Премини към съдържанието

Избор на редактора

Интересни неща от форума, лично избрани от редакторите

Заслужи ли си шамара Крис Рок на тазгодишните Оскари?
Киноакадемията на САЩ осъди шамара на Уил Смит на сцената.

"Академията не одобрява насилието под каквато и да е форма", се посочва в туита. "Тази вечер сме щастливи да празнуваме и почетем победителите в 94-ата церемония на наградите на академията, които заслужават този момент на признание от колегите си и от любителите на киното по света", се казва още в публикацията.
 

https://dariknews.bg/novini/sviat/kinoakademiiata-na-sasht-osydi-shamara-na-uil-smit-na-scenatasnimkivideo-2305213

А вие осъждате ли го? 
 • 20 отговора

Войната в Украйна
Подкрепяте ли инвазията в Украйна? Кой е агресор САЩ или Путин? Лично аз съм против всякакви военни конфликти. Имаше ли шанс да се избегне всичко това? До къде би стигнал Путин? Би ли влязъл и в други държави? Има ли опасност за България?
  • Грижа
  • Тъжно
  • Харесване
 • 24294 отговора

"Ергенът" - режисирано шоу или има и още нещо?
Стартира новото романтично предаване. Какво ви е мнението? Има ли нещо истинско, освен режисура? Бихте ли участвали в подобен формат? 
 • 66 отговора

Не на насилието в училище!
През последните години се наблюдава тенденция за увеличаване на насилието в училищата. По телевизята през ден се говори за това. В България няма законодателство, което да се справи с насилието в училище. В България все още насилието се смята за панацея. С такова мислене и морал, не очаквам да се реши проблема с насилието.
 • 51 отговора

Достъпът до Facebook и Instagram може да бъде спрян в цяла Европа. Варианти за замяна ?
Според новинарския сайт Вести.бг, в чиято група е и Нова ТВ,
се очертава реален риск Евросъюзът и Фейсбук (МЕТА) да не се споразумеят за прехвърлянето и съхраняването на данни от европейски потребители на американски сървъри.

https://www.kaldata.com/it-новини/facebook-и-instagram-може-да-спрат-за-европа-предупреж-378553.html

Марк Зукърбърг предупреждава, че може да изключи Фейсбук и Инстаграм в Европа.

Какво правим в такъв случай ?

1. Софтуерно заобикаляне с някакво маскиране на IP на потребителя ?

2. Създаваме си профили, страници и групи в руските социални мрежи "В Контакте" и др. ?

3. Намираме други варианти - примерно европейска социална мрежа, българска социална мрежа и др. ?

Примерна възможност е създаване на група във форума на KALDATA (май е най-големият в България)

https://www.kaldata.com/forums/clubs/
4. Какви възможности има Telegram ? Гледам, че не не един и двама блогъри си направиха резервни канали, за да се спасят от цензурата на YouTube и Facebook.

Струва ми се, че въпросът е важен за всички, които развиват бизнес и всякакви дейности с помощта на Фейсбук - търговия, услуги, фрийлансъри, художници и пр..
В нашата община Фейсбук беше много полезен като среда при организирането на Общинския Референдум и протестите срещу добива на шистов газ през водоносния слой под Добруджа.

Моля за предложения, идеи и опит по въпроса !

Предварително ви благодаря !
  • Харесване
 • 36 отговора

Всичко за кабинета Петков
Кабинетът "Петков" се закле! 

https://novini.bg/bylgariya/politika/694740

Със 134 гласа "за" избраха Кирил Петков за министър-председател на България. Против гласуваха депутатите от ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане". Няма въздържали се. 


 

Да пожелая на кабинета Петков успехи.

Всички добро и нека да донесат просперитет на България. 

Глътка надежда с толкова младежка маса. Която младежка маса вярвам, че донесат младежки дух и борбеност в тези трудни моменти.
  • Харесване
 • 5783 отговора

Преди време започнах терапия с Красимира Байчинска. Тя предложи да започна изневяра с жена на име Милена христова омъжена. Tази милена отклоняваше предложенията ми да се виждаме, флиртуваше пред мен с други беше гнусно.  Не го удобрявах и и го казах, но нещата останаха такива. Казах и на Байчинска но тя продължи да настоява за тази връзка. После тази Милена поиска да крием че се виждаме, Соделих го и с Байчинска, според нея било нормално. Една вечер имах уговорка с нея. Имаше и някакъв мутра. Тя започна да флиртува с него тоя ме обиждаше и заплашваше. Аз си тръгнах тя ме настигна а тоя продължи да ме заплашва и обижда. Тръгнах си.  След час ми се обади дори ми заяви, че ми било голямо егото. Когато казах на Байчинска, тя дори предложи да продължа тази токсична и деградивна връзка. Накрая Байчинска каза, да беше имал смелост да се беше разделил с нея. След време загубих тогавашната си работа.
Попитах Байчинска защо ме е насочвала в тази връзка, но не получих отговор, и какви са и отношенията с нея, отговор не получих. Прекъснах терапията и връзката. Чувствам се предаден от Байчинска и тази Милена Христова. Не мисля, че един психолог трябва да игнорира толкова мнението на клиента си.
  • Еха
  • Ядосано
  • Харесване
 • 195 отговора

Защо избрах "Калдата" като среда където да изразя себе си?
Качествата на платформата ме впечатлиха. После се позаинтересувах кой я е направил и с каква цел. 

Това ми допадна, и съм тук, а Вие?!

п.п. Не очаквах и тук да има тролове, но уви ... въпреки това виждам добронамерени и прощаващи грешките. Уви изпитвам емпатия към тоя форум, а Вие?!
  • Любов
  • Ха-ха
  • Харесване
 • 25 отговора

Интелигентни хора, а не умеят да мислят.
В 21-ви век сме. Много хора боравят с компютри и "умни телефони". Мнозина обаче не прочитат указанията за ползване на въпросните устройства. Защо според вас?

За да не се изложат, че само глупавите четат, или че са по-умни от този който е направил въпросното устройство което те трябва да му се подчинят, но не искат?
  • Грижа
  • Харесване
 • 14 отговора

И Зуека избяга от България
Жал ми е за хората останали все още в България, един Чалгаджия се подиграва с парламента и прави другите на маймуни.
Щом като и Зуека избяга от България, значи там вече не се живее.
https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10124047

Та така, статията е много дълга, аз запомних че е избягал за да расте първокласникът му в нормална държава, да речем като Белгия например. Евала на тоя баща, обича си детето.
Е, не може да рисува човекът Зуек, ама това няма никакво значение.
  • Ха-ха
  • Харесване
 • 66 отговора

Намалява ли живота на процесора overclocka?
И така моят процесор е intel i 5 4440 S 2.8 ghz boost to 3.3 ghz.Процесорът не е пипан но вече не може да издържа толкова добре на новите игри,затов се чудих дали да  го overclockna до 3.3ghz .И затова искам да ви попитам дали ако го напрвя ще намали живота на процесора 
 • 36 отговора

Внимание, фишинг атака посредством OLX
1. Жертвата публикува обява за продажба на артикул в OLX Bulgaria.

2. Получава съобщение изпратено от нападателя във Viber(или друг комуникационен канал, извън OLX Bulgaria, че проявява интерес.

3. Нападателят държи да се ползва услугата "OLX куриер", според която продавача, трябва да предостави данни за разплащателна карта за да получи незабавно плащането - тук се разчита на незапознатост.

4. Жертвата получава по Viber(или друг канал) фишинг линк, при зареждане се виждат атрибутите на OLX Bulgaria

5. Жертвата получава SMS (телефонният номeр явно е взет от OLX.BG) с код за 3D автентикация, за плащане на определена сума. Кодът трябва да бъде въведен във формата на фишинг адреса, ето едно скрийншотче.

 


 

Много добра социална част на атаката - псевдо-доверена комуникация през Viber, псевдо-клиент иска да закупи стоката, псевдо-сигурна услуга за разплащане...опс, истински код за верификация на внимание, РАЗПЛАЩАНЕ

Атака е УСПЕШНО отбита!

*зад атаката седи реален телефонен номер на български оператор*

 
  • Харесване
 • 27 отговора

С какво ви пречат паметниците?
Искам да ви попитам - с какво толкова ви пречат социалистическите паметници, та си позволявате да ги поругавате и бутате? Имам предвид случая с паметника на петимата от РМС.

Толкова ли още има злобни внуци и правнуци на нацисти, които не могат да преживеят, че са загубили войната и светът видя истинското им, нехуманното лице? Толкова ли ви е яд за за разкритията в концлагерите? Толкова ли много ви е яд, че не можахте да осъществите болните си фантазии за "расово чиста Европа"?

Що за болни мозъци сте вие?

Мен пък ме е яд , че заради такива като вас, голяма част от българските евреи са заминали за Израел. Заради такива като вас, в моя град я няма синагогата им, а сега жалки мижитурки от ДПС искат да строят джамия и да насъскат циганите срещу нас! Много повече щях да се радвам да имаше синагога!

За мен само откачен расист и болен мозък би тръгнал да руши паметници и да пренаписва история!

Не, не сте с нищо повече от мен! Жалки сте!

Поводът за гнева ми - тази статия:

https://www.duma.bg/hora-bdete!-n230282
 • 54 отговора

Струва ли си windows 7 след спирането на подръжката?
Здравейте.

Карам я с 10-ката вече 2 години някъде. Не ми харесва.. ппц компютъра ми е с стари части и 10-ката върви доста мургаво, бавен т.н Преди това бях с 7-цата и нямах проблеми. Чудя се дали да се върна на 7-цата, но подръжката я няма и повечето приложения спират подръжката. Струва ли си да минавам на седмицата?
 • 514 отговора

Гордеете ли се с успехите на Кубрат Пулев?
Интересна ми е нагласата на обществото към днешна дата по този въпрос.Аз лично не се гордея.Защото няма с какво.Извинявай ама да ставаш боксова круша по световните рингове, не е повод за гордост, а за срам.Сега видиш ли, много наши сънародници приравнявали неговите успехи до тези на Мохамед Али, Майк Тайсън, Ивендър Холифилд и прочие.Според мен това са твърдения на лаици и хора нямащи си хал-хабер от бокс.Гледал съм мачове на Кубракис ,които е печелил с нокаут.Неговия  стил е дефанзивен бокс, с контра атаки.Игра на нерви, до като противника се измори и изнерви, Кубракис му думка  една и ония по гръб.Само, че тая тактика няма как да провърви срещу световни шампиони, защото те та почват веднага след първия гонг.Бил изгубил достойно... И това не можа да направи като хората.Човек губи достойно, когато първо се бие и после говори, а не първо да говориш и после като ти намачкат главата и ставаш смешен.. 
 • 13 отговора

Новите мерки бяха обявени от здравния министър

Предлагат почти пълно затваряне на държавата. Новите мерки бяха обявени от здравния министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в Министерския съвет в понеделник. Те ще влязат в сила от петък, след като минат одобрение от Министерския съвет.
  • Харесване
 • 241 отговора

Гризнаха ли македонците дървото за ЕU и от тук накъде.
Гризнаха ли македонците дървото за ЕU и от тук накъде.
 • 164 отговора

Човечеството - между насилието и мира!
Мотивът ми да поставя темата за насилието се породи след поредният акт на насилие в училище от учителка над ученичка.

https://novini.bg/bylgariya/obrazovanie/629452

Въпросите за причините започнаха да възникват в мен един след друг ...

Причините са толкова комплексни и всеобхватни . 

Никое дете не се ражда насилник.  Насилникът се формира и причините, които оформят насилника са много - като се почне от семейството, средата, обществото, целия заобикалящ свят формират поведението, ценностите, моралът на детето.
  • Харесване
 • 329 отговора

Какъв мъж предпочита българската жена? Богат или Интелигентен?
Според мен богат.По-късно ще се обоснова в темата.
 • 121 отговора

Всичко за кабинета "Бойко Борисов 3"
Вижте имената на новите министри

Без коментар списъкът с имената на предлаганите министри бе разпратен до медиите, с което приключва триседмичният цикъл от разговори между ГЕРБ и Обединените патриоти за сформиране на коалиционно правителство.
  • Харесване
 • 61232 отговора

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2022 година. ☀️
За какво си мислите в момента-в разгара на лятото през 2020 година. ☀️ https://bit.ly/3guVpRX #kaldata
  • Харесване
 • 34578 отговора

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?
Само на мен ли ми се струва, че цялата тая какафония е тотална истерия и паника? 

 
  • Ха-ха
  • Харесване
 • 45020 отговора

Бербатов - президент на БФС ?
Бербатов обмисля да се кандидатира за президент на БФС, има ли смисъл от това ? По - добре ли ще е от Боби Михайлов ? 
 • 13 отговора

Как да защитаваме децата си в Интернет - въпроси, мнения и препоръки
Как да защитя детето си от опасностите в Интернет? Организации и институции,които се занимават с този проблем


С развитието на технологиите става все по-лесно за хората да общуват и обменят файлове помежду си. Децата по природа са любопитни и се опитват да научат, колкото се може повече информация за средата, в която живеят. Компютрите им предоставят възможността да навлязат в един нов свят без държавни граници, където могат да общуват с хора от всяко кътче на планетата, без да се притесняват от телефонни сметки. Постепенно децата започват да отделят все повече време пред компютъра, което може да окаже негативно влияние върху тяхното развитие. Родителите работят през деня и децата остават без надзор вкъщи или в компютърните зали, когато не ходят на училище.
На децата им е много по-лесно да свикнат с новите технологии от възрастните. За да могат родителите да предпазят децата си от опасностите, които ги дебнат в Интернет, те трябва да имат добра компютърна грамотност и често да отделят време, за да четат специализирана компютърна литература.
 • 455 отговора

Умберто Еко: България прилича на смъртник, чакащ примирено съдбата си.
Един политически анализ на положението в България, или пророчество или както искате го  наречете, направен от  Умберто Еко през 2013 година. Един анализ който в пълна сила важи и сега!
  • Тъжно
  • Харесване
 • 127 отговора

×
×
 • Добави ново...