Премини към съдържанието

Калин Карабойчев

Администратор
 • Публикации

  3218
 • Регистрация

 • Последно онлайн

 • Топ дни

  4

Всичко публикувано от Калин Карабойчев

 1. Проблеми с форума

  И какви са проблемите с администрацията?
 2. Проблеми с форума

  А защо не опитате да персонализирате нещата, които искате да ви се показват от филтрите? На картинката по-долу сложете отметки на нещата които искате да виждате.
 3. Как се използва Биткойн и за какво служи?

  Ама вие за какво му обръщате внимание, аз още преди няколко дни го блокирах да не му четата глупостите и несвързаните мисли. Добре че го цитирате да ми се показва чат пат нещо.
 4. Да това е втория признак. Тези са чисти измамници гарантирам ти.
 5. Бягай далече щом нямат и единствения начин е да ви въведеш данните от кредитната карта. Освен че няма да получиш нищо ще се окаже, че си си купил още много други неща с нея без да знаеш. Несериозно е за който и да е онлайн търговец да не предлага плащане чрез посредник на превода и тези като ги гледам са си чисти измамници.
 6. Един от най-големите знаци е дали предлага плащане чрез PayPal. В 99% от случаите ако платите с PayPal и не получите пратка си PayPal ви връща парите, тъй като е допуснала некоректен търговец да използва платформата им. И измамниците биват блокирани още с първата покупка за това рязко избягват да предлагат като метод на плащане PayPal в сайтовете си.
 7. Как се използва Биткойн и за какво служи?

  Курсът на биткойна превиши $9000 https://www.kaldata.com/it-новини/курсът-на-биткойна-превиши-9000-266818.html Даже вече е 9300$
 8. Как се използва Биткойн и за какво служи?

  Топфинансистът Бисер Манолов пред „Труд“: Изчакайте какво ще стане с биткойна, когато се научи да тича https://trud.bg/топфинансистът-бисер-манолов-пред-т-3/ Изводите всеки сам да си направи.
 9. Как се използва Биткойн и за какво служи?

  Тези, които са изпуснали влака не им остава нищо друго освен да псуват... и когато гроздето е високо то винаги е кисело.
 10. Как се използва Биткойн и за какво служи?

  Ами копачите се увеличават, трудността се вдига автоматично, те купуват по-мощни и повече машини сметката за ток расте. Нормален кръговрат. Щом копаят значи сметката им излиза. Като започне да не им излиза сметката се преместват на друга валута, трудността пада разхода на електричество също. От 5-6 години се появяват всеки ден нови валути да не дали ще се появи друга а те постоянно се появяват, но за всичките тези години нито една не можа и леко да се доближи до биткойн. За справка в момента втората по популярност се търгува на нива от 320$ а третата на нива от 60$ и да много далеч от биткойн с неговата стойност в момента към 8000$. Та кой в коя валута ще вярва сам си решава никой никога не може да ти гарантира, че биткойн няма да бъде заменен от по-добра технология. То и долара може да бъде заменен няма друга държава с толкова трилиона външен дълг и валутата им да е стабилна. Та доларът е дори по-голям балон от всичко друго на този свят, но хората все още не могат да го проумеят ама ще го проумеят в един момент по трудния начин. За това да спестяваш в долари за мен е много по-рисковано от всичко друго на тая планета. В момента в който Китай и всички кредитори на САЩ си поискат парите има два варианта: 1. Трета световна война и който остане накрая започва нула на нула и забравя за дълга на САЩ. 2. САЩ банкрутира и цената на долара става една стотинка. И в двата варианта цената на биткойн ще отиде в космоса, тъй като е единствената децентрализирана валута. Та който в каквото иска да вярва, но поставяйте логиката преди вярата. А големите ферми постоянно продават това което са изкопали защото имат много разходи за покриване. Та няма как всички ферми да продадат това, което са изкопали. Иначе могат да си се местят колкото си искат, веднага биват заместени от други, а ако не трудността спада и всеки започва да копае или пък те се връщат обратно като спадне трудността и продължават. И колелото си се върти.
 11. Как се използва Биткойн и за какво служи?

  Това не е данък и се нарича такса за транзакция. В банките в днешно време е в размер на 1 лв за онлайн превод без значение от сумата. При биткойн едва ли ще е повече. Данък и такса за обслужване нямат нищо общо. Ти в кой клас си или в кой свят живееш, чети бе чети ама Ганю не чете. Образовай се малко моля те, многоо те моля. Ако стане неизгодно за някой да копае се отказва появява се друг, ако пък не се появи трудността пада и дори и ти с елката си вкъщи ще можеш да копаеш и всичко ще си върви както си е вървяло. те хората са го измислили за съжаление много ама адски много по-умни хора от мен и теб ама ти не се опитвай да вникнеш в идеята им, сложно ти е знам. Чети бе, образовай малко поне, малкооо. И най-важното мисли, знам че е трудно, знам че изисква усилия ама помага. Най-малкото да не се излагаш. Ти мазохист ли си, какъв си? Не спря от началото на темата да пишеш глупости и да се излагаш и продължаваш упорито да го правиш. За последно ти пожелавам успах в живота и весело посрещане на новогодишните празници за поне 50 години напред, поради простата причина, че едва ли ще ти пиша отново някога за да имам възможността да ти ги честитя. Забрави за всичко за биткойн за какво съм писал, живей щастливо и ни остави нас глупавите да тънем в заблуда.
 12. Как се използва Биткойн и за какво служи?

  Къде е връзката с ДДС 20% и такса за транзакция, още по-малко пък с биткойн не знам, но се радвам, че откриваш такава. Хапчетата, хапчетата не забравяй, че положението се влошава. Боже, колко мъка има по тая свят, боже... Успех в живота и всичко най-хубаво ти пожелавам.
 13. Как се използва Биткойн и за какво служи?

  Моля те не ме занимавай с глупостите си. Имаш нужда от специализирана помощ не от комуникация с мен. Седни почети малко образовай се, не пиши безсмислени коментари да се излагаш само. Ти нямаш желание да се образоваш по темата а да комуникираш с мен. За последно ти отговарям, въпреки че знам отдавна, че е безсмислено. Когато се изкопае и последния биткойн миньорите няма да останат без работа (ако това имаш предвид с горе написаното, че вече все по-трудно успявам да ти проследя мисълта) те ще продължават да работят за да обслужват транзакциите, каквото правят и в момента и възнаграждението им няма да е в подарък на биткойни а в малки такси, които взимат за обработка. Хората са го измислили и написали седни и почети не ме занимавай с глупостите ти.
 14. Как се използва Биткойн и за какво служи?

  1. Да, популярност е на първо място, след това използваемост и инфраструктура, за разлика от другите валути биткойн можеш да го ползваш на много места и директно да си закупиш стоки и услуги в магазини и списъкът им се увеличава ежедневно, като все повече търговци го предлагат като метод за плащане. 2. Това въпрос или констатация е? 3. Всеки може да си създава каквато валута иска, или пък какъвто сайт иска. Кои ще бъдат масови и в двата случая вече преразпределението е направено. Заложено е трудността да се покачва заедно с нарастването на миньорите. Щом те се увеличават и трудността се увеличава съответното и мощностите, които са им необходими за да копаят. И това е много хитро, ако трудността не се увеличава а миньорите станат много ще наводнят пазара с валутата която са изкопали и се опитват да продадат и ще се получи като с печатането на пари - цената ще падне. Броят на нулите се променя динамично от протокола на всеки две седмици в опит да поддържа средно време за откриване на блок от 10 минути. От тук идва и терминът „трудност на мрежата“: колкото повече нули се изискват, толкова по-висока е трудността за копаене. Когато/ако миньорите намалеят трудността ще се коригира автоматично и ще изисква по-малко ресурси. Както беше в началото всеки можеше да копае с компютъра си вкъщи. Повечето хора по принцип са склонни да повярват в уникалните способности на криптовалутите, но моментът на прозрението им идва едва когато прозрат колко гениално е замислено всичко от математическа гледна точка.
 15. Проблеми с форума

  Абсолютно никакъв проблем нямам при влизането и с ИЕ 11 сега тествах. Като имам малко повече време ще инсталирам ФФ да пробвам лага.
 16. Проблеми с форума

  https://s.nimbus.everhelper.me/share/1240623/twtcw5otqnghrcaqwycp Това е с последния Chrome, нямам Firefox да тествам нито IE 11, но с Edge не виждам и проблем с логването. Опитай да изтриеш кеша на браузъра и или бисквитките или пробвай в инкогнито или защитен не знам как се нарича във Firefox.
 17. Legrand е глобален специалист в изграждането на електрически и цифрови инфраструктури. Широкият обхват на решенията за търговски, индустриални и жилищни сгради правят компанията еталон за клиентите по целия свят. Legrand използва глобален подход, включващ всички заинтересовани страни и екипи, с помощта на който е изградена печеливша стратегия за устойчив растеж чрез иновации и непрекъснатото внедряване на нови продукти с висока добавена стойност, като например програмата Eliot. През 2016 година Legrand реализира годишни продажби в размер на 5 милиарда евро. Компанията е в списъка на Euronext Paris и участва в престижните рейтинги, включително в CAC 40, FTSE4Good, MSCI World, Oekom, DJSI World и други. На 23 ноември, четвъртък, Legrand ще обяви в София новата система за структурно окабеляване LCS3. Това е богата гама от медни и оптични кабелни решения, отговаряща напълно на нарастващите нужди от обмяна на все по-голям обем от данни в сградите, на нуждата от разширяване на мрежите и необходимостта от по-висока скорост при обмена на данни. Производителност, адаптивност и ефективност LCS3 осигурява значително подобрение и актуализация на структурните кабелни системи за изграждане на цифрови инфраструктури и осигурява бърз пренос на данни в мрежите, повече производителност и адаптивност. Значително по-високата скорост при преноса на данни се осигурява чрез висококачествени конектори RJ45 и с помощта на високоскоростни оптични конектори, които позволяват скорост до 100 Gbps. LCS3 предлага модулност чрез малки отсеци, в които могат да се комбинират медни и оптични кабели, като същевременно се осигурява увеличаване на броя на свързващите точки. Дизайнът на новите сървър шкафове позволява оптимизация на необходимия за охлаждането въздушен поток. Инсталацията и поддръжката са съвсем лесни благодарение на новата заключваща се система на конекторите и автоматичните плъзгащи се касети. Решения за всеки ваш проект LCS3 дава възможност на всички, независимо дали са инвеститори, специалисти или неспециалисти в областта, да намерят най-подходящото решение за техния конкретен проект. Кабелната система на Legrand е еднакво подходяща както за LANs мрежи, така и за центрове за данни, при които от решаващо значение са високата скорост, плътност, адаптивност и гарантирана непрекъснатост на услугата. Добавената стойност на това предложение е съвместимостта и синергията с всички останали продукти на Legrand, като новите LCS3 шкафове и разклонители (PDU), които са перфектното решение за разпределението на електроенергията. Иновации в действие Новата кабелна система на Legrand има няколко патентовани иновации като например модулната касетна система или новия уред за запояване на оптични кабели. Всички медни конектори от гамата LCS3 са PoE (Power over Ethernet) сертифицирани + стандартна сертификация. Освен това, чрез изграждането на надеждни, високоефективни цифрови инфраструктури, LCS3 е неразделна част от инициативата Eliot на Legrand, посветена на концепцията "Интернет на нещата" (Internet of Things). Ключовите моменти в новата LCS3 са: "Производителност, адаптивност, ефективност - Превъзходство в 3-те измерения" Когато говорим за производителност на системата за структурно окабеляване, независимо от използваната технология (мед или оптика) това, което наистина има значение е скоростта на пренос на данни. Legrand системата LCS3 ви предлага: 25 Gbps и 40 Gbps Ethernet приложения МЕДНА ТЕХНОЛОГИЯ 40 Gbps и 100 Gbps Ethernet приложения ФИБРООПТИЧНА ТЕХНОЛОГИЯ MTP/MPO висока плътност и решения до Cat. 8 ФИБРО ОПТИКА и МЕДНА ТЕХНОЛОГИЯ НОВИ RJ45 конектори Cat. 8, Cat. 6A, Cat. 6 и Cat. 5e свързване без инструменти Кабел и корди от Cat. 5e до Cat. 8 Ефективност и висока плътност Пач-панелите и фиброоптичните чекмеджета са препроектирани за повече конектори и по-лесна инсталация 48 порта на модул за по-висока плътност МЕДНА ТЕХНОЛОГИЯ 96 LC на модул за по-висока плътност ФИБРООПТИЧНА ТЕХНОЛОГИЯ 144 LC на модул за по-висока плътност ФИБРООПТИЧНА ТЕХНОЛОГИЯ АДАПТИВНОСТ И ПОДДРЪЖКА LEGRAND разработва решения, които са лесно адаптивни на всички нива, лесно се надграждат, като е възможно разширяване на системата в бъдеще чрез: Модулност на панелите Модулна касета Бутон за по-лесно изваждане на касетата Иновативна система модулни касети Защита на кордите Legrand предлага и други решения за дата центровете (Data Centers)
 18. Проблеми с форума

  Няма да чета нищо има система за докладване не е нужно да чета цели теми за да търся това, което сте преценили, че е нередно и пак да не го открия. Реагираме по доклади не по линкове.
 19. Проблеми с форума

  Нямаме правило според което да наказваме за "На всяка манджа меродия" ако някой не спазва някое от написаните правила на форума тогава.
 20. Проблеми с форума

  Точно така, подобно отношение към потребителите е недопустимо и тъй като имате 2 предишни наказания за обиди акаунтът ви ще почива 30 дни. А този пък замина завинаги. Неудобен?!!? Дори не знам кой сте и слабо ме интересува. Когато оправите отношението си към потребителите сте добре дошъл отново.
 21. Как се използва Биткойн и за какво служи?

  И съсипаха Мелодия на годината, да не се създават български песни и да се роди чалгата и да обеднява културно българина... В Русия съм, в Русия съм...
 22. Как се използва Биткойн и за какво служи?

  Върни се в търсенето на радиация и гайгерови броячи, не се занимавай с биткойн, сложно е... многооо сложно за главичката ти да го проумееш. С радиацията е по-лесно, там има интрига: Чернобил, след това България скрива и спира производството на всякакви гайгерови броячи, но пък се намират мародери, които да ги продават по 20 лв. место в магазини по 1 левче за да скрият истината от българските граждани. Виждаш ли каква драма само, достойна дори за роман, а защо не и за филм. Виж какви проблеми има човечеството ние се занимаваме с биткойни, ай ще ти е*а и биткойните. Ами илюминатите ами тях да не ги подхващам само.
 23. Как се използва Биткойн и за какво служи?

  Цената на валутата постоянно се вдига и качва според търсенето и предлагането новината малко закъснява и цената още на обяд си се върна на нива около 6200$ А сега си направи труда да прочетеш кои са Сіtіgrоuр и защо "експертите" им дават черни прогнози защото точно след няколко години ще бъдат безработни. Тази вечер в 9 часа българско време започва търговията с Биткойн Голд, Напомни ми утре да ти кажа каква е цената на Биткойн след като всички получили безплатните Биткойн Голд започнат да го обръщат в Биткойн и търсенето му нарасне още повече Не ми се занимава да ти отварям повече очите човек, ще поживеем ще видим... не агитирам никой нищо да купува, изразявам личната си позиция на база на опитът, който имам. Не ме занимавай повече с глупостите ти наистина нямам време да те образовам и лекувам чрез беседи във форумите има си специалисти за тази работа аз съм икономист. Далеч съм от помощта от която се нуждаеш.
 24. Как се използва Биткойн и за какво служи?

  Боже, колко мъка има по тоя свят, боже...
 25. Как се използва Биткойн и за какво служи?

  Аз не знам защо още се напъваш да се излагаш все си мислех, че в един момент ще се усетиш колко нелепи неща пишеш, но явно умора няма. Нямам нито времето, нито потребността да обяснявам нещата от живота на хората, но явно търсиш някакъв вид внимание и комуникация с мен, макар и по доста нелеп и унизителен начин. Не знам каква е връзката с биткойн, но само за протокола ще отбележа, че ясно освен много други неща за които си чувал и не си виждал Гайгеров брояч може да си купиш по всяко време с едно просто търсене в Гугъл. Но понеже предполагам вярваш в световната конспирация и че целия свят е виновен за провалите те ти в живота си мислиш, че никой няма да ти продаде точно на теб защото ще разкриеш с него всички злини в света. Ето първите два резултата от Гугъл, не претендирам за изчерпателност вероятно има и по-евтини модели от тези за по 20 лв. https://www.pentod.com/category/181/gayger-myulerovi-broyachi.html https://www.robotev.com/product_info.php?products_id=578 И все пак не направих връзка с радиацията и биткойн, но се радвам, че ти успя да откриеш и това. Безмълвен съм. Това пак не мога да го разбера, но предполагам искаш да кажеш, че с биткойн не можеш да си купиш кебаПчета (btw пише се с П а не с две Б-та) Та в България всичко накрая опира до кебапчета, избори, биткойн всичко. И ако трябва да отговоря сериозно да в момента вероятно не може да си купиш кебаПчета , но за това не е виновна технологията а приматите, които ги продават и интелектуалното им ниво, което вероятно е равно пропорционално на тези, които прогнозират краха на биткойн поради фактът, че не могат да си купят кибаПчета с него. А то е много просто този който ги продава инсталира портфейл на телефона си, ако не ползва такъв с фенерче и започва да получава плащания в биткойн за кебаПче. Лесно бързо просто. Ти за колко време си откриваш банкова сметка обзалагам се че поне 1 час подписваш документи в банката ти. Проблемът е че за пореден път говориш глупости и неща които ама грам не разбираш. Те това е проблемът. Проблемът е че пазарната капитализация на биткойн надхвърли 100 милиарда и че трябва да напечатат 100 а не 10. Проблемът е че банките не печат пари а държавите. Проблемът е че с всеки купен биткойн цената му се увеличава и преди да са купили и една хилядна от общия им брой тези 100 милиарда, които са напечатали вече ще са свършили. Проблемът е че трябва да седнеш и да почетеш малко, да се образоваш. То това е проблем и на цялата ни държава всеки говори без да е прочел нищо и да не знае изобщо защо се обажда ама ей така да е готин. Мисля, че Рокфелер беше казал (извини ме ако бъркам автора) "- Колко е тъжно, че в този свят всеки който разбира от политика и футбол всъщност кара такси." Та и ти така с биткойн...
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.