояли се "творци"! Алчниците да творят у дома си!

 
  • Ха-ха
  • Еха
  • Харесване
 • 65 отговора

Какво става с интернета в България?
Какво става с интернета в България?От три дена съм свидетел, как за 1 час, обикновено 11 часът преди обяд, интернетът просто спира. Проблемът изобщо не е в компютъра ми.  Четох наскоро, че в онзи форум си говориха, че заради войната в Украйна, за час се блокира интернета в Източна Европа, включително и в България, и то не от Русия, а то тези, които политиците и всички предатели наричат "приятели" - САЩ!

Искам да знам с кое право ни лишават от достъп до интернет гадовете им с гадове!

Вместо да тероризират невинни държави с адски санкции, като са толкова смели и така им се воюва и са зажаднели за кръв, да си изстрелят ядрения арсенал по Русия! Писна ми от тях! Човек не може да чете заради тях!

Някой на тях така да им блокира интернета, ама за цяло денонощие, на всички, даже на Белия дом, да видим дали ще им хареса!

Ако бяхме с Русия, сега щяхме да сме изритали американския боклук оттук, дето се изживява като генерал - губернатор!
  • Ха-ха
  • Еха
 • 96 отговора

За паметника на Съветската армия
Напоследък се възобнови спора и ми е интересно колко от вас искате да се премести и колко от вас смятате, че мястото си му е подходящо точно там.

Слагам повече отговори в анкетата, за да е "по-така" понеже "да" и "не" е много безинтересно.

пп. Отговорите са публични, за да не може някой едно да приказва в коментарите, а пък друго да е посочил в анкетата.🤪


 

 
  • Харесване
 • 960 отговора

Корупцията убива. Как е в България и по света.
Корупцията оказва ли значение за развитието на една страна?

Има ли някаква връзка между нивото на корупция в дадена страна и качеството на живот в нея?

Последните събития в България и съседна Турция показват, че корупцията буквално убива. Дали когато полицията пренебрегва множество сигнали за битово насилие, или когато директно помага на убийци да избягат (Семерджиев) и дори, когато фирми и хора не спазват елементарни стандарти и закони... Корупцията убива. Тя е двигателят, но не само в България естествено. През изминалите години Светът бе разтърсен от множество катастрофални земетресения, които убиха хиляди. Но според сеизмолозите не земетресенията убиват, а сградите. През 2011 година бе публикувано проучване в престижното списание Nature, което показва, че не убийственото земетресение в Хаити уби хиляди хора и дори не самата инфраструктура, а корупцията. Установено е, че Хаити и Нова Зеландия претърпяват земетресения с еднакъв магнитут. Но докато в Хаити жертвите са стотици хиляди, то в Нова Зеландия жертви няма. Това се дължи на корупцията и бедността (която е следствие от корупцията). Сградите в Хаити не са построени по метод, който да ги прави по-издръжливи на земетресения, а използваните материали са некачествени. Държавата трябва да има политика за строителството и да я спазва. Установено е, че 83% от жертвите на земетресения се намират в страни, в които нивата на корупция са огромни. Няколко години по-рано връзката между корупцията в публичния сектор и високият брой на жертвите при земетресения също е била описана. Този феномен се наблюдава и в Непал, когато по време на земетресение на 25 април 2015 година се разрушават множество сгради, в които са се намирали хора.
  • Харесване
 • 46 отговора

Какво мислите за валутния борд?
Какво е вашето мнение за валутния борд?
 • 243 отговора

Новостите в градския транспорт
На вашето внимание, ето колко са "ефективни" новостите в градския транспорт!

 
  • Ха-ха
  • Еха
  • Харесване
 • 87 отговора

България в Шенгенското пространство - за или против
Шенгенското пространство или шенгенската зона представлява група от 26 европейски държави Пространството обхваща население от над 400 000 000 души и територия от 4 312 099 км². 

Бяхме блокирани от Нидерландия заради пробитите служби и може би заради отказа ни да заменим старите си съветски изтребители за нидерландски Ф16. А нашите, които догодина така и ще бракуваме. 
  • Харесване
 • 102 отговора

Световното първенство по футбол в Катар
Световното първенство в Катар официално започна. В рамките на един месец Катар става арена на битки между 32-те най-добри национални селекции, а в края на годината ще разберем кой ще е новият футболен крал.

 
  • Харесване
 • 48 отговора

Ще се обезценят ли парите ?
Добър ден на всички тази седмица на четири очи следя темата с инфлацията както и опасността да се върнем в далечната 1997 година , когато бях на 8 години и на всички доходите се обезцениха както и срива на лева.Въпроса ми е има ли шанс да се върнем тези адски времена имам спестени пари на карта доста и се чудя дали догодина или като влезем в еврозоната да не се обезценят .
 • 83 отговора

На какво попаднахте днес - Част II
Първата час можете да откриете тук:

 
  • Харесване
 • 57491 отговора

Парламентарни Избори 2022, Всичко!
Вече всички партии започнаха своята предизборна кампания. Отказват и с пълно право, да се опитват да съставят правителство на малцинството, или някаква грозна безпринципна сглобка. Защото ще изгубят всякакво доверие, дори и от най-върлите си избиратели(освен от хардуергейци, те съвест нямат).

Тази тема, е за всякакви анализи и предположения относно представянето на партиите в кампанията и на самите избори. 

Кой, кой е, какво обещава и колко (го)може(желае) да го изпълни! 

Има ли нови, или малко познати досега партии, дробим ли се, или се уедряваме, в подобие на наглосаксонският, основно двупартиен модел, в които има, разбира се, и други, съвсем маргинализирани миниатюрни самостоятелни партии, чието значение, е само малко по-голямо от нула(0).

Та! Фъргайте процентите!

 
  • Харесване
 • 846 отговора

Заслужи ли си шамара Крис Рок на тазгодишните Оскари?
Киноакадемията на САЩ осъди шамара на Уил Смит на сцената.

"Академията не одобрява насилието под каквато и да е форма", се посочва в туита. "Тази вечер сме щастливи да празнуваме и почетем победителите в 94-ата церемония на наградите на академията, които заслужават този момент на признание от колегите си и от любителите на киното по света", се казва още в публикацията.
 

https://dariknews.bg/novini/sviat/kinoakademiiata-na-sasht-osydi-shamara-na-uil-smit-na-scenatasnimkivideo-2305213

А вие осъждате ли го? 
 • 20 отговора

Войната в Украйна
Подкрепяте ли инвазията в Украйна? Кой е агресор САЩ или Путин? Лично аз съм против всякакви военни конфликти. Имаше ли шанс да се избегне всичко това? До къде би стигнал Путин? Би ли влязъл и в други държави? Има ли опасност за България?
  • Грижа
  • Тъжно
  • Харесване
 • 89496 отговора

"Ергенът" - режисирано шоу или има и още нещо?
Стартира новото романтично предаване. Какво ви е мнението? Има ли нещо истинско, освен режисура? Бихте ли участвали в подобен формат? 
 • 66 отговора

Не на насилието в училище!
През последните години се наблюдава тенденция за увеличаване на насилието в училищата. По телевизята през ден се говори за това. В България няма законодателство, което да се справи с насилието в училище. В България все още насилието се смята за панацея. С такова мислене и морал, не очаквам да се реши проблема с насилието.
  • Харесване
 • 51 отговора

Достъпът до Facebook и Instagram може да бъде спрян в цяла Европа. Варианти за замяна ?
Според новинарския сайт Вести.бг, в чиято група е и Нова ТВ,
се очертава реален риск Евросъюзът и Фейсбук (МЕТА) да не се споразумеят за прехвърлянето и съхраняването на данни от европейски потребители на американски сървъри.

https://www.kaldata.com/it-новини/facebook-и-instagram-може-да-спрат-за-европа-предупреж-378553.html

Марк Зукърбърг предупреждава, че може да изключи Фейсбук и Инстаграм в Европа.

Какво правим в такъв случай ?

1. Софтуерно заобикаляне с някакво маскиране на IP на потребителя ?

2. Създаваме си профили, страници и групи в руските социални мрежи "В Контакте" и др. ?

3. Намираме други варианти - примерно европейска социална мрежа, българска социална мрежа и др. ?

Примерна възможност е създаване на група във форума на KALDATA (май е най-големият в България)

https://www.kaldata.com/forums/clubs/
4. Какви възможности има Telegram ? Гледам, че не не един и двама блогъри си направиха резервни канали, за да се спасят от цензурата на YouTube и Facebook.

Струва ми се, че въпросът е важен за всички, които развиват бизнес и всякакви дейности с помощта на Фейсбук - търговия, услуги, фрийлансъри, художници и пр..
В нашата община Фейсбук беше много полезен като среда при организирането на Общинския Референдум и протестите срещу добива на шистов газ през водоносния слой под Добруджа.

Моля за предложения, идеи и опит по въпроса !

Предварително ви благодаря !
  • Харесване
 • 36 отговора

Всичко за кабинета Петков
Кабинетът "Петков" се закле! 

https://novini.bg/bylgariya/politika/694740

Със 134 гласа "за" избраха Кирил Петков за министър-председател на България. Против гласуваха депутатите от ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане". Няма въздържали се. 


 

Да пожелая на кабинета Петков успехи.

Всички добро и нека да донесат просперитет на България. 

Глътка надежда с толкова младежка маса. Която младежка маса вярвам, че донесат младежки дух и борбеност в тези трудни моменти.
  • Харесване
 • 10378 отговора

Преди време започнах терапия с Красимира Байчинска. Тя предложи да започна изневяра с жена на име Милена христова омъжена. Tази милена отклоняваше предложенията ми да се виждаме, флиртуваше пред мен с други беше гнусно.  Не го удобрявах и и го казах, но нещата останаха такива. Казах и на Байчинска но тя продължи да настоява за тази връзка. После тази Милена поиска да крием че се виждаме, Соделих го и с Байчинска, според нея било нормално. Една вечер имах уговорка с нея. Имаше и някакъв мутра. Тя започна да флиртува с него тоя ме обиждаше и заплашваше. Аз си тръгнах тя ме настигна а тоя продължи да ме заплашва и обижда. Тръгнах си.  След час ми се обади дори ми заяви, че ми било голямо егото. Когато казах на Байчинска, тя дори предложи да продължа тази токсична и деградивна връзка. Накрая Байчинска каза, да беше имал смелост да се беше разделил с нея. След време загубих тогавашната си работа.
Попитах Байчинска защо ме е насочвала в тази връзка, но не получих отговор, и какви са и отношенията с нея, отговор не получих. Прекъснах терапията и връзката. Чувствам се предаден от Байчинска и тази Милена Христова. Не мисля, че един психолог трябва да игнорира толкова мнението на клиента си.
  • Еха
  • Ядосано
  • Харесване
 • 195 отговора

Защо избрах "Калдата" като среда където да изразя себе си?
Качествата на платформата ме впечатлиха. После се позаинтересувах кой я е направил и с каква цел. 

Това ми допадна, и съм тук, а Вие?!

п.п. Не очаквах и тук да има тролове, но уви ... въпреки това виждам добронамерени и прощаващи грешките. Уви изпитвам емпатия към тоя форум, а Вие?!
  • Любов
  • Ха-ха
  • Харесване
 • 25 отговора

Интелигентни хора, а не умеят да мислят.
В 21-ви век сме. Много хора боравят с компютри и "умни телефони". Мнозина обаче не прочитат указанията за ползване на въпросните устройства. Защо според вас?

За да не се изложат, че само глупавите четат, или че са по-умни от този който е направил въпросното устройство което те трябва да му се подчинят, но не искат?
  • Грижа
  • Харесване
 • 14 отговора

И Зуека избяга от България
Жал ми е за хората останали все още в България, един Чалгаджия се подиграва с парламента и прави другите на маймуни.
Щом като и Зуека избяга от България, значи там вече не се живее.
https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10124047

Та така, статията е много дълга, аз запомних че е избягал за да расте първокласникът му в нормална държава, да речем като Белгия например. Евала на тоя баща, обича си детето.
Е, не може да рисува човекът Зуек, ама това няма никакво значение.
  • Ха-ха
  • Харесване
 • 66 отговора

Намалява ли живота на процесора overclocka?
И така моят процесор е intel i 5 4440 S 2.8 ghz boost to 3.3 ghz.Процесорът не е пипан но вече не може да издържа толкова добре на новите игри,затов се чудих дали да  го overclockna до 3.3ghz .И затова искам да ви попитам дали ако го напрвя ще намали живота на процесора 
 • 36 отговора

Внимание, фишинг атака посредством OLX
1. Жертвата публикува обява за продажба на артикул в OLX Bulgaria.

2. Получава съобщение изпратено от нападателя във Viber(или друг комуникационен канал, извън OLX Bulgaria, че проявява интерес.

3. Нападателят държи да се ползва услугата "OLX куриер", според която продавача, трябва да предостави данни за разплащателна карта за да получи незабавно плащането - тук се разчита на незапознатост.

4. Жертвата получава по Viber(или друг канал) фишинг линк, при зареждане се виждат атрибутите на OLX Bulgaria

5. Жертвата получава SMS (телефонният номeр явно е взет от OLX.BG) с код за 3D автентикация, за плащане на определена сума. Кодът трябва да бъде въведен във формата на фишинг адреса, ето едно скрийншотче.

 


 

Много добра социална част на атаката - псевдо-доверена комуникация през Viber, псевдо-клиент иска да закупи стоката, псевдо-сигурна услуга за разплащане...опс, истински код за верификация на внимание, РАЗПЛАЩАНЕ

Атака е УСПЕШНО отбита!

*зад атаката седи реален телефонен номер на български оператор*

 
  • Харесване
 • 27 отговора

С какво ви пречат паметниците?
Искам да ви попитам - с какво толкова ви пречат социалистическите паметници, та си позволявате да ги поругавате и бутате? Имам предвид случая с паметника на петимата от РМС.

Толкова ли още има злобни внуци и правнуци на нацисти, които не могат да преживеят, че са загубили войната и светът видя истинското им, нехуманното лице? Толкова ли ви е яд за за разкритията в концлагерите? Толкова ли много ви е яд, че не можахте да осъществите болните си фантазии за "расово чиста Европа"?

Що за болни мозъци сте вие?

Мен пък ме е яд , че заради такива като вас, голяма част от българските евреи са заминали за Израел. Заради такива като вас, в моя град я няма синагогата им, а сега жалки мижитурки от ДПС искат да строят джамия и да насъскат циганите срещу нас! Много повече щях да се радвам да имаше синагога!

За мен само откачен расист и болен мозък би тръгнал да руши паметници и да пренаписва история!

Не, не сте с нищо повече от мен! Жалки сте!

Поводът за гнева ми - тази статия:

https://www.duma.bg/hora-bdete!-n230282
 • 54 отговора

×
×
 • Добави ново...