Премини към съдържанието

Избор на редактора

Интересни неща от форума, лично избрани от редакторите

Намалява ли живота на процесора overclocka?
И така моят процесор е intel i 5 4440 S 2.8 ghz boost to 3.3 ghz.Процесорът не е пипан но вече не може да издържа толкова добре на новите игри,затов се чудих дали да  го overclockna до 3.3ghz .И затова искам да ви попитам дали ако го напрвя ще намали живота на процесора 
 • 36 отговора

Внимание, фишинг атака посредством OLX
1. Жертвата публикува обява за продажба на артикул в OLX Bulgaria.

2. Получава съобщение изпратено от нападателя във Viber(или друг комуникационен канал, извън OLX Bulgaria, че проявява интерес.

3. Нападателят държи да се ползва услугата "OLX куриер", според която продавача, трябва да предостави данни за разплащателна карта за да получи незабавно плащането - тук се разчита на незапознатост.

4. Жертвата получава по Viber(или друг канал) фишинг линк, при зареждане се виждат атрибутите на OLX Bulgaria

5. Жертвата получава SMS (телефонният номeр явно е взет от OLX.BG) с код за 3D автентикация, за плащане на определена сума. Кодът трябва да бъде въведен във формата на фишинг адреса, ето едно скрийншотче.

 


 

Много добра социална част на атаката - псевдо-доверена комуникация през Viber, псевдо-клиент иска да закупи стоката, псевдо-сигурна услуга за разплащане...опс, истински код за верификация на внимание, РАЗПЛАЩАНЕ

Атака е УСПЕШНО отбита!

*зад атаката седи реален телефонен номер на български оператор*

 
  • Харесване
 • 26 отговора

С какво ви пречат паметниците?
Искам да ви попитам - с какво толкова ви пречат социалистическите паметници, та си позволявате да ги поругавате и бутате? Имам предвид случая с паметника на петимата от РМС.

Толкова ли още има злобни внуци и правнуци на нацисти, които не могат да преживеят, че са загубили войната и светът видя истинското им, нехуманното лице? Толкова ли ви е яд за за разкритията в концлагерите? Толкова ли много ви е яд, че не можахте да осъществите болните си фантазии за "расово чиста Европа"?

Що за болни мозъци сте вие?

Мен пък ме е яд , че заради такива като вас, голяма част от българските евреи са заминали за Израел. Заради такива като вас, в моя град я няма синагогата им, а сега жалки мижитурки от ДПС искат да строят джамия и да насъскат циганите срещу нас! Много повече щях да се радвам да имаше синагога!

За мен само откачен расист и болен мозък би тръгнал да руши паметници и да пренаписва история!

Не, не сте с нищо повече от мен! Жалки сте!

Поводът за гнева ми - тази статия:

https://www.duma.bg/hora-bdete!-n230282
 • 54 отговора

Струва ли си windows 7 след спирането на подръжката?
Здравейте.

Карам я с 10-ката вече 2 години някъде. Не ми харесва.. ппц компютъра ми е с стари части и 10-ката върви доста мургаво, бавен т.н Преди това бях с 7-цата и нямах проблеми. Чудя се дали да се върна на 7-цата, но подръжката я няма и повечето приложения спират подръжката. Струва ли си да минавам на седмицата?
 • 427 отговора

Гордеете ли се с успехите на Кубрат Пулев?
Интересна ми е нагласата на обществото към днешна дата по този въпрос.Аз лично не се гордея.Защото няма с какво.Извинявай ама да ставаш боксова круша по световните рингове, не е повод за гордост, а за срам.Сега видиш ли, много наши сънародници приравнявали неговите успехи до тези на Мохамед Али, Майк Тайсън, Ивендър Холифилд и прочие.Според мен това са твърдения на лаици и хора нямащи си хал-хабер от бокс.Гледал съм мачове на Кубракис ,които е печелил с нокаут.Неговия  стил е дефанзивен бокс, с контра атаки.Игра на нерви, до като противника се измори и изнерви, Кубракис му думка  една и ония по гръб.Само, че тая тактика няма как да провърви срещу световни шампиони, защото те та почват веднага след първия гонг.Бил изгубил достойно... И това не можа да направи като хората.Човек губи достойно, когато първо се бие и после говори, а не първо да говориш и после като ти намачкат главата и ставаш смешен.. 
  • Харесване
 • 13 отговора

Новите мерки бяха обявени от здравния министър

Предлагат почти пълно затваряне на държавата. Новите мерки бяха обявени от здравния министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в Министерския съвет в понеделник. Те ще влязат в сила от петък, след като минат одобрение от Министерския съвет.
  • Харесване
 • 241 отговора

Гризнаха ли македонците дървото за ЕU и от тук накъде.
Гризнаха ли македонците дървото за ЕU и от тук накъде.
 • 127 отговора

Човечеството - между насилието и мира!
Мотивът ми да поставя темата за насилието се породи след поредният акт на насилие в училище от учителка над ученичка.

https://novini.bg/bylgariya/obrazovanie/629452

Въпросите за причините започнаха да възникват в мен един след друг ...

Причините са толкова комплексни и всеобхватни . 

Никое дете не се ражда насилник.  Насилникът се формира и причините, които оформят насилника са много - като се почне от семейството, средата, обществото, целия заобикалящ свят формират поведението, ценностите, моралът на детето.
  • Харесване
 • 328 отговора

Какъв мъж предпочита българската жена? Богат или Интелигентен?
Според мен богат.По-късно ще се обоснова в темата.
  • Харесване
 • 121 отговора

Всичко за кабинета "Бойко Борисов 3"
Вижте имената на новите министри

Без коментар списъкът с имената на предлаганите министри бе разпратен до медиите, с което приключва триседмичният цикъл от разговори между ГЕРБ и Обединените патриоти за сформиране на коалиционно правителство.
  • Харесване
 • 47199 отговора

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2021година. ☀️
За какво си мислите в момента-в разгара на лятото през 2020 година. ☀️ https://bit.ly/3guVpRX #kaldata
  • Харесване
 • 13680 отговора

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?
Само на мен ли ми се струва, че цялата тая какафония е тотална истерия и паника? 

 
  • Ха-ха
  • Харесване
 • 27182 отговора

Бербатов - президент на БФС ?
Бербатов обмисля да се кандидатира за президент на БФС, има ли смисъл от това ? По - добре ли ще е от Боби Михайлов ? 
 • 13 отговора

Как да защитаваме децата си в Интернет - въпроси, мнения и препоръки
Как да защитя детето си от опасностите в Интернет? Организации и институции,които се занимават с този проблем


С развитието на технологиите става все по-лесно за хората да общуват и обменят файлове помежду си. Децата по природа са любопитни и се опитват да научат, колкото се може повече информация за средата, в която живеят. Компютрите им предоставят възможността да навлязат в един нов свят без държавни граници, където могат да общуват с хора от всяко кътче на планетата, без да се притесняват от телефонни сметки. Постепенно децата започват да отделят все повече време пред компютъра, което може да окаже негативно влияние върху тяхното развитие. Родителите работят през деня и децата остават без надзор вкъщи или в компютърните зали, когато не ходят на училище.
На децата им е много по-лесно да свикнат с новите технологии от възрастните. За да могат родителите да предпазят децата си от опасностите, които ги дебнат в Интернет, те трябва да имат добра компютърна грамотност и често да отделят време, за да четат специализирана компютърна литература.
 • 455 отговора

Умберто Еко: България прилича на смъртник, чакащ примирено съдбата си.
Един политически анализ на положението в България, или пророчество или както искате го  наречете, направен от  Умберто Еко през 2013 година. Един анализ който в пълна сила важи и сега!
  • Тъжно
  • Харесване
 • 127 отговора

Кой ме е изтрил от приятели! Как да разберем?
Привет!  Всички сме чували за това, имало опция която ти казва кой те е махнал от приятели и ти спестява усилията сам да се ровиш из списъка!  Знам че я има тази опция и съм го чел в коментарите, обаче не я намирам. Предполагам някои от вас я знаят, или поне кажете някой друг вариант как да разберем кой те е премахнал!  Благодаря предварително.
 • 12 отговора

За несамостоятелността
Според вас неумението да се оправяш сам на битово ниво признак на малоумие ли е?
  • Еха
 • 275 отговора

Почина Юлиан Вучков
"Преди малко, на 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков", написа във фейсбук Мартин Карбовски.

"Бог да те прости, професоре, за мен беше разкош да те познавам.

Пиша тази жалейка със ясна цел - след като напоследък нашият екип се грижеше за професора (благодарим ви Алина и Виктор !) днес ние се питаме дали ще има кой да организира изпращането му.

Надяваме се да не останем сами в тая трудна задача. Просто защото не знаем какво да правим", добави още журналистът.
  • Тъжно
 • 10 отговора

Почина Жорж Ганчев
На 79-годишна възраст, дни преди рождения си ден, си отиде легендата Жорж Ганчев, предаде "24 часа". Тъжната новина е съобщил режисьорът Живко Ботев социалните мрежи. Политикът е починал тази сутрин.

 

https://nova.bg/news/view/2019/08/19/260199/почина-жорж-ганчев-видеоснимки/

един от малкото честни политици

казващи нещата  каквито са .

 
  • Тъжно
  • Харесване
 • 3 отговора

Ядрен взрив в Русия
Братушките пак покриха проблемите, поне е далече.

 

Злополучният ракетен тест, завършил с експлозия, убила петима учени миналата седмица край Архангелск, Русия е включвал малък ядрен реактор, според високопоставен служител в института, където са работили учените, съобщава "Тайм".

Институтът работи върху дребномащабни източници на енергия, които използват "радиоактивни материали, включително делящи се и радиоизотопни материали" за Министерството на отбраната и за граждански цели, коментира Вячеслав Соловьов, научен директор на института.

Мъжете, чието погребение е в понеделник, са национални герои и "елитът на Руския федерален ядрен център", обяснява директорът на института Валентин Костюков във видеото, което също е публикувано на официален уебсайт в Саров, посветен на град с висока сигурност до ядрени изследвания на по-малко от 400 километра източно от Москва.

Взривът от 8 август е по време на тест на ракета, използваща "изотопни източници на енергия" на морска платформа в Архангелска област, близо до Арктическия кръг, съобщи руската държавна ядрена компания "Росатом". Първоначално Министерството на отбраната съобщава, че двама са загинали при произшествието, което каза, че включва тестване на ракетен двигател с течно гориво. Министерството не спомена ядрения елемент.

https://m.24chasa.bg/novini/article/7604603
https://m.24chasa.bg/novini/article/7604430
 • 83 отговора

Почина музикантът Буги Барабата
Н а 58-годишна възраст почина музикантът Марио Събев, известен като Буги Барабата.

Буги Барабата, основателят на „Бараби Блус Бенд“, легендарен водещ на шоуто „Буги Тайм“ по Z-Rock, съавтор на вечното „Няма бира“, написал чудесната песен на Георги Минчев „Равносметка“, си отиде от този свят тази нощ, съобщи скръбната вест радио Z-Rock.

 

https://www.vesti.bg/bulgaria/pochina-muzikantyt-bugi-barabata-6097830
  • Тъжно
  • Харесване
 • 5 отговора

Става ли се мъж в казармата. Абсурдът, наречен казарма. Изборът между Казарма и Джендър
на мен ми е супер интересно как въобще би съществувал ин**дивид, който да не разб*ира, че това е ро**бство и лиш**аване от сво**бода.
осве*н те*зи, за които отв**аря раб**отни м**еста, в които не само не се пра**ви нищ**о, но даже, за бонус, мо*же да се разп*ол**агаш с живо**та на робч**ета**та.

Официална страница с коментари: http://www.otizvora.com/2016/03/7520
Резюме: В първия сегмент прилежно и надлежно се изтъква и защитава позицията, че конскриптната (наборна) армия като цяло, не само българската, е съвременна форма на робство, която по същество не се различава от узаконените практики на варварски общества в античността и по-новата история. Втората част, образно казано, подлага на обстрел всички аргументи, изтъквани в наши дни от защитниците на актуалната идея за връщане на военната повинност в България. Прави се анализ за мястото на България по този показател сред останалите европейски държави, като се отбелязват икономически, демографски, социално-културни и други прилики или различия. Заключителната част елиминира и най-отчаяните аргументи за наборното робство. На критика са подложени както нискообразованите застъпници на тази човеконенавистна идея, така и манипулациите на министри, целящи военното задължаване дори на жените. Специално внимание се обръща на широко разпространения и често повтарян „сериозен аргумент“ за връщането на военно-медицинските комисии, като той неоснователно се поставя в контекста на „грижи за общественото здравеопазване“. Епилогът повдига неудобни въпроси и би трябвало да накара всеки зрител да се замисли върху темата за връщането на наборната армия — даже ако се лъже, че тази тема (вече) не го засяга.
https://www.youtube....h?v=yZ6g9gDgGPs

 

 
  • Ха-ха
  • Харесване
 • 429 отговора

Колко виртуална РАМ памет трябва да зададем на системата?
Здравейте!

Искам да знам колко виртуална РАМ памет трябва да задам на системата за да работи оптимално бързо.

Компютъра ми има 4GB DDR3 РАМ памет, от която се използва само 2,23GB РАМ.

Може ли някой да ми помогне с задаването на необходимата виртуална РАМ?

Извинявам се, ако въпроса ми е неразбираем.
 • 92 отговора

За Силата: "Светът", Победата и "Царството".
„You, my daughter, said - Love.

And you, my son, said - Action.

And you, both, said – Beauty”.

                                                                       [LMG 333]

 

 

"Да пуснеш на свобода и да загубиш са две различни неща"

- колко вярно е това за силата.

 

Но първо трябва да имаш сила.

След това - да знаеш как да я приложиш.

Да познаваш възможностите и последствията от тях.

След познанието и с практиката идва способността.

Наред със способността върви стремежът.

Когато стремежът е градивен и мисълта наситена с добра воля, силата ще нарасне.

Когато целта е безогледно и ненужно унищожаване, силата ще угасне.

 

Любовта е сила;

Хармонията е сила;

Равновесието е сила;

Спокойствието е сила;

Търпението е сила;

Мисълта е сила;

Знанието е сила;

Мъдростта е сила;

Целеустремеността е сила;

Думите са сила;

Смелостта е сила;

Решителността е сила;

Жертвоготовността е сила;

Красотата е сила...

 

Кое от изброените е излишно?

Овладяването на кой от изброените аспекти е ненужно?

 

Силата е в началото и в края.

Без сила нищо не може да се осъществи.

Да, всички я използваме.

Но дали я познаваме?

 

Защото силата започва с нейното познаване.

След познаването идва нейното овладяване.

И едва след това тя може да бъде приложена разумно.

А когато действията са наситени с разбиране и сила,

резултатите няма да закъснеят.

 

Само разбиране не е достатъчно.

Само действие не е достатъчно.

Само сила не е достатъчна.

 

Разбирането ще си остане безплодно без действие.

Действието е разрушително без разбиране.

Силата ще си остане непроявена без действие.

Силата ще остане без посока при неразбиране.

Плодовете на действието и разбирането ще бъдат нежизнеспособни без силата.

 

Трите са взаимнонеобходими. Но в тази тема ми се иска акцентът да е върху силата. Малко се говори за силата в контекста на духовното развитие.
 • 40 отговора

Мисленето опасно или не?
Всеки в ежедневието си мисли за нещо. Опасно ли е да мислите?

Тук не става въпрос за какво мислите, а дали мислейки за нещо, то това ще доведе до някакви вреди за Вас.

По-добре ли е да не мислите, а да вземате на готово или трябва да мислите наново?

Съвсем нормално е да мислите за неща които Ви интересуват, но трябва ли въпросните да Ви обсебват до такава степен, че да мислите само за тях?

Другото което е съществено е Вашата мисъл вреди ли на някой? Възможно ли е чрез Вашата мисъл да променяте света около Вас?

п.п. Всичко това е плод на едно ревю. Все пак желанието ми с тази тема е да видя не само заложеното в определеното ревю, а и да дам възможност на разисквания по отношение - мисълта.

Тя - мисълта - трябва ли да се ограничава, защото е опасна?!

 
  • Харесване
 • 154 отговора

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване